Home » MARTIN OSAVUOSIKATSAUS KESÄKUU 2012

MARTIN OSAVUOSIKATSAUS KESÄKUU 2012

Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka puolen vuoden aikana ovat tulleet häntä lähelle. Tällä kertaa asiat tulevat lähelle kesäkuussa, ja ne koskevat taloutta ja puhelimia. Osavuosikatsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomissa. 8.6.2012 Taas on puheluhinnoista kaikenlaista haloota. Ja myös liittymistä ja yhteyksistä. Vanha NMT ei enää toimi, 2 geetä on aika vähän ja nykyinen kolmegrammainen pitäisi vaihtaa muhkeampaan neljän gramman puhepunnukseen. Sama kehitys on havaittavissa kameroissa ja kuvien tarkkaavaisuudessa. Oman Nokia-puhelimeni 1 megapikkelssi ei enää riitä, sillä tusinalla megapikkelssejä sitä vasta kuvan saa. Se ottaa itse itsensä ja on piinallisen tarkka. Suttuisia kuvia ja pätkivää yhteyttä ei enää arvosteta. Tämä saattaa johtaa valtaviin ongelmiin ennen kaikkea konferenssipuheluiden hinnoissa. Tästä saatiin tällä viikolla hälyttävä esimerkki. Euroopan johtajat ottivat 4G- konferenssipuhelun Espanjaan, ja puhelinlasku oli 100 miljardia euroa. Muutaman minuutin jorinoista. Melko kallista. Toivottavasti tällä puhelulla kuitenkin varattiin Espanjan Costa del Golfilta tuntuva määrä hukkaneliöitä lomaosakkeiden muodossa. Nimittäin. Viime jaksossa, kun Eurooppaan soiteltiin, sai puhelinoperaattori Sonera miljardeilla ilmaa Saksasta. Ilmahan on kyllä mukavaa, mutta kerran hengitettynä se haihtuu ja hiilidioksidiksi muuttuneena aiheuttaa lisäkuluja päästökaupassa. Ja täytyy muistaa. Sonera haki silloin Saksasta 3G-yhteyttä. Nykyinen neligrammainen on tuntuvasti kalliimpi. 12.6.2012 Espanjan tukipaketti alkaa pikku hiljaa hahmottua. Se on paksu poklossi, jolla koko Eurooppa pysyy vaaterissa. Uusia poklosseja saatetaan kaivata muillekin kulmille, mutta tukia ja stöttiä kannattaa kuitenkin veistellä vaikka sokkeli on jo valmiiksi vinksinvonksin. Uusien perustusten valaminen vanhaan rakennukseen olisi nimittäin huomattavan vaikeaa. Tukipaketin valmistuttua on taas se aika, jolloin valtiovarainministeri Jutta Urpilainen lähtee neuvottelemaan Suomelle takuita. Jutta on vapaa takuita vastaan. Aluksi epäilin, että Espanjasta kannattaa hankkia vastineeksi hukkaneliöitä. Nyt olen toista mieltä. Jakapallon Euroopan mestaruuskisat nimittäin käynnistyivät juuri. Nyt pitää Urpilaisen olla tiukkana. Urpilaisen bussi peruutetaan kuudentoista rajalle, eikä parkkipaikasta tingitä yhtään. Suomen on neuvoteltava vakuudeksi pysyvä paikka jalkapallon Euroopan mestaruuskisoihin. Suomi ei karsi enää koskaan. Vakuudeksi vaadimme Suomelle kuningastien suoraan loppupeleihin. Raportoin asiasta Jutalle välittömästi. 14.6.2012 Kännyköistä ja puheluista ei nyt pääse ollenkaan eroon. Koko ajan piippaa. Boston Chickenin entinen tietohallintojohtaja Stephen Elop ilmoitti juuri jätti-irtisanomisista. Kuin kananpojat ikään lehahtavat 3700 nokialaista vapauteen Salon ja Oulun häkeistään. Melkoinen uutinen. Vuonna -98 Boston Chicken ajautui tekniseen konkurssiin ja Stephen lennähti muihin maisemiin. Kovat paikat ja kuumat keittiöt ovat siis tutut hänelle. Boston Chicken joutui sitten vuonna 2002 Boston Pizzan hyökkäyksen kohteeksi. Bostonia ei saisi käyttää nimenä kananpoikien yhteydessä - Boston kuuluu yksinoikeudella pizzaan. Kananpojat hävisivät oikeusjutun. Mikäli Stephen Elop olisi jatkanut kanaravintolojen parissa, olisi Boston Chicken ehkä voittanut oikeusjutun. Ehkä myös Nokia olisi säilynyt elinvoimaisena. Tästä ei kylläkään ole mitään näyttöä.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube