Home » Martin kuukausikatsaus heinäkuu -08

Martin kuukausikatsaus heinäkuu -08

Uusi katsaus julkaistaan ensin tamperelaisessa Pirkanmaan Sanomat-
lehdessä. Ensijulkaisun jälkeen se on tuoreeltaan luettavissa näillä
sivuilla. Tällä palstalla artisti Martti Servo kertoo asioista, jotka
kuukauden aikan ovat tulleet häntä lähelle. 8.7.2008 Maamme erityispiirteet pomppaavat silmille ja lyövät käsille. Olen meinaan tullut siihen tulokseen, että laajassa valtakunnassamme pusikko ei voi sijata punkinkantamaa kauempana toisesta. Pusikon jälkeen ilmestyvä uusi pusikko on taatusti lähempänä kuin lähin puhelin. Puhelimesta taas voi soittaa lehdistölle vinkin punkin leviämisestä Ahvenanmaalta Varsinais-Suomen kautta  Pirkanmaalle. Ylenpalttinen verkottuminen lienee tätä päivää ja punkit kaikkien huulilla. Ennenmuinoin punkin sai irrotettua nisäkkään ulkopeitteestä pyörittelemällä voisia sormia palleroisen ympärillä. Ei jäänyt nukkaa eikä raitoja. Nyt ei punkki lähde kesäuutisista kulumallakaan. Timantit ja muistijäljet ovat ikuisia. Kyllä täällä asia niin nähdään, että Suomen asemaa maapallon johtavana puskapoliksena ei uhkaaa mikään. Vesakoitumisen suurvaltana uskoisin tietotaitomme kiinnostavan myös ulkomaita. Kansainvälinen PISA-tutkimus koululaitoksestamme on kevyttä tavaraa, kun sana leviää pusikko-osaamisestamme. Tuolla jo kamelit keinahtelevat. Kolme tietäjää Arabi-Emiraateista on tulossa opintomatkalle. 26.7.2008 Kävipä huono tuuri Imatralla. Koskihan se siellä on mikä jyrää silloin kun jyrää. Kertakaikkisen komeaa nähtävää. Kuivanakin semmoinen järisyttävä bonsai-versio Grand Canyonista. Tällä kertaa se todellakin pysyi kuivana. Nääs siellähän lasketaan vettä läpi tiettyinä kellonlyöminä näytösluontoisesti. Muulloin pato toimii vesimassojen järjestysmiehenä, mutta silloin kun portit ovat auki, koski kuohuu ja luonnonvoimat ovat valloillaan hallitulla tavalla. Joskus myös ajetaan Sibeliusta samanaikaisesti kovaäänisistä. Tuolloin kansallismaiseman yllä pauhaavat säveltäjämestarin ikuiset sävelet ja silmäkulma saattaa kostua muustakin kuin satunnaisesta pärskeestä. Nytpä ei pärskitty. Meni lirinäksi ja tuskin havaittavaksi tirautukseksi koko homma. Siellä oli Vuoksen alajuoksulla naapurilla rakennusprojekti. Liiallinen pärskintä olisi pilannut huolella tehdyt valutyöt. Näin kosken juoksutuksesta luovuttiin. Minkälaista nöyristelyä. Kyllä kai betonkia pikkaisen täytyy kostutella? Henkilökohtaisena protestina ja hiljaisen kansanosan mielenilmauksena luovun venäläisen suolakurkun ostoista neljäksi kuukaudeksi. Kyllä jämpti on näin. Turisti on puhunut.
  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube