Home » 2008 kysymykset ja vastaukset

2008 kysymykset ja vastaukset

Voit lähettää Martillle kysymyksen osoitteeseen: martti@marttiservo
27.12.2008 Atte kysyy: Terveiset Martti Dubaista! Oletko miettinyt milloin tulet viihdyttämään Dubain suomalaisyhdyskuntaa? t.atte leppanen Martti vastaa: Iltaa Atte. Tällaiset asiat mietityttävät alinomaan. Ajoittain jopa nukkuminen on vaikeaa. Kiinan valloitus on kesken, ja nyt myös Dubain asia on tapetilla. Napanderissa toivomme emiireiltä ja sheikeiltä avokätisiä rahalahjoituksia viihdytysjoukkojen lennättämiseksi Dubaihin. Martti ja Napander ovat valmiinna levittämään viihteen sanomaa rauhanomaisen ja lauleskelevan ristiretken merkeissä. Mahtavaa uutta vuotta sinne! Martti 23.12.2008 Miika kysyy: Moro Martti! Katselin juuri youtubesta videota, jossa esiinnyit aikoinaan SubTv:ssä (jota hienosti Subukka-teeveeksikin taisit kutsua) Martti Servo & Yösydän - ohjelmassa ja minulle iski suuri ikävä nähdä sinua taas juontamassa tuota ohjelmaa. Olit aivan paras tuossa tehtävässä! Todella viihdyttävää yöchattailyä! Toivoisin todella että sinut voitaisiin saada taas yhdeksi tuotankokaudeksi mukaan chattiohjelmaa juontamaan. Nauroin monesti aivan hervottomasti kommenteillesi, joita veistelit chatti-viesteihin joita ihmiset lähettelivät 🙂 Olen aina toisinaan kaipaillut tuota viihdyttävää ohjelmaa ja nyt ajattelin ihan lähestyä mailitsekin sinua. Voisiko tämä olla mahdollista? Sitten toinen juttu, että voisikohan noita jo nähtyjä Yösydän-jaksoja jostain arkistoista saada, olisin kiinnostunut niitä saamaan itselleni, vaikkapa kopioita niistä? Ne on aivan parhaita. Hyvää ja rauhallista joulua Martti sinulle toivottelen. Kiitos ja nähdään keikoilla, toivottavasti myös teeveessä pian 🙂 T. Miika Martti vastaa: Iltaa Miika. Ensinnäkin. Erinomaista joulua ja tulevaa vuotta sinne! Ja heti perään asiaan. Tämä Yösydämen tilanne. Sitähän on monikin toivonut takaisin, mutta nihkeältä on näyttänyt. Pari vuotta sitten Martti tiedusteli SubTv:ltä jatkomahdollisuuksia, mutta ne tyssäsivät mahdottomuuksiin siellä ja täällä. Intoa kyllä meikäläisellä olisi väsätä parit tuotantokaudet. Kehotankin kaikkia asiasta kiinnostuneita pommittamaan SubTV:tä tiedusteluilla ja toiveilla. Jos vaikka median silmäätekevät pehmenisivät kansalaistoiveitten edessä. Samaan osoitteeseen kannattaa pistää myös tiedusteluita Yösydämen arkistoinauhoista. Pahaa pelkään, että ei niitä missään kyllä ole.... Mutta nyt saunaan! Martti 22.12.2008 Tuomas ja Mikko: Heipähei koko Napanderin poppoo - Marttia toki unohtamatta, ensimäiseksi haluamme sydämestäni kiittää koko soitintyhtyettä huikeasta Virgin Oilin performanssista kaikkine nyansseineen sekä kliimakseineen. Oli upea ilta ja uskon, että kyseistä perjantai ehtoota muistellaan kuten otsikossakin mainittuja merkkitapahtumia. Bravo! Mieltämme on kyseisestä konsertista lähtien askarruttanut huikeasti esiintyneen nuoremman kitaristin tarina. Leiviskänsä nuori taitelija toki hoiti, vaikka aluksi mieleen tuli väistämättä epäilys, että poika on puettu miehen saappaisiin sekä vaativaan palttooseen. Oppia ikä kaikki. Onko hän pysyvä vahvistus Napanderin rytmiryhmään - kenties sijoitus tulevaisuutee, osa laajempimittaista nuorennusleikkausta vai pelkkä ex tempore-ratkaisu Virgin Oilin mahdollisiin akustisiin ominaisuuksiin? Olkoonkin, että nuoren kitarasankarin esitys oli vakuuttava, me vannoutuneet Napander-fanit emme tule hyväksymään Mauno "Suomen Carlos Santana" Tiiran korvaamista. Eihän mistään tällaisesta ratkaisusta ole kyse nyt eikä tulevaisuudessa? Jagger - Richards, Lennon - McCartney sekä Servo - Tiira. Näin se on aina ollut ja toivottavasti tulee jatkossakin olemaan. SE ON SAUNA!!!!! Ystävällisin terveisin sekä lämmintä joulun odotusta ja mahtavaa keikkavuotta 2009 toivottaen, Suuret fanit Tuomas sekä Mikko Martti vastaa: Päivää Tuomas ja Mikko. Kiitokset Virgin Oilin keikka-analyysistä. Tilaisuus oli miellyttävä ja mieleenpainuva. Viihdetarjottimemme oli pullollaan eksoottisia herkkuja, ja sen antimet tuntuivat maistuvan juhlaväelle. Kiitokset vielä kerran yleisölle vastaanotosta ja läsnäolosta. Mutta nyt kitaristi Antero Kyllästisen asiaan. Hänhän on jo useampia vuosia toiminut Napanderin pätkätyöllistettynä kitaristina Varamiespalvelun kautta. Kitaristi Mauno Ensio Tiira aikanaan kaipaili tuuraajaa, koska hänellä aina silloin tällöin on muita menoja. Eikä Mauno halua toimia tulppana Napanderin keikkaputkessa. Vuosi sitten havahduimme aistimaan talouden tuulien kääntymistä. Hiipuvan kasvun ennusmerkit olivat havaittavissa. Napander-konserni päätti tuolloin näyttää myönteistä esimerkkiä koko maailmalle: vakinaistimme Antero Kyllästisen Napanderin henkilökuntaan monivuotisen prekariaatin jälkeen. Antero on ollut vakinaistettuna 1.1.2008 alkaen, ja toistaiseksi voimassaoleva työsopimus jatkuu. Mauno Tiira ei kuitenkaan milläänmuotoa ole poistunut tai poistumassa orkesterin vahvuudesta. Molemmat sankarit jakavat töitä sopivaisuuspohjalta. Aina silloin tällöin nähdään lavalla myös Stora Napander, jossa Mauno ja Antero ovat samanaikaisesti paikalla. Toivotan erinomaista joulua ja uutta vuotta 2009! Martti. 22.12.2008 PS/Salli ym toivottaa: Martille ja Napandereille lopuillaan olevasta vuodesta. Tänä vuonna visioitte rauhantekijän, ehkä tulevana vuonna rahantekijän. Myönteisyyden mahtava voima kantaa, ja yhteys jatkukoon. Kiitos Te. Joulurauhaa PS/Salli ym. Martti vastaa: Sulimmat kiitoksemme. Me Napanderissa pyrimme priorisoimaan haasteet: ensin kannattaa fokusoitua sodan ja rauhan kysymyksiin. Rauhan vakiinnuttua seuraa taloudellinen hyvä Manua illallisen jälkeen. Ja näissä rauhan oloissa on täysin mahdollista vaurastua, mikäli maltti riittää. Toivotamme rauhallista joulua ja mahtavaa uutta vuotta! Martti Servo & Napander 01.12.2008 Äiree ja Likka kysyvät: Mitäs tykkäsit Alahärmän Powerparkista, lakeuren ylypeyren nyppylästä, vai tykkäsikkö yhtää? Moltihi likan kans lähäretty kaharestaa hyppöölle, ihan vaa orkesteria ja sua kattomaha, ja tykättihi sousta palijonki. Hävettää vaa kauhiasti kun täälei väki Napanterin tätä pualta tiärä eikä vaivauru lavan äärehen siitäselevääkää ottamaha. Meilloli kuitenkin likan kans kauhian hiano parituntinen, ja oikee hianoa oli kun tulit sanomaha käsipäivää! Jäi kuitenkin vaivaamaha ku nii orkesteria ja sua takaasin viälä orotettihi kun oltaas sitä nimikirijootusta haluttu mutta teitei sitte enää näkyny. Harmi ku oli kynä ja paperinpalaaki valamihina! Toivotaha kuitenkin notta tulisit tänne suuntaha joskus viälä uurestaanki, ollaha me ainaki sitte mukana vispaamas! Iloosia terfyysiä henriks-tiiralle, basisti-tualiltatippujalle, pianisti-keskittynehelle ja tiukalle pipopää-rumpalille! Iloosta oli kaikin pualin! Tonttuja orotellen äiree ja likka Martti vastaa: Huomenta Äiree ja Likka. Alahärmän Powerpark oli merkkipaalu ja kilometripylväs Napanderin matkalla, hämmästyttävä paikka Pohjanmaan sisuksissa. Näin talvioloissa ei huvipuiston hiljaisuus hämmästyttänyt - ymmärrämme toki, että kesä se on sesonkia maailmanpyörälle ja kilpa-ajoradalle ulkotiloissa. Vuodenajasta huolimatta: olimme vaikuttuneita paikasta, toivottavasti voimme saapua toistekin tähän mahtavaan viihtymöön. Mitä keikkaan tulee, niin sehän oli erinomainen. Jotenkin nautimme soitannosta lähes ylisuurin siemauksin. Sehän on nimittäin niin, että yleisön laatu ratkaisee lopputuloksen, ja tällä(kin) kertaa laatu oli korkeimmassa yläneljänneksessä. Kiitokset. Nimmarihommissa tapahtui logistiikkaerhe. Yleensähän pistäydymme keikan jälkeen kynätöissä tuoteasiamiehemme Jarmo Perän myyntitiskillä. Tällä kertaa Jarmo joutui jäämään reissusta pois, eikä yleisötapaamista nyt ollutkaan. Myöskin takahuoneemme oli Pohjanmaan tyyliin todella kaukana - lakeus on laaja. Sieltä olisi pitänyt lähteä Cadillacilla takaisin, eikä Cadillacia tällä kertaa näkynyt. Se oli ilmeisesti Lillbackan yksityisajoissa tiluksien koillisnurkalla. Erinomaista talvea sinne, ja näkymiin! Martti. 19.11.2008 Rigopert kysyy: Päättelemme täällä Linnankadulla ankaria, mutta antoisaan sävyyn päättyneitä tärykalvosulkeita.. tavoitteena oli nimittäin virittää ilmaurut vankkumattomaan vireeseen viikonloppua varten. Abstraktit, vinkkelit ja vellot värisevät nyt vastustamattomasti, kuin kännykkä kesken Tragédie en musiquen loppuhuipennuksen, ärhäkkäästi, mutta samalla uunituoretta munkkitassua sopraanolle tarjoten. Kiimingin keikkanne päättänee oman Napander-vuoteni, joka venähtää näin ollen, pikaisella liikavarvaslaskutoimituksella tarkastettuna, neljän spektaakkelin mittaiseksi, mikä on kokonaisuutena n. 306 yksikköä jänes-asteikolla mitattuna. Ja tavaksi kun on tullut pyytää jotain keikkarallia, vinkkaan tällä(kin) kertaa kikkailun, sen liiallisen semmoisen suuntaan. Näin. Es lebe Sauna! - Rigopert Martti vastaa: Erinomaista Rigopert. Liikavarvaslaskentatoimella suoritettu Napander-keikkojen ynnääminen näyttää tarjonneen tasapainoisen kattauksen. Yksi keikka per vuodenaika lähestyy pilkulleen kansainvälistä Vivaldin vakiota, joka ilmoitetaan näin: Vv=1HS/VA (Vivalvin vakio = 1 hittisinfonia per vuodenaika, kts Vivaldin neljä vuodenaikaa). Tervetuloa Kiiminkiin, ja eiköhän Kikkailu taivu! martti 19.11.2008 Vallilan Duo kertoo: terve maratsu.kiitokset viimesimmästä "täältä pesee"albumista.tuli tuossa justiinsa levy hommattua ja täytyypi myöntää että ensikuuntelulla ei meinannut oikeen levy ns.aueta mutta enemmällä kuuntelulla alkoi kipaleet toimia hyvinkin. ilokseni olin havaitsevani kannanottoa ihmiselon vaikeimmistakin asioista positiivisuutta tai kannustavuutta unohtamatta.tullaan kauniimman ja paremman avopuoliskoni kanssa katsomaan heti seuraavaa meille sopivaa live aktia!!! T.vallilan duo Martti vastaa: Päivää Vallilan duo! "Täältä pesee!", on sipulinkaltainen monikerroksinen albumi. Kuten sipuli on käsittelmättömänä kirpeä, öljyssä paistettuna makea - paljastuu myös "Täältä pesee!" -albumista uusia sävyjä ja makuja eri kuuntelukerroilla. Ja aivan kuten sipuli, on myös "Täältä pesee!" jokaisen kodin peruselintarvike, jota ilman ei tule toimeen. Suosittelen. Ja tervetuloa keikoille! martti 09.11.2008 Marko kysyy: Hei martti koskas tulette Rovaniemelle esiintymään? t:Marko Martti vastaa: Päivää Marko. Rovaniemellä olemme useimmiten pistäytyneet kesäkelissä. Varsinkin legendaarinen Tivoli kaupungin keskustassa on tarjonnut meille soittosijaa tasaisin väliajoin. Tällä hetkellä ei Rovaniemelle kuitenkaan ole buukattuna yhtään keikkaa. Pohjois-Suomessa sinänsä on käyntiä lähiaikoina ainkin näillä paikkakunnilla: Kiiminki, Levi ja todennäköisesti Kittilä. Kannattaa seurata ilmoittelua, jos välimatkat eivät ole ongelmatekijä. Kuuntelemme odottavaisesti kutsuja Rovaniemeltä korva kiinni rautatiessä. Martti. 29.10.2008 Jukka kysyy: Teettekö ulkomaankeikkaa? - Jukka Martti vastaa: Huomenta Jukka. Ulkomaankeikat kuuluvat Napanderin palvelupalettiin. Niitä on kuitenkin toistaiseksi tehty täysin riittämättömästi. Muutamia laivakeikkoja on tehty, jolloin sähköisten merikorttien mukaan olemme todistettavasti sijainneet maamme merirajojen ulkopuolella. Ainut varsinainen ulkomaankeikka suoritettiin 2000-luvun alussa Viron Otepäässä Sangasten linnassa. Kyseessä oli ikimuistoinen mainostoimistovetoinen yksityistilaisuus. Muutama vuosi sitten oli puhetta laajasta Kiinan kiertueesta, jonka nimi olisi ollut "Suuri mahdollisuus- tour". Hankkeesta ei ole tullut mitään rahoittajien vetäydyttyä kisasta. Napanderilla on suhteellisen vähän luonataista kysyntää ulkomailla. Ns. breikkaaminen maailmanmarkkinoilla on edennyt hitaasti. Jenkkien sinkkulistan ykköspaikka on vielä matkan takana. Ulkomaankeikkojen tekeminen edellyttääkin tilaajilta omatoimisuutta, sponsorien hankintaa tai vaihtoehtoisesti omien valuuttatilien verottamista kulujen korvaamiseksi. Organisaatiomme sekä ohjelmatoimistomme Livenation on avoin tarjouksille. Martti. 25.10.2008 Markku kysyy: Hyvä Martti, Voiko humalassa selvänähdä? T: Markku Martti vastaa: Päivää Markku. Kysymystäsi voi lähestyä paranormaalien ilmiöitten sekä biologian ja neuropsykologian kannalta. Selvänäkeminen, ennustaminen ja sen sellainen on hyvinkin suosittua toimintaa kemikaalien vaikutuksen alaisena. Kysyin asiaa hyvältä ystävältäni Väinämöiseltä, ja hän kertoi tietäjäpiireissä vuosituhantisesti käytetyn erilaisia stimulantteja. Alkoholi ei kuitenkaan ole noitatohtoreitten keskuudessa niin sanotusti "in", sen sijaan erilaiset yrtit sekä sienet ovat tarjonneet trendsettereille näkymiä myyttisistä ajoista lähtien. Kemian ja aivosähkötoiminnan kannalta asia on klaari ja pläkki. Empiiriset kokeet eri puolilla päiväntasaajaa ovat osoittaneet, että humalassa voi selvänähdä erittäin tarkasti jopa kahtena. Vastaus kysymykseesi on tosi uskomus. Eli kyllä. Martti 12.10.2008 Ossi kysyy: Terve. Luulen, että Martti (A) ei olisi saanut rauhanpalkintoa ilman Martti (S).n luovaa musiikkituotantoa. Mietin, että Martti (S) olisi selvännäkijä, mutta hän onkin rauhanpalkinnon tekijä. Huraa! Norjalainen tarjosi palkinnon... t.o Martti vastaa: Päivää Ossi. Kiitokset sanoistasi näinä historiallisina aikoina. Musikaalinen ohjeistuksemme Nobel-toimikunnan suuntaan onnistui yli odotusten. Täytyy kyllä sanoa, että keväällä pikkaisen hirvitti. Napanderillahan on myös huonoja kokemuksia kannustuslaulujen vaikutuksista. Aikanaan kun teimme Jari Litmasesta Hitti-Litti Litmanen- sankarilaulun, alkoivat Litin akillesjäennevammat lähes välittömästi laulun julkaisun jälkeen. Myös kilpa-ajaja Mika Salosta kertovan Martinlaakson pellavapään jälkeen kuului kummia: Mikan F1- ura tyssäsi pikapuolin tallittomaan tilaan. Rauhantekijän kanssa kävi täysin toisin! Onneksi historian lehti oli todellakin kääntynyt, ja laulun voima kohdistui juuri toivotulla tavalla oikeaan suuntaan. Rakastan sinua maailma! Martti. 12.10.2008 Marko kysyy: Heihei Martti, Olen hieman huolestuneena seurannut Kehittyvien Aurinkokuntien Suomen toimintaa. Toki ponnistelut Martin saamiseksi avaruuden astinlaudalle ovat positiivinen asia, mutta kätkeytyykö kiehiskaupan taakse myös salamyhkäistä kähmintää? Olemmeko pian todistamassa tonttivarauksia ynnä pakkolunastuksia taivaankappaleilta ja intergalaktisten UfoPark-ostosparatiisien nousua? Entä miten tähän vyyhtiin kytkeytyy taannoinen Pluton planeetta-oikeuksien riistäminen sekä Norjan Nobel-komitean taipuminen viimein Napanderin sulosävelten edessä, tehden Martti Ahtisaaresta Nobel-sertifioitu rauhantekijä. Kiperiä pähkinöitä purtavaksi näin rauhanpalkinnon aiheuttamassa riehassa, - Marko Martti vastaa: Huomenta Marko. Kiehisten myynti on täysin läpinäkyvää ja laillista toimintaa. Kiehisiä vuoleskellaan Virossa viraapelihommina islantilaispankki Glitnirin myöntämän subprime- velkakirjavekselin rahoittamana. Toistaiseksi kuitenkin kiertoradalla vallitsee viidakon laki. Lainsäädäntöä järjestäytynyttä tonttikauppaa varten ei vielä ole pystytty aurinkokuntaan säätämään. Alalla on muitakin toimijoita kuin Kehittyvien Aurinkokuntien Suomi. Intressiristiriidoilta ei olla täysin voitu välttyä. Odotammekin tilanteen selkiytymistä, ja annamme Robin Hood- tarjoustalon viitoittaa tietä. Mutta mitä tulee Norjaan, niin siellä projektit etenivät öljyttyinä. Hankkeemme presidentti Ahtisaaren Nobel-palkinnon eteen sujuivat juuri niin kuin pitikin. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme olla mukana tässä rauhaa rakentavassa projektissa. Tilanne tuli meille eteen yllättäen ja pyytämättä. Martti. 06.10.2008 Markku ilmoittaa: Terve Martti Onpa mukava lähteä taas viihtymään musiikkinne tahdissa. Tulemme n. 12 hengen porukalla Keski-Pohjanmaalta Tustin kotikonnuilta Himoksen keikalle. Muun muassa itse Tusti saapuu nahkapurilaisineen ja rasvarinkeleineen paikalle. Odotamme jo innolla kyseistä viikonloppua, joka on jo parin viikon päästä. Nähkäämme siellä. Terveisin: Markku Martti vastaa: Päivää Markku. Väkevä invaasio Pohjanmaalta luvassa. Tämä on erittäin hyvä uutinen. Maakuntien välinen tavaroiden ja ihmisten liikkuminen on erittäin suositeltavaa, vapaata, sekä lisääntymään päin. Mukavaa myös kuulla, että Tustin rasvarinkelit ovat edelleen kaikkien huulilla. Elintarvikkeiden kuljetus maakuntien rajojen yli on kuitenkin paragraahveilla säänneltyä toimintaa. Ongelmatilanteissa kannattaakin syödä rinkelit ja nahakapurilaiset autossa hämminkien välttämiseksi. Näkymiin! Martti. 27.09.2008 Karin kysyy: hei. onkohan mahdollista jostain löytää teidän yhtyeen kappaleiden sanoja ja nuotteja? Olis kovasti kivaa itsekin niitä vähän soitella ja laulella. Niistä, kun tulee väkisin hyvälle tuulelle. T:Karin Martti vastaa: Huomenta Karin! Kyllähän sen pitäisi olla mahdollista. Nääs Napanderiltahan on julkaistu laulukirja nimeltä "Vahva näyttö" muutama vuosi sitten. Siinä on soinnut ja tekstit useisiin kymmeniin ralleihin. Pari uusinta levyä kirjasta puuttuu, mutta sen vastapainoksi tarjolla on tarinoita matkan varrelta sekä runsaasti valokuvia. Kirjaa on suht vähän jäljellä missään, mutta kustantajalta, eli Like-kustannukselta sitä kannattaa kysyä. Heillähän on myös nettikauppa, jotenka kirjan pitäisi putkahtaa kotiluukkuun niin halutessa. Ko. kirjoja on meillä ollut myös keikoilla myynnissä, mutta nyt ne taitavat valitettavasti olla loppu. Kitara ja piano vireeseen! Martti Jarppi lisää: Muistaakseni muutama kappale vielä läytyy keikkamyynnin puolella. Tarkistamme asiaa. 24.09.2008 Albufeira Loskalanne kysyy: Tervehdys Martiel Servojalka, ylläoleva on vaatimaton yritys sommitella kaltaisesi sananrieskan tuorehiivan nimeä hetkellisesti uuteen asuun, innoittajana täältä löytyvä teksti hiukan vastaavine tapauksineen: http://www.suomenkuvalehti.fi/files/library/attachments/SK3758L.pdf Ajattelin nimittäin tiedoksesi - kuten palstan lukijoidenkin - saattaa tuon mainion lehtileikkeen, jossa dokumentoidaan päättyneellä viikolla satasen tauluun saaneen Mika W:n vierailua toisen sanasepon (vaiko -martin? Kaipaisiko ilmaisu päivitystä?), Taata Sillinpään luokse jokunen tovi sitten; raportoijana vielä poeetoistamme Lassi Nummi, tuolloin poikanen melkein, muutaman viikon sisään vuorostaan 80 v., ja yleensä kait niin hienostuneiden, ellei hiukan siloistenkin toisinaan, rivien hioja, mutta tässä suorastaan sellaisella tavalla juureva, silti samanaikaisesti havainnoissaan tarkka, että vaikkapa tästäkin lyhyestä otteesta avautuu näkymä ainakin itselleni suoraan Martin maailmaan: "Hiihtomäen juurella noustaan autosta ja ihaillaan avaraa näköalaa. Välkkyvien salmien takana levittyy Helsingin siluetti. - Tuolla sitä siis on kärsitty ja rähjätty... Tämän sanoo Waltari. Yritän kuulostella äänenpainoissa itsesääliä tai itseivaa. En löydä kumpaakaan. Vain puhdasta asiaa. Keski-ikään saapuneen miehen vähäeleisen, raskaansävyisen toteamuksen." Sisäisissä silmissäni alkaa tässä vaiheessa pohjoisessa tunturit nuo siintää, etelässä valot kaupungin, ja korvissa taas kohista niin Aikuinen mies kuin miksei kohta koko kosmisen jukeboksin mitalta kaikki muukin tuotantosi. Mutta tuolla tiiserillä tahdon kannustaa koko reportaashiin syventymiseen, mittaa on kyllä roimasti enemmän. Palanpainikkeena mainioita kuvia. No, olisihan eittämättä makoisa jälkiruoka vielä vaikka lukea hippu ekstrapolointiasi niin näistä herroista kuin omista vauhdinotoistasi heidän antamillaan askelmerkeillä suomemme saloilla. Tuus, Albufeira Loskalanne Martti vastaa: Päivää Albufeira Loskalanne. Kiitokset mielenkiintoisesta, kulttuurihistoriaa syväpaaluttavasta postistasi. Kuten pääkaupunkimme Helsinki on rakennettuna upottavalle merenpohjalle paalujen varaan, niin myös kulttuurimme kaipaa postisi kaltaisia raudoitettuja betonipylväitä. Niitten päälle on kiitollista rakentaa uutta maailmaa. Marttihan on Suomen Kuvalehden kestotilaaja, joten kyseisen juhlajutun lyhennelmä Panu Rajalan tekstein ja arkistokuvin oli jo pintakultaukseltaan tuttu SK:n printtiversiosta. Tähän Lassi Nummen jumalaiseen kuultokuvaan takavuosien katkeransuloisesta maisemasta on ehdottomasti tutustuttava tarkemmin. Mutta näin pikainenkin silmäys materiaaliin nostattaa mieleen muistikuvan toisesta mediasta. Radio Ylen Ykkösestä tuli noin vuosi sitten arkisto-ohjelma Ilmari Kiannon syntymäpäiviltä. Siinä Iki täytti tasavuosia väliltä 60 - 1000v. Nooo. Sattui sitten niin, että presidentti Urho Kekkonen ilmestyi paikalle juhlistamaan korpikirjailijaa YLE:n ääniryhmän kanssa. Melkoinen sattumus. Urholla oli tuomisinaan jompaa kumpaa, sikareita tai konjakkia, en nyt varmasti pysty sanomaan, jotta kumpaa. Urho tiedusteli kirjailijan vointia. Seurasi puolituntinen hidastempoinen jaarittelu, joka sisälsi klassikon aineksia kärsivälliselle kuulijalle. Kiitän Albufeiraa Waltari-linkistä. Eläköön Mika. Ja Kokki: sinä jäät tänne. Martti. 29.08.2008 Mika kysyy: Tervehdys ja kädenheilaitus Saako niitä Kehittyvien Aurinkokuntien Suomi-yhdistyksen myymiä KIEHISIÄ jostakin? tiedonvaltatieltä en löytänyt ja nyt eksyksissä olen tuolla!? Onko inflaatio vaikuttanut asevelihintaan? Luultavasti noussut? Jos ei saa niin tulen keikalle ja vaikka kiehinen löytyisikin niin tulen sen kanssa keikalle Lahteen 29.8! Kiitokset muuten tuosta "On kivaa olla tyttö" sulosävelmästä sait(te) tyttäreni (4,5v) suosion ja kannatus on taattu! MAHTAVAA TEIDÄN MUSIIKIN TAHDISSA TAI EI EI TARVI KYYNELEITÄ PYYHKIÄ t Mika ps. oletko jo ESAn testeissä käynyt? Martti vastaa: Päivää Mika. Valitettavasti Kehittyvien Aurinkokuntien Suomeen kuuluu huonoa. Yritykseni päästä ensimmäiseksi suomalaiseksi astronautiksi näyttää vetäneen vesiperän, jonka erottaa kuivaperästä veteen piirretty viiva. Kutsua ESA:n testeihin ei ole kuulunut. Käsittääkseni kiertoradalle sinkautettavat ehdokkaat on jo valittu, eli näin tässä kävi. Mutta kiehisillä menee hyvin ja niitten suosio kasvaa. Useat sohvavalmistajat niin koti- kuin ulkomaillakin ovat kiinnostuneet kiehisten käytöstä fyllinä. Nyt odottelemme korkeinta tarjousta. Tervetuloa Lahteen! Martti. 28.08.2008 Fossiilirosvo kysyy: Ameriikan reissullasi näköjään pistäydyit sellaisessa syrjäisessä kaupungissa kuin Gettysburg. Kävitkö taistelukentällä? Etelä vai pohjoinen? Terv. fossiilirosvo Martti vastaa: Huomenta. Juu. Kyllä tuli käytyä Gettysburgissa. Sehän on viehättävä pikkukaupunki Pennsylvaniassa, eli ei nyt niin erityisen syrjäinen. Ja mitä tulee taistelukenttiin, niin eihän siellä voi töttöillä niihin törmäämättä. Opastetaulut, merkatut reiti ja muistomerkit ympäröivät kaupunkia reunustavia aukeita. Keskustassa sitten voi komposiittirakenteisen Abraham Lincolnin vieressä syödä juustokakkua. Abraham taas on Martin mielestä yksi kaikkien aikojen ukkeleista maailmanhistoriassa, eli kyllä pohjoinen hoiteli siellä ihmiskunnan ja oikeuden asiaa. Vastaus: pohjoinen. Martti 20.08.2008 POA vaatii: Voi rähmä, kaveri aina kuittailee kun näkee teidät livenä. TULKAA JO HYVINKÄÄLLE! Pyydän kaikki kaksi kaveriani katsomaan! Varppina! Kiittäen kaunis! - POA Martti vastaa: Iltaa POA. Rähmänrähmä ja triplarähmä. Hyvinkää on edelleen valkoinen piste kartalla. Ennenkäymätön kasvukseskus vertaistensa joukossa. Asia on hoidettava. Tiedustelemme ohjelmatoimistosta, josko joku elävään musiikkiin erikoistunut hyvinkääläisviihtymö haluaisi tarjota Napanderille vetopaikan. Martti. 20.08.2008 Kristiina ja timo kertovat: Martti! Napsukat! vuodet kierii ja nyt on emännän vuoro vaihtaa etunumeroa! Katsokaapa kun isännän vaihdettua numeroiksi 40 jo 4,5 vuotta sitten olimme ilakoimassa synttäreitä teidän tahtiinne (ensi tutustuminen oli kuin ällikällä olisi lyöty). Tulevana perjantaina vietämme siis paremman puoliskon symppäreitä samoissa lukemissa ja kappas, samoissa tunnelmissa! Historia toistaa itse itseään! Joo-o, me tullaan teitä katsomaan vasiten, Linnan Juhliin. Vau. Teemaamme sopivan Toto-biisinkin olitten näpränneet, aj-jai! Joku kyseli Sähkö-Martissa missä sitä saa kuulla? No, senpä saa ladatakin ilmaiseksi osoitteessa www.fintoto.fi eli tämän tiedon voisi kaiketi kysyjän iloksi julkistaakin vai mitä. Allu hevosen kuulumisista sen verran että Allu on nyt viettänyt kesälomaa kotilaitumella siskonsa kanssa heinää mussuttaen ja ansaittua lepoa nauttien. Pian kuitenkin koittaa taas arkinen aherrus ja Allu palaa Joutsaan treeniinsä. Ja kun Allu pinkaisee raviradalla ensimmäisiä kertoja niin menestyksestä kuulette varmasti. Allulla siis kaikki hyvin ja tähtäin tulevaisuudessa. Nägemist ja Statoil! Kristiina Ja Timo Martti vastaa: Terve Krisu ja Timo! Vuosisatojen vierimistä ei voi estää - ja se on pelkästään hyvä. Ei tule turhaan riehuttua jarrumiehenä ja -naisena. Antaa mennä ja kova vauhti päälle. Onnittelut siis rouvalle kerta kaikkiaan ja tervetuloa Hämeenlinnaan! Erinomaista, että Allulla menee hyvin, ja hänen suosionsa kasvaa. Allun synttäreitä lisää kunnon konille toivotamme. Ja joutsan ravirata lieneekin erinomainen paikka hioa kavioita urakuntoon. Ja kiitos myös tuosta Toto-biisin vinkistä. Tämä lykätään näkyviin. Ja näkymiin Hämeenlinnassa! Martti. 08.08.2008 Kirsti kysyy: Terve Martti, ajattelin kirjoittaa, kun en olekaan vähään aikaan kuunnellut teidän levyjä mutta nyt kun muutin tänne Norjaan viime perjantaina niin automatkalla Tukholmasta tänne Sandefjordiin kuunneltiin Avatkaa ovi -levy autossa ja nautittiin oikeesti täysin siemauksin. Naurettiin ja laulettiin! Keksin haaveen, että löydän miehen, jonka kanssa meen naimisiin ja häissä laulan sille sen ison pallon koppasin -biisin. Joo mutta tosi hyvä orkesteri teillä, terveiset kaikille jäsenille. Harmittaa, kun en päässyt DBTL:n keikalle mutta pysykää hengissä ja jatkakaa soitantaa silleen, että pääsen taas joskus myöhemmin kuuntelee teitä livenä. Hyvää loppukesää toivottaa, Kirsti Martti vastaa: Huomenta Kirsti. Kiitosta postistasi! Norja on upeaa seutua, ja sinne on helppo mennä, kun hyvä musa soi kajareista. Ja eiköhän se avaussyöttö ole jo annettu, pallo ilmassa, sieppari valmiinna! Oikein mukavaa menoa sinne Sandefjordiin! Martti 31.07.2008 Arska kysyy: Moro ! oltiin kavereitten kans raveissa ja siellä soi teidän biisi joka kertoi pelaamisesta raveissa . Oisko mahdollisuus saada tietää mikä on biisin nimi ? kiittäen :Arska Martti vastaa: Huhhuh Arska. Nytpä kävi niin, ettei artisti edes itse tiedä laulun nimeä. Nääs kyseinen teos on Suomen Hippokselle tehty mainostoimistovetoinen kampanjalaulu. Martti vain kävi sen laulamassa, ja nyt se soi raveissa ja muualla, missä hevosvoimat hirnuu. Kannattaa tiedustella lähimmältä Hippoksen asiamieheltä. Ptruu! Martti 31.07.2008 Teemu kysyy: Hei Martti, Vietimme viime viikonloppuna rattoisaa mökkiviikonloppua tupsulakki-teekkarien kanssa järven rannalla. Laajasta musiikkivalikoimasta "power play" -kunnian sai levynne "Hyvältä näyttää". Levyn kymmenien soittokertojen innoittamana päätimme kasata porukan katsomaan keikkaanne Tampereella m/s Tammerkoski -huvipurholla. Kysynkin nyt, Martti&duo, olisiko mahdollista kuulla tältä taivaalliselta albumilta raitoja "Rakkauden ajopuu" sekä "Aikuinen mies". Näihin kappaleisiin tykästyimme erityisesti. Ne kirvoittaisivat porukkaamme kenties tunteikkaaseen yhteislauluunkin. Lisäksi henkilökohtaisesti ilostuisin, mikäli laulaisitte siitä, miten ufo tarjosi kaakaon sekä miten sininen taivas on. Ystävällisin terveisin, Teemu Martti Joensuu Martti vastaa: Päivää Teemu. Ylivoimapeli on järkevää keskittää tietyille kappaleille. Teidän ryhmänne keskitykset ovat osuneet naulan kantaan sattuvasti. Paitsi. Ajopuun osalta joudumme nostamaan kädet pystyyn. Väkevässä duosoitannassa ajopuu saattaa mennä pilkkeiksi. Sen sijaan muut toivomasi kappaleet taipuvat kyllä. Pyrimme tarjoilemaan kaikkia miellyttävän kattauksen risteilyn kunniaksi! Astukaa laivaan! Martti 15.07.2008 Isä Sergei kysyy: Dravstui, Martti! Lappeenranta, Saimaan ranta 11.7. Niitä päiviä, joiden kulku kuin kuulalaakeri mukeloittaa pieksunpohjia. Toisinaan tuntuu ja sitten taas ei. Niinhän se oli nytkin, vaikka olisi voinut olla vaikka miten hyvää, parempaa ja parasta. Maailman sinisin Saimaa ja idän iltataivas - aina yhtä kiihkeän punaisen hehkuva... Maestro oli tuonut Napanderinsa itärajalle. Hanat vain kaakkoon! Mutta luonnon epäinhimilliset olosuhteet tekivät kaikkensa, ettei olisi ollut Harasoo. Tuuli puhalsi niemenkärkeen rakennetun teltan liepeistä. Suru korvensi syrjäänin rintaa: missä muu yleisö? Missä atmosphere? Missä Suuri Huumauksen nostattaja!? Ja silloin mestarit saapuivat teltanpoimujen alta! Tarttuivat tulisiin taikarumpuihinsa, shamaanisoittimiin - hulluun kitaraan ja virittivät sähköurkuiset palkeet sellaiseen menoon kuin kerran Karjalassa runonlaulaja - mater Larin Paraske and her Pohjantuuli Orchestra ( jos sellainen olisi siihen aikaan ollut...). Enää ei tarvinnut pelätä mitään - oliko yleisöä ja miten moni oli jäänyt rekkajonoihin. EI! Maestro-Martti & Napander selättivät luonnonvoimat, olosuhteet, idän kirouksen ja ties mitä kaikkea! Teltan ulkopuolella tarjoiltiin ilmaisia lippuja. ¨The Imatra Man and his wife ; me maksoimme, mitä teltan ovella pyydettiin. Esityksestä, joka oli täyttä, ehtaa ja ainutkertaista kuin Idän silkkitieltä kuultua. - Kiitos siitä! Kiitos, että tulitte - näitte tulitte ja vöititte. Taas kerran. terv. Isä Sergei, Imatragorsk. Martti vastaa: Harasoo isä Sergei! Kuten kansalliseepoksemme Kalevala kulkee kuvauksesi myyttisen Idän viime viikonlopun tapahtumista. Juuri noin me sen koimme. Kauan odotetun Lappeenrannan silkkitie oli yllättävän tuulinen ja nahkea. Olosuhteet olivat runonlaulantaa vastaan - tieto Napanderin saapumisesta oli kiirinyt lähes huomaamattomana suusta suuhun sultsinoitten sisällä. Mutta ilta päättyi onnellisesti tannertatömistävään ripaskaan. Kiitokset siitä kaikille läsnäolijoille. Ja kävimme muuten seuraavana päivänä laivapelissä Mälkiän sululla. Se oli mahtavaa nähtävää. Suuri itä pitää huolen turisteistaan! Martti. 15.07.2008 Nahkalakki kysyy: Terve Martti! Oli tulla paskat lahkeeseen kun kuulin pätkän mainoslaulua raveissa. Marttihan siinä lurautti. En ole sen koommin sitä kuullut,onko kyseessä fintoton kampanja vai onko Martti hurahtanut ravien jännittävään maailmaan? Mistä kyseisen pläjäyksen voisi kuunnella? Tulukaa pian pohjanmaalle. Terveisin Nahkalakki Martti vastaa: Huomenta Nahkalakki. Kyllä Martti hurautti ravien maailmaan pari vuotta sitten vuoden 1974 Chevrolet El Caminolla, kun tuli ajettua lähetysautoa Pilvenmaan raviradalla. Eli kavioura on tuttu. Kyseinen ralli on Hippoksen tilaama mainoslaulu, johon Martti lähti mielellään mukaan. Se ei siis ole Martin säv/san, vaan mainostoimistolähtöinen tuote. Laulaminen on aitoa Marttia, tosin kyllä koko tuote meikäläistä miellyttää sanoineen, sävelineen ja soittoineen. Käsittääkseni kappaletta ei voi kuulla juuri muualla kuin radoilla. Se tehtiin jotenkin Hippoksen omaan käyttöön. Mutta voihan sitä siitä osoitteesta tietty kysellä, Napander-arkistoissa sitä ei ole. Pitäisi itse asiassa hankkiakin se jonnekin jemmaan. Ptruu! Martti. 15.07.2008 😀 kysyy: Martti oot paras! Sun kappaleet on niin hyviä ja hauskoja! Muistan, kun seurasin melkein kaikki jaksot Martti Servo & Yösydän- chattia. Pidin chatistä niin paljon, että haluaisinkin nyt tietää, että koska sarja palaa taas takas ruutuun (Subille)? Kyseinen sarja nimittäin oli yksi minun lemppareistani ja varmaan hyvin monen muunkin suomalaisen mielestä, jos chattiviestien määrään on uskominen hehe. Pliis sarja takas ruutuun 😀 Martti vastaa: Huomenta. Kiitoksia vaan kiittämästä! Mukava kuulla, että materiaali toimii, myös tämä historiallinen tv-tuotanto. Ja siitäpä pistänkin pari sanaa. Kyllä Martti tekisi mielellään parit tuotantokaudet - loppujen lopuksi, todella mukavaahan se oli Pasilan bunkkerissa jumittaa hyvässä seurassa. Mutta ei oikein kanavat tunnu enää haluavan koko perheen yöohjelmaa. SubTV luopui hankkeesta jo aikaa sitten, eikä uusiakaan tarjokkaita ole ilmaantunut. Tehtiinkö Yösydämelle käänteentekevä ohitusleikkaus? Siltä ainakin nyt näyttää. Mutta jos kentällä jaksetaan supista hyvän television puolesta, niin ehkä jonakin päivänä joku uskalias kanavarypäs tarttuu tahdistajaan, ja Yösydän sykkii taas! Oikein mukavaa kesän jatkoa sinne! Martti 09.07.2008 Linnankatu kysyy: Ensiksi täytyy hörpätä hieman happea, tuota vastapestyn nurmen tuoksulla kyllästettyä luontaistuotetta, koska tästä taitanee tulla keskimittaista monnia pitempi preivi. Kuninkaankatu vaihtui Linnankaduksi jo puolitoista kvartaalia sitten, mutta en ole ehtinyt päivittää osoitteenmuutosta sinne tärkeimpään, eli tänne, Sähkömarttiin. Noh, kalpa ja valtaistuin siis vaihtuivat kärppäturkkiin ja paksuihinn savimuureihin, mutta kruunustani en sentään luopunut, eli asiat ovat sikäli tolallaan myös näillä leveysasteilla.. mistä puheenollen, vetelin tänään lounahaksi aimo annoksen pannussa pyöriteltyjä muikkuja, jonka jälkeen pitikin taas ottaa ja teutaroida uusi reikä vyön varteen, että mahtui masu ja mannaryynit shortseihin. Mutta mikäs se mahtaa olla Martin lempievästä? Heititte kertakaikkisen mahtavan ja fantastisuutta hipoilevan keikan Himoksella, siitä pitkä kiitos ja paksu kumarrus. Vanhana keikkakonkarina sain mahdollisuuden myös opastaa hivenen kokemattomampia kanssafestaroijia kertosäkeiden kanssa ja nöyrin mielin toki tarjosin auttavat keuhkoni, kehon kieleni ja tämän suussa sätkivän kaiman kökkään, saatiin pontevasti lisää puita saunaan. Asteet tosin kohosivat niille lukemille, että noviisin majurin poletit oisivat sulaneet siihen paikkaan. Perjantaista keikkanne Rotuaaripiknikille odottelen jo innolla, mahtia päästä taas tekemään (sen minkä näillä taidoilla pystyy) rauhaa ja naattimaan sambaisa kuppi kuumaa kaakaota ufoilun kera, vienosti tillin tallin, mutta loppuun asti luottavaisin mielin. Jos vielä voisi toivoa, niin Linnankadun sisäänajobiiseinä olisi aivan mahtia kuulla Liikaa kikkailin tai/ja Marttyyrin aika. Nähdään eturivissä, tassutuntumalla. Mukavaa kesän jatkoa koko köörille, erästä suomalaista komediaryhmää lainatakseni (enkä tarkoita Kari Salmelaista ja Kaitsua): olette loistavia! Kunnioittavasti. Reinhard Rikardson Linnankadun uusi Loordi Martti vastaa: Huomenta Linnankatu. Osoitemuutokset ovat tätä päivää - pelkkää rutiinia, josta niin Itellan väki, kuin nettirihmastossa mönkivät paljaalla silmällä näkymättömät sähköviestejä kantavat itelloonit selviytyvät huomaamattomasti. Sitäpaitsi. Teidän tapauksessanne osoitteen arvokkuus ei juurikaan jousta kumpaankaan suuntaan. Aatelisessa ja kuninkaallisessa sävyssä pysytte. Ja kiitosta himoskuitista. Oli upea keli ja yleisö - eikä Oulukaan paljon jälkeen jäänyt. Toivekappaleesi Marttyyrin aikakin taidettiin vetäistä suht kättelyssä. Mutta kysymykseen. Martin lempiruoka kesäkelissä on seuraava: juuri maasta nostetut uudet perunat keitettynä ja voin kanssa. Tämän kylkeen tomaatti-sipuli -salaattia - lisukkeeksi kelpaa vaikka rasvarinkilä! Vyötöntä yötä kohti! Martti 25.06.2008 Marko kysyy: Viimeksi näin sinut urkuristin Ylämyllyllä paikallisessa minun syntymäpäivänä. Ostin itse itselleni 6é lipun lahjaksi. Kun en juo alkoholia ollenkaa joi sinä iltana jaffan juonnin ennätyksen 7 isoa tuoppi jaffaa. Auts. Sen huomasin virtsattaa samalla tavalla kuin olut. Nyt minulla oli taas synttärit ja etsin teidän keikkaa läheltä PohjoisKarjalaa, mutta mutta, eipä herroille ole siunaantunut keikkaa meillepäin??? Oletteko tulossa p-karjalaan? Täällä olis paljon kuutelijoita!!!! Voisin silloin vaihtaa juomaa vaikka sriteen. Tulukeehan kyllään 🙂 PS: lahja vinkki miule olis tuo kokoelma 😉 Martti vastaa: Huomenta Marko. Ylämyllyn ajat oli aikoja ne. Legendaarinen varuskuntapaikkakunta vieraanvaraisuudessaan tuoreessa muistissa. Mielellämme juhlistaisimme Pohjois-Karjalaa ja sen kaikkia mahdollisia merkkipäiviä läsnäolollamme. Mutta. Niin nyt näyttää kesän osalta käyvän, että P-Karjala on jäämässä katvealueeksi. Etelä-Karjalassa kyllä on käyntiä, mutta pohjoinen loistaa häikäisevän valkoisena alueena keikkakartalla. Odotamme muutosta tilanteeseen ja toivotamme mitä parhaita synttäreitä! Martti. 16.06.2008 Keijo kysyy: Notta moro! Kuinkas on Martti-sedän kesä pyörähtänyt käyntiin? Luontokin kukkii & kaikki on niin himskatin kaunista... Smooltook ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani... Uskoisin sen johtuvan lapsuuden karikoista... Luterilainen oppi istuu tiukassa & hyvä niin... Siirryn täten suoraan asiaan... Yksi asia on järkyttänyt mieltäni kovin... Mokkula - tuo ahnaiden puhelinoperaattoreiden armolahja tietoliikenneyhteyksien kiireiseen viidakkoon... Emmekö me suomalaiset osaa rauhoittua, nauttia elämästä ilman modeemien laulantaa, tekstiviestien piipitystä & sähköpostitse tulvivien mainosten virtaa? Olemmeko me verkkoutuneet täysin? Emmekö enää osaa nauttia pullollisestamme pilsneriä & HK:n sinisestä herkkumakkarasta, lauantai-illan saunavuoron jälkeen, ilman kannettavan tietokoneen kautta välittyvän bittitykityksen taustatukea? Olen perin huolissani... Mitä voimme tehdä? Itse en ole vastausta tähän kysymykseen pitkällisen pohdinnankaan jälkeen keksinyt... Niinpä käännyn sellaisen tahon puoleen, joka ymmärtää tämän katajaisen kansan mielenlaadun... Martti, mitä voimme enää tehdä? Terveisin, Kalkun Keijo Martti vastaa: Päivää Keijo. Mokkuloitten asia on peräti ongelmallinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin. Peruselintarvikkeiden menekin väheneminen uhkaa, mikäli mokkula korvaa perinteisen grillerin. Tämä on otettava lihanjalostusteollisuudessa todesta. On tuotekehitettävä läppäriterminaaliin kytkettävä yhteensopiva datawursti, joka tarjoaa hengenravintoa läpi laajakaistan. Toiseksi mokkulassa ärsyttää tämä. Napanderin urkurihan on sukunimeltään Muukkula. Se on suhteellisen lähellä mokkulaa tuo Muukkula. Vielä ei nimenmuutokseen ole Hanskilla tarvetta. Mutta mikäli mokkulan suosio ylittää Muukkulan, saattaa nimi vaihtua Hannu Mokkulaksi. Jos et voi voittaa vastustajaasi, liity heihin. Mahtavata kesää sinne! Martti. 26.05.2008 Eetu-Matti kysyy: No tere Martti! Ei ollakkaan nähty sitte vuoden 2007 keväällä sinderella-simulaattorissa, jossa ojensin sinulle, ystäväiseni, sulan. Noh, asiani ei koskenut laisinkaan mitään sulkaa, vaan uutta kokoelmaanne. Satuin huomaamaan biisit jostain lehdestä, mikä lojui tuolla kallion pubissa jota selailin. Huomasin myös, että ralli Sydämen amiraali uupui täysin tuplakokoelman soittolistalta. Nyt haluaisinkin tarkistaa, olinko hieman ottanut liikaa, vai onko tämä totisinta totta? Kuinka näin on päässyt käymään? Kuinka olet sallinut tämän? Kiitos vastauksesta etukäteen. Terveisin, Ystäväsi, Eetu-Matti "KeHvi" Rautio PS. Kun syssymmällä menette Kotkaan ja sieltä Lahteen, niin eikö olisi kiva pistäytyä Siinä välissä Kouvolassa? Martti vastaa: Päivää Eetu-Matti. Kyllä nyt on niin, että Sydämen amiraali todellakin puuttuu kokoelmalta. Tämä on pakkaamisen ja materiaalin runsauden välisen yhtälön lopputulema. Jotain olennaista jäi väkisinkin pois. Voisin tässä tietysti syyttää tuottajaamme Jussi Jaakonahoa, joka teki kappalevalinnat Hittirähinälle. Mutta enpä viitsi sormella osoitella ja veistä haavassa käänellä. Näillä mennään. Ja yllättäen: kyllä Kouvolaan tullaan kesällä. House of rockissa muistaakseni päivänä jonakin. Kannattaa seurata ilmoittelua herpaantumatta. Sulka hattuun ja baanalle! Martti. 21.05.2008 Arto kysyy: Morjens! Joo ihan sellaista kysyisin, että kuka kumma on Kyllösen Pentti. T:Arto Martti vastaa: Päivää Arto. Pentti Kyllönen on kulttuuriheeros. terv. Martti 14.35.2008 Lätkä- ja Marttifani kysyy: Hei Martti, Kuten Martti tietää, täydellisiä lätkäselostajia ei koskaan ole liikaa. Onko Martin ajatuksissa koskaan käväissyt vierailu Lätkän ihmemaassa selostajan ominaisuudessa? Terveisin Lätkä- ja Martti-fani Martti vastaa: Huomenta Joni. Kyllä. Tällainen on todellakin käynyt mielessä. Anssi Kukkosen ja Raimo Häyrisen hokkareihin astuminen olisi valtava haaste, johon ihmiskunnan tulisi osaltani vastata myönteisesti. Kun nauhat kiristää poikkeuksellisen tiukalle, veri pakenee jalkateristä päähän, suu aukeaa ja ääni irtoaa korvin kuultavaksi. Siinä reseptini kiihkeään lätkäselostukseen. Toisaalta. Lätkän ihmemaa on jokaisella sydämessä. Se on mielen valtakunta, state of mind. Siellä voimme kaikki simultaaniselostaa yhteen ääneen. Avausrepliikki Suomi- USA- otteluun on osaltani valmiinna: "Noniin. Peli käynnistyi." Onnea tuleviin otteluihin! M 13.3.2008 Pasi kertoo: Morientes! Ilolla Martti, ilolla - katselin ja kuuntelin soitantoanne perjantaina 7.3.08 hotelli Presidentin keikallanne. Kylläpä oli orkesteri laulun kera iskussa! Niin vain kaltaiseni kankean jäykkä mies alkoi elastisesti liikkua rytmin tahtiin, arkihuolet unhoittaen. Toivotan reippaasti aurinkoa kevääseenne, koko yhtyeelle ja taustajoukoille! Terveisin Pasi Martti vastaa: Päivää! Kiitokset presidentillisistä kiitoksista. Elastisuudella on niin musiikin, kuin maammekin historiassa selvitty eteenpäin ja suuriin voittoihin. Jatkakaamme tällä tiellä! Martti. 17.2.2008 Mikko kysyy: Moro Martti! Oletteko tulossa tÃnà vuonna Himoksen juhannusfestivaaleille? Meinaan eihÃn se ole juhannus eikà mikÃÃn ilman Sauna-kappaletta ym. herkkubiisejà jotka sopivat kesÃÃn ja juhannukseen kuin nyrkki silmÃÃn. Esim Juhannuksen taika ja tillintallin sopisivat myÃs erittÃin hyvin kesÃiseen keikkasettiin. No biiist on joka tapauksessa huippuluokkaa joten pÃÃasia olisi ettà saapuisitte paikalle. Ehkà nÃmà biisit soivat nyt mielessà eniten sillà olemme tyttöystÃvÃni kanssa kuunnelleet SydÃmen Amiraalia ja tykÃnneet siitÃkin kuten kaikista muistakin levyistÃ. Loistavana livebÃndinà olisitte tÃrkeà pala juhannusfiiliksen luomisessa. Jatkakaa samaan malliin!!! T. Mikko Martti vastaa: Terve Mikko! Sehän on kyllä jo perinne tuo Himos, ja perinteistä pitäisi kyllä pitää kiinni. Kesän keikat eivät vielä ole ollenkaan lukkoonlyödyt. Joitain huhuja juhannusjuhlista olen kuullut, mutta ne ovat vielä hyshys, kun juhlien ohjelmistot eivät vielä ole julkaisukelpoiset. Saas nähdä viuhuuko saunavasta tänäkin vuonna Himoksella vai jossain muualla... Todellakin jää nähtäväksi ja nahalla tunnettavaksi! Kohti kesää! Martti. 17.2.2008 Rosita kysyy: Mikä on oikea nimesi, siis ristimänimesi? En kuule usko että äites oli Servo, no isästäs en voi samaa sanoa. Terveisin Rosita Martti vastaa: Päivää Rosita. Nythän on niin, että muinaiset Urservot piirtelivät ensimmäisiä räjähdyskaavioitaan liitukallioihin Ranskassa tuhansia vuosia sitten. Niistä ovat saaneet alkunsa nykyiset insinööritieteet ja asiantilojen tilastointi. Myös laveasti ottaen koko kuvataide sekä uskonnollisten mielialojen kuvaaminen töhrimällä oli tuttua kauraa urservoille. Martti jatkaa tätä perinnettä. Martti voi ylpeänä ilmoittaa syntyneensä Servojen sähkötekniseen ja hienomekaaniseen sukuun. Ja kuten sähkömekaniikasta jo tiedämme, ohjaavasta piiristä vastaa aina joku servo. Soittaa sinne tahi ei. Tai sähköpostii. Pannaanpa releet naksumaan! Martti. 17.2.2008 Rimski ja Hiski kysyvät: Drastvuite - voiko sanoa: tavarits? Kyllä voi! Kun aate on jalo, silmissä loistaa Napander-valo! Va nyt o sil viisii, jotta Imatra on jäämässä toi perrää pois Martin & co:n kesän kiertueohjelmistosta?.. Eikä siinä, kyllähän sen ymmärtää. Jos tei Diksiländ-rytmiryhmältäi puuttuut bumakat ja tunnussana. Eei, ei se enniää oo se Tali-Ihantala-aja ruki ver. Se on iti suta. Jotta tulkaa tänne vaa, rajapintaakii keikale. Ehä tiäl mittää huoli pelätä, kaikha myö ollaa sammoi sempalosoittajaserkeitä. Ja yhtä palalaikkaorkesterrii. ps. - Onko Martin korviin kantautunut muuten tieto, että humanoidi pitää maaliskuussa kansainvälisen pressitiedotustilaisuuden? Kuulemma. Jossain nykissä kai. Hyvä, jotta Napander on tarjonnut ufolle sen kaakaon. terveisin: Rimski Korsakov ja Hiski Salomaa. Martti vastaa: Iltaa Rimski ja Hiski. Niin kuin laulussa sanotaan, "en voi tulla rajan taa", mutta rajan pintaan on kyllä mukava ja helppo saapua. Sinne on meinaan hyvät yhteydet ja meno kova, mutta tarkkarajainen. Eli kyllä Imatralle pitäisi tänä vuonna päästä. Vettä on kosken läpi valutettu tarpeettoman paljon sitten viime käynnin. Kuvat ylpeänä kohoavasta Valtiohotellista alkavat jo haalistua albumissa. Pommitan ohjelmatoimistoamme nooteilla. Mitä tulee humanoidin tiedotustilaisuuteen, niin käsittääkseni sitä on lykätty. Huimanoidi panttaa vielä päätöstään ryhtyä SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi. Vieläkö on villihevosia ja Imatralla Inkereitä? Näihin asioihin saadaan vastaukset vuoden 2008 kuluessa. Martti. 24.1.2008 Punkki oikaisee: Moro Mara. Lueskelin tuossa noita kysymyksiä vastauksineen ja en voinut olla huomaamatta Martti-Sedän orastavaa dementiaa... vai mikä se oli? Itseltä löytyy levyhyllyn syövereistä sellainenkin lätty missä Martti laulaa joululaulut Retuperän WBK:n musisoinnin tahdissa. Kyseinen julkaisu sisältää "Pukki palaa loppuun" kappaleen lisäksi myös viisun "Joulu puussa". Tässä pieni muistutus Martille jottei totuus pääse unohtumaan. Aina on vastattava huutoon ja tekojen takana on seistävä. Ystävällisin terveisin: Punkki / Hotelli Oscarin saunaosasto Martti vastaa: Huomenta Punkki. Aivan. "Joulu puussa". Sehän se oli. Nääs Martilla ei itsellään ole kyseistä levyä, ja siinä vastaillessa ei jaksanut käydä nettimaailmaa penkomaan. Eli dementian lisäksi myös laiskuus ja asenneongelma vaivaavat. Molemmista vastaanotan ensi itsenäisyyspäivänä rautaristin tammenlehvien kera. Ja jos kyseessä on Varkauden Oscari, niin pitäkäähän saunaosasto puhtaana - tänä vuonna tullaan taas! Martti. 22.1.2008 Kalle kysyy: Terve Martti, Olemme töissä radiosta paljon kuulleet otsikon mukaista kappalettasi. Nyt meillä on asian tiimoilta leikkimielinen veto käynnissä. Kertosäkeen jälkeen ilmeisestikkin taustalaulaja "rääkäisee" ROCK´N ROLL. Yksi henkilö työporukastamme sitkeästi väittää viikosta toiseen, että tuo kuka tuon rock`n roll heittää on euroviisuvoittaja Lordi, me muut väitämme että tuo henkilö on kylläkin joku yhtyeenne jäsenistä. Voisitko meilata asiaan suoraa faktaa, jotta saamme asian pois päiväjärjestyksestä. ps. Erinomainen kappale! Ystävällisin terveisin Kalle Martti vastaa: Huomenta Kalle. Toivottavasti et ole ennättänyt lyömään vetoa asiasta tämän yhden henkilön kanssa. Liiallinen satsaus uhkapeleihin voi aiheuttaa murhenäytelmiä minimitassa ja henkilökohtaisella tasolla. Pitkällä tähtäimellä omaisuuden menettämisestä koituu univajetta, aikuisiän tasapainohäiriöitä sekä lopulta paha mieli. Kohtuullisuutta uhkapeleihin. Erityisesti Boogiewoogien kohdalla väkevä luotto omaan käsitykseen olisi voinut johtaa vakaviin taloudellisiin menetyksiin. Meinaan nääs tätä: kyllä tämä yksi ihminen on oikeassa. Se on itse Mr Lordi, joka taustalaulaa ja rock'n rollit karjuu. Monsteri on Martin kaveri näissä iäisyysasioissa. Kyseinen kappale on ainutlaatuinen maailmanluokan artistien kohtaaminen viihteen saralla. Nauttikaa, olkaa hyvät! Kohti kevättä! Martti. 22.1.2008 Juha kysyy: Hei. Olettekohan milloin mahdollisesti tulossa seuraavan kerran tänne Porin seudulle? Missasin teidän edellisen keikan Club 19’s:ssa ja se ottaa päähän todella paljon. Tulkaa pian tännepäin keikalle. T: Juha Nakkilasta Martti vastaa: Juha. Napander-organisaatio on tunnettu käärmemäisistä kyvyistään. Uskomme vahvasti muljahtelevamme myös Poriin tämän vuoden aikana. Martti. 22.1.2008 Epätietoinen kysyy: Heihei Martti the King of the Universe! Epätietoinen Itä-Suomesta kysyy: Tuo teidän keikkalista taitaa elää ihan omaa elämäänsä universumissa väistellen armaan koti-Suomemme itäisintä laitaa! Keikkalista pyrhältää kyllä Warkauteen sekä Suomen ainoan öljysheikin kotipitäjään Nilsiään mutta tämä susien luvattu rajaseutu Pohjois-Karjala jää paitsi teidän keikkalistan upeaa antia... tiedustelenkin nyt onko kuluvan vuoden 2008 aikana tarkoitus kiilata keikkalistaa kohti upeaa itä-Suomeamme? Martti vastaa: Huomenta Epätietoinen! Unenne olkoot rauhaisat siellä Pohjois-Karjalassa. Viihteen etujoukot eivät nuku koskaan. Ne valvovat koko ajan uusia hyökkäys- ja puolustussuunnitelmia tehden. Kourat tarttuvat tukeviin seipäisiin. Niillä hyväilemme ikihonkien runkoja. Kumina kuuluu kauas ja kertaantuu edelleen vaarojen seinämistä, joilla itse Väinämöinen ennenmuinoin parkouria harrasteli. Susilaumat säikkyvät - viihteen passimiehet ovat liikkeellä. Ei siis syytä huoleen. Näin uskomme. Vuoden keikkakuviot ovat vielä järjestäytymättömässä tilassa. Väkevä eteneminen Pohjois-Karjalassa on omakin toiveemme. Martti. 15.1.2008 Riesenit kysyvät: Hei Martti ja Orkesteri ! Mitäs nyt tehdään - onko Kaakkois-Suomi totaalisessa boikotissa - ettekö lainkaan aio keikkailla meilläpäin tänä vuonna vaikka niin kovasti odotetaan? Riesenin pariskunta Kotkasta Martti vastaa: Huomenta Riesenit. Kaakkois-Suomi on yksi Suomen painopistealueista. Näin se on myös Napanderilla. Vannomme tasapainon nimeen - emme halua kaltevaa todellisuutta. Voitte näin ollen suhtautua rauhallisesti vaatimattomiin tietoihin alkaneen vuoden vierailukohteista. Keikkakalenterissa näkyvät merkinnät ovat suuntaa-antavia, pieniä maistuvaisia rauhoittavia herkkupaloja kentän suuntaan. Niillä osoitetaan, että Napanderin rekat tulevat olemaan väkevästi liikkeellä. Keikkakalenteri täydentyy helmikuun loppua kohden. Silloin orkesteri muutoinkin alkaa aktivoitua. Kaakkois-Suomen asia on meidän asiamme. Martti. 5.1.2008 Pipopää peipponen kysyy: Onkos Martti-sedällä koskaan käynyt mielessä julkaista karaokelevyä? Sillä mikä olisikaan juhlavampaa kuin hyvässä seurassa juhlien alkajaisiksi kajauttaa ilmoille Ufo tarjosi kaakaon? Tai vaikkapa vallan Maailman sinisin taivas? Ja joskus pikkutunneilla olisi varmasti mieleenpainuvaa kysellä itseltään ja muilta vielä elävien kirjoissa olevilta että Kuka siellä? Mahtaisittekohan toteuttaa tämän kansan syvistä riveistä kantautuvan kainon toiveen? t. Pipopää peipponen Martti vastaa: Heihei Pipopää peipponen. Ehdotuksesi on toteuttamiskelpoinen. Pienissä annoksissa tätä on kevyellä kädellä kyllä jo toteutettukin. Sillä "Menoa ja meininkiä" dvd:llä on muutama kappale karaokemuodossa. Napander soittaa ja näyttää hyvältä, Martti ei laula, ja sanat soljuvat ruudun alalaidassa. Mutta aivan kokonaista täysmittaista lättyä ei ole, eli täytyypä tiedustella levy-yhtiön kantaa. Niin, ja onhan ainakin "Maailman sinisin taivas" sekä "Mikä on kun ei taidot riitä" joillakin oikeilla karaoke-levyillä. Oikein mukavaa uutta vuotta sinne! Martti. 5.1.2008 Rakkauden Merirosvo kysyy: Moro! Mikä se on nimeltään se teidän biisi/albumi jossa lauletaan perjantaista? Yritin sitä googlettaa tms. mutta vastaan tulee vai tietenkin teitin keikka ohjelmistoa. Timo Martti vastaa: Iltaa Timo. Jaahas. Mahdollisuuksia voi olla kaksi. Varsinaisesti perjantai-aiheista kappaletta ei Napanderilla ole ollenkaan, mutta nopeasti muistellen parissa käsitellään perjantain tematiikkaa. "Viikonloppu"- kappaleessa ei perjantaita suusanallisesti mainita, mutta yleisesti ajatellaan, että ainakin pe-ilta on osa viikonloppua. Tai ainakin silloin viimeistään viikonloppu on edessä. Kappale löytyy "Jälkijunassa" cd:ltä. "Pinna kiristyy"- kappaleessa työn raskauttama laulun kertoja kyselee, "joko perjantaina olo helpottuu?" Siinä perjantai tuodaan selkeästi esille. Tämä löytyy "Täältä pesee!" cd:ltä. Ehkäpä jompikumpi osui kohdalleen! Martti. 5.1.2008 Königstrasse kysyy: Tsuipings! Talvi tuli ja niin se vain kävi, että joulun alla oli hakeuduttava loimen alle ja vaihdettava kylmä tsuippa kuumaan glühweiniin. Napanderkin vaihtui hetkeksi joululauluihin, ei sinäänsä, kyllähän sitä juuri ja juuri jaksaa olla muutaman päivän luukuttamatta Napanderia. Tulikin tuossa samalla mieleen, että missä on Martin joululaulut? Joulussa, lähimmäisten juhlassa jos missä on riittävästi aihetta kappaleelle! Ja rakkaus aiheenahan on tuttu Martille kuin rusina glögille. Entäs miten Martti vietti uuttavuotta? Comet-pommit takin taskuista pursuen ja raketit ahdettuna rinkkaan tiukemmin kuin hevosvoimat konsanaan Lampisen saab 96:seen? Ja olivatko raketit yhtä suuria kuin astronauttien puvut taikonauttien päällä? Millaista Napander- vuotta 2008 Martin uudenvuodentina lupasi? Loppuun vielä kiperä kysymys, joka on askarruttanut minua jo kotvasen aikaa. Onko Martin yhtye "Martti Servo & Napander" vaiko "Martti Servo ja Napander"? Molempia näet esiintyy yhtyeen kotisivuilla. Vai lieneekö molemmat oma yhtyeensä, riippuen siitä ketkä yhtyeen jäsenistä kulloinkin löytyy keikkapaikalta? Königstrasse Martti vastaa: Iltaa Königstrasse. Huomattava töräytys kysymyksiä siinä. Jaan pökäleen kolmeen pienempään osaan, ja keskityn niihin. 1. Joululaulut. Tämä aihe on kyllä Napanderin tuotannossa huomioitu - ei tosin alkuunkaan riittävästi. Nimittäin ennen vuosituhannen vaihdetta julkaistiin maxi-single "Martin joulutervehdys", joka sisälsi kappaleet "Joulun saldo" ja "Joulu mielessäin". Myöhemmin Martti lauloi Retuperän WBK:n joululevyllä kappaleen "Pukki palaa loppuun". Ja yhden toisenkin, mitä Martti ei nyt muista. 2. Uusi vuosi ja tulitteet. Uutena vuotena on annettava mahdollisimman paljon tulitukea tähdille, joiden tuikinta on ajoittain tuskin havaittavaa. Pilvisellä säällä on tähti sammunut kokonaan, ja raketteja on ammuttava suorasuuntauksella summamutikassa kohti Isoa Karhua. Karhu siitä herää ja pistää vipinää muihinkin tähtiin. Tässä toiminnassa suuri tiukkaan turboahdettu raketti on paras. 3. Nimikysymys. Kumpikin tapa ilmoitta Martti ja Napander on oikea. Alunperin se oli MS ja N. Myöhemmin käytimme myös versiota MS & N, koska musabisnes vaatii koko ajan ja aina välillä uudistumaan. Mahtavaa vuotta 2008 sinne! Martti..
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube