Home » Martin kuukausikatsaus lokakuu -08

Martin kuukausikatsaus lokakuu -08

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat-
lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä
sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka
kuukauden aikan ovat tulleet häntä lähelle.. 19.9.2008 Kunnallisvaalit lähestyvät. Kansanvallan korkein hetki on kohta käsillä, ennennäkemätön innostus levitköön pisaratartunnan lailla jokaiseen äänestysikäiseen asemaan ja sukupuoleen katsomatta. Kylillä kohistaan. Ehdokkaat muotoilevat tavoitteensa ja ihanteensa ymmärrettävään asuun. Kestävä kehitys ja pulleat purjeet on syksyn 2008 iskusävel - jokaisen jalan alle punkeva innostava humppa. Muinaisten ateenalaisten kehittämä hallintotapa tiivistyköön toriparlamenttien telttapaneeleissa häikäiseväksi timantiksi, jonka heijastama valo ohjatkoon kuntiemme päättäjiä tulevaisuuteen, neljäksi vuodeksi eteenpäin. Näin on käyvä, siis käyköön näin. 26.9.2008 Olen nyt perehtynyt puolueitten ja yksittäisten ehdokkaitten sanomaan niin paikallistasolla kuin valtakunnallisestikin. Otanta on ollut haarukankaltainen summamutikka, jonka virhemarginaali on neljä piikkiä suuntaan tai toiseen. Ei hääppöiseltä näytä. Mikä ihme tässä on? Hirmustuminen on taas todella lähellä. Minkä takia sitä pitää tätä arkea julistaa? Lopettaisitte nyt jo. Joka ukko ja akka paasaa, jotta haluamme olla mukana tavallisen ihmisen arjessa. Haistakaa nyt Fleur de Holland - Hollannin kukat. Eikö kukaan muka halua juhlaa? Väitän, että haluaa. Ymmärrän hyvin, että tasavaltamme kärkipaikoilta aikanaan lanseerattu arkirealismi on semmoista kärpäspaperia, ettei sitä voi asioillaan suristava sittiäinen vastustaa. Mutta löytyisi nyt edes pari paarmaa, jotka välttäisivät liisteröinnin väkevällä pörinällä, silmukalla ja immelmannilla. Kyllä juhlaa pitää ihmisellä olla ja yleviä hetkiä. Leivänkannikkaa tarjoaa jokainen, mutta miten on sirkushuvien laita? Tämä ei jää tähän. Ehdotan keskusvaalilautakunnalle poikkeuslakia ja mustien hevosten villiä laumaa. Ne tulevat sammutetuin lyhdyin, pyytämättä ja yllätyksenä. 10.10.2008 Kansainvälinen rahamarkkinakriisi kätkee alleen kylpyläbisneksen uusjaon. Tämä on yllättävä, mutta väistämätön lopputulema. Meinaan mikäli Venäjä ostaa Islannin neljällä miljardilla eurolla, kaikkoavat naapurin turistit kylpylöistämme. Ilman minkäänlaisia ehkäiseviä toimia, tulevat kuumat geysirit imaisemaan ruplamiljonäärit tanhuviltamme. Kylpyläyrittäjät ovat jakutsin ja vesiliukurin välissä. Kirjelmöin asiasta Kauppa- ja teollisuusministeriöön välittömästi.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube