Home » Martin Kuukausikatsaus lokakuu -09

Martin Kuukausikatsaus lokakuu -09

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat
-lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä 
sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka 
kuukauden aikana ovat tulleet häntä lähelle. 3.10.2009 Täytyy taas pikkuisen operoida ylätasolla. Alhaalla monokansan joukossa näköalat ovat suppeat. Massat vellovat määrättyyn suuntaan apaattisten mielialojen värjätessä päänsisäiset maisemat tuhnuisin värein. Ylätasolla sen sijaan näkymät ovat laveat ja kirkkaat. Horisonttiin voi katsella useitten merimailien matkan, eikä alhaalla mönkivää yksilöä näe massalta. Siihen ei ole mitään tarvetta. Ylätason ainoita ongelmia ovat kova tuuli ja hapenpuute. Asiallinen pukeutuminen auttaa tuulen sydäntäkylmettävään vaikutukseen, mutta ohut happi on todellinen ongelma. Korkeassa ilmanalassa aivot eivät saa polttoainetta kylliksi, ja päätökset saattavat olla vääriä, elleivät peräti ala-arvoisia. Suosittelen ylätasolla pitkiä aikoja operoiville maailman päättäjille Karpaaseilta ylijäänyttä alppimajaa. Mika ja Jari lainaavat sitä kyllä. Se valmistaa kehon ohueen ilmanalaan, ja aivot saavat jatkuvalla syötöllä happea ahtopaineen ollessa yli neljä baaria. 15.10.2009 Nyt lurahti ylätasolta yksi kunnolla hapettunut ratkaisu. Tarkoitan tätä Barack Obaman saamaa rauhan-Nobelia. Obamahan vaikuttaa oikein mukavalta jannulta, eurooppalaiseen makuun viritetty, ei pahaa sanaa hänestä. Häneltä ei toistaiseksi ole tullut yhtään näytettä hapenpuutteen aiheuttamasta vakavasta vauriosta. Mutta että rauhanpalkinto muutaman kuukauden duunien jälkeen? Ei norjalaisiakaan Nobel-toimikunnassa huimaa. Ja mitä tekee Obama välittömästi palkinnon myöntämisen jälkeen? Pommittaa Kuuta ohjuksella! Siinäpä erinomainen rauhantyö. Täysin ystävällismielistä, lähes halvaantunutta siipeilijäliittolaista opetetaan galaxienvälisellä täsmälatauksella. Minkälaista meininkiä. Iskuahan on perusteltu ihmiskunnan parhaalla: jytkyllä tutkitaan, jotta löytyykö kuunkuoren alta jäätä ja vettä. Tämmöinenhän olisi perin mukavaa kuun myöhempää kolonisaatiota silmälläpitäen. Haistan kuitenkin kiehuvan pannun nokisella tulella. Katku leviää ympäri milkiwayn, maitokahvit palavat pohjaan. Mitä, jos Kuu vastaa raukkamaiseen ensi-iskuun, ja pommittaa meitä kivikovilla parmesanin palasilla? Juustoa siellä riittää amisiooniksi. Mistäs sitten haetaan juuston alle ja leivän päälle voita? Vaikuttaa siltä, että joudumme tässäkin asiassa turvautumaan toisen Nobel-palkitun apuun. Martti Ahtisaari saa selvittää sotkun sukkuloimalla Kuun ja Maan välillä Euroopan presidentiksi valintansa jälkeen. Täytyy valmistella asiasta taustamuistio. Sen voi Martti sitten lukea ilmalukossa.

2 Responses to “Martin Kuukausikatsaus lokakuu -09”

 1. Illi Oriyhdistyksenmies sanoo:

  Tervehdys Martti Ja Napanderin porukka!
  Käänsin nokan kohti karibian kääntöpiiriä ja ollaan nyt Tobagolla.
  Siellä steelpan musiikin synnyinkonnuilla, pitäisi pyytää paikallinen pumppu soittamaan teidän VIIKONLOPPU-piisi steelpan versiona näin perjantain kunniaksi!
  t.Illi

 2. martti servo sanoo:

  Iltaa!

  Siis onkos tässä nyt legendaarisen Vieremän oriyhdistyksen kantavat voimat liikkeellä? Tobago kuulostaa pirullisen hyvältä – samoin todennäköisesti myös Viikonloppu steelpan- versiona. Pistäkäähän esitys nauhalle, jos semmoisen saatte jonkun toteuttamaan!

  Keveät ja komeat Tobagot teille!

  M

 • Twitter
 • Facebook
 • MySpace
 • YouTube