Home » Martin kuukausikatsaus joulukuu -08

Martin kuukausikatsaus joulukuu -08

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat- lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka kuukauden aikan ovat tulleet häntä lähelle. 6.12.2008 Jahas. Itsenäisyyspäivä. Ainut päivä vuodessa, jolloin hintelä, mutta kuitenkin miedosti pönötykseltä haiskahtava toiminta on luvallista ja lähes pakollista. Päivän julkiset toimet seuraavat toisiaan totutussa järjestyksessä vuosikymmenien muovaaman luontevan kaavan mukaan. Illan päätteeksi annetaan ja otetaan tassua. Se joka antaa, myös saa. Osaavimmat niiaavat ja pokkaavat. Kiihkeimmät antiformalistiset vapautuneisuuskiihkoilijat jaksavat tänäänkin jauhaa itsenäisyyspäivän turhasta vakavuudesta ja muodollisuudesta. Jäkätystä radiossa ja lehdissä. Miksi meillä ollaan niin jäykkiä? Eikö itsenäisyys voisi olla iloisesti pirskahteleva kirpakka paukkumakeinen? No ei voi! Minkälaista jankkausta ja korskeaa melskaamista. Meikäläinenhän on meinaan sitä mieltä, että pönöttämistä ja kaavaliikuntaa on meillä aivan liian vähän. Kauan olemme jo eläneet ameebain lailla sinne tänne muodottomasti tursuilevaa tapatrendiä. Karttakepit käteen ja nivelet näytille. ”Tulta!”  - huusi jääkärieversti Iivari Kauranen, kun opettajan ominaisuudessa valoja luokkahuoneeseen kaipaili. Ja valohan tuli. 14.12.2008 Talolouden alamäki tuntuu jatkuvan. Liuku ei vielä muistuta jyrkkyydeltään lentokoneitten varauloskäytävinä käytettäviä automaattisesti ilmalla täyttyviä vekkuloita. Vielä ei lentokoneemme ole hätälaskuvalmiudessa. Pikkaisen viettää kuitenkin ja kojetaulussa erilaiset joulukuuset välkkyvät hermostuneesti. Tarvitsemme omakohtaista väkevää toimintaa ja monenlaisiin hiiliin puhaltelua. Mikäli ihmismassat puhaltavat pelkästään yhteen hiileen, saattaa vaimea hehku sammua kokonaan. On oltava tarkkana rekyylin kanssa. Yhden köyden vetäminen on myös suosiossa vaikeina aikoina. Mikäli tähän ryhdytään,  on myös varmistuttava punoksen kestävyydestä sekä riittävästä pituudesta. Köysi on myös kiinnitettävä johonkin kohteeseen pitävällä paalusolmulla. Itse haluan valaa uskoa kaupan alalla, sillä yksityinen kulutus lienee avainasemassa likellä munalukon reikeliä. Salvat on avattava ja karja päästettävä vapaaksi temmeltämään joululaitumille käärepaperikedolle. Rohkaistakseni kansalaisia luottavaiseen tulevaisuuteen pistäydyn tiistaina 16.12. legendaarisen Stellans-tavaratalon ”Vuoden kauppias”-gaalassa jakamassa palkinnot. Gaala televisioidaan samana iltana MTV-3 kanavalla ja koosteita seuraa pitkin viikkoa. Suomi nousuun, ei tuu höhhöt housuun.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube