Home » 2012 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

2012 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

Kysy Martilta !!!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

19.11. 2012 Jari kysyy: Nälkämaahan? Onko sulla tiedossa keikkoja Kainuuseen? Kainuun tutkijalautakunnan puolesta tässä... Martti vastaa: Huomenta Jari. Nälkämaan tutkijalautakunnan työ kiinnostaa. Sitä on ehdottomasti päästävä seuraamaan paikan päältä. Pelkät raportit eivät korvaa monitorointia itse kohteessa. Tilanne on kuitenkin hetken aikaa tämä: Kainuu, kuten koko muukin Suomi, otetaan keikkamielessä haltuun ensi keväänä. Nimittäin. Tämän vuoden viimeiset keikat tehdään joulukuun alussa, ja sen jälkeen jäämme levyntekotauolle. Uusi lättynen tulee ulos huhtikuun tietämissä, ja sitten alkavat keikat uudelleen. Toivottavasti tutkittavaa riittää Kainuussa myös keväällä ja kesällä! Martti 04.11. 2012 Mies sieltä takarivistä kysyy: Musiikillinen takuu Parahin Martti, Olen huomannut että sen verran räyhäkkä kappale on tuo Rivimiehet hurraa€, että uhmakas marssipoljento häiriöittää BMW:n ampeerijärjestelmän ja himmentää jopa mittarivalot ja sekoittaa sähkökattoluukun. Myös takakontti on tulessa. Naapurin ajoneuvoinsinööri tiesi tämän ongelman olevan laajempi: http://www.taloussanomat.fi/autot/2012/03/27/bmwlla-massiivinen-autojen-takaisinkutsu/201226093/304 Baijerin pojat ovat keväällä verhonneet ongelman asennusvirheen mystiseen verhoon, vaikka maailmanlaajuinen Napanderi-ilmiö ja raivokas humppapoljento se todellisuudessa on rouhauttanut saksalaisten akut tuleen! Onko musiikillanne mahdollisesti ajoneuvokasko- tyyppistä takuuta? Löytyykö keikkabussinne matkatavarapaksista akkujohdinsarjoja jaettavaksi? Martti vastaa: Huomenta Mies sieltä takarivistä. Voit olla huoleti. Baijerin pojat soveltavat autoissaan sumeaa logiikkaa, joka on suunniteltu napanderyhteensopivaksi orkesterin hämärän touhun standardin mukaisesti. Auton sensorien aistiessa napsumusaa, älykäs akkulaturi ohjaa lisää virtaa äänentoistojärjestelmään, ja vähentää sitä toissijaisilta toiminnoilta, kuten mittarivalaistuksesta. Mittarivalaistuksen himmeneminen on siis täysin normaalia ja suunniteltua. Mitä tulee kattoluukkuun, niin auton sisätiloissa paimentava äänenpaineanturi ei myöskään koskaan nuku. Mikäli volyymi nousee riittävästi, auto avaa kattoluukun, jotta ylimääräinen äänenpaine pääsee turvallisesti ulos, eivätkä esimerkiksi ikkunat tarpeettomasti pullistu ja rikkoudu. Tämä ominaisuus kylläkin ärsyttää monia BMW:n omistajia. Miljoona mittausta kahdessa sekunnissa suorittava suoritin sulkee kattoluukun heti kahden millisekunnin musattomuuden jälkeen. Siksi kattoluukku käytännössä sulkeutuu heti kappaleen loputtua ja avautuu heti musan taas soidessa. Tämä rassaava piirre puraisee runsastukkaisten frisyyrejä. Tulipalo takakontissa on kalliimpien mallien Fire in the Hole- ominaisuus. Tulipalon on tarkoitus simuloida Napanderin livekeikan kuumaa tunnelmaa. Monet pitävät tätä tarpeettomana jippona kesäkelillä, mutta talvella kokko kontissa toimii fiksuna automaattiwebastona. Nastat alle ja talveen! Martti 28.10. 2012 Kevyt Idiootti kysyy: Kyytipoika Hei Marza! Onko kyytipoika pakollinen nauttiessa Napanderin musiikkia, tai Anteron seminaaria seuraten seuraavan aamun perheriidan odottaminen joko klo 13 tai 14, riippuen kummalla puolen innovaatiopenkkiä istuu? Kuuluuko kompurointi paineilmakompressorin kanssa samaan sarjaan? Martti vastaa: Huomenta Kevyt Idiootti. Napanderin musiikin nauttimiseen ei tarvita mitään ylimääräistä. Napanderin ominaismaku ja -haju pääsee oikeuksiinsa raakana ja tuimana. Mutta mikäli aiot nauttia napanderia ja lähteä konevoimalla liikkeelle, tarvitset kyytipojan. Kyytipojan saa helposti soittamalla lähimpään taksikeskukseen, joka toki voi olla kaukana, ja kyytipoika voi olla myös tyttö, mutta se on elämää ja sitä ajattelee. Antero istuu innovaatiopenkillä Kevyen Idiootin oikealla puolella ja on sieltä tuleva hitleröimään sitä ja tätä näin sanoen: Kompurointia ei voi suorittaa ilman paineilmakompressoria joka itsessään on kompura. Oikein miellyttävää alkutalvea sinne! Martti 20.10. 2012 Tomi kysyy: Servotekniikka! Hei Martti! Tiedätkö tästä mitään: AS-74.3135 Servotekniikka (3 op) "Opiskelija oppii servojärjestelmien matemaattiset perusteet. Hän osaa analysoida servojärjestelmien epälineaarisuuksia sekä suunnitella säätimen, joka kompensoi niiden vaikutuksia." https://noppa.aalto.fi/noppa/kurssi/as-74.3135/esite Onko kaiken takana kuitenkin vain matematiikka? Martti vastaa: Huomenta Tomi. Kyllä kaiken takana pääsääntöisesti on matematiikka. Tai ainakin matematiikalla pystytään selittämään ja mallintamaan huomattava määrä prosesseja. Servotekniikan perusteet ovat tuossa selkeästi mainitut, mutta tuolla ei vielä pärjää. Oikea lopputulos saadaan liittämällä yhtälöön satunnaistekijöitä, joita toki myös voidaan mallintaa tietokoneella. Satunnaistekijöitä on kuitenkin miljoonia, jolloin kolmen opintoviikon kokonaisuus ei riitä koko alueen hallintaan ja oiken lopputuloksen saavuttamiseen. Voidaankin perustellusti todeta: Lopulta servotekniikkaa ei olekaan matematiikkaa, vaan sattumaa. Miellyttävää syksyä sinne! Martti 12.10. 2012 Teemu kysyy: powerplay Dear Martti, Jo takavuosina lähestyimme sinua ja valloittavaa yhtyettänne erään viikonlopun jälkeen, jolloin "Hyvältä näyttää" -albumi oli ollut ns. power playssa tyhjentäen miltei Nissan Micran akun. Tuolloin levyltä live-esiintymisiin pyysimme kappaleita "Aikuinen mies" ja "Rakkauden ajopuu". Aikuinen mies on meitä ilahduttanutkin pari kertaa, mutta "Rakkauden ajopuu" on ilmeisesti ollut live-kattauksen ulkopuolella, ja riesaksenne on epämääräinen joukko joskus huudellut keikalla isoon ääneen tämän kappaleen perään. Tulevan viikonlopun yksityistilaisuudessa joissa itsekin olen vieraana, läsnä on osajoukko tästä mökäryhmästä. Meitä kovasti ilahduttaisi, jos kuulisimme tämän puupurhehdusaiheisen kappaleen. Parahin terveisin, Teemu Martti vastaa: Päivää Teemu. Hyvä, että Nissanin akku kestää hyvän musan kuorman. Suoraan kysymiisi kappaleisiin. Aikuinen mieshän todellakin kuuluu orkesterimme aktiiviseen soittomassaan, mutta Ajopuu ei valitettavasti sinne ole päätynyt. Voin paljastaa: Aktiivisen vaatimisen ansiosta olemme sitä harjoittelumielessä yrittäneet opetella, mutta valitettavasti emme pääse lähellekään levysuorituksen rentoutta. Ajopuu on käsittelyssämme pökkelö varustettuna maannousemalla, eikä se yrittämälläkään asetu soittolistalle. Valitettavasti. Mutta surumieli pois. Ajopuu yllättäen taipuu Marti Servo & Moods- viihdeduon käyttöön. Ajopuuta on soitettu monta kertaa, eli kannattaa tulla ehdottomasti hankkimaan kuulokuva Ajopuusta sopivalle duon keikalle. Kohti viikonloppua! Martti 10.10. 2012 Henri kysyy:   Sähkömarttia Hei Martti! Nyt on juhlijoiden maan lähes kolmen vuoden komennus takanapäin. Käännytystyötä tuli tehtyä musiikin sekä retoriikan keinoin myös muissa lähimaissa ja osavaltioissa. Olen tulossa lauantai-laineille Martin keikalle ja toiveissa olisi kuulla mm. Elämän sävel, Luottavaisin mielin ja Tunneihminen. Ehdottaisin Martille myös ameriikan Stand up -mallia, jossa pääesiintyjä tulee yleisön seasta lavalle. Olisi mainiota, kun Martti koputtaisi olkapäälle ja pyytäisi saada päästä eturiviin, alkutassujen tahdittamana tietysti. Erilaista ja hieman riskialtistakin, mutta jättäisi varmasti pysyvän muistijäljen mielen porstuaan. Lähentäisi kummasti artistia ja yleisöä. Nähtyäni kymmeniä Martin keikkoja, aina sama jännitys vaivaa minua. Kyseessä ei ole sisäasiainministerin valvonnan alainen veikkaus, vaan ystävien kesken käytävä vedonlyönti Martin esittämistä biiseistä. Täytyy myöntää, että se hieman häiritsee tunnelmaa (vaikkakin on melko tuottavaa), joten olisiko mahdollista saada biisilista näin etukäteen kaikkien nähtäville tänne sähköiseen mediaan? Näin Martti olisi etulinjassa entistä avoimempaan viestintään. Varoitusteksti on tottakai laitettava listan eteen, jos joku haluaa olla tietämätön keikan biisilistasta. Onko Martilla tietoa sellofan sellofaanien meri-ilman kestävyydestä? Kelpaako lähitavarakaupasta saatava magnesium takaamaan sellofanin kestämisen ruostumatta Itämeren suolaisilla aalloilla, vai pitääkö olla kunnon rautakauppatavaraa, riittäneekö tuokaan? Notkein sellofaanein: Ei enää Kuninkaankatu vaan Kupittaankatu Martti vastaa: Huomenta Henri. Tervetuloa takaisin juhlijoiden maasta. Pippalot voivat alkaa. Erittäin hyviä näkökulmia sinulla tässä. Aloitan Martin saapumisesta lavalle. Joskushan tämmöinen luikertelu ihmismassojen läpi selkäpuolelta tapahtuu luonnostaan, kun orkesterin lämpiö ei sijaitse lavan takana, vaan toisessa kaupungissa. Tällöin tassuttelu kuitenkin on hyvin hankalaa, sillä Martilla on mukanaan peltipuhallin ja illan ruokalistakansio. Tällöin huomio valitettavasti kohdistuu näiden artefaktien suojeluun ulkopuoliselta lihalta. Tulevalla laivakeikalla on mahdollista, että Martti tulee pelastusveneellä ja myös poistuu sillä. Sitten biisilistoihin. Viime kesänä tapahtui lievä mullistus. Martin sijasta kappalelajitelman tekee nykyään rumpali Juha Löysä Dyny Lötjönen. Välitän nämä toiveet hänelle. Uskoisin esimerkiksi useammankin toivekappaleistasi voivan päätyä lopulliselle ruokalistalle. Pitkien listojen ennenaikaisesta julkistamisesta en voi sanoa mitään. En halua sitoa tuoreen listamaakarin käsiä nippusiteitä lujemmalle. Ja sellofaanipötköt kestävät hyvin meri-ilmaa sisätiloissa. Mutta ulkona kannella pötköt suojataan suksipusseilla tai -boxeilla. Herrasmiehet toki voivat käyttää biljardikepin kantolaukkua taikka jättimäistä sikarihumidoria, joka on kytketty peruuttamaan. Laiva ohoi! mahtavaa syksyä sinne! Martti 03.10. 2012 Umbro kysyy: Hitti-Litti Litmanen Tervehdys Marthyr, Kävin hiljan tervehtimässä vihreän veran suomalaiskuningasta elävissä kuvissa. Muutoin dokumentti oli aivan Litmasen itseoikeutetulla loisteliaalla tasolla, mutta audiovisualiseen elämykseen jäi ääniaallollinen tyhjiö: nimittäin Napanderin poijaat Hitti-Litteineen loistivat poissaolollaan! Onko Martti-sedällä tietoa miksi ohjaaja jätti hittikappaleen taltioinnin kylmästi leikkaamon lattialle? Mikä olisikaan ollut mainiompaa kuin katsella Littiä laittamassa vastustajaa kupilliselle kuumaa ja palloa pusanderiin Napanderin nimikkoiskusävelmän tahdissa. Martti vastaa: Päivää Umbro. Hititön Litti on meille mysteeri. Olisimme kyllä toivoneet, että kappale olisi soinut jossain kohtauksessa taustalla, mutta näin ei ilmeisesti ole käynyt. Kuvausryhmä kävi kyllä taltiomassa Hitti Litin eräällä keikalla, mutta sitten tuli tuotantoyhtiöltä posti näin sanoen: "Valitettavasti joudumme jättämään osuutenne pois lopullisesta elokuvasta". Miksi näin kävi, emme tiedä. Olimme kuitenkin valmistautuneet otteluun täysin normaalisti, ja olimme aiemminkin olleet avauksessa. Toisinaan se kuitenkin vain on näin. Koutsi jättää vilttiin. Näin on joskus käynyt itse Kuninkaallekin. Banaanipotkulla kohti syksyä! Martti 01.10. 2012 Fossiilirosvo kysyy: Poni Onko poni vaarallinen? Martti vastaa: Päivää Fossiilirosvo. Ärsytettynä poni on vaarallinen. Poneja pidetään usein hevosia hankalampiluonteisina: itsepäisinä, oikukkaina ja temppuilevina. Siksi niiden tökkiminen, ojentaminen ja kaikenpuolinen ärsyttäminen johtaa helposti poniväkivaltaan. Suosittelen ehdotonta varovaisuutta. Martti 14.09. 2012 Kaj kysyy: Nonni Hei! Pelästyin kuunnellessani kappalettasi "Aamulla karanneiden hellepäivä", sen säkeistön sävel on kuin kopio Erkki Liikasen Syksyn sävelestä -77 (Kolmen konstin timpermanni). Kumpi oli ensin muna vai kana? Eki vai Mara? Miten suhtaudut asiaan? Jos saisit valita, kumman kanssa viettäisit railakkaan syysillan lähipubissa: Fredin vai Kuju Hyttisen? Mikä on lempikappaleesi Fredin tuotannosta? Dingon uran alusta tulee kuluneeksi 30 vuotta, onko Neumann edelleen se sama Nipa kuin -84 kiiman aikaan? Martti vastaa: Päivää Kaj. Joudun irtautumaan kuin kuumoduli emäaluksesta, mitä tulee kappaleeseen "Aamulla karanneiden hellepäivä". Martilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Kappale on musaguru Timo Luukkasen sävellys ja vissiin myös sanoitus. Kävin Timon studiolla kahvilla eräänä talvipäivänä, ja hän neuvoi laulelemaan jotain mikin suuntaan suljettuaan oven. Martti suoritti laulusuorituksen ohjeistuksen mukaan kertaotolla ilman kopioita. Uskoisin kuitenkin, että joka tapauksessa ensin on muna ja Eki. Railakkaan syysillan viettäisin Fredin kanssa kuunnellen lempikappalettani hänen tuotannostaan, joka on Sympatiaa. Ja Neumann on edelleen sama maailman Nipa kuten vuonna -84. Aurinkoista syksyä sinne! Martti 08.09. 2012 Markku kysyy: Paikkakunta-aiheinen laulu? Mahtavaa kesää, Martti! Napander-julkaisut monimuotoisuudessaan suorastaan pakottavat tarkastelemaan niitä uudelleen ja uudelleen. Ajatus tarttui sanoituksissa mainittuihin paikkakuntiin - Kuhmo, Vantaa, Valkeakoski, Berliini, Lahti, Joensuu, Lontoo... ja onpa mukana planeetoistakin Saturnus, Mars ja Venus. Musiikillisten lajityyppien lisäksi laulun aiheiden kirjo on Napanderilla ollut valtaisa, ja paikannimiäkin vilisee runsain mitoin, eli innoitusta löytyy koko universumin laajuudelta. Mutta mikään paikkakunta ei ole ollut yksistään laulun aiheena ja kohteena. Ehkä vielä joskus Napander omistaa kokonaisen kappaleen tietylle paikkakunnalle, kaupunginosalle tms.? Rauma-Rumba? Valssi Viitasaarelle? Ehkä jokin kansainvälinen vedonlyöntitoimisto voisi järjestää vedonlyönnin siitä, mikä paikka saisi tällaisen kunnianosoituksen... Markku Martti vastaa: Miellyttävää alkusyksyä, Markku. Kysymyksesi tulee oivalliseen aikaan. Napanderorganisaatio puuhailee parhaillaan uuden materiaalin parissa. Tuoreita kappaleita on demottu, ja lisää tehdään syksyn entisestään pimentyessä. Napanderhan on pyrkinyt toimimaan maakunnallisena, globaalina ja tähtienvälisenä yhdistäjänä - siltana eri maakuntien, maanosien ja taivaankappaleiden välillä. Sikäli jonkun tietyn yksityiskohtaisen paikan hehkuttaminen ei ehkä sellaisenaan toimintaympäristöömme istu, ellemme sitten pyri toteuttamaan teemalevyä, jolle valitsemme paikkakunnan jokaisesta maakunnasta tms. Johonkin paikkakuntaan keskittyminen olisi toki mahdollista jonkun tapahtuman tai suurnaisen, -miehen käsittelyn yhteydessä. Mietimme tätä väkevästi. Martti. 08.09. 2012 Pirjo kysyy: RINNEREGGAE RUKALLA Me vanhat fanisi  sijaitsevat rukalla nykyããn ja mikãpã muukaan siellã„ pitãisi kuulla keikallasi kuin tãmã piisi.  onnistuisiko tãmã„ toiveemme, pleaaaase!!! ps. zonessa tavataan tai ainakin nãhdããn terv. pirjo torniosta Martti vastaa: Huomenta Pirjo. Toiveesi tulee toteutumaan. Martti 16.07. 2012 Mika kysyy: Lapsiystävällinen keikka, kiitos siitä Olemme paikalla Mansikkakarnevaalien tapaan Alppilassa ja kuten jo 15.12.2011 kyselin, niin tässä vastaus. Soittakaahan kesäjuhlan kunniaksi vielä Joulun Manteli! Meinasi häppeninki mennä ohi korvien ja silmien. Kiitos ja kumarrus, löysimme sattumalta vielä mansikkapaidankin edellisen keikan tapaan, ja väritkin samat. Sitä riemua ja iloa, kun tuo pikkuinen pääsee keikalle, vanhemmat on ilossa mukana samalla mitalla! Torvi soimaan! Martti vastaa: Päivää Mika. Erinomaista. Suonenjoen mansikat ja Joulun mantelit maistuvat ja sulavat suussa! Sydämellisesti tervetuloa! Martti 16.07. 2012 Hannu kysysyy: Moro Martti! Olin antanut itselleni ymmärtää ja joistakin Martin kommenteistakin saanut sellaisen käsityksen, että esiintyisitte kesällä Seinäjoella. Tangoilujen yhteyteen tulevalla Virittämö-tapahtumalla oli keväällä jo jokin ennakkopuffi, jossa mainostettiin mm. Marttia ja Napanderia. Mitä on siis tapahtunut, koska Martin keikkakalenterissa ei näy Seinäjokea? Nurmossa näyttäisi olevan keikka , mutta yksityistilaisuutena. Pääsisisiköhän sinne takaovesta tai vaikkapa Napanderin uutena roudarina? Ammattitaitoisesta työväestähän on aina pulaa....Tällaisin aatoksin ja hyvän kesän toivotuksin. Hannu Martti vastaa: Huomenta Hannu. Kyllä olemme itsekin yllättyneitä. Tänä kesänä moni perinteinen esiintymistanner on jättänyt Napanderin tilaamisen väliin. Tilalle on tullut toki uusia, mutta oletus esimeskiksi Tangovapaan säilymisestä kuvioissa osoittautui erheelliseksi. Ellei jopa täysin vääräksi. Nyt täytyy vain odotella, josko Seinäjoki ilmestyisi syksyllä kalenteriin. Enää ei uskalla kyllä luvata mitään... Sadetutka päälle ja pihalle! Martti 25.06. 2012 Enneuneksija kysyy: Unen näin... ... ja unessani näin Martin linja-auton turvallisuustarkastajana. Urkeneeko tästä aivan uusi ura? Martti vastaa: Iltaa Enneuneksija. Saatat nyt osua naulankannalla asian ytimeen. Mehän toki tiedämme suurkaupunkiemme yöbussien tilanteen. Meno niissä on usein rauhatonta, liiallinen ja yltiöpäinen rehvakkuus valtaa yöpendelöijän. On jopa huhuttu, että meno on niin rehvakasta - osin jopa pelottavaa - että kuskeja on vaikea saada töihin päivän viimeisiin vuoroihin. Tässä astuu kuvaan Martti. Martti voisi vallan hyvin olemuksellaan rauhoittaa tilanteen bussissa. Laulamalla jonkun monista autoiluaiheisista kappaleistaan (Martinlaakson Pellavapää, Katse penkkaan päin, Eiköhän kiitetä Riihelää...), ei linja-autossa matka katkeaisi, vaan päinvastoin kiihtyisi edelleen. Kiitokset vinkistä ja enneunesta. Martti ottaa uuden toimenkuvan harkintaan. Mukavaa kesää sinne! Martti 20.06. 2012 Reima kysyy: Hei! Siitä onkin jo aikaa, kun olen tänne sinulle tullut tervehdyksiä laittamaan. Nyt onkin aika sitten kysellä oikein kunnolla! Olit esiintymässä Joensuun Kimmelissä, itse en valitettavasti tullut paikalle, koska kyseisestä ravintolasta ei saa mitään alle 7 euroon. Mitä mieltä olet Osuuskaupan kiskurihinnoittelusta? Uskotko Antti Sumialan viattomuuteen liittyen porilaisseura FC PoPan rahanpesuvyyhtiin? Ketkä neljä näistä ovat kovimmat porilaiset mielestäsi perustelujen kera?: Leena Harkimo, Olli Lindholm, Jukka Rintala, Vellu Ketola, Samuli Edelman, Neumann, Tero Vaara, Mari Rantasila, Eino Grön, Visa Mäkinen, Jorma Uotinen, Ilkka "Danny" Lipsanen, Kari Hotakainen, Kaarlo Kangasniemi, Nikita Fouganthine, Rainer Friman. Kiitos vastauksesta jo etukäteen ja hyvää kesää 🙂 Martti vastaa: Huomenta Reima. Tähdellisiä kysymyksiä sinulla tässä. Mitä Joensuuhun tulee, panimme merkille samaisen korkean tason hinnoittelupolitiikassa. Lähetimme nimittäin kitaristi Mauno Tiiran tiedusteluretkelle Kimmelin baaritiskin tuntumaan. Mauno kertoi, että siellä keskusteltiin pöyristyneeseen sävyyn Jaloviina- annoksen 9 euron hinnasta. Nähdäkseni korkeita hintoja on lähestyttävä myönteisestä näkökulmasta. Ne edesauttavat ensimmäisen bonusmiljonäärin syntymistä. Mitä kalliimmat hinnat ja enemmän ostoja on, sitä enemmän kertyy bonuksia. On vain ajan kysymys, milloin ensimmäinen suomalainen bonusmiljonääri näkee päivänvalon. Antti Sumialan rahanpesuoikeudenkäynti on vasta alussa, enkä mitenkään voi ottaa keskeneräiseen asiaan kantaa, koska en halua ohjata oikeuslaitoksen työtä. Kaikki toimijathan toki lukevat Sähkömarttia. Asiaa pitäisi muutenkin ennemmin kysyä Kuninkaalta. Listasi kovista porilaisista on muhkea ja tasokas. Valitsen heistä kuitenkin vain yhden, koska ratkaisu on ilmiselvä. Käytän valintakriteerinä niin sanottua porilaista hulluutta. Silloin ehdoton ykkönen on Visa Mäkinen. Perusteluja porilaisesta hulluudesta ei tarvita, riittää kun katsoo putkeen elokuvat Agentti 000 ja kuoleman kurvat, Voi juku mikä lauantai, sekä Pi, pi, pilleri. Asia on sillä selvä. Mahtavaa kesää sinne! Martti.17.06. 2012 Essi kysyy: Tampere! Moro! Mitäs nyt tehdään kun ette ole tulossa tänä kesänä ollenkaan Tampereelle esiintymään? Olemme avopuolisoni kanssa käyneet perinteisesti joka vuosi teitä keskustorilla katsomassa, ja nyt kuudes kerta jää väliin?! Muualle meillä ei ole asiaa. Hjälp! Martti vastaa: Iltaa Essi. Olemme täällä orkkaorganisaatiossa hämmennyksen vallassa. Tänä vuonna emme ole tarjolla Tampereen suurenmoisella Keskustorilla. Emmekä kesällä missään muuallakaan Tampereella. Näin on käynyt. Hämmästys on suuri kuin itse Aleksanteri aikoinaan. Toivottavasti syksy tuo korjauksen tamperettomuuteen. Silti. Mitä mahtavinta kesää sinne! Martti   17.06. 2012 Jari kysyy: Lahti Suomen Chicago Hei Mara! Koska seuraavan kerran Lahteen? Kaveriporukassa todella moni odottaa seuraavaa vierailua! Nyt viikonloppu soimaa ja pari nappaamaan komeeseen kesäsäähän satamaan! Adios! Martti vastaa: Terve Jari! Tilanne on todella hämmentävä. Nyt kun ajattelen taaksepäin, on siitä todella kauan, kun viimeksi näimme kaksoistornien silhuetin ja Sibeliustalon. Vuosia on vierähtänyt siitä, kun Lahden torilla soitimme. Eikä Lahtea nytkään näy listoilla. Hämmentävä tilanne. Painostakaamme toimijoita siellä ja täällä hoitamaan asian kuntoon! Kesää sinne! Martti 17.06. 2012 Tiina ja Tuomas kysyvät: Morjesta Martti. Mistäköhän johtuu, että trio jäätelössä oleva suklaa osio on kovempaa kuin mansikka ja vanilia? Tämä asia on askarruttanut jo jonkinaikaa mieltämme. Suklaahan on käsittääksemme valmistettu joltain osin kaakaosta, joten olisiko sillä osuutta asiaan...kun on niitä ufojakin jotka tarjoaa kaakaota. Hyvää kesää sinulle Martti  terveisin Tiina ja Tuomas Oulusta Martti vastaa: Päivää Tiina ja Tuomas. Hyvä kysymys teillä, hyvät ystävät. Trion suklaa- osuuden kovuus noudattaa yleismailmallista entiteettien vakiota. Onhan tiedossa, että usein tummat partikkelit ovat vaaleita kovempia: Esimerkiksi rauta on lunta kovempaa, tummat koripalloilijat kovempia kuin vaaleat. Toki poikkeuksiakin löytyy, esimerkiksi Valkoinen Peura on kovempi elokuva kuin moni muu elokuva, jonka nimessä esiintyy sana musta. Toisinaan asiat vain ovat näin. Mahtavaa kesää teille! Martti 18.05. 2012 Tiina kysyy: KEKKONEN Olen keikoillanne tampereen perinteisessä vappu keikallanne KAIVANNUT kappaletta: SE OLI SILLOIN. MIKSEI KYSEINEN KAPPALE KUULU ESITYS LISTALLENNE ? Martti vastaa: Iltaa Tiina. Todellakin. Se oli silloin (SOS) ei ollut esityslistallamme Tampereella. Olisimme vallan mainiosti voineet nautiskella kappaleen kokonaoisuudessaan, sillä kyllä SOS kuuluu meidän noin 40 kappaleen aktiivitarjottimellemme. Kekkosen ja Karjalaisen saaga kajahtaa noin joka kolmannella tai neljännellä keikalla. Harmillista, että fortuna ei tällä kertaa suosinut sinua Tiina. Ahkeralla keikoillakäymisellä tilanne kyllä korjaantuu. Martti 08.05. 2012 Jaakko kysyy: YLE:n soittolista Olen useaan kertaan vaatinut Servoa soitettavaksi. Nykyisin sitä on soitettukin, tosin yleensä öisin. Toivottavasti teostomaksut olet näistä saanut. Lisää Servoa radioon ja miksei televisioonkin? Martti vastaa: Huomenta Jaakko. Yleisradio on luotettava toimija teostomaksuissa. Vähäisetkin kassavirrat ohjataan varmasti oikeitten sulkuporttien läpi asianmukaisiin kotisatamiin. Voit olla huoleti. Napanderhan koki huomattavan piristymisen YLEn radiosoitossa uusimman "Kestävällä pohjalla"-albumin tultua ulos pari vuotta sitten. Kolme kappaletta nousi YLEn soitetuimpien listalle muutamaksi kuukaudeksi. Sittemmin soittoannostelu on ollut niukempaa. Ehkä pitäisi tehdä uusi levy? Ehkä siinä olisi ratkaisu? No semmoinenhan tehdään! Martti 08.05. 2012 Anne kysyy: Moi Kiitos hyvästä keikasta Galagsissa .Oletko syksyllä tulossa Galagsiin ? t. Anne Martti vastaa: Päivää Anne. Turussa on aina mitä mukavinta esiintyä. Eikä tuo Galaxin keikka tehnyt tähän erinomaiseen asiantilaan poikkeusta. Taisi olla kyllä tämä osa tuota isoa viihdeliiteriä nimeltään Kooma. No tiedä näistä. Turkuun tullaan aikamoisen varmasti syksyllä tai alkutalvesta. Näin uskon. Mutta mikä keikkapaikka sitten on kyseessä? Tästä ei ole mitään tietoa vielä. Seuratkaamme tilanteen kehittymistä ja ilmoittelua! Eläköön Turku! 08.05. 2012 Kari kysyy: Oletteko vielä joskus tulossa pubramonaan, Liperiin? Siitä on jo yli 7-vuotta, kun käväsitte Duona siellä. Huippu keikka ja sopivan pienio paikka. Valmistujaisia juhlin vieläpä silloin ja hyviä muistoja :). Oletteko vielä joskus tulossa ? Nithän työ tuutte Kimmeliin, mutta aika iso paikka. Martti vastaa: Huomenta Kari. Onpas Liperistä tosiaan vierähtänyt aikaa. Martti muistaa käynnin kyllä. Konstailematon ja riehakas meno, oikein oli lämmin tunnelma Liperissä. Eli syytäkin olisi saapua. Keikkamyyjämme seuraa tulokulmia äärimmäisellä tarkkaavaisuudella. Hyvä on kuitenkin päästä edes Kimmeliin. Isompi paikkahan se, mutta sinnehän tulemme koko Napanderilla. Täältä tullaan! Martti 08.05. 2012 Kari kysyy: Martti Servo & Yösydän Subukalle  takaisin tai kohan jollekkin kanavalle. 🙂 Ehdottomasti paras chatti oli tuo ohjelma. Toivoisin heti takaisin ohjelmistoon, koska joutaisihan tuolta monta turhempaa chattia poikkeen. Youtube vähentää ikävää mutta ei riittävästi 🙁 Martti vastaa: Kiitokset Kari. Yösydän todellakin saisi palata. Pientä helpotusta voi olla luvassa... Hädin tuskin kuuluvaa kuiskintaa on ollut mahdollisuudesta tehdä ensi keväänä jossain nettiteeveessä muutama kuukausi Yösydäntä. Mikäli tämä valtava mahdollisuus toteutuu, siitä kerrotaan välittömästi Napanderin kotisivuilla nelivärikuvien kera. Martti 26.04. 2012 Heikki kysyy: Martille asiaa, ei aidanseipäästä Morjens Martti! Mikä neuvoksi? Telepatia olisi halvin vaihtoehto, vaan ei varmin. Sähköposti polttaa energiaa ja käsipuhelin pehmentää aivosolut. Palopäällikkö kielsi savumerkkien käytön. Ehdotuksia? Martti vastaa: Huomenta Heikki. Pulmallinen tilanne siinä sinulla. Mutta ratkaisu on suhteellisen helppo ja vaivalloinen. Sinulle varmaankin on tuttua kuinka keski-aikaisissa linnoitetuissa kaupungeissa saatiin tietoa vihollisten tunnelinkaivutöistä? Linnan kellareihin oli viety vesipaljuja. Maan sisuksissa ulkopuolelta tulevat liikkeet ja tömähdykset saivat veden pinnan väreilemään. Tällöin linnanherra tiesi, että vihulainenhan se siellä on tunnelitöissä. Sinun kannattaa toimia samoin. Kaivat itsellesi maakellarin, ja viet sinne täysinäisen vesiämpärin. Pyydät ihmisiä, joihin haluat olla yhteydessä, aloittamaan tunnelinkaivutyöt. Sitten vain tarkkailet veden pintaa. Väreilystä tiedät, että jollakin on sinulle asiaa. Voit myös lähettää tuttavillesi viestejä tömäyttelemällä kellarin seiniin moukarilla. Muista pyytää tuttaviasi ottamaan omat vesipaljut mukaan tunneliin. Kun harjaannutte tömäyttelyssä, voitte näin lähettää toisillenne yksinkertaisia viestejä morsettamalla. Mukavaa kesän odotusta sinne! Martti 15.04. 2012 Saska kysyy: Pohjoinen ulottuvuus Suuri osa Suomen tiekartoista on kaksipuolisia, eteläsuomi toisella ja pohjoinen toisella. Ovatko Martti & Napsut unohtaneet kääntää karttaa,kun keikkoja on jo valitettavan pitkän aikaa ollut vain maamme eteläisellä sektorilla? Tuoko hitaasti, mutta väistämättä lähestyvä kesä helpotusta tilanteeseemme? Martti vastaa: Päivää Saska. Kyllä karttalehti osittain kääntyy kesän tullen. GT-kartan ylin karttapohjoinen jää kylläkin nykytiedoilla laskostetuksi, mutta alemman Pohjois-Suomen pikatiestö tukitaan. Nimittäin. Ouluun tulemme kahteenkin otteeseen kuukauden sisällä. 27.6. Martti & Moods -viihdeduo on siellä klubikeikalla ja sitten 28.7. koko orkesterin voimin QStockissa. Eteenpäin! Martti. 08.04. 2012 Hegemies kysyy: Yhteistyö Terve parahin Martti Olet aiemminkin ilmesesti tehnyt yhteistyötä Viikatteen poikien kanssa onko lisäyhteityötä tai jopa mahdollista yhteiskeikkaa tiedossa? Oletteko mahdollisesti koveroimassa toistenne levyjä? Martti vastaa: Iltaa Hegemies. Viikatemiehet ovat todellakin tuttuja Napanderille. Toimintojen molemminpuolinen sympatisointi on ollut tätäpäivää vuosikymmenen ajan. Varsinaisia musikaalisia yhteissuorituksia ei ole ollut, mutta esimerkiksi Martti on käynyt esiintymässä parillakin Viikatteen dvd-kokonaisuudella. Mutta eipäs ole yhteiskeikkailu tai coverointi tullut edes mieleen. Kumma juttu, meinaan ideahan saattaisi olla toimiva. Asiasta täytyy kääntää viikatetta haavassa, kun seuraavan kerran Kaarlen kansssa törmätään. Mahtavaa kevättä sinne ja kiitokset ideasta! Martti 26.03. 2012 Dodge kysyy: Auto harrastus Mit mielt amerikanautoharrastuksesta? Ent ruosteisiessa pakettiautoissa nukkumisesta? Martti vastaa: Päivää Dodge. Amerikanautoharrastus on suositeltavaa toimintaa. Rasvamontussa viihtyvä ihminen ei useinkaan ole väkivaltainen rasvamontussa ollessaan, eikä hän huijaa siellä ketään, korkeintaan itseään. Itse asiassa Martilla on tallissa vanha maantielahnansa, jolla vielä 2000-luvun alussa Napander teki lukuisat keikkamatkansa. Kyseessä on 80-luvun lopun hautausauto, eikä se kaipaa harrastamista, ainoastaan kovaa ajoa. Mikäli Martti nyt hankkisi jonkun harrasteauton, olisi se jompikumpi 60-luvun lopun suosituista amerikkalaisista Pony-careista tai sitten 70-luvun alun Rover 3500. Ruosteisessa pakettiautossa nukkuminen kannattaa aina. Ruostuvasta metallista irtoaa terveellisiä rautaoksideja, jotka kohtuullisestin hengitettynä voimistavat ihmistä. Luu ulos ja kevääseen! Martti 26.03. 2012 Anders kysyy: Salattu lapsi Pitääkö huhu paikkaansa, ett teill on yhteinen ja huippusalainen lapsi Whitney Houstonin kanssa. Minklainen on lapsen vibraatto? Martti vastaa: Huomenta Anders. Tämä on sitkeä huhu, joka luonnollisesti on jälleen pulpahtanut julkisuuteen Whitneyn surullisen poismenon vuoksi. Tuoreimman version mukaan Whitney olisi kuollut lapsivuoteeseen synnyttäessään Martin tytärtä. Huhu on täysin perätön - amerikkalaiset kuolinsyynkätilöt ovat selvittäneet maailmantähden ennenaikaiseen kuolemaan johtaneet tapahtumat, mädät ja paiseet täysin tyhjentävästi. Viime kesänä kylläkin Martin porstuassa piipahti amerikkalainen vaihto-oppilas Marty Houston. Hänen jutuistaan ei kuitenkaan saanut mitään selvää puheen erittäin nopeatempoisen tremolon vuoksi. Martti ja Marty vaihtoivat siinä välitassut ja Marty lähti hiihtelemään kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Ihan mukavan sorttinen runsastukkainen poitsu kuitenkin. Martti 06.03. 2012 Marko kysyy: Yösydämen henkilökunta? Termos Martti! Yösydämen jouduttua dramaattisesti lopettamaan pumppaamisen jo aikapäiviä sitten, olen huolissani koko perheen yöohjelman henkilökunnan työllistymisestä. Mitä tekevät kaamea Dirk Solomon, viehkeä Kätikäti ja svengaava Boogie Rooster nykyään? Toivoakseni on löytänyt sopivia työllistymispalveluja eikä taantuman tanakka ote ei ole tehnyt kolmikosta syrjäytyneitä. Martti vastaa: Päivää Marko. Mukavaa, että muistit kolmea yötyöläistä muutaman vuoden takaa. Kun koko perheen yöohjelma lopetettiin, valtasi hämmennys ja suru luonnollisesti koko ryhmän. Viehkeä KätiKäti ja Boogierooster pitivät yllä toiveita omasta keskusteluohjelmasta. Valitettavasti mikään kanava ei koskaan ollut valmis näin ylivoimaisten studiotähtien lanseeraamiseen. KätiKäti ja Boogierooster muuttivat Konnevedelle kommuuniin kahden rukkas- ja lapasparin kanssa. He ovat elelleet tyytyväisinä niukkaa, mutta lämmintä elämää Yösydämen mittavilla teostotuloilla. Kaameasta Dirk Solomonista ei ole mitään havaintoa. Mutta hänestä ei pidä olla huolissaan. Sellainen Dirk vain on. Mutta tähän uutispommi, joka saattaa jopa laueta. On hyvinkin mahdollista, että Yösydän pumppaa jonkun kuukauden keväällä 2013. Tuolloin foorumina on nettiteevee. Asia on vielä täysin kesken, mutta väkeviä puheita moisesta on ollut. Ehkä myös Dirk Solomon, KätiKäti ja Boogerooster tavataan taas tuolloin. Mahtavaa kevättä sinne! Martti 06.03. 2012 Jorma kysyy: Onko parempi että on pilvistä vai  että ollaan pilvessä?? Martti vastaa: Päivää Jorma. Kyseessä on klassinen "toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä"- tilanne. Molemmat ovat oikein käytettynä mitä mainioimpia asiaintiloja. Pitkän uuvuttavan auringonpaisteen jälkeen tuntuu oikein mukavalta, että on vihdoin pilvistä. Sitten mikäli satut olemaan potkurikoneella pommituslennolla vihulaisen yllä, tuntuu sinusta varmasti mukavalta ajella pilvessä. Poissa verenhimoisten hävittäjä-ässien tähtäimistä. Ja sitten tietysti molempi parempi: Pilvessä on aina pilvistä. Martti 18.02. 2012 Petri kysyy: keikkaa pukkaa... Terve Martti! Näin perjantai-illan ratoksi kuuntelin Teidän mahtavaa musiikkituotantoanne (jälleen kerran) ja aloin siinä mielessäni miettimään että olisiko mahdollista saada Martti Servo & Napander keikalle Seinäjoelle vuonna 2012...? Kun tuossa taannoin (taisi olla marraskuu 2010) olitte Rytmikrojaamolla keikalla ja siellä olin paikalla oli meno aivan mahtava. ja kuin taikaiskusta minttukaako oli vain 4,50e‚¬… Vaikka väki oli hivenen vanhaan solahatavaa (itsehän olen nuori ja vetreä.... no, ainakin nuori) niin meno oli silti katossa ja tunnelma mahtava, että lisää tälläistä, Kiitos! Martti vastaa: Päivää Petri. Seinäjoki upeine arkkitehtonisine saavutuksineen on Napanderin jokavuotinen kulttuurikohde. Viime vuonna vierailimme siellä viimeksi Tangovapaalla Vyöhykkeellä. Olen melko semivakuuttunut, että myös tänä vuonna saamme osamme Lakeuden Rististä. Pohjanmaan kautta! Martti. 10.02. 2012 Iina kysyy: Sallitut keikat Moikka! Olen pitkään parin kaverin kanssa kuunnellut Martti Servo & Napanderin musiikkia, ja meistä olisi mahtavaa päästä kuuntelemaan bändiä myös livenä. Siksi mietimme, että onko lähitulevaisuudessa sallittuja keikkoja Tampereella, Jyväskylässä tai sen lähiseuduilla? Olisimme todella innoissamme myös ikärajattomasta keikasta! Martti vastaa: Huomenta Iina! Nämä ikärajattomat keikat ovat todella olleet aina vähissä. Sallittujahan kaikki ovat, mutta lähes aina niissä on anniskelua tarjolla, ja sitten tulevatkin ikärajat mukaan. Esimerkiksi nyt keväällä olevat Tampereen keikat ovat klubeilla. Parin vuoden sisään tulee mieleen Suonenjoen Mansikkakarnevaalit ja eräs kaupunkifestivaali juuri Jyväskylässä, jotka olivat ikärajattomia. Ja nyt ei listoilla näytä oevan yhtään semmoista tulossa... Valitettavasti. Jos se yhtään helpottaa, niin et ole ainoa, joka näitä on kysynyt, ja ikäähän kyllä tulee pikkuhiljaa lisää! Ilmoittelemme kyllä kotisivuilla, jos joku ikärajaton ja sallittu keikka ilmenee, niin ilmoitamme siitä heti kotisivuila! Kohti kevättä! Martti 31.01. 2012 Jarpi kysyy: Mitä Turku ja lähialue on tehnyt Martille? Mitä pahaa olemme tehneet, kun keikkakalenterissa ei näy Turkua/Kaarinaa ollenkaan? Olemme jo pitkään odottaneet pääsyä Martin & Napanderin viihteelliseen livemusiikki-itamaan. Mitäs parempaa syytä onkaan napanderin nauttimiseen... Martti vastaa: Päivää Jarpi. Turku ja sen lähialue tekee pelkästään hyvää Martille ja Napanderille. Ja nyt sattuikin niin, että tässä on todellakin mukavaa ja hyväätekevää kerrottavaa: Olemme Turun Koomassa 27.4.2011! Näkymiin Turussa! Martti 31.01. 2012 Enrico kysyy: *Viikonloppu* Lauantaiaamu ja kattelin *Viikonlopun* -lyriikkaa ja rakennetta.Ja tekstissä on myöskin sanoma.Nerokasta! -Mites tommosia biisejä oppii tekemään? Martti vastaa: Päivää Enrico. Lauantai onkin juuri oikea päivä tutkistella Viikonloppua. Kappale todellakin on säilyttänyt kyseenalaisen tuoreutensa niin rakenteen kuin tekstinsäkin osalta. Tekstin puolesta kappale tuskin vanhenee nykymenolla koskaan. Viikonlopun säveltämisestä ja sanoittamisesta on todella pitkä aika. Martti muistaa kuitenkin sen verran, että teos viimeisteltiin viime vuosisadan viimeisellä vuosikymmenellä. Kappaleen lopullinen valmistuminen edellytti viikonlopun viettoa Venetsian Bibionessa. Martin sanoituksellinen yhteistyökumppani Sanna Sucksdorff oli tuolloin voittanut Autoliiton arpajaisista viikonloppupaketin lomaosakkeessa. Ilmeisesti juuri viikonloppupaketti Autoliiton bungalowissa on täysin välttämätön edellytys kyseisenlaatuisen kappaleen syntymiselle. Nasakkaa talvea sinne! Martti 28.01. 2012 Minna kysyy: Avaruussää Martti, oletko huomannut nyt vahvoina myllertävien aurinkomyrskyjen vaikutusta elämässäsi? Minna Martti vastaa: Huomenta Minna. Kyllä olen huomannut aurinkomyrskyn vesilasissa. Appelsiininmakuinen c-poretabletti raivoaa ja porisee - pärskeet ja kuplinta yltävät ilmakehään alimpaan kerrokseen saakka. Aurinkoa kehiin! Martti. 25.01. 2012 Tinde kysyy: Löytyykö vinkkejä? Se on moro Martti! Olen justiinsa kuuntelemassa Pieni suite-kappaletta, ja miettimässä, että voisin perustaa iskelmäyhtyeen samalla meiningillä mitä sinulta löytyy! Olet kyllä mielestäni loistava laulaja, ja kysyisinkin että antaisitko jotain muita vinkkejä kuin että vaaditaan soittotaitoa. Itse soittaisin kitaraa ja laulaisin. Ja olen 14 vuotta, tuskin olisit uskonut, heh. Martti vastaa: Iltapäivää Tinde! Mahtavaa kuulla, että tuotantomme innostaa nuorta voimaa musan pikatielle kaahaamaan. Hyvä! Tuo neljäntoista vuoden ikä on mitä parhain aloittaa pikkuisen vakavammin lauluhommat. Marttikin taisi olla samoja ikiä ensimmäisten orkkalaulujen kajahtaessa. Kuten itsekin toteat, jonkunmoinen laulu-, ja soittotaito tarvitaan, mutta mitä muuta? Itse korostaisin sopivien ja mukavien soittokavereiden merkitystä. Että olisi suht samanlaiset toiveet soitettavasta musatyylistä, mutta kuitenkin joustavuutta ja halua kokeilla kaikenlaista. Nimittäin. Lyömällä laput silmille ja kaiken lukkoon jo ennakkoon kahvipöydässä, saattaa musapaatti karahtaa kiville jo satamassa. Avaraa mieltä ja halua kokeilla ja sählätä pitää olla. Silloin voi löytää jotain yllättävää ja ennenkuulumatonta. Anna palaa! Ja mukavaa vuotta 2012 sinne! Martti 25.01. 2012 Hannu kysyy: Millon jyväskylään Hei! Oletteko tulossa kevään tai kesän aikaan tänne Jyväskylään? Ps. viime kesän Tampereen keikka oli paras ikinä missä olen ollut! Kiitos! Martti vastaa: Päivää Hannu. Uskallan luvata, että kyllä! Meiltähän peruuntui marraskuussa keikka Jyväskylässä, koska kyseiselle päivälle tuli aivan yllättävä ylitsepääsemätön este. Toiveissamme on päästä Suomen Ateenaan mitä pikimmin. Keikkakalenterimme luultavimmin täydentyy tässä kuukauden sisään. Toivottavasti kalenterissa komeilee kultaisin jalometallikirjaimin Jyväskylä! Martti 25.01. 2012 Maukka kysyy: Varmuudentavoittelua Pyydän anteeksi, mikäli kysymykseni on tungetteleva, mutta haluaisin tietää mikä on näkemyksenne loppuvuodeksi 2012 suunnitellun maailmanlopun suhteen. Martti vastaa: Hyvää päivää Maukka. Tärkeä kysymys sinulla tässä. Maailmanloppu voi olla monelle kiusallinen kokemus, ja sitä tulee kaikin keinoin välttää. Maailmanloppua tuleekin joko lykätä tai vaihtoehtoisesti maailmaa jatkaa, jotta se ei ennätä loppumaan ennen loppuvuotta 2012. Maailmanloppua voi lykätä lisäämällä maapallon kierrosnopeutta tuntuvasti. Nopeuttamalla pyörintää, vuorokaudet vaihtuvat kiihtyvällä tahdilla ja siten myös vuosi loppuu ennen loppuvuotta 2012. Oikealla, riittävän rivakalla kierrosnopeudella siirrymme vuoteen 2013 jo kesäkuussa 2012. Näin mailmanloppu loppuvuodelle 2012 on vältetty. Maailman jatkaminen on huomattavasti työläämpää. En käy tässä pureutumaan prosessiin tarkemmin, joka edellyttää satojentuhansien kompressorilla täytettävien ilmatyynyjen käyttöä. Jokainen järki-ihminen mitä luultavimmin päätyy aiemmin kuvattuun maapallon kierrosnopeuden lisäämiseen. Miellyttävää loppuvuotta 2012 sinne! Martti. 25.01. 2012 Vuokkoirmeli kysyy: ? Kuumeisesti odotellaan  täällä Oulun keikkaa tulevaksi,,,jota ei vielä keikkakalenterissa näy  🙁 Martti vastaa: Päivää Vuokkoirmeli. Martti kuulee jo Perämeren kuiskeen korvissaan. Mitä Perämeri kuiskii? "Keikka Ouluun ihanaan on toteutuva muutaman kuukauden sisään, parahin Martti. Kerro asiasta myös Vuokkoirmelille". Näin kuiski Martille Perämeri. Ja nyt kerron asiasta myös Vuokkoirmelille: Saavumme Ouluun näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa! Suurenmoista talven jatkoa Ouluun! Martti 25.01. 2012 Sanna kysyy: Ouluun? Milloinka suuntaatte keikkabussin Ouluun? Martti vastaa: Huomenta Sanna. Toivottavasti suuntaamme Ouluun pian. Vajaa vuosi on vierailustamme aikaa, joten hetket ovat käsillä. Keikkakalenterimme täydentyy tässä kuukauden sisään kevään ja kesän osalta. Olemme varmoja, luottavaisia ja innostuneita siitä, että Oulu mitä varmimmin on reitillämme. Näkymiin Oulu! Martti 22.01.2012 Jani kysyy Martti Turkuun! Hei Martti ja Napanderit! Nyt olisi kysyntää täällä Turun seudulla! Eli odottelemme kuumeisesti keikkaa tänne, jotta voimme tulla joukolla fiilistelemään...mieluummin tietysti viikonloppuna. On viikonloppu eessä taas! Martti vastaa: Huomenta Jani. Hyvä huomio. Turun asia on hoidettava pikaisesti. Napander aloittaakin tässä tammikuun lopussa vuoden 2012 keikkatoimitukset - uskoisin Turun plätsähtävän kalenteriin lähiaikoina. Yleensähän ainakin Klubilla on kevään korvalla käyty, ja sitten kesällä jossakin ulkoilmatapahtumassa. Näin uskoisin käyvän tänäkin vuonna. Tarkkailkaamme herkeämättä ilmoituksia kaikissa medioissa! Martti. 16.01. 2012 Sappik kysyy: Energiajuomat Juoko Martti koskaan energiajuomia? Varsinkin Es on piristävää. Martti vastaa: Päivää Sappik. Ensialkuun onnitteluni vuoden 2012 ensimmäisestä kysymyksestä: Onnitteluni. Vuoden ensimmäiselle kysyjälle ei ole luvassa mitään palkintoa. Mutta vastaus kysymykseen tulee tässä. Martilla on aivan erityinen paikka energiajuomille. Se ei sijaitse sydämessä, vaan keikkapaikkojen takahuoneen jääkaapissa. Jo vuosia on Martilla ollut tapana nauttia puolikas tai jopa kokonainen energiajuoma ennen keikkaa. Martin sydämen syke on huomattavan alhainen. Jotta keikka sujuisi alusta pitäen riittävillä kierroksilla, tarvitaan alkuun pikkuisen lisävirtaa. Tähän tarkoitukseen energiajuoma on mitä mainioin. Muutoin Martti ei juo koskaan energiajuomaa. Eikä merkillä ole väliä. Vahvaa kevät-talvea sinne! Martti  
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube