Home » MIKÄ ON KUN EI TAIDOT RIITÄ? – JÄTTIYLEISÖN HAAMURAJA RIKKI!

MIKÄ ON KUN EI TAIDOT RIITÄ? – JÄTTIYLEISÖN HAAMURAJA RIKKI!

Martin ja Napanderin videohistorian ensimmäinen tuote jatkaa voittomarssiaan netissä. Vuonna 2003 kuvattua "Mikä on, kun ei taidot riitä?"-musiikkivideota on katsottu yli 200 000 kertaa.  -Emme näe mitään syytä tällaiselle massakatsonnalle, toteaa laulaja Martti Servo. Kyseinen video on ollut netissä nähtävillä vuodesta 2008. Kiihtyvyys nollasta 200 000:een on siis reilut kaksi vuotta. Video tehtiin kolmessa tunnissa helsinkiläisen Kuu-teatterin lavalla. Kuvaaja ja leikkaaja Edward Lintusen mukaan järjestelyissä ja efekteissä ei säästelty: -Esimerkiksi hiilihappojäätä hankittiin satoja grammoja. Muistaakseni valo- ja järjestysekspertti Deiwa hoiti jäätä paikalle ja laittoi kökkäreet Hackmanin teräskasareihin, joka löytyivät teatterin keittiöstä. Kasarit näkyvät selkeästi myös itse videolla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan todeta, että puhallinsektiossa esiintyvät Pirhosen veljekset Jokke ja Juke. Kumpikaan veljeksistä ei soittanut puhaltimia itse äänitteellä. Ja video tehtiin markkinoimaan kirjailija Kari Hotakaisen käsikirjoittamaa tv-sarjaa "Tummien vesien tulkit". Kyseinen kappale oli tuon sarjan tunnusmusiikkina. Miellyttäviä katseluhetkiä kaikille - kolmesataatuhatta menee rikki, että heilahtaa! Mikä on kun ei taidot riitä?

One Response to “MIKÄ ON KUN EI TAIDOT RIITÄ? – JÄTTIYLEISÖN HAAMURAJA RIKKI!”

  1. En ole katkera, mutta sanoo:

    video on ollut kesto suosikki, muttei enää, sen katselu monikko laitteilla kun on estetty. Muut versiot taas on tekijänoikeussyistä tms poistettu. Tällainen touhu ärsyttää suunnattomasti.

  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube