Home » Martin Kuukausikatsaus huhtikuu 2010

Martin Kuukausikatsaus huhtikuu 2010

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat
-lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä 
sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka 
kuukauden aikana ovat tulleet häntä lähelle. 18.4.2010 Ikääntyminen kiinnostaa. Juuri näin keväällä olen päässyt seuraamaan useammankin henkilön ohjelmistopäivityksiä lähietäisyydeltä. Syntymäpäivänä maksetaan virustorjuntaohjelmat ja jatketaan puhtain kovalevyin uuteen vuoteen. Toiset ovat jättäneet nuoruuden leikit taakseen ja siirtyneet pimeään keski-ikään. Keski-iässä ihminen etenee pitkässä tunnelissa liian suurella tilannenopeudella putkinäkö päällä, sivuilleen vilkuilematta. Samanlainen meininki on maailman suurimmassa hiukkaskiihdyttimessä Cernissä Sveitsissä. Niin siellä kuin pimeässä keski-iässäkin ei törmäyksiltä voi välttyä. Törmäyksissä vapautuu energiaa ja partikkelit jäävät harhailemaan varauksensa menettäneinä pelkällä käsikopelolla kohti seuraavaa törmäystä. Meno on kuluttavaa. Mutta ei hätää. Pimeää keski-ikää seuraa valaistuksen aika. Tuntuu siltä, että mennään kohti valoa. Jotain heijastelee ja kiiltelee putken päässä. Ja juuri niin onkin. Tunnelin päässä näkyy nimittäin toinen tunneli. Se on vain paremmin valaistu uhkaavan silmänpohjan rappeumataudin vuoksi. 26.4.2010 Tulivuorista ja tuhkasta on kähisty runsaasti näinä päivinä, ja hyvä niin. Lapsellisin julkisuudessa esitetty teoria tulivuorten toimintaperiaatteista liittyy maankuoren hygieniaan. Että tulivuoria syntyisi maa-äidin iholle laiminlyötyjen iltapesujen vuoksi. Kuonaa olisisiinä vuosien varrella kertynyt iholle ja sitten huokoset tukkiutuvat. Tästä syntyy ajos ja finni, joka tuuppaa välillä mätää. Höpöhöpö. Finnihuolet on jo vuosia hoidettu Clearasililla. Todellisuus on toisenlainen. Tunnettuahan on, että syvällä maan sisässä asustelevat pintakovat ja pörröiset maankuoriaiset. Nyt on käynyt niin, että maankuoriaisten kansaa on kohdannut yllättävä joukkosurma harmillisen kulkutaudin muodossa. Maankuoriaiset ovat polttaneet kuolleet toverinsa, ja tuhkat on levitetty perinteisin menoin vapaaseen ilamanalaan. Tämä on ollut maankuoriaisten maan tapa satoja miljoonia vuosia. Ainoa instanssi, joka ymmärsi asian luonteen, oli kansainvälinen ilmailuhallinto. Se julisti heti parin viikon suruajan ja lentokiellon, jotta emme häiritsisi siunattujen tuhkien levitystyötä. Kiitän ilmailuhallintoa huomaavaisesta ja kunnioittavasta toiminnasta.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube