Home » MARTTI SERVON 20-VUOTISJUHLAPUHE MARTTI SERVO & NAPANDERIN 20-VUOTIS JUHLAVUODEN KOITTAESSA.

MARTTI SERVON 20-VUOTISJUHLAPUHE MARTTI SERVO & NAPANDERIN 20-VUOTIS JUHLAVUODEN KOITTAESSA.

MARTTI SERVON 20-VUOTISJUHLAPUHE MARTTI SERVO & NAPANDERIN 20-VUOTIS JUHLAVUODEN KOITTAESSA. EDITOIMATON TÄYSPITKÄ VERSIO. TEKSTI LITTEROITUNA OHESSA.

Katso koko video tästä linkistä:
Kiitos 1997-2017!

Alla videon puhe kokonaisuudessaan tekstimuodossa:

Kiitos 1997-2017!
Rakkaat ystävät, kära vänner.

Minulta on kysytty tunnelmistani Martti Servo & Napanderin 20- vuotisjuhlan koittaessa vuonna 2017. Tähän voin todeta, että hämmennys pitkäkestoisena, jopa eliniän kestävänä tunnetilana on varsin suositeltava.
Olin nimittäin huomattavan hämmentynyt vuonna 1997, kun saimme Napanderin polkaistua käyntiin. Suosio ja innostus toimintaamme kohtaan oli heti kättelyssä paljain silmin nähtävää ja ilman kuulolaitetta kuultavaa. Vuosien saatossa hämmennyin lisää noustessamme ylempään maakuntasarjaan niin keikka-, kuin yleisömäärilläkin mitattuna. Levymyynti ja radiosoitto ovat toki pysyneet maltillisina – eniten myyty levymme taitaa olla kokoomalevy Hittirähinä 1, jonka on ostanut hiukan alle 10 000 luonnollista henkilöä.

Tänään olen hämmentynyt siitä, että homma jatkuu edelleen. Musiikkimme tuntuu merkitykselliseltä ja orkesteri on paremmassa tikissä kuin koskaan. Pystymme esiintymään eri muodoissamme lähes missä vain, kerrostaloyksiöistä, tietokirjamessujen kautta rock- festivaalien päälavoille.

Kun kerran musiikki tuossa mainittiin, niin pari sanaa siitä. Olemme nyt juhlien lähestyessä kuunneleet keikkareissuillamme tuotantoamme. Tällaista ei normaalisti tapahdu. Olemme hämmentyneitä siitä, miten monimuotoista ja – uskallanko sanoa – kunnianhimoista musiikkia on tullut tehdyksi. Tällöin huomiomme kiinnittyy harvoin kuultuihin ja soitettuihin kappaleisiin. Näitä ovat esimerkiksi Odysseus, Linnunradan juoppolalli, Liikaa kikkailin, Partneri ja kumppani, Päivää se on iltakin, Kiitos ihminen, Luottavaisin mielin ja niin edelleen. Yllättävän massiivistenkin sovitusten kekseliäisyys yllättää ja saa hyvälle mielelle.

Ja sama meno jatkuu edelleen. Tästä haluammekin kiittää joitakin orkesteriamme äärimmäisen lähellä olevia syyllisiä. Kiitokset Jokke Pirhonen, Sanna Sucksdorff, Elina Orma, Jussi Jaakonaho, Riku Pääkkönen, Martti Heikkinen, Jukka Johnny Lepola, Kari Degerman, Johan Forslund, Papa Wilska.

Ja luonnollisesti kaikkia musiikkimme ystäviä ja faneja:
Kiitokset ja eteenpäin!
Martti Servo

  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube