Home » MARTIN OSAVUOSIKATSAUS 2011

MARTIN OSAVUOSIKATSAUS 2011

Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka puolen vuoden aikana ovat tulleet häntä lähelle. Tällä kertaa lähelle tulevat muun muassa politiikka ja energiantuotanto. Osavuosikatsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat lehdessä. Tällä kertaa lähelle tulevat kansainvälinen rahapolitiikka sekä presidentinvaalit. 6.11.2011 Miljoonat kansalaiset ovat kääntyneet puoleeni valuuttahuoliensa kanssa. Tämä onkin hyvin ymmärrettävää, sillä Euroopan syksy on ollut finanssimielessä myrskyisä ja poikkeuksellisen kuuma. Siinä euro sulaa missä nahka palaa, ja ihmiskehon ulommainen päällyste kärähtää helpoimmin juuri etelän maissa kuten Kreikassa. Myös Suomessa on nähty voimakasta ihon punoitusta johtavien poliitikkojen kasvoilla. Centit ovat polttaneet prässihousuihin ja käsilaukkuihin ammottavia reikiä, joista maailma on näyttäytynyt täysin uudessa valossa. Eikä tuo kajasteleva valo ole ollut luximielessä riittävää synkeän kaamoksen selättämiseen. Kuten sanottua, minulta on toistuvasti kysytty, kannattaako eurot jo nyt vaihtaa taaloiksi? Riittääkö kolme taalaa taskussa paikkaamaan tulikuumien eurojen polttamat reijät? Ja mitä sitten tehdään pienelle palalle mälliä huulessa, jos kotiin kryssitäänkin vastatuulessa? Hyviä kysymyksiä. Voin todeta, että kolme taalaa ei riitä mihinkään, ja vastatuulessa ei kannata mälliä syleksiä ollenkaan. Tarvitaan stiff upper lip kuten Englannissa mälliasiat määriteltäisiin. 29.11.2011 Reikäisestä housuntaskusta on yllättäen löytynyt markka. Markkaan palaamista on jo pidetty täysin mahdollisena manööverinä edelleen jatkuvasta vastatuulesta huolimatta. Suurta hurraata ei kannella kuitenkaan kuulu. Märssykorista ei kajahda iloinen "markka näkyvissä"- huuto. Enempikin tuijotellaan kengänkärkiä, kädet nyrkkiin puristettuina reikäisissä taskuissa ja kengissäkin on hiljaista kuin pissa sukassa. Mitenkä rahauudistus toteutetaan, jos markka otetaan takaisin? Bensalitra maksaa nykyisellään noin 1,50 euroa. Pidetäänkö pilkku paikallaan, jolloin se maksaisi jatkossa 1,50 markkaa? Tätä epäilen. Pilkun käytöstä luovutaan kokonaan, ja bensalitra maksaa siten 150 markkaa. Jo keskituloisetkin ihmiset joutuvat turvautumaan kahden lompakon järjestelmään, koska tuohta tarvitaan tosi rutosti. Pennejä on pirusti. Takavetoisilla perinneautoilla liikkuvat alkavat käyttää pennisäkkejä painoina peräkontissa. Pennejä on myös helppo käyttää hiekotukseen. Pari kourallista vetävien pyörien eteen talvikelillä ja taas mennään. Taloyhtiöissä liukkaat kadunpätkät pennitetään. Suomi on oleva ainut pohjoismaa, joka käyttää rahaa liukuesteinä. Television alueuutisten raportinpätkät kolikoita kaduille viskovista talkkareista leviävät ympäri maailman. Jos kerran rahaa jatkossa palaa ja paljon, niin kannattaa sitä kylvääkin. Samalla säästyvät luonnonarvoiltaan mittaamattomat hiekkaharjumme koskemattomina ja maine kasvaa. 10.12.2011 Presidentinvaalit lähestyvät. Sunnuntai 22.1.2012 ei ole kaukana. Onkohan silloin paukkupakkanen? Kaksi Paavoa suosi ainakin takavuosina nykyään epäkorrekteiksi miellettyjä karvareuhkoja. Kolmas Paavo käyttää mielellään tennareita. Sauli rullaluistelee mielellään, Timo käyttää kaulaliinaa. Eva, Pekka ja Sari eivät ole jääneet vaatetuksellisesti mieleen. Tai kai vissiin Sarilla joskus oli shortsit. Kenen pukeutumista mahtaa sää suosia. Mielenkiintoinen numerosarja muuten taas. Marraskuussa oli 11.11.11. Tässä on 22.1.12. Onko tämä mahdollisesti Veikkauksen oikea rivi? Tasapeli ei ole mahdollinen, ainoastaan ykkösiä ja kakkosia. Jätin tuosta nollan tarkoitukselliseti pois, koska emmehän tietenkään toivo presidentiksi nollaa.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube