Home » Martin kuukausikatsaus tammikuu -09

Martin kuukausikatsaus tammikuu -09

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat- lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka kuukauden aikan ovat tulleet häntä lähelle. 29.12.2008 Toimintojen tehostaminen ja kulujen karsiminen kiinnostaa. Henkilökohtaisella tasolla tämä lama-aikana merkitsee työttömyyden ulkoistamista. Jos irtisanomiskirje osuu kohdalle, kannattaa se välittää kauimmalle lähimmäiselle, joka on perustanut yksityisen potkuasiamiespalvelun franchising-pohjalta. Ulkoistettu työttömyys ei näy taseessasi miinusmerkkisenä, päinvastoin. Potkuasiamiehen palvelut voi vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa, mikäli sattuu olemaan luonnollinen arvonlisäverovelvollinen henkilö. Tällöin potkuista koituu pelkkää plussaa, ja kulut karsiutuvat lähelle miinusmerkkistä ääretöntä. Täysin karsitun kulupökäleen voi tarvittaessa hankintakauppana myydä UPM:lle, joka valmistaa siitä korkealuokkaista kiiltäväpintaista makulatuuria. 5.1.2009 Asiamiespalvelut tuntuvat muutoinkin purjehtivan myötätuulessa. Hommahan käynnistyi asiamiesposteista. Kauhea oli parku ja parranpärinä silloin, kun postiverkostoa haja-asutusalueilla karsittiin. Ruokakaupan nurkkaan perustettu asiamiesposti nähtiin käenmunana, josta kuoriutuva poikanen oli lyhytjänteisen peipposen lailla liihottava lämpimämpiin maihin. Kotomaa oli jäävä kokonaan ilman kirjeitä, paketteja ja postimyyntiä. Toisin kuitenkin kävi. Munasta kuoriutui Itella, ja katso: nyt suuri osa kirjeistä pomppii lankoja pitkin kuin yhdyskuntalintu harakka ikään. Tällä hetkellä keskustellaan asiamiesputkista. Minä toivotan tämän keskustelun lämpimästi tervetulleeksi. Maamme on pullollaan vajaakapasiteetilla käyviä Bead & Breakfast- paikkoja, joitten palvelupalettiin asiamiesputka sopisi kuin pamppu päähän. Juopuneitten säilöönotto saisi uuden asiakaslähtöisen ja persoonallisen jälkimaun. Bed & Breakfast & Prison tekisi kylät eläviksi ja kaupungit kotoisiksi. Samalla tarjoutuisi mahdollisuus uuteen tositeevee-formaattiin. Puoli vuotta B & B & P- seurantaa toisi vaihtelua tv-tarjontaan. Poliisien ja palokunnan hommathan on jo muutoin kohta nähty. 20.1.2009 Itse olisin valmis viemään kehityksen kauemmas kohti päivänselvää suuntaa. Olen täysin valmis hoitamaan puolustusvoimain tehtävät asiamiespohjalta. Omistan itäsaksalaisen Haenel ilmakiväärin 1970-luvulta sekä amerikkalaisen Stevens pienoiskiväärin 1900-luvun alusta. Molemmat täysin luvallisia pelejä - Stevens luonnollisesti lähtöjäänkin natoyhteensopiva ja Haenel itäsaksalaisena helposti modifioitavissa edesmenneen Varsovanliiton vaatimusten mukaiseksi. Asiamiesarmeijasta koituisi kansantaloudelle huomattavat säästöt. Uskoisin selviytyväni Suomen puolustuksesta alle puolella nykyisten puolustusvoimain vuosibudjetista. Ja rahaa jäisi yli jonkinmoiseen sotkuunkin.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube