Home » 2013 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

2013 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

Kysy Martilta !!!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

30.12. 2013 Henkka kysyy: rasvarinkelit Milloin Martti tulee käymään Kaustiselle katsomaan Tustin rasvarinkeleitä? Martti vastaa: Huomenta Henkka. Kaustisella käynnistä on vierähtänyt monta vuotta. Muisto Tustin rasvarinkeleistä kuitenkin jostain kumman syystä viipyilee edelleen mielissä. Eli siksi mitään pakottavaa syytä vierailuun ei ole. Toisaalta Kaustinen on suurenmoista seutua, ja toive vierailusta kulttuuriseudullanne on massiivinen. Toivomme keikan järjestyvän mitä pikimmin. Valitettavan hiljaiselta kuitenkin näyttää keikkarintamalla. Valitettavasti. Kohti vuotta 2014! 30.12. 2013 Henri kysyy: Sähköistä... Parahin Martti! En Ole Estynyt Mä Tänään, enkä takuuvarmasti huomennakaan, paikalla siis ollaan! Risteilytiketit on säilötty Raamatun väliin ja vaatteet käytetty pesulassa. On aika valmistautua lännen laineille. Näin aluksi haluaisin tietää, miten Martti aikoo tällä kertaa saapua paikalle? Suuri toiveeni olisi, että Martin kulkuvälineeseen (bandwagoniin?) mahtuisi agrekaatti poikineen. Saattaapi muutoin olla, että viikinkilaivalla ollaan merihädässä kuten viime lauantaina. Toivon ja uskon, että Napanderin kera voin matkata Luottavaisin Mielin! Gracella on tämän hetken tietojen mukaan lähes täysi tupa ja lähes kaikki kapinetit alkavat olla varattuja. Martin luukku ei taida tällä(-kään) kertaa olla mikään Pieni Suite?  Oma kansiventtiilillä varustettu Hondan agrekaattikin on juuri putsattu, petsattu ja pakattu, joten ilmassa on vuoren varmasti sähköä vaikka merillä ollaankin. Ennustettavissa on sen verran kuumaa menoa ja monen monta virtapiikkiä, joten suosittelisinkin illan kattaukseen muutamaa koneita viilentävää kappaletta kuten Elämän Sävel, Aina Löytyy Joku sekä Tunneihminen. Vi ses! Martti vastaa: Ohhoh Henri! Tämä posti osui Martin tutkalle ja plotterille vasta nyt maininkien keikasta jo rauhoituttua. Meno paatilla oli miellyttävää, eikä tällä kertaa vakiovarustukseen kuuluvaa Hondan aggregaattia tarvittu. Käsi menee lippaan Vikingin suuntaan kiitoksena erinomaisista järjestelyistä: Kiitos. Käsi menee toisen kerran lippaan yleisön suuntaan erinomaisen tunnelman johdosta: Kiitos. Ja yksi toiveralli taisi nasahtaa tuurilla kohdalleen. Tuurilla merilläkin seilataan! Martti. 03.12. 2013 Jari kysyy: Lahti, Suomen Chicago Hei Martti! Olen kahdesti ollut tietyin väliajoin kyselemässä Kuninkaan paluuta Lahden stadioneille. Edellisin Lahden keikka on ollut putkitelkkareiden aikaan, aikaan kun kuuluisaa lihamukia tuskin oltiin keksitty. Tarkalleen Helmikuu 2010. Olisiko millään mahdollista tehdä huikaiseva paluu lähiaikoina? Martti vastaa: Hyvää päivää Jari. Toki tiedät, että on vain yksi kuningas. Hänen nimensä on Jari. Jari Litmanen. Mitä sitten tulee Napsujen käynteihin Lahdessa, niin olemme seuranneet tilannetta hämmästyneinä ja huolestuneina. Viime keikasta on todellakin kauan. Silloin digiboxerit olivat ehkä juuri ja juuri tulleet telsumediaan ja sotakorvaukset oli maksettu. Kyllä todellakin olisi tärkeää päästä visiitille kauniiseen kaupunkiinne, mutta toistaiseksi: Ei hyvältä näytä. Viuoden 2013 keikat päättyvät kohta, eikä vuodelle 2014 ole tietoa paljon mistään. On aloitettava ponnistelut myönteisen ratkaisun aikaansaamiseksi. Nyt ei kannata säästellä itseään. Suurenmnoista talvea sinne, ja näkymiin! Martti 03.12. 2013 Tyttö kysyy: Hei Martti, Kiitos erinomaisesta keikasta toissapäivänä Helsingissä, teillä on hieno livebändi. Sen jälkeen on ilmennyt seuraavaa; poikaystävä laulaa jatkuvasti 'Rakkaus termariin' ja roikkuu tällä 'kysymys ja vastaus' -palstalla. Itse ajattelen, kuinka kivaa on olla tyttö ja heiluttelen laukkua. Miten tämän saisi loppumaan? Vai tarvitseeko tämän loppua? Ja saako fanipaitoja ostettua jostain? Niitä, joissa on Martin kuva. Martti vastaa: Parahin Tyttö. Tilanteenne on täysin normaali ja jopa toivottava. Rakkautta kannattaa todellakin säilöä, sillä oikein toimien se säilyy tuoreena ja kuumana useista tunneista kymmeniin vuosiin. Näin mikäli termokseen varastoitu rakkaus muistetaan myös säteilyttää. Myös tyttönä oleminen on kliinisissä kokeissa todettu kivaksi ja suositeltavaksi jutuksi. Sitä ei kannata piilotella, päinvastoin. Asiasta kannattaa kertoa todella usein lähimmäisille ja kauimmaisille vaikkapa laulun muodossa. Kiitokset muuten aivan mahtavasta keikasta sinne! Martti 10.10. 2013 Tero kysyy: Rybak Hei. Kuuntelin autossa taas pitkästä aikaa mainiota Hittirähinä 1 -kokoelmalevyänne. Kappaleen "On kivaa olla tyttö" soidessa jäin kuuntelemaan laulu- ja taustamelodiaa, joka kuulosti jotenkin tutulta muualta. Sieltähän löytyi korvamato muutaman vuoden takaa Euroviisuista, Norjan pieni suuri mies Alexander Rybak ja hittibiisinsä "Fairytale"! Teidän ansiokas kappaleenne on levytetty vuonna 2007, Rybak voitti viisut 2009. Onko Suomi siis voittanut Euroviisut jo toistamiseen? 🙂 Vastausta innolla odottaen, T:Tero. Martti vastaa: Huomenta Tero ja ohhoh! Onko todella näin käynyt, että Alexander on poiminut ratkaisevan kuorrutuksen menestysreseptiinsä Napanderin kakusta? En voi suoralta kädeltä vastata asiaan mitään, vaikka hyvältä tuntuu ja maistuu. Toki olemme ylpeitä, jos olemme pystyneet auttamaan viikinkejä eurovision karikkoisella syväväylällä. Arvostamme suuresti Alexanderin ratkaisua, emmekä esimerkiksi konsultoi asiassa Marimekkoa, jolla tuntuisi olevan paljon kokemusta tämän tyyppisistä hommeleista. Upeata syksyä sinne! Martti 10.10. 2013 Antti kysyy: Tähtikeikka Hei Martti! Hienoa, että olet taas kera Napanderin tulossa Kuopioon. Huomasin, että keikkanne on ensi perjantaina. Onko sinulla tarkempaa tietoa siitä, monelta keikkanne starttaa? Mielelläni tulisin keikalle, mutta harrastejoukkueeni jääkiekkomatsi loppuu vasta kello 23 ja siitä vierähtää vielä noin kolme varttia ennen kuin pääsisin keikallenne. Terv. Antti Kemppinen Martti vastaa: Päivää Antti. Todellakin mukava tulla pitkästä aikaan Kuopioon. Ja jääkiekko on äärimmäisen tärkeää toimintaa, eikä sitä saa häiritä esimerkiksi viimeisten peliminuuttien keskittymisvaikeuksilla. Voit olla huoleti. Orkesterin sopimuksessa lukee, että soittoaika klo 24.00. Eli kolmen akateemisen vartin sääntö on toteutumassa! Miellyttävää matsia Kuopioon! Martti 10.10. 2013 Eero kysyy: keikat Milloin olet Oulussa tai yleensä pohjois-Suomessa keikalla. Meitä on monia Faneja. Martti vastaa: Huomenta Eero. Ulkona on sumuista, ja sama säätila vallitsee myös Napanderin keikkakalenterin yllä. Syksyn keikoista toistaiseksi pohjoisin on niin etelässä kuin Kuopiossa! Melkoisen outo ja hälyttävä tilanne. Uskoisin, että ohjelmatoimistossa ponnistellaan pohjoisen valloittamiseksi talven ja alkukevään aikana. Kun kaamos laskeutuu, laskeutuu myös Napanderin keikkajetti Oulunsaloon. Tätä ainakin toivomme. Mukavata ja lämmintä syksyä sinne! Martti 03.09. 2013 Naisten mies ilman naista kysyy: erotiikkaa kerrostalossa. Hei Martti. Asun kerrostalossa ja naapuriin muutti nuoripari. He ovat korvieni mukaan aktiivisia opettelemaan lisääntymistä. En saa öisin nukuttua kun meteli on kuin sikalassa aamutoimien aikaan. Miten voisin heille ystävällisesti kertoa että harrastaisivat jytää hieman vähemmällä volyymilla. T. Naisten mies ilman naista. Martti vastaa: Hyvää päivää naisten mies ilman naista. Ongelmasi on kinkkinen. Toki tiedämme, että valtaosa ihmisistä pitää lisääntymiseen liittyviä toimiaan yksityisasioina. Näihin puuttuminen koetaan usein tungettelevaksi. Koska naapurisi kuitenkin haluavat jakaa lisääntymisensä auditiivisena kokemuksena, voit vallan mainiosti kantaa oman kortesi kekoon. Näkisin Sinulla olevan kolme vaihtoehtoa: 1) Käy esittelemässä pariskunnalle, kuinka lisääntymisaktin voi toteuttaa rivakasti, ilman turhaa meteliä. Uskon, että keksit itse tähän monia kotikonsteja. 2) Nuoresta parista kehkeytyy suhtnopeasti vanhahko pari. Tällöin metelin voi olettaa luonnostaan laantuvan. Tosin on mahdollista, että vanhat äänet korvautuvat vauvan rääkymisellä. Tämäkin asia korjaantuu maltilla ja odottamisella. 3) Äänieristä naapurisi asunto voimallisesti. Ensin suosittelen kelluvan lattian rakentamista, sitten seinien ja katon äänieristeiden lisäystä kolminkertaiseksi. Toteuta nämä työt kaikessa hiljaisuudessa, ettei hankkeesta nouse turhaa meteliä. Täysin mahdollista on suorittaa kaikki kolme kohtaa samanaikaisesti. Tällöin hiljaisuus on taattu. Rauhallista syksyä sinne! Martti 03.09. 2013 Habe kysyy: milloin oi milloin milloin tampere ois siistii nähä Martti vastaa: Päivää Habe. Tampereen ihme toteutuu melko varmasti seuraavan puolen aikana. Voin melko varmasti luvata tämän. Napsut ovat nyt syyskuun kesälomalla. Loman jälkeen keikkakalenteri sitten alkaa täyttyä. Voin tämän melko varmasti luvata. Ja lupaankin. Upeata alkusyksyä sinne! Martti 13.08. 2013 Eija kysyy: Hei martti ! en tiedä olemmeko tuttuja ? oletko asunut hyrylässä 70-luvulla ole kuunnellut joitakin laulujasi, en kuitenkaan kaikkia. kappaleissa on nasevat samat ja milloin esiinnyt täällä Tuusulassa tai lähiympäristössä? Martti vastaa: Terve Eija! Eipä ole sielläpäin tullut koskaan asuttua. Marttihan se melkeinpä asuu tien päällä! Tuusulan suunnissa ei vissiinkään olla koskaan oltu keikoilla. Vantaalla, Keravalla ja esemes Riihimäellä kylläkin. Nyt ei niitäkään näy kalenterissa... Meinaan keikkatauolla olemme koko syyskuun. Nyt elokuun lopussa kesän viimeiset keikat. Mukavata loppukesää sinne! Martti 07.08. 2013 Sakke kysyy: Pohjoinen ulottuvuus Parahin Martti & napsut! Olemme täällä linjan Kokkola-Iisalmi pohjoispuolella huolissamme. Kuntauudistus uhkaa rakkaiden kotikuntien olemassaoloamme, Sote-uudistus vie loputkin palvelut eikä tieverkostoakaan pidetä asiallisessa kunnossa. Ja mikä pahinta: Martti Servo & Napander orkesteri ei ole vielä tälle kesälle vahvistanut yhden yhtä keikkaa tälle puolelle Suomea. Onko huolemme turha, vai onko edessä synkkä talvi synkkine ajatuksine ilman Servon keikkaa? Teitä odotetaan. Martti vastaa: Päivää Sakke. Kyllä tämä maakunnallinen epätasa-arvo riipii Napsuja pahasti. Koko kesä on operoitu lähestulkoon poikkeuksetta Jyväskylän eteläpuolisessa maailmassa - yhtä Seinäjoen käyntiä lukuunottamatta. Ja sama jumalaton meno jatkuu koko loppukesän. Syyskuussa pidämme keikkatauon ja palaverin ohjelmatoimiston kanssa. Nostamme kissan pöydälle. Miksi Kokkola-Iisalmi- linjan pohjoispuoli on niin vaikea ylittää? Tämä tulee olemaan palaverin kynnyskysymys ja perunakuoppa. Odotamme tilanteeseen näkyvää muutosta syksyn ja talven tullen. Mahtavaa loppukesää sinne! Martti 07.08. 2013 Jukka kysyy: Martti radion aalloilla Arvon Sähkö-Martti, Innokkaana radion kuuntelijana muistelen kaiholla Radio-Helsingin taajuudella esitettyä ohjelmaa, jonka sulavista juonnoista sinä vastasit. Muistaakseni ohjelman konsepti oli jonkin sorttinen viikon soitetuimpien siivujen kimara, joka oli tuhdisti lastattu lennokkailla välitarinoilla. Ohjelma siivitti mainiosti lauantaipäivän erinomaiseen alkukiitoon, josta oli hyvä jatkaa sopivalla runkonopeudella elävän musiikin pariin. Varsinainen kysymykseni on kaksiosainen. Onko mahdollista, että tämä hittiohjelma ja Martti sen ohjauspuikoissa tekisi paluun Radio-Helsingin ohjelmistoon? Sekä toiseksi: mikä mahtoi olla ohjelman nimi ja tuotantovuodet. Olen kuullut, että internetin syövereistä voi löytää taltiointeja esimerkiksi Pekka Saurin legendaarisesta Yölinjalla-ohjelmasta. Kenties näillä kriittisillä tunnistetiedoilla voisin tavoittaa samalla tavalla jäljenteen Martin mainioista juonnoista ja palata vielä uudelleen tarunhohtoisten lauantaipäivien tunnelmiin. Kerkeää suvea toivottaen! Martti vastaa: Päivää Jukka. Mukavaa, että Martin mystinen radiomenneisyys vielä nousee pintaan korkin lailla. Kyseisen ohjelman nimi oli Martin Musiikkipuntari. Vai oliko se sittenkin Musapuntari? No. Idean muistit hyvinkin kohdalleen - Radio Helsingin soitetuimmat kappaleet käsiteltiin suhtsyvällisesti ja suhtrealistisesti välijuonnoin ja turinoin. Kieltämättä olisi mukavaa palata radioaalloille aaltomuodossa tai kiertävänä vinkuna. Radio Helsingissä tämä tuskin kuitenkaan toteutuu. Taitaa olla siellä pikkuisen volumen kanssa ongelmia nykyään. Mutta katsotaan. Eihän sitä koskaan tiedä.... Mainiota loppukesää sinne! Martti. 07.08. 2013 Sini kysyy: kysymys Miksi et keikkaile stadissa kesällä? Martti vastaa: Huomenta Sini. Ei ole kukaan Stadiin kesällä keikalle kysellyt. Tosin yksi semmoinen yksityistilaisuus tuossa justiinsa viime lauantaina hoidettiin. Mutta se on yksityisasia. Sen tiedän, että syksyllä ainakin Virgin Oil taas kutsuu. Mutta se on sitten syksyllä. Koettakaamme jaksaa ja toivoa keikkatäydennyksiä viihteen eturintamaan vielä loppukesän lämmöillä. Martti 02.08. 2013 Ville kysyy: Servus Martti! Aivan aluksi Livonsaaren kalastusurheilun ystävät ry haluaa takautuvasti kiittää toukokuisesta keikastanne Naantalin Kaivohuoneella: kiitos! Yhdistyksemme on viime vuosina käynyt nautiskelemassa Napanderia livenä lähes joka kerta, kun orkesterinne on rantautunut tänne Turun kulmille. Keikat ovat aina olleet timanttista Napander-laatua ja tunnelma lämminhenkinen. Hyvältä näyttää! DBTL tosin jäi nyt ikävästi väliin, mutta menetyksemme maksettaneen takaisin korkojen kera, kun yhtyeenne on tarkoitus saapua esiintymään Livonsaaren ja Velkuan kyläjuhlille, aivan kalavesiemme kupeeseen, 24. elokuuta. Meille joulu koittaa siis neljä kuukautta etuajassa. Tiedustelisin nyt koko yhdistyksemme puolesta, voisitteko tilaisuudessa esittää maanmainiosta tuotannostanne kappaleen Rauhantekijä? Kiitollisuutemme ja sisäisen tulemme määrä olisi mittava, sillä emme ole ikinä kuulleet live-soitantana tätä mestariteostanne, joka tekee kunniaa niin presidentti Ahtisaarelle kuin kaikille Marteille ja Niemisillekin ympäri Härmää. Sydämellisesti tervetuloa Livonsaareen! Terveisin Ville, Livonsaaren kalastusurheilun ystävät ry:n rauhanedistämisjaoston pj Martti vastaa: Huomenta Ville. On todellakin suurenmoista päästä Livonsaareen peräkärryn lavalle esittäytymään. Lievää epätietoisuutta nimittäin on siitä, että mahdummeko tämän ilmeisesti telittömän Velsan lavalle. Uskon, että tilanteesta selvitään käyttämällä presidentti Ahtisaaren kuuluisiksi tekemiä sovittelukonsteja. Eli Rauhantekijä lienee todella passeli kappale. Mutta katsotaan... Komeata loppukesää sinne! Martti 02.08. 2013 Antsamielinen autoilija kysyy: Vettä jarrujen paisuntasäiliössä Hei Martti. Seuraavanlainen ongelma kohtasi nuoren äänialan ammattilaisen; Epäselvissä olosuhteissa lainatun pakettiauton jarrunesteen sekaan joutui vettä. Onko se vaarallista ja kannattaako kertoa ajoissa auton omistajalle?  Voiko veden imeyttää esim. hakkeeseen tahi pumpuliin? Mikä on jarrunesteen kiehumispiste? Nimim. Antsanmielinen autoilija Martti vastaa: Päivää Antsamielinen autoilija. Veden joutumista jarrunesteen sekaan tulee välttää. Pitkällä ajalla vesi aiheuttaa jarrujärjestelmässä korroosiota, mutta ennen kaikkea Jarrunesteessä oleva vesi heikentää nesteen kiehumispistettä ja voi voimaakkaassa jarutuksessa aiheuttaa nesteen kiehumisen ja jarrujen katoamisen. Tällainen on vaarallista. Jarrunesteen kiehumispiste on tyypillisesti 240-250 astetta celsiusta, eli merkittävästi vettä korkeampi. Voitkin poistaa veden jarrujärjestelmästä kätevästi näin: Irrota tavallisesta kodin vedenkeittimestä sen "sähkövispilä", vastus. Työnnä se jarrunestesäiliöön ja kytke stöpseli virtalähteeseen. Vastuksen alkaessa kuumentaa vetistä jarrunestettä, höyrystyy vesi ensin pois alemman kiehumispisteensä ansiosta. Lopulta jäljelle jää pelkkää jarrunestettä, jota voit sitten tarvittaessa lisätä. Mukavia ajokilometrejä sinne! Martt 03.07. 2013 Pirjo kysyy: jokohamahumahuta tere Martti. kiitos Zonen keikasta keväällä. kuuntellepas markku karjalaisen jokohamahumata- kappale, joko tämä hieno kipale olisi aika päivittää tälle vuosituhannelle, mielestäni olet ainoa joka voisi tämän tehdä(tottakai siihen myös tarvitaan Napanderia) Juhannusterveisin Pirjo Rukalta Martti vastaa: Päivää Pirjo. Ja myöhästyneet juhannustoivotukset sinne. Juhannushan oli meillä herttainen. Mitä tulee Markun kappaleeseen, niin kuuntelin sen ilolla. http://www.youtube.com/watch?v=O-sXIkyjtpY. Jokohamahumahuta edustaa ajatonta klassista tyylisuuntaa, eikä edellytä minkäänlaista päivitystä. Jos joku haluaa päivitellä, se suotakoon: Kappale on moderni ja säilyttää tuoreutensa kaikissa sääoloissa. Mahtavaa kesän jatkoa sinne Rukan tuntumiin! Martti 03.07. 2013 Kalevi kysyy: keikkailu hyvä martti luin talvella keikkakalenterisia ja siinä ei mainittu mitään Tampereesta meinasin soittaa sinulle ja toivottaa alimpaan h. nyt olen milissäni jos saan lipun teidän esitykseen. odotan teitä T.kalevi Martti vastaa: Huomenta Kalevi. Erinomaista, että keikkakalenterin silmäily tuottaa taivaallisia elämyksiä helvetin korventavien lieskojen sijaan. Tampereen asia todellakin hoidettu ja hoidetaan edelleen ja uudelleen ja uudelleen! Upeata kesänjatkoa sinne! Martti 21.06. 2013 Kikkailija kysyy: Mä vain kikkailin Kiitoksia Martti. Tekstailin tämän alla olevan riimin rakkaalle ja anteeksi tuli viikkojen vihanpidon ja kommunikointiongelmien jälkeen. "anteeksi saanko, tikkuilut milloinkaan nyt ehkä myöhäistä on, mutta ota huomioon  mä vain kikkailin" Tekstissä on voimaa! Niin ja kun kerran kysymys pitää olla niin tarkistetaan, että kiitos meni oikeaan osoitteeseen? Siis kuka sanoitti? Martti vastaa: Hyvää huomenta Kikkailija. Suurenmoista kuulla, että laulumme on muodostanut sillan yli rakkauden kivikon ja kiivaana virtaavan kosken. Juuri siksi tämä laulu on olemassa. Kiitämme koko orkesterin voimin tästä kauniista postista ja lähetämme myös terveiset rakkaallesi: Terve. Ja kiitokset sanoituksesta menevät tätä kautta perille. Lyriikan on loihtinut esituottajamme Jokke Pirhonen. Ihanaa juhannusta sinne! 21.06. 2013 Marko kysyy: Rakkauden bonus Tervehdys, Kun Martti-stä on ollut niin rakkauden bonuksen kuin osuuskaupankin asialla, kysyisin asiantuntijalta millaista korttia tulisi käyttää rakkaushommissa maksimaalista bonushyötyä varten ja missä vaiheessa se tulisi esittää? Martti vastaa: Päivää Marko. Martti tosiaan on tutustunut niin rakkauden bonuksiin, plussapisteisiin kuin myös tunne-elämän osuustoiminta-aatteeseen. Kaikki nämä pystyvät omalta osaltaan kasvattamaan pottia, mutta lopulliseen niittiin ja jackpotiin ne eivät riitä. Rakkausasioissa optimaalinen tulos varmistetaan villillä kortilla. Kuten tunnettua, niissä hommissa  pitää uskaltaa yllättää ja rohkeasti tarvittaessa myös tyriä, silloin vetäistään hihasta villi kortti. Milloin se sitten tulee lyödä pöytään? Tämä onkin sattumankauppaa. Kortin käytön nimittäin tulee pikkuisen yllättää käyttäjänsäkin. Mahtavaa juhannusta sinne! Martti 07.05. 2013 Janne kysyy: Koska tulette Hämeenlinnaan????? Martti vastaa: Päivää Janne. Eipä ole vieläkään Hämptonia ilmestynyt keikkakalenteriin. Tietty hiljaisuus leimaa koko kesän toimintanäkymiä. Toivottavasti tämä hiljaisuus kuitenkin enteilee valtavaa keikkatsunamia ja Hämeenlinnan suurenmoinen siluetti nähdään myös Napsujen keikkabussista! Martti 07.05. 2013 Artsi kysyy: Keikat??? Moikka! Onko Martilla ja Napanderilla tosiaan noin vähän keikkoja/esiintymisiä heinä-elokuussa. Olis makeeta jos nähtäis teitä pk-seudulla noihin aikoihin. =) Martti vastaa: Terve Artsi! Nyt on parin viikon päästä veto Helsingin Hotelli Presidentissä. Toukokuun jälkeen on tosiaan hiljaisempaa koko valtakunnan alueella. Mistä tämä johtuu? Emme edes uskalla ajatella. Mutta luotto on vahva siihen, että kesän kalenteri vielä täydentyy. Emme vielä viskaa kylmää kirvestä järveen! Upeata loppukevättä sinne! Martti 26.04. 2013 Timo kysyy: Kaino pyyntö Wapunpäivän matineaan, Tampereen yo-talolla 1.5.2013 Tervehdys Herra Servo täältä Hämeestä, Lumien vihdoin sulettua ja nurmikon alkaessa vihertää, ajatukset suuntautuvat jo perinteiseen alkavan kesän kohokohtaan eli rytmiorkesterinne wapunpäivän esiintymiseen täällä Suomenmaan Manchesterissa. Rohkenen lähestyä taiteilijaa, ja esittää kainon pyynnön: Hyvän ystäväni ja kolleegani puoliso Tiina Inkovaara oli viime vuoden matineassa hiukan pettynyt kun kuulemma te, miehensä  kaima, ette olleet antaneet ruusua, ja kätelleet vain "pikaisesti", ja pohtii nyt vakavasti jo vuosien saatossa perinteeksi muodostunutta osallistumistaan tämän vuoden matineaan. Voinko luvata rouva Inkovaaralle  että vastaanotto on tänä vuonna lämpimämpi, ettei hänen nyt tarvitsisi katkaista tätä perinnettä? ystavällisin ja jo wappumielisin terveisin, Timo Martti vastaa: Hyvää päivää Timo. Perinteitä ei tule katkaista. Perinteet on tehty jatkettaviksi. Perinteen jatkaminen onkin sitä parasta  jatkamista, koska siinä ei synny minkäänlaisia saumoja, jotka voisivat heikentää rakennetta. Toivotan siis teidät koko ryhmän mitä lämpimimmin tervetulleiksi vappumatineaan. Uskon, että pystymme viimeistään keikan jälkeen tuoteasiamies Jarmo Perän myyntitiskilä venyttämään kättelytilanteen maksimimittoihinsa. Vielä kerran: Sydämellisesti tervetuloa! Martti 17.04. 2013 Mikke kysyy: Terve Tässä mietin, miksi niitä kapuloita kutsutaan jotka laitetaan kaupassa liukuhihnalle eri henkilöitten ostosten väliin? Ja entä jos ostaa niitä kapuloita, mitä sitten laitetaan siihen väliin? Martti vastaa: Huomenta Mikke. Kyseessä on kassakapula. Mikäli ostat pelkkiä kassakapuloita, täytyy sinun valitettavasti ostaa jotain muutakin erottaaksesi omat kapulaostoksesi muitten ostoksista. Toimi näin. Mene lihaosastolle, ja osta kaksi naudan kieltä. Aseta nämä kapulakielet kummalekin puolelle kapuloitasi hihnalla. Maksat myös kapulakielet, ja voit sitten valmistaa niistä kotona herkullisen illallisen. Aina kannattaa ostaa! Martti. 17.04. 2013 Heikki kysyy: Hesan lempipaikat Hei! Kehuin tuossa kaverille, että lempipaikkani Hesassa on Seurasaari. Mikä on Martin lempipaikka Hesassa? Entä onko Martti käynyt koskaan Seurasaaressa? Martti vastaa: Päivää Heikki. Seurasaari on todella mukava. Saaren kiertäminen - ei kaukaa vaan rantoja pitkin - kuuluu Martin jokakesäisiin rutiineihin. Välillä pieni pisto sisemmälle saareen ja pistäytyminen kesäravintolan terassilla. Tämä on oikein mukavaa. Valitsen kuitenkin lempipaikaksi toisen saaren, Suomenlinnan. Tämä valinta oikeastaan pienen lauttamatkan takia. Lauttamatka antaa ikäänkuin maistiaisen oikeasta ulkomaanmatkasta - reissusta jonnekin. Mutta muutoin lempipaikka voisi aivan hyvin olla Seurasaari. Kohti kesää! Martti. 03.04. 2013 Andde kysyy: Miksi, oi miksi? Miksi Joensuun 27.4. keikka on peruttu 🙁 ? Olen surun murtama, sad. Martti vastaa: Päivää Andde. Tilanne ei ole lainkaan paha. Keikka on vain järjestäjän puolesta siirretty. Valitettavasti en voi vielä paljastaa Kerubin keikan ajankohtaa, mutta se ei siirtynyt hirveän kauaksi. Kesä kauneimmillaan, nään mä Joensuun ja vapaana virtaavat vedet. Tarkasta ajankohdasta tiedotetaan pian! Martti 03.04. 2013 Hanna kysyy: Isona Martiksi Tyttäremme on ollut pienestä pitäen armoton Martti Servo ja Napander -fani. Nyt nelivuotiaana hänellä on urahaave: hän haluaa isona tulla Martti Servoksi. Onko haave realistinen? Kannattaako siihen pyrkiä? Miten? Martti vastaa: Päivää Hanna. Rima pitää asettaa korkealle, ja mikään ei ole mahdotonta. Tyttärenne pitää vain kiinnittää huomiota vibraattoon ja kasvattaa muhkea kuontalo. Tuo lienee helppo rasti. Mutta Marttihan on kuulopuheiden ja näköhavaintojenkin mukaan miespuolinen. Tämä on eri asia kuin tytär tai nainen. Tämäkään ei välttämättä ole ongelma. En suosittele sukupuolenvaihtoa tai muuta sellaista, koska se voi olla suttuinen juttu. Suosittelenkin tyttärellesi yksinkertaista nimenvaihtoa Martta Servoksi. Uskoisin naispuolisen Martta Servon hurmaavan kaikki mieskuulijat, ja samalla voisin esittää Martan kanssa pari duettoa nimellä Martta & Martti Servo. Todella mukavaa kevään jatkoa sinne, ja terveiset Martalle! Martti. 27.02. 2013 Eki kysyy: Showtime Long Play Tullaanko Showtime painamaan myös polyvinyylikloridikiekolle, jotta myös me analogisen äänen ystävät pääsemme kyseisestä äänitteestä nauttimaan? Martti vastaa: Iltaa Eki. Kyllä. Showtime! tullaan prässäämään myös mustalle mönjälle. Ja pienenä kiihokkeena: LP tulee eroamaan cd-versiosta muun muassa yhden kappaleen osalta. Analoginen on looginen ratkaisu. Martti 26.02. 2013 Jari Liina kysyy: Lahen keikka Hei Martti! Lupailit jo viime syksynä, että tulet vetämään keikan Lahteen. Menikö allekirjoittaneelta keikka ohitse vai vieläkö on työn alla? Martti vastaa: Päivää Jari. Keikka ei mennyt ohi, se on ollut koko ajan ryömintäkaistalla. Toivottavasti Lahti nyt toteutuu, kun uusi levy tulee ulos huhtikuussa. Keikkakalenterin pitäisi täydentyä tässä parin viikon sisään. Uskomme Lahteen. Martti 26.02. 2013 Harri kysyy: Laulu ja leikki leikitäänkö joskus yhdessä? Martti vastaa: Huomenta Harri. Leikki on lapsen työtä ja lapsi on terve, kun se leikkii. Monet asiat siis puoltavat leikin suuntaan. Mutta olemmeko sitten lapsia? Milloin lasten leikit on aika jättää taakse? Alkaako silloin aikuisena vapaa-aika ja sairaus, kun aikuinen ei leiki? Mikäli näin on, kannatan leikkiä. Leikkisää alkukevättä sinne! Martti 26.02. 2013 John Neville kysyy: Joensuu Hei Martti! Olet tulossa Napanderin kanssa huhtikuussa Joensuuhun, se jos jokin on upeaa. Hienoa on etenkin se, että tulet ravintola Kerubiin, jonka sytytit liekkeihin viime vierailullasi. Millä mielin astelet Kerubin lavalle, jännittäkö? Olisiko mahdollista, että keikkasetissänne kuultaisiin minulle niin kovin tärkeä kappale "Sydämen amiraali"? Isäni sanoi minulle aikoinaan, että Pertti Neumann on tulevaisuudessa Suomen uusi sanoittajanero. Onko Nipa mielestäsi noussut sille tasolle? Martti vastaa: Päivää John Neville. Tuskin maltan odottaa nousua Kerubin lavalle. Viimekertainen keikka oli ikumuistoinen. Keikan tunnelma oli loistava ja Kerubin järjestäjät pistivät parastaan kuten aina. Suurenmoiset muistot ja tieto  Kerubin erinomaisesta laadusta eivät kuitenkaan poista jännitystä. Jännitys on vatsassatuntuvaa tasoa. Pelkästään uuden materiaalin esittäminen tuoreeltaan aiheuttaa takavuosien metsureilta tuttua tärinää ja kylmenemistä käsissä. Mutta aivan mahtavaa siis tulla. Mitä tulee Nipa Neumanniin, niin hän on aivan omaa luokkaansa. Suurenmoista lopputalvea sinne, ja kohta on kevät! Martti   24.02. 2013 Tuula Liina kysyy: Grilli kausi Milloin on syytä aloittaa grilli kausi? Olemme aloittaneet grillauksen yleensä pääsiäisenä. Pitäiskö aloittaa aikaisemmin tai myöhemmin? Miikä on Martin suosikki grilli resepti? Tykkääkö Martti HK:n sinisestä? Mitä mieltä Martti on hevosen liha skandaalista? Voiko hevosta grillata? Miksi kaikki on pässin lihaa? Martti vastaa: Huomenta Tuula Liina. Osin varsin visaisia kysymyksiä sinulla. Aloitetaan helpoimmasta. Grillikausi vertautuu jääkauteen. Jääkausi tulee, kun on tullakseen ja jatkuu niin pitkään kuin sitä huvittaa. Grillikausi on siis tyystin toisenlainen, kuin esimerkiksi tropiikin sadekausi, joka alkaa kellontarkasti ja päättyy myös sovitusti. Grillikauden voi siis aloittaa milloin vain, ja sitä kannattaa jatkaa keskeytyksittä niin pitkään kuin huvittaa. Lopulta hiilet tai vaihtoehtoisesti kävyt ja klapit loppuvat huoltamoilta ja metsistä. Tällöin grillaus saa luonnollisen päätöksen. Martin suosikki grilliresepti on itse asiassa basisti Erkka Alosen signaturedish. Se on makkaramedaljongit juustokuorutuksella. Jossain päin maailmaa näitä kutsutaan myös sombreroiksi: Viipaloi lenkistä (Esim. HK:n Sininen) noin sentin paksuisia viipaleita. Lado herkut parilalle tai ritilälle. Asettele viipaleitten päälle pienet siivut haluamaasi juustoa. Medaljongit ovat valmiit, kun ne kupristuvat mukavasti. Hevosenliha on hyvää, ja myös siitä valmistetut skandaalit ovat hyviä. Hevonen kannattaa grillata mieluiten kokonaisena. Hanki kyläsepältä tukeva teline ja varras, johon voit seivästää hevosen ruhon. Viritä vartaan alle tuli, kääntele hevosta vartaassa sopivin väliajoin ja anna hepan kypsyä. Kokonainen hevonen vaatii pitkän kypsytysajan ja ruista ranteeseen vartaan kääntämiseksi. Maltti on siis valttia hevosta valmistettaessa. Kaikki on pässinlihaa, mikä kiiltää. Rattoisaa lopputalvea sinne! Martti. 20.02. 2013 Petri kysyy: Hei Martti! Minua on askarruttanut syntymävuotesi, koska internetistä ei löydy tätÃä tietoa mistään. Voisitko ystävällisesti vastata, koska olen lyönyt kaverini kanssa vetoa tästä asiasta. Kiitos! Martti vastaa: Iltaa Petri. Nyt vedonlyönti suhahti ohi. Nimittäin. Martin syntymävuotta ei ole missään rekisteröitynä saati tarkistettavana. Jos Väinämöinen vielä eläisi, hän ehkä tietäisi, koska huhupuheitten mukaan oli kätilönä paikalla synnyinhetkellä. Mahtavaa kevättalvea sinne! Martti.   28.01. 2013 Gorbatshov kysyy: Kumpi Kumpi olisit Tommi Korpela vai Kari Hietalahti? Miksi? Martti vastaa: Päivää Gorbatshov. Selkeä ja yksinkertainen kysymys sinulla. Vastaan myös yksinkertaisesti: Olisin Rami. Perustelu löytyy tästä: http://www.youtube.com/watch?v=p9uSmV-wNwE Miellyttävää lopputalvea sinne! Martti. 28.01. 2013 Abro Paukku kysyy: Nostokurjet. Terve Martti! Mieltäni on jo vuosia askarruttanut miten ihmeessä nostokurjet saadaan pystyyn? Ne tuntuvat ilmestyvän yön aikana pihaan kuin sienet tyhjästä ja katoavat samaan tyyliin. Kukaan ei ole koskaan nähnyt keskeneräistä nostokurkea, eikä myöskään nostokurkea kuljetettavan. Onko asialla jumala vai muu? Martti vastaa: Päivää Abro Paukku. Poikkeuksellisesti pyydän kysymykseesi vastauksen todelliselta asiantuntijalta, esituottaja Jokke Pirhoselta. Hän nimittäin on koulutkäynyt torninosturinkuljettaja. Näin Jokke vastaa: "Nostokurjet pystytetään autonosturilla/nostureilla. Ensin pohja,sitten masto/runko ja lopuksi puomi jossa kuljettajan koppi on valmiina paikoillaan. Tämän jälkeen kana vaijereineen jonka jälkeen tarkistetaan köysikerrat ja nosturi "kalibroidaan" käyttökuntoon. T.Jokke" Näin ne asiat selviävät! Martti 20.01. 2013 Jaska kysyy: Miten on Martti? Mitä enemmän vanhenen, sitä varmemmaksi tulen siitä että et voi kirjoittaa kappaleita ilman pilveä. Onko elämä parasta huumetta vai montako grammaa on päiväannos?   Martti vastaa: Huomenta Jaska. Jokaisella pilvellä on hopeareunus ja talo ilman polulla astelevaa emäntää on kuin pilvinen päivä. Pilven pojista puhutaan paljon, mutta Martilla tavoitteet ovat korkeammalla, kiertoradalla. Martin päiväannokseen ei kuulu grammaakaan pilveä, vaan muutama litra epäsymmetristä dimetyylihydtratsiinia, joka on kaikkien suurimpien kantorakettien perinteinen polttoaine. Ylöspäin ja kohti kevättä! Martti 20.01. 2013 Henri kysyy: Ongelma ja ratkaisu Nyt on useamman vuoden monitorointi ja data saatu Microsoftin taulukkoon. Asia on kesäkuun lopun päivän selvä, kirkastakin kirkkaampi. Datan mukaan Napander esiintyy aina paikoissa, joissa tarjoillaan nesteytettyä janojuomaa. Kysynkin, onko Napander kertaakaan esiintynyt paikassa, jossa janojuomaa ei olisi ollut saatavilla? Toisaalta hyvä niin, että janojuomaa on saatavilla, sillä tunnelma on monesti kuuma kuin Bayerilaisen takapaksissa. Valitettavasti fysiikan lait voimistuvat tulikuumaa tavaraa hohkaavan lavan vuoksi ja kylmä janojuoma lämpölaajenee ”ihmisen tankissa”, aiheuttaen paineen nousun rakossa. Tämä fysiikan ilmiö asettaa keikan seuraamiseen ongelman! Aina on nimittäin luvassa melkoinen hitti pläjäys, jolloin jokin kappale jää väliin tankin tyhjennyksen vuoksi. Ehdotankin näin uuden levyn kynnyksellä, että Napander tekee kerrankin huonon kappaleen, jonka aikana miesten- ja miksei myös naistenhuoneessa ehtii piipahtamaan menettämättä kappaleita, joita sitten keikan jälkeen harmittelee, huippukappaleita ei siis saa missään nimessä missata... Joten varatkaa polykarbonaattilevyille tilaa myös hieman heikommalle materiaalille. Jos heikomman materiaalin tekeminen tuottaa ongelmia, kuten olettaa saattaa, kysykää neuvoa esimerkiksi Lauri Tähkältä tai Antti Tuiskulta... PS. Joko Martin paikka Vain Elämää (vol2) - ohjelmaformaatissa on varmistunut?   Martti vastaa: Päivää Henri. Olet jälleen todellisen ongelman kimpussa. On totta, että ilman nesteytystä ihminen kuivuu pois, vaikka virvoittavaa musaa olisi tarjolla tuntikausiksi. Avaamme keikkajärjestäjien kanssa keskustelun paljujen saamiseksi saleihin. Näihin paljuihin yleisön edustajat voisivat heittäytyä kukin vuorollaan kuivahtamisen uhatessa, koska ihminen on pohjimmiltaan vettä imevä pesusieni. Toinen vaihtoehto ovat sammutushelikopterit, jotka tarvittaessa laskevat lastinsa yleisön niskaan. Tämä tosin onnistuu vain ulkokeikoilla tai niillä lavoilla, joissa vesikatto on helposti irrotettavissa. Vastauksesta voinet päätellä, että seuraavasta levystä tulee aikamoisen jänskä. Siellä ei taida olla yhtään huonoa rallia. Ja Martti on ilmoittautunut ohjelmaan, jonka nimi on Kitaristi Steve Vain elämää. Martti  
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube