Home » MARTIN OSAVUOSIKATSAUS JOULUKUU 2012

MARTIN OSAVUOSIKATSAUS JOULUKUU 2012

Martin tuorein osavuosikatsaus luettavissa! Artisti Martti Servo on kirjoittanut toistaiseksi viimeisen osavuosikatsauksensa tamperelaiseen Pirkanmaan Sanomiin. "Tämä on erään aikakauden loppu", toteaa Martti. Lopettamiseen ei liity mitään dramatiikkaa, eikä se ole osa kirjainten, merkkien ja lauseitten supistamistoimia: "Kalenterissa luki, että viimeinen jaaritus kirjoitettava. Näin toimittiin". On täysin mahdollista, että osavuosikatsaukset jatkuvat joskus toiste jonkun toisen aikakauden alkaessa. Toistaiseksi viimeinen Pirkanmaan Sanomissa julkaistu osavuosikatsaus on luettavissa tästä: Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka puolen vuoden aikana ovat tulleet häntä lähelle. Tällä kertaa asiat lähestyvät viimeistä kertaa, sillä kyseessä on Martin viimeinen osavuosikatsaus Pirkanmaan Sanomissa. 20.9..2012 Sadonkorjuun aika on taas käsillä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ole tukevasti hanskassa, vaan lyö näpeille. Olen nimittäin syönyt koko kesän kuormasta. Mitään varastoitavaa pitkää ja kylmää talvea varten ei ole, omavaraisuusaste laskee yölämpötilojen mukana. Onneksi sentään kuumana käynyt karppauskeskustelu on kokonaan laantunut. Söin nimittäin puolet kesästä pelkästään perunaa ja tomaatteja. Omiatekemiäni olivat, se puolustuksena sanottakoon, mutta perunahan oli vähän aikaa sitten karppausmielessä lainsuojaton. Hyvä, että taas voi olla luvallisesti ruoan sekakäyttäjä. Ryhdikkäänä voi kulkea pää muusina ja eväsleivät taskussa. Myös kansankirkkomme on tyytyväinen karppausinnostuksen laantumiseen. Kirkolliskokouksen kokoonkutsumiselta ja Isä meidän- rukouksen muutostoimilta vältyttiin. Siinähän sanotaan, että anna meille tänä päivänä meidän joka päiväinen leipämme. Tätä olisi ollut kohta pakko muuttaa, sillä kaikille muille voi tietysti leipää antaa, mutta karppaajalle ei maistu. Mitäs hänelle sitten ehtoollisella keksittäisiin? Jotain välimerellistäkö? Sipaistaisiinko alttarilla siipule parmankinkkua? Onneksi moiselta hassutukselta vältyttiin, ja näkyleipä tarttuu halukkaan kitalakeen entiseen malliin. 1.11.2012 Kuntavaalit tulivat ja menivät. Käsiteltiin monia tärkeitä kansamme kohtaloa määrääviä kysymyksiä. Hyvinvointivaltion maitoliimaa lienee kuitenkin verotus, eikä siitä paljon virkattu mitään. Ei syntynyt pannunalusta edes. Kuinka verotus tulisi jatkossa järjestää, jotta siihen sisältyisi kannustava elementti yhdisytettynä sopivaan rankaisuun ja komentoon? Tähän toivoisin jatkossa lisää valaistusta, sillä olen jo luopunut aiemmasta ehdotuksestani. Siinä veroprosentti sidottiin kansalaisen rasvaprosenttiin. Mitä suurempi rasvaprosentti, sitä korkeampi verotus. Tällainen malli kannustaisi solakampaan elämäntapaan, ja pakottaisi väkevämmällä ihralla siunatut hölläämään kukkaronnyörejä. Oman henkilökohtaisen tukevoitumiseni kiihtyessä pidän mallia kuitenkin epäreiluna ja toteuttamiskelvottomana. Parhaillaan tutkin yhteiskunnan veriarvoistumisen mallia. Tulisiko veroprosentti sitoa veriarvoihin? Oma hemoglobiinini on vielä suht hyvä. Asiaa kannattaa harkita. 18.12.2012 Jäät tulivat tänä vuonna suhteellisen aikaisin. Tai eiväthän jäät mistään kaukaa ainakaan tulleet, eivät ne matkustele tuhansia kilometrejä suihkujeteillä. Eivätkä jäät ole kuten muuttolinnut. Kevään tullen muuttavat kylmemmille napaseuduille kesäksi lisääntymään. Sitten talven tullen palaavat takaisin maamme tuhansille järville ja mittaamattomille merialueille. Noin moni luulee, mutta eihän se niin ole. Jäät materialisoituvat paikalleen muutamassa hetkessä. Kyseessä on tieteissarjoista tuttu säteyttämisilmiö. Kapteeni Kirk ilmoittaa konemestari Scottylle, että beam ice down, Scotty. Ei siinä ole mitään sen kummallisempaa. Meille enoille jäät järvessä ovat hyvä juttu. Kuten sananlaskussa todetaan, ei eno kauas veneestä putoa. Talvella se pitää paikkansa. Kesäkelillä eno voi ajelehtia pitkiäkin matkoja, mikä osoittaa vanhojen kansanviisauksien pätemättömyyden nykyaikana. Putosi kuin eno puusta sen sijaan pitää kutinsa aina. Oikein mukavaa vuotta 2013 Pirkanmaan Sanomille ja joulua kaikille sinne! Ps. Pirkanmaan Sanomat vaihtoi nimeään ja on nyt Suur Tampere. http://suurtampere.fi/
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube