Home » Martin kuukausikatsaus syyskuu -08

Martin kuukausikatsaus syyskuu -08

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat-
lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä
sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka
kuukauden aikan ovat tulleet häntä lähelle. 23.8.2008 Thaimaasta kuuluu kummia. Auditiivisenä elämyksenä Thaimaa on suurimmalle osalle kansalaisiamme merkinnyt väkevien maininkien kohinaa, eksoottisten lintujen höpötystä, sammakkojen kurnutusta sekä skootterien rektaalista päästelyä. Nyt tähän äänimaisemaan sekoittuvat myös Kaakkois-Aasian keittiön tuliset maut. Siellähän nääs pääministeri erehtyi esiintymään paikallisessa television ruokaohjelmassa fileerausveitsi kädessä. Ja mitä tapahtui? Tyrmistynyt kansa on kaduilla torrakat tanassa. Sitruunaruohoa hierotaan avoimiin haavoihin, herkulliset Singha-oluet lentävät kaaressa päin palatseja. Minkälaista menoa. Suuri kokkisota on alkanut. Liha on jäävä raa’aksi. 30.8.2008 Toivon todellakin, ettei pääministerimme erehdy television Tanssii tähtien kanssa- ohjelmaan. Suomi lienee kulttuurisesti luterilainen häpeään mieltynyt kansakunta, mutta rajansa kaikella. Kansantaloutemme ei kestä tanhuavia väkijoukkoja Helsingin kaduilla. Ympärivuorokautinen jamittaminen suomalaisessa kansallismaisemassa takaisi globaalia medianäkyvyyttä, mutta todennäköisesti johtaisi massiiviseen aivovuotoon ja seinäruusujen ikuiseen diasporaan. Ei lapikasta lattiaan bliis. Ei tanssivaa vallankumousta meille. 10.9.2008 Eipä tullut maailmanloppua taaskaan. Hyvä homma. Senhän piti käynnistyä yhdessä Sveitsissä starttailevan maailman suurimman hiukkaskiihdyttimen kanssa. Tämän CERNin. Tässä nyt kyllä nuolaistaan ennen kuin tipahti, mutta vahvasti siltä näyttää, että puheet maailmanlopusta ja mustan aukon kutsusta olivat pahasti ennenaikaiset. Sveitsissähän on vissiin kyse siitä, että suurella nopeudella pommittelemalla energia muuttuu matskuksi. Tämä partikkeleiden satunnaisen törmäilyn prinsiippi tunnetaan meillä Tahko Pihkalan vakiona. Siinä neutraali pallo läsähtää suurella nopeudella räpylään. Ei siinä maailmanloppu koita vaan mahtavat bailut. Pesäpallon Suomen mestaruus- juhlat jonnekin maamme laajoille saloille ja vaaroille. Hutun keittoon käytetty energia muuttuu aina jossakin vaiheessa juhlinnaksi. Tämä on bailujen häviämättömyyden luonnonlaki. Nyt on merkki päällä.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube