Home » Martin kuukausikatsaus helmikuu -09

Martin kuukausikatsaus helmikuu -09

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat -lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka kuukauden aikan ovat tulleet häntä lähelle. 1.2.2009 Nythän on niin, että tieteentekijät ovat onnistuneet jo vuosia sitten määrittelemään maailmankaikkeuden massan. Astrofysiikan laskutoimitukset ovat monimutkaisia, mutta käsittääkseni kiistämätön teologia kaiken painosta on lyöty tiskiin lähimmän tonnin tarkkuudella. Vastaavaan suoritukseen pystyivät aikoinaan Intouristin oppaat määritellessään Iisakinkirkon suurimman sallitun akselipainon muinaisessa Leningradissa. Yhden kiertoajelun aikana päästiin sadan gramman tarkkuuteen käyttämättä atomivaakaa. Laskut universumin painosta menivät alunperin vähän pyllylleen - eivät prognoosit täsmänneet. Kilogrammit saatiin kuitenkin kohdalleen, kun hyväksyttiin semmoinen havainto, että tuolla ulkona on hirveästi matskua. Semmoista pimeää materiaa, josta ei tiedetä yhtään mitään. Hakemalla varastosta hyllyltä 3c sopiva määrä pimeää materiaa, saatiin laskut täsmäämään. Ja jakojäännös oli pyöreä nolla. Tämmöinen on käypäinen tapa saada kirjanpidossakin tilit täsmäämään. Mielikuvitusrahaa ja tekaistuja kuitteja. 15.2.2009 Päteekö samanlainen laskutoimitus myös rahan määrään maapallolla? Voiko ekonomisti laskea, paljonko löytyy voimapaperia globaalisti? Nythän kaikki lainaavat ja elvyttävät. Satoja miljardeja lyödään kouraan siellä ja täällä, sinne ja tänne. Rahahyvää tuntuu riittävän. Kauankos tämmöinen meno voi jatkua? Tuleeko pussinpohja koskaan vastaan? Vai onko niin, että maailmalla onkin määrättömästi semmoista tutkassa näkymätöntä pimeää rahaa? Olen jo toimittanut markkina-analyytikoille pyynnön selvittää aistein tunnistettavan havaittavan rahan, sekä niin sanotun pimeän rahan määrät ja missä sitä oikein on. Ja voiko sitä saada edullisella korolla myös tänne. 20.2.2009 Raha-asiat johtavat usein riitoihin – pahimmillaan talouden ahdinko ajaa kansakunnat sotiin. Tämmöisiin ongelmiin luulen löytäneeni ratkaisun. Meinaan humalassahan ihminen saattaa haastaa riitaa. Mutta kunnon mäsässä ei tiettävästi mikään kansakunta koskaan ole pystynyt organisoimaan täysmittaista sotaa saati maailmanpaloa. Pienessä pierussa voi syntyä pieniä rajakahakoita ja nujakointia, mutta kännissä oleva kansa ei sodi. Se on fakta. Lienee aihetta ottaa yhteyttä rauhanliikkeeseen tässä alkoholin ja maailmanrauhan asiassa.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube