Home » 2009 kysymykset ja vastaukset

2009 kysymykset ja vastaukset

Voit lähettää Martillle kysymyksen osoitteeseen: martti@marttiservo 27.12.2009 Toni kysyy: Nyt kuule tarttis jotain martin mahtavia neuvoja et selvii elämässä eteenpäin, nainen tossa aaton aattona pakkas repun ja lähti, nyt on tähän asti sitkuteltu töiden voimilla, mutta rankkaa on ja äijä on paras neuvoon, niin miten tästä selvii eteenpäin, fiilis on surkee, hyvä et jaksaa työkavereille sanoo huomenet, mutta työt teen entistäkin tarkemmin ja omistautuneemmin, mutta se ei varmaan kestä kovin pitkään ja työ vie sen 8 tuntia sit unet 8 tuntia ja viel jää vuorokaudesta 8 tuntia, mitä niille?? JouluTerveisin Toni Martti vastaa: Huomenta Toni! Joulun jälkeen ennen uutta vuotta ollaan usein välipäivien kaltaisessa välitilassa, jolloin tällaisia kysymyksiä on hyvä pohtia. Aloitan helpommasta päästä, tästä musan asiasta. Tämä Manteli- kappalehan on semmoinen spesiaaliralli, joka on tehty joululaululevylle nimeltä Ipanapa Talvirieha. Siellä on eri artistien tilauksesta valmistamia joululämpimäisiä, jotka maistunevat myös näin joulun jälkeenkin. Sitten parisuhteiden pariin. Suosittelen talvikalastusta. Jäät ovat pakkasten ansiosta lähes kaikkialla Suomessa vahvistuneet riittävästi - on aika tempaista kaira esiin ja syöksyä jäälle. Tienoo näyttää kylmältä ja kuolleelta, mutta näköhavainto pettää - jään alla on runsaasti uusia kaloja, jotka vain odottavat innokasta kalamiestä. Ei muuta kuin pilkkimään! Tämä neuvo saattaa tulkinnasta riippuen sisältää vertauskuvan ihmissuhteiden maailmasta, mutta sen voi myös ottaa kirjaimellisesti: Pari tuntia ulkona luonnossa selvittää päätä, fiilikset nousevat tunnelmien tasolle, ja kaiken lisäksi palkintona voi olla herkullista syötävää! Kohti mahtavaa uutta vuotta 2010! Martti 29.09.2009 Jaana kysyy: MOI! Moi Martti ja kiitos voimaannuttavasta ja viihdyttävästä musiikista! Onko teillä ollut koskaa ajatuksissa tehdä lauluistasi karaokeversiota? Sellaista täällä nyt kaivattaisiin - Hittirähinää joka kotiin hoilattavaksi! Aurinkoista Syksyä! Jaana Martti vastaa: Päivää Jaana! Karaokelevystä on kyllä ollut puhetta. Mutta. Maailma koostuu mutista, ja tässä yksi niistä: julkaisu saattaisi luiskahtaa "artisti maksaa"- rahoitusjärjestelmän puolelle. Selvitämme asian levy-yhtiössämme, mutta siihen saakka kehotan tutustumaan "Menoa ja meininkiä"- deeveedeehemme. Siinä on useampia kappaleita juuri karaokeversioina! Mukavata syksyä sinne! Martti 29.09.2009 Pohjois-Karjalassa opiskelevat Kymenlaakson helmet kysyvät: Hyvä Martti Servo & Napander! Tarkastelimme tuossa keikkalistaanne, ja pahoitellen huomasimme, että ette ole tulossa keikalle Joensuuhun, tai sen lähettyville. Toivoisimme, että ottaisitte huomioon myös faninne Pohjois-Karjalan seudulla. Terveisin, Pohjois-Karjalassa opiskelevat Kymenlaakson helmet Martti vastaa: Päivää P-Karjalan ja K-laakson helmet. Joensuun asiasta on tullut huomattava määrä kyselyitä. Tätä kirjoittaessa on jo yksi mahdollinen keikkapaikka Joensuusta tiedossa välikäsien kautta. Asiaa selvitetään hiljaisesti kulissien takana kähmimällä. On täysin mahdollisuuksien rajoissa, että tammikuussa laulumailla kajahtaa. Jo olisi aikakin. Martti 29.09.2009 Make kysyy: Terve Martti, On se kumma tyyppi se Jamaikan Usain Bolt kun maailmanennätyksiä tulee rennolla tyylillä niin ettei niistä oikein pysy kärryillä mistä ne oikein tulee. Kun on monesta muustakin alansa huipusta tehty oma kipale niin olisiko aihetta tehdä joskus vaikkapa Usain-(ME)-reggae? Tai ska? Tai vaikkapa dub? Jamaikalla on ainakin tahtilajeja mistä valita, huh huh! Ihan vaan tällaista ehdottelen. -Make77 Helsingistä Martti vastaa: Parahin Make. Ideanne on hyvä ja kannatettava. Usain on kylläkin melkoinen supermenestyjä, eli hän ei tarvinne paljonkaan henkistä tukea Napanderin suunnalta. Mutta toisaalta. Tänään on uutistenlukija Eva Bolttilan viimeinen työpäivä. Saisikohan Evan ja Usainin samaan lauluun? Ehkäpä ei, mutta reilusti alta kymmensekuntinen reggae olisi taatusti nautinto korville. Martti 11.08.2009 Adolf kysyy: Yhdyn myös jo saamaanne biisilistapalautteeseen, Tavastian Luottavaisin mielin- esitys oli aika hieno yllätys, samoin Kissanainen. Seuraavaksi toivoisinkin kuulevani mm. Kiitos Ihminen, Peipponen ja Elämän Ohjat- veisut. Viimeksi mainitun olenkin aikanaan kuullut Tampereella. Maunon ja Anteron yhteistyö oli myös uusi kokemus lavaolosuhteissa ja sehän vaikutti oikein saumattomalta ja sai uusia ulottuvuuksia moneenkin biisiin. Tästä päästäänkin varsinaiseen pähkinään: Mauno toteaa ykskantaan orkesterin kotisivuilla, että Marsussa on paras lavasoundi. Kuitenkin Mauno näytti ainakin Tavastialla operoivan sävelensä ulos Fenderin eli Fenkun kautta. Maksavana katsojana toki kiinnostaa, liekö Maunolla vielä tuolloin jäänyt takataskuun ns. ylimääräistä ruutia? Ja jos näin, ei toki voi olla ajattelematta, onko täten Napander esiintynyt loistavasta keikasta huolimatta kenties jollain tapaa vajaateholla tai jopa säästöliekillä? Lykkyä syksyn pyörteisiin, Aadolf Martti vastaa: Iltaa Aadolf. Uusvanhojen kappaleitten valinta on valtava urakka, koska Napanderilla on mistä ottaa ja välillä myös millä mällätä. Mainitsemistasi kappaleista Kiitos ihminen on ollut keskusteluissa. Erityisesti basisti Erkka Alonen on liputtanut syvänvihreää valoa ko tuotteelle. Peipponen ja Elmän ohjat vielä muutama vuosi sitten kuuluivatkin semiaktiiviseen musamuistiin, mutta ovat nyt jo siirtyneet varaston puolelle. On aika raottaa sävelaarteistojen kansia, jatkamme penkomista. Sitten Maunon vahvistinlausuntoihin. Nythän on niin, että Napander on kaikessa hiljaisuudessa pikkaisen muuttanut lava-asetelmaansa. Aikaisemmin Mauno seisoi lavalla siten, että kitaran tarjoama informaatio puhalsi pääsääntöisesti hänen huonompaan korvaansa. Nyt puolia lavalla on vaihdettu, ja vahvistin tarjoilee Maunon paremmalle korvalle. Sanomattakin on selvää, ettei hyvässä formussa oleva korva tarvitse Marsun tuottamaa äänenpainetta, vaan roudausystävällisempi combokin riittää tehomielessä. Kaikki on kuitenkin pantava peliin - säästöliekki jättää haaleaksi. Martti. 10.08.2009 Tiina kysyy: Hyvä Martti, Hittirähinää on tullut kuunneltua siinä määrin, että eräänäkin aamuna heräsin, kun mielen postuvassa soi Mikä on kun ei taidot riitä. Kyselin ystävältäni, joka on myös ihailijanne, että pitäisikö tästä huolestua. Hänen näkemys oli, että päinvastoin, kuulostaa oikein hyvältä! Ja kyllähän se kuulosti, vaikkei ihan vetänyt vertoja cd:n ääneentoistolle. Lisäksi hän kehoitti muistamaan, että on kivaa olla tyttö. Se onkin pysynyt vahvasti mielessäni viime aikoina. Etupressu (?!) ja sen tyhjentäminen on mietityttänyt. Missä se sijaitsee ja miten se tyhjennetään?? Tiina Lahdesta (jonne kannattaa matkustaa uudestaan!) Martti vastaa: Päivää Tiina. Pään sisällä jatkuvana repeatina soivasta musiikista ei pidä huolestua, siitä pitää nauttia. Omien aivojen tuottama soundtrack on teostovapaata luomutuotantoa, volyymit täysille! Ja erittäin mukavaa näin artistin vinkkelistä päästä lahtelaisiin aivoihin kiertämään. Hyvä! Ja sitten suojapeitteitten maailmaan. Eturessu tyhjennetään tökkäämällä sitä altapäin normaalimittaisella katuharjan varrella. Tällöin pressun päälle kertynyt sadevesi valuu laitojen yli pihamaalle, pois rasittamasta rakenteita. Ja pajatson eturessuun kertynyt kolikkotukos se sijaan tyhjennetään taitavalla etusormen nytkäytyksellä. Oikein mukavaa loppukesää sinne! Martti 10.08.2009 Jaana kysyy: Heippa Martti, Tavastialla lausumasi sanat kommunikaation merkityksestä rohkaisevat jälleen viestimään. Todella mahtavaa oli kuulla vanhoja arkistojen helmiä Stadin kunniaksi, mutta eilen perunoita omalta vuokrapalstalta nostaessani taustalla soi vain yksi kappale: Luottavaisin mielin. Jännä miten joskus joku biisi nousee noin yllättäen soittolistojen kärkeen. Tästä rohkaistuneena tiedustelen olisiko tulevaisuudessa mahdollista kuulla luottamusta vähän toisesta näkökulmasta tarkastelevaa Maailman pakolaista? Kyseessähän on myös vanhempi, mutta tähän maailman aikaan niin ajankohtainen kappale. Sitä paitsi, harvoin sellaista näkökulmaa on suomalaisella artistilla antaa. Lämmintä elokuun jatkoa toivottaen, Jaana Martti vastaa: Iltaa Jaana. Mukavaa kuulla biisilistapalautetta. Meillähän on nyt meneillään Arkistojen aarteet 2009- projekti. Eli olemme pikkuisen myllänneet varastossa, ja palauttaneet aktiivimuistiin muutamia todella vähän soitettuja kappaleita. Luottavaisin mielin, Anna pannun puhuttaa, Viimeinen tango ja Onko saunassa puita ovat juuri näitä kappaleita. Ja lisää partikkeleita menneisyydestä treenataan kunhan ennätetään. Maailman pakolainen onkin erittäin haastava ja mielenkiintoinen muinaisjäänne. Silti aina ajankohtainen - pakolaisuus monissa muodoissaan lienee aina seuranamme. Kiitämme tästä biisivinkistä, ja mutustelemme asiaa keskuudessamme. Ja muuten: Tavastialla oli kyllä oikein mainio tunnelma - kiitokset myös siitä! Martti 27.07.2009 Pitkätukkainen Punaniska kysyy: Mahtava keikka Martilla & Napanderilla IIsalmessa, siitä suuret kiitokset. Pidetään lippu korkealla ja mieli iloisena. Ja kenties vielä tulevaisuudessa voimme vielä yhdessä nähdä Paul Simonin laulamassa Bridge Over Troubled Waterin Koljonvirralla. 🙂 Unohtui silloin kysyä että oliko jatkuvalämmitteinen telttasauna tarpeeksi lämmin koko orkesterin ja teknisen henkilökunnan tarpeisiin? nimimerkki. pitkätukkainen punaniska Martti vastaa: Huomenta Pitkätukkainen punaniska. Täytyy sanoa: jouduimme hankkimaan erillisen teleskooppivartisen extra-long lipputangon, jotta mielialaindikaattorina toimiva lippu saataisiin hilattua riittävän korkeaan asemaan. Tunnelma ja meno oli aivan mahtava. Orkesteritason kiitokset jokaiselle paikalla olleelle! Mitä tulee Paulin ja Artin asiaan, niin luulisin heillä olevan myötäsyntyistä kiinnostusta maailman kaikkiin virtoihin, joten vierailu Iisalmen historiallisissa maisemissa lienee vain ajan kysymys. Pauli odottanee tälläkin hetkellä Los Angelesin Tjäreborgissa sopivaa äkkilähtöä Suomeen. Sitten saunaan. Jokivarren joukkuesauna oli miellyttävä elämys. Teltta toki huohottelee jonkun verran lämpöä ulospäin, joten mitään erityistä turbopiikkiä ei kiukaasta varsinaisesti irtoa. Mutta tasainen miellyttävä lämpö oli koko ajan käytettävissä. Kaiken lisäksi Npanderin jannut ovat niin kuumaa tavaraa, että he toimivat itsessään lämpöä säteilevinä elementteinä. Parasta kesää sinne! Martti 14.07.2009 Ari kysyy: Tervehdys Martti ja Napanderin musikantit Ilolla tervehdin keikkakalenterin merkintää Jaakon päivän vierailustanne Iisalmessa. Tämä Lapin miesten ikiaikainen asentopaikka nykyisen Savon sydämessä antaakin aiheen kysymykselleni. Mitä mieltä olette viime aikaisesta kalakukkokohusta? Itäsuomalaisten jo ammoisista ajoista tuttua särvintä uhkaa ei pelkästään EU ja Bryssel vaan myös kotoiset parakraafien säätäjät. Onko tässä laitaa? Itse olen sydämistynyt. Mutta huolimatta siitä, olkaa tervehdityt Iisalmeen. Sandels rokkaa. Ja keikkaraideriin mukavana lisänä tietenkin ehta kalakukko. Se matkassa on mukava paarustaa takaisin alaspäin! T: Ari Martti vastaa: Päivää Ari. Ensinnäkin. On todella mieluisaa päästä vierailulle Iisalmeen. Kyseessä on Martille ensimmäinen kerta vierailla Koljonvirran varrella työtehtävissä. Ilmassa on myönteistä jännitystä ja sähinää, vaikka taistelun melske historiallisilla paikoilla lieneekin jo vaimennut. Sitten kalakukon kysymykseen. Se on ongelmallinen. Toivon todellakin, että direktiivien säätäjät pääsevät tämän superelintarvikkeen sisään siten, että kalakukkotuotanto ja -konsumointi voi Suomessa jatkua häiriintymättömänä. Valoitan tässä einekseen sisältyvää historiallista ongelmatiikkaa. EU:n vaatima transparenssi - läpinäkyvyys - on kalakukon tapauksessa erittäin vaikea toteuttaa. Ulkoapäin kukko näyttää ruskealta kivenmurikalta tai amerikkalaiselta jalkapallolta. Sisältä se ei kuitenkaan muistuta kumpaakaan edellä mainittua tuotetta. Tässä mielessä se on kuten tarunomainen Troijan hevonen, jonka sisus paljastui yllättäen varsin aggressiiviseksi. Moista sotatematiikkaa uskon EU-säätäjien pelkäävän kalakukon kohdalla. Suosittelenkin leipojia lisäämään kukkoon erillisen saranoidun kurkistusluukun tai liivatteesta tehdyn läpinäkyvän ikkunan. Näin epäluuloisempikin kuluttaja pystyy helposti varmistumaan tuotteen kalaisasta sisällöstä. Nautinnollisia makuelämyksiä sinne! Martti 01.07.2009 Gösta kysyy: Kiitokse Martti todella hyvästä keikasta Torniossa 26.6.! Missäs Mauno oli kun ei ollut keikalla kitaraa vispaamassa? Martti vastaa: Huomenta Gösta. Kiitokset kiittämästä koskien Torniota. Umpitunnelissa mennään putkessa ja kovaa, mutta suunta siellä on aina selkeä. Eteenpäin! Tornio toimii. Mauno oli tuolloin lomatunnelmissa Loviisassa, emmekä halunneet keskeyttää hänen kesätoimiaan siellä. Pyrimme muutoinkin jakamaan keikkoja mukavuuspohjalta kahden kitaristimme välillä. Paitsi, että nyt 1.7. Helsingin Apollon lavalla on kaksi kitaristia - Mauno sekä Antero. Tosinaan se vain on niinkin. Martti 17.06.2009 Kari kysyy: Moro Martti! Totosta sekä hevosista aiemminkin oli jo puhetta ja siitä mieleeni tulikin seuraava pohdinta. Edellä mainitussa Pelimies-kappaleesshan on menoa sekä poljentaa! Hittiainesta! Mites se on, onko ko. kipale veikkauksen yksityisomaisuutta? Vai voisiko kyseistä kappaletta kuulla esim. keikalla? Mahdollisesta vaikka sovitettuna mainoskohdat pois. Että näin! T: Kari K. Martti vastaa: Iltaa Kari. Taisit antaa kuuman tipsin voittajatammasta. Meinaan luulenpa niin, ettei Hippoksella ole mitään sitä vastaan, että ko kappale mahdollisesti joskus kajahtaisi keikkatilanteessa. Otamme asiasta selvää ja kuulostelemma kavionkopsetta korva kiinni tantereessa! Martti 29.05.2009 Tomi-Antti kysyy: Aurinkoista päivää! Tiedustelen sellaista asiaa, että viittaako lyriikkkanne "toissavuonna ajattelin lahteen matkustaa ja siellä sitten pistää isot rahat poikimaan" raviurheiluun ja vedonlyntiin? Jatkokysymyksenä olisi, että käykö Martti raveissa ja miten Martti suhtautuu hevosiin ja hevoset Marttiin? Toivoisin lisää lauluja hevosista. Kaikkea hyvää ja kireitä ohjaksia, T. Tomi-Antti Martti vastaa: Huomenta Tomi-Antti! Kyllä hevoset ovat eliöinä ja juoksevaisina nisäkkäinä lähellä Martin sydäntä. Itse asiassa. Viiden, kuuden hevosen turvat ovat olleet erittäin lähellä Martin peräpeiliä. Martti on nimittäin kerran elämässään ajanut Pilvenmaan raviradalla lähetykseen käytettävää Chevy ElCaminoa ja aistinut läähätyksen, töminän sekä sylkypärskeen avoimista ikkunoista. Unohtumaton kokemus. Sitten Lahteen matkustamiseen. Kappaletta tehdessäni saattoi ajatuksissa enemmänkin olla Päijät-Hämeen suurkaupungin dynaaminen ilme Suomen Chicagona ja yritysmagneettina. Raviurheilu ja uhkapelit tulivat mieleen vasta myöhemmin. Mitä tulee hevosaiheisiin lauluihin, niin niitä ei todellakaan ole liikaa. Oletko muuten jo tutustunut Suomen Hippoksen kampanjalauluun, jota Martti oli tekemässä? Se on nautittavissa ainakin Youtubessa, koska joku ystävällinen sielu on sen sinne linkittänyt. Olikohan se siellä nimellä "Totobiisi". En ihan muista, mutta löytynee! Mars kaviouralle! Martti Jarppi lisää: Artisti Martti Servon esittämä kappale "Pelimies" valittiin musa/jingle-kategoriassa vuoden 2008 parhaaksi radiomainokseksi. Kaiku-radiomainoskilpailun palkintogaala pidettiin Helsingissä ravintola Pörssissä 28.1. Voittajakappaleen suunnitteli mainostoimisto King, toteutti Soundart ja esitti Martti Servo. Kappale oli osa Fintoton suurtapahtumamarkkinointia vuonna 2008. Lataa MP3 osoitteesta: http://yritys.fintoto.fi/ (avautuu uuteen ikkunaan) 07.05.2009 Laura ja Jenni kysyvät: Hei Martti! Meitä rupes näin kesken työpäivän askarruttamaan tällainen asia. Syökö plankton ihmisiä? -Laura&Jenni- Martti vastaa: Päivää Laura & Jenni. Voitte jatkaa työpäiväänne kaikessa rauhassa. Plankton ei syö ihmisiä. Itse asiassa, plankton on edellytys ihmisen elolle. Planktonista on ihminen tullut ja planktoniin jälleen menevä kahluusaappaat ja märkäpuku yllään. Oikein mukavaa päivän jatkoa sinne. Martti 05.05.2009 Hapis kysyy: Huomasin tuossa ohi mennen että olet hankkinut oman kievarin ja saavut paikalle 16.5 viihdyttämään taantuman kourissa vapisevaa kansaa.Mahtavaa,tiukka Sisä-Suomen kampaus jatkuu vihdoin.Pari kysymystä:Miten hoidamme rakkaan luppakorvan hoidon ja minne sijoitamme saksalaisen Wagonimme viihdetapahtuman ajaksi? Ps.Pirhosesta varma bongaus polkupyörän kera, pukkaa kevättä! Martti vastaa: Päivää Hapis. Todellakin. Äänekosken tuntumissa sijaitseva Martin Kievari on kohteenamme 16.5. Odotamme mielenkiinnolla käyntiä nimikkoviihtymössämme, jota olemme aikaisemmin saattaneet vain ihailla ohi kiitävästä autosta. Neuvotteluita omistussuhteista ei ole aloitettu. Luppakorvan hoito kannattaa jättää Ufon haltuun. Kuten tiedämme, aurinkokuntamme ulkopuoliset entiteetit ovat suuria eläinten ystäviä, ja itsekin luppakorvaisina ne tietävät kaiken Luppakorvan hoidosta. Saksalainen wagoni sijoitetaan parkkiruutuun tai mahdolliseen peltoparkkiin. Tällöin on toki varmistuttava vetävien pyörien riittävästä kitkasta. Ja Pirhonen on harvinainen ja hieno bongaus. Jokke on raaserillaan niin nopea tieliikenteessä, että useinkaan hänestä ei saa pitävää näköhavaintoa. Usein aistittavaksi jää pelkkä suhahdus korville. Tervetuloa Martin Kievariin! Martti 05.05.2009 Atte kysyy: Iltaa Sir Martti, Ensin isot kiitokset wappupäivän tuplakattauksesta Tampereen Yo-talolla. Kattaukset ylittivät kirkaasti Michelin-tason kovimmatkin vaatimukset ja yleisö sai nauttia gourmet-tason wappukeikan. Haluaisin kysyä mielipiteesi samaisella keikalla tapahtuneisiin nuorten naisten huomionosoituksiin Napanderia kohtaan. Toisen kattauksen alkupuolella lavalle suorastaan satoi naisten pikkuhousuja. Onko tämä ainutkertaista Napanderin historiassa vai oletteko jo tottuneet siihen? Miten tälläinen huomionosoitus vaikuttaa Napanderin keskittymiskykyyn? t.atte Martti vastaa: Huomenta Atte. Tampereen tuplamatinea oli totaalimieluisa tilaisuus. Erinomaista, että buffet-pöytämme tuotteet kelpasivat Tampereen vaativille herkkusuille. Meno oli jopa niin mukavaa, että heti startannut matkamme Tampereelta Seinäjoelle sujui lutuisissa ja iloisissa tunnelmissa. Kiitokset siitä Teille kaikille YO-talolla. Sitten pikkuhousujen asiaan. Ne eivät ole täysin tunnistamattomia lentäviä esineitä. Useinkin suurin pikkuhoususato kerätään juuri keväisin, jolloin luonto keventää oloaan päivien lämmitessä. Kansainvälisessä satovertailussa Napander asettuu hyviin asemiin: pari vuotta sitten Martilla oli mahdollisuus seurata Tom Jonesin toimintaa legendaarisessa Las Vegasin MGM Grandissa. Tomiin kohdistui selvä pikkuhousujen ylituotanto, mutta lukumääräisessä vertailussa Napander näytti pärjäävän oikein mukavasti. Napander on pikkuhousutuotannossa maakunnallista huipputasoa. Erinomaista kesää sinne! Martti. 27.04.2009 Arto kysyy: Moro Martti Olen lähdössä kesällä kohti yhdistynyttä Saksaa ja sen pääkaupunkia Berliiniä? Joten mistä voin poimia Kyllösen Pentin matkaan? T: Arto Martti vastaa: Iltaa Arto. Pentti Kyllösen voi ottaa mukaan Aleksanterinkadulta kello 14.07. Martti 21.04.2009 Heidit Oulusta kysyvät: Olemme tässä miettineet, että martti Servon & Napaanderin fani-tuotteisiin sopisi erittäin hyvin Pipo, jossa lukisi: PIPOPÄÄ! Mitä mieltä sinä Martti olisit asiasta? PS: Milloin tuut Ouluun! T: Heidit Oulusta! Martti vastaa: Päivää Heidit! Olette oikealla ja erittäin osuvalla asialla. Mutta. Tämä homma on jo hoidettu! Napanderin tuotekataloogissa on jo parin vuoden ajan ollut pipo, jossa lukee "Pipopää". Pitääkin tarkistaa tuoteasiamies Jarmo Perältä, vieläkö niitä löytyy varastosta. Ehkä Oulun Heidit haluaisivat jollain keikalla tuotetiskin tuntumassa sovittaa moisia luxushyödykkeitä? Kohti kesää! martti. 21.04.2009 Orienterare kysyy: Terve Martti, Intohimoisena suunnistajana ja musiikkisi ystävänä olen sallinut itseni haaveilemaan Martin käsialaa olevasta suunnistusaiheisesta kappaleesta. Mielestäni aihe voisi hyvinkin sopia tyyliisi. Otsalamppuja, nastareita, Jukolan yötä, metsää, erämaata ja raastavaa treeniä. Toistaiseksi olen kuluttanut levyjä puhki pyöräilyn ystävä ja hoidin itseni kuntoon kappaleiden kohdalta. Orienterare Martti vastaa: Huomenta Orienterare. Erinomainen idea. Pistän tämän rastiksi musakartalle. Töytynee kuitenkin rauhoitella seuraavasta tilanteesta: Napanderin tuleva levy on vasta korkeintaan siemenasteella, jos sitäkään. Ja eräs toinenkin urheiluaihe on väkevästi tapetilla ja pinnalla. Mutta eihän sitä koskaan tiedä... Kevät etenee ja suunnistajat sen myötä! martti. 17.04.2009 Heikki kysyy: Hei Martti, Ystävättäreni mielestä "Tuntuuko Tutulta" kertoo impotenssista? Mikäli hän on väärässä voisitko kertoa lyhyesti millaisesta tilanteesta laulun sanat ovat lähtöisin. Jos hän toisaalta on oikeassa, ymmärrän että haluat pitää laulun alkuperän omana tietonasi. Martti vastaa: Huomenta Heikki. Aina kannattaa kokeilla kepillä jäätä. Tällä viittaan siihen, että kappaleitten sanoitusten pohtiminen ja kyseleminen on mitä tervetulleinta puuhaa. Aluksi pikkaisen teoreettista pohdintaa. Nimittäin. Kappaleen tekijä ei mielestäni saa tarpeettomasti selittää sanoitusta, koska kulloinenkin kuulija muokkaa päässään oman totuutensa. Ja se on aivan yhtä oikea totuus, kuin kenen tahansa muunkin - oli sitten kyseessä sanoittaja tai satunnainen ja suojaamaton kuulijakumppani. Eli mikäli ystävättärellesi on "Tuntuuko tutulta"- kappaleesta juolahtanut lepotila mieleen, niin hän on oikeassa. Kappaleen tekijällä ei ole määräysvaltaa tuotteen aiheuttamiin mielikuviin, kun laulu on julkaistu ja päästetty lentoon. Pikkuisen voin kuitenkin muistella ko. kappaleen syntyajatuksia. Pyrkimyksenä oli kuvata juhlimisen iloa semmoisen henkilön näkökulmasta, jolle ko. toiminta on varsin tuttua ja toistuvaa. Juhlinnan tunnelma on siinä pyritty kuvaamaan pelkästään iloiseksi ja riehakkaaksi, ilman ahdistavia ja painostavia matalapaineita. "Tuntuuko tutulta"- kappaleessa asiat sujuvat. Ystävättäresi tarjoama impotenssi-näkökulma tuo kuitenkin mielestäni kappaleeseen uuden ja raikkaan näkökulman. Elämää nähneet henkilöt tietävät, että moinen lerppuva skenario on täysin mahdollinen. Toisinaan se vain on niin. Mutta sekin on vain elämää - eletään! Oikein mukavaa kesän odotusta sinne! Martti 08.04.2009 Hivenen huolestunut ystävä kysyy: Tervehdys, Martti ja Napanderin hilpeät veikkoset. Katselin tuossa Himosfestivaalien esiintyjäkaartia, kieltämättä jälleen suht. tasokas kattaus, mutta yksi on joukosta poissa. Enkä kaipaile Tuuvan Svennistä vaan Napanderin tehonyrkkiä. Vähän kuin virittelisi Juhannusaaton iltana puusaunansa terhakkaimpaan vireeseensä, vuolisi tuoreet ja suven tuoksuiset vastat, kylmettäisi muutamat lonkerot laiturinnokan katiskassa, täydellisen tyyneenä killuvassa kristallijärvessä.. Sitten huomaisi unohtaneensa kutsua kaverit kylään ja joutuisi istuksimaan yksinään saunan hämärissä järven selystä tiiraillen ja orpoa makkaraa nuotiossa käännellen. Eli onko todellakin niin, että Napanderin perinteinen Himoskeikka ei toteudu tänä Mittumaarina? Entäs muut festarikeikat? tiedän että julkaisustrategisista syistä esiintymispaikkoja ei välttämättä voi vielä paljastaa, mutta onko niitä luvassa ylipäänsä? Suomemme suvi ja Martin + Napanderin iloisen rempseä laulu ja soitto kuuluvat ehdottomasti yhteen, kuin hiillosmakkara ja kevyt pinaattipeitto. - Nimim. Hivenen huolestunut ystävänne. Martti vastaa: Päivää hivenen huolestunut ystävämme. Katiskalonkero ja soolomakkara saattavat tänä mittumaarina mennä kuumille kiville. Nimittäin siltä todellakin vaikuttaa, että juhannuksen himosperinne uhkaa katketa. Ainakaan meille ei vielä ole tullut tietoa tilauksesta Jämsän suunnalta. Ei kannata kuitenkaan vielä hirmustua asiasta. Useinkin näitä keikkoja putkahtelee vielä toukokuun tunteinakin. Ja yleisesti ottaen ja yksityiskohtiin mennen keikkoja näyttäisi olevan runsaahkosti ensi kesänä - mukana on myös muutamia festivaalivetoja. Täydennämme keikkakalenteria lähes reaaliajassa, sitten kuin asiat ovat julkaisukypsiä ja uunivalmiita. Katiska järveen! Martti. 19.03.2009 Weera kysyy: Pääsen viimein tuossa Himos Areenalla toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni, eli pääsen ensikertaa historiassa teidän keikalle!!! Tuota on odotettu kuin kuuta nousevaa 🙂 Laulaa luikautathan sitten Johtotähden ja Ufo tarjosi kaakaon? :)) Meillä merssussa Johtotähti soi jatkuvalla syötöllä, lastenkin suosikiksi kun sattui nousemaan 😀 Martti - koko kansan suosikki setä 🙂 Näkemisiin siis siellä sitten!!! -Weera Martti vastaa: Päivää Weera. Kannattaa ehdottomasti seurata johtotähteä Jämsään. Himos-vuoren juurella jalkain töminä sekä yhteislaulun voima karkoittavat paikalle mahdollisesti saapuneet pilvet, ja saatamme seurata kuun nousua reaaliajassa ymmyrkäisin silmin. Ajakaapa varovasti siellä - tervetuloa! Martti. 19.03.2009 Johanna-Vähävirtanen-Yöelläin-Palikka kysyy: Hei Martti! En ole keikoillasi vielä käynyt, mutta sinun musaa oon netistä kuunnellut ja äidinkin luona, kun siltä pari levyä löytyy. Minäkin oon tullut siihen tulokseen, että ehkä edistys on sanahelinää ja taidan liittyä teihin ja ottaa kaiken rennommin. Se on kyllä tosiaan järkipuhetta. =) Onhan tässä viime aikoina tullutkin rennosti otettua ja täällä suunnittelen ihan uusia juttuja ja kepposia. Siitä se taas lähtee! Jospa osuis sinun keikkoja kohdalle ni vois tulla paikan päälle jammaileen ja heilumaan... Toivottavasti siellä on seisomapaikkoja, niin sujuu tanssiminen paljon paremmin. ~8) Kevät "uhkaavasti" lähestyy ja auringonpaisteita täältä järvialueelta toivottelen! T. Johanna-Vähävirtanen-Yöelläin-Palikka Martti vastaa: Päivää, Johanna-Vähävirtanen-Yöelläin-Palikka! Onpas mukavaa saada postia järvialueelta. Vesi on elementeistä alkuperäisimpiä ja sujuvimpia. Oikein käytettynä vesi voittaa kuluttamalla maan ja sammuttaa tulen. Ainoastaan ilman kanssa vesi joutuu koetukselle, mutta uskon siitäkin selvittävän laadukkaalla valmennuksella viimeistään play-offseissa. Ollaan siis tarkkoina siellä Järvialueella! Ja tervetuloa todellakin keikoille heilumaan. Se on erittäin suosittua ja mieluisaa toimintaa Napanderin tilaisuuksissa. Aurinkoa tosiaan - paistaa pilven takaa juuri nyt, eli parasta kevättä sinne! Martti. 09.03.2009 Marjo kysyy: hei vaan! piti jo aikaisemmin kiitellä joensuun jäähalli-keikasta! oli todella ilo päästä katsomaan ja vielä kun pääsin yhteiseen kuvaankin! 🙂 siinä oli vaan huonoa tuuria että kuva on kovin epäselvä, syynä jo mukavasti illan mittaan "hiprakoitunut" kuvanottaja mieheni..heh. sanoin miehelleni keikan jälkeen että olet varsinainen hyvän mielen esiintyjä! keikallasi onn ihana tunnelma ja hymy naamalla monta päivää! myöhemmin luin lehdestä että sinut on nimettykin hyvän mielen lähettilääksi ja se nimi osuu juuri kohdalleen! kiitoksia siis kovasti! nyt jään kovasti odottelemaan tulevia keikkojasi, jonne vain pääsisisn ja jonne aijon roudata mukanani ystäväni, että hekin pääsevät nauttimaan erityislaatuisesta musiikistasi, sanoituksistasi ja keikkatunnelmasta! lämpöisin kevät terveisin joensuun kotiäiti marjo 🙂 Martti vastaa: Huomenta Marjo! Kiitoksia kiittämästä! Joensuussa jäähallissa oli mukavata - toki yritimme lämmöllä pikkaisen sulatella jäätä, ja saatiinhan siihen pieni vesikerros päälle irtoamaan. Tervetuloa vaan jatkossakin keikoille. Eikä tietty epäskarppius kuvissa haittaa: sehän voi olla taidetta! Kevät alkakoon! Martti 19.02.2009 Vallilan Duo kysyy: Alkukeväiset terveiset täältä Pirkanmaalta, Pohjoismaiden vilkkaimmasta sisävesisatamakaupungista. Kiitollisia olemme siitä, että Teidän laulu- ja soitinyhtyeenne on niin usein tuonut ainutlaatuisen esityksensä vaatimattomaan mukalakivipäällysteiseen kaupunkiimme. Tohtinen ehdottaa Teidän harkitsevan mahdollisuutta esitykseen, jonka tuottamaan nautintoon voisi osallistua myös pienet ihmistaimet, he joiden vuodet eivät ole vielä vierineet 18-vuoden rajapyykkiin, joka mahdollistaisi pääsyn anniskeluravintolaan. Minulla on nähkääs kaksi poikaa ikävuosiltaan kolme sekä kahdeksan ja he ovat perineet isänsä ainutlaatuisen loistavan musiikkimaun ja näin ollen ovat Teidän orkesterinne suuria faneja. Alituista katkeruutta isä-poika -suhteessa on herättänyt se, että isi pääsee näkemään Martti Servo & Napander-orkesterin, mutta pojat joutuvat tyytymään dvd-tallenteeseen, joka onneksi on erittäin laadukas. Eli Mitä nöyrimmästi pyydän Teitä harkitsemaan mahdollisuutta esiintyä ikärajattomassa konsertissa Tampereella Teille parhaaksi sopivana ajankohtana. Kiitos, Veikko ja pojat Martti vastaa: Päivää Veikko ja pojat. Vuosisadat vierivät jokaisella samaan tahtiin, mutta vierinnän alkupiste on perheenjäsenillä usein eri kohdassa. Tämä tuottaa kuvaamiasi ongelmia, jotka pitkittyessään saattavat aiheuttaa hankausta, josta kuitenkaan ei koidu sähköä. Asia olisi korjattavissa vierinnän alkupisteitä muuttamalla, mutta tämä ei nykytekniikan valossa ole mahdollista. Olemmekin taipuvaisia suosimaan kaikenlaisia rajattomia konsertteja - olivat ne sitten ikärajoattomia tai rusketusrajattomia. Koska ikähaitarin alkupään käyttäjille on toivottu pitkään sopivaa tilaisuutta, siirrän tämän kirjeenvaihdon ohjelmatoimistoomme. He tutkivat mahdollisuudet koko kansan kansanjuhlaan. Olkaamme toiveikkaita. Martti 19.02.2009 Vallilan Duo kysyy: morotsu maratsu. tahdon välittää nöyrimmät kiitokset viimeisimmästä helsingin kiertueesta,josta saimme nauttia n.puolentoista keikan verran.oli ilo kuulla ja nähdä että yhtymänne on edelleen tiukassa vedossa ja että komppi kulkee myöskin maestron itsensä takomana.tärkeää oli myöskin opastaa hieman epäilevä sisarpuoleni teidän hauskaan maailmaan.Saitte jälleeen uuden ystävän.Erityis kiitos myöskin varamieskitaristille joka jatkaa soitossaan maunon hienoja perinteitä.tervetuloa takaisin. t.vallilan duo/jani Martti vastaa: Huomenta Vallilan duo. Kiitokset kiittämästä. Helsingin kiertue ei ainoastaan ollut suuri mahdollisuus, vaan se oli myös valtava elämys orkesterillemme. Miellyttävä sellainen. Uskomme vahvasti, että tulevaisuudessa on mahdollista toteuttaa vastaava kiertue uudestaan. Jatkamme eteenpäin, tervetuloa mukaan etenemään! Martti. 09.02.2009 Herr Virkkunen kysyy: Dear Martti Olimme n. 12 hlö:n Kalliolaisen kaveriporukan kanssa odottaneet suuri mahd. 2009 keikkaa club libertessä? kuin kuuta nousevaa. Ja kun lauantai ilta alkoi taittu yöksi suuntasimme kohti 3. Linjaa. Ja mikä pettymysten pettymys! Sold Out! Hei, kävisit useammin täällä kehä 3 Tallinnan puolella. Näköjään kysyntää on... Noloa myös sikäli, että olen yrittänyt perehdyttä umpicityläisiä kavereitani tuotantoosi jo vuosia ja viimein on tämä alkanut tuottaa satoa. No, ensi kertaa odotellaan ja silloin tullaan ajoissa (- 1 vrk?). älä anna odottaa liian pitkän. Nyt rauta on kuuma, uutta rundia kehiin!! Auf widerhörenb Herr Virkkunen Martti vastaa: Päivää Herr Virkkunen. Suuri mahdollisuus 2009- kiertue pääkaupunkiseudulla oli todellakin menestys. Olimme iloisesti yllättyneitä väen määrästä keskellä viikkoakin, mutta lauantain Liberten keikka kääntyi loppuunmyytynä hämmästyksen puolelle. Olisi pitänyt kysyä Madonnalta vinkkiä, mitä tällaisten väkimassojen kanssa tehdään. Siirto Jätkäsaareen olisi tietysti ollut toimiva ratkaisu. Liberten ulkopuolelle valitettavasti jäi iso lössi ihmisiä. Tälle ei klubi kyllä voinut mitään, paikka oli tukossa kuin ammuttuna, ja ihmisperäinen lämpötila ennenkokematon. Käsittääkseni se ylitti eurooppalaisten standardien (EBW, European Body Warmth) ylimmät raja-arvot. Harmi, että Herr Virkkunen ei seurueineen mahtunut sisään. Seuraavalla kerralla liikkeelle aikaisemmin, tai liput ennakkoevakuointiin! Keikoilla nähdään, se on varma! Martti 03.02.2009 Minna ja Topi kysyvät: Meikäläisiä huolestuttaa kaksi asiaa: kestääkö keikkakuntonne Vuokattiin saakka ja kuvataanko Servo&Napander –dokkaria muuallakin Suomessa kuin Kehä 3:n sisäpuolella? Toki väkevä osa kansastamme on siellä edustettuna, mutta miten on pohjoisen faniuden laita? Tallentuuko historiankirjoihin Martin ja pohjoiskarjalaisen yleisön yhteisymmärrys? Entä savolaisten suuret, juurevat ja sangen servoisat puheet? Tamperelaiset saunat? Ja kuinka dokumentista voisi jättää pois Lutakon komeat keikat saati sitten erinäiset kesäiset festarit? Toivomme projektin tekijöiltä ymmärtämystä Napander-avaruuden eri ulottuvuuksista ja laajuudesta vähintäänkin Hangosta Nuorgamiin, sen olette ansainneet. Minna ja Topi Martti vastaa: Huomenta Minna ja Topi. Huomionarvoisia asioita siinä teillä. Dokumentin teko on todellakin alkuvaiheessaan, ja tekijät itse uskaltautuvat nyt ensi kerran Hämeenlinnasta kehien sisäpuolelle. Kyseessä on tunnusteleva kirurginomainen täsmäisku. Uskoisin materiaalia kuvattavan jatkossa raskaalla kädellä ympäri Suomen. Ja näistä suunnitelmista tiedotetaan jahka suunitelmia ilmenee. Ja mitä tulee keikkaukuntoon Vuokatissa, luulen sen olevan erinomainen. Kyseessä on lentoveto, eli saavumme sinne paineistetussa metallilieriössä lähes äänennopeudella. Tällaiset olosuhteet ovat verrattavissa huippumoderniin alppimajaan, jossa veren hemoglobiinimäärä luontaisesti kasvaa. Tulemme olemaan täynnä virtaa ja paksua plasmaa! Martti.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube