Home » 2007 Kysymykset ja vastaukset

2007 Kysymykset ja vastaukset

Voit lähettää Martillle kysymyksen osoitteeseen:
martti@marttiservo

13.12.2007 Herra Nieminen kysyy:

Terve

Itse kirjoittelen täältä Varsinais-suomesta metsänkeskeltä. Metsäradio päällä. Olen muuten erämaijojen puheenjohtaja Herra Nieminen.

Mutta asiaan, metsäradiosta kuuntelin sinua ja totesin että pentele soikoon Martti on kansan suosikki, pakko olla. Miten ihmeessä iskelmä taivaan tähti voi kävellä metsässä Husovarna kourassa ja väittää radiossa että parasta musiikkia on hiljaisuus peltorit korvilla metsässä..
Kyllä kai radio on sentään päällä kun huristelet traktorilla pitkin kyläraittia puukuorma takana. Vai oletko hevosmiehiä?

No erä asiat ovat tärkeitä. Eipä kummempia.

Hieno juttu että suomessa on vielä meininkiä muuallakin kuin kehä 3 sisällä.

Terveisin

Merihalikon erämaijat ?

Martti vastaa:
Päivää herra Nieminen.

Kyllä radiossa puhutaan vain tosiasiaa. Mieluiten nuuhkin kaksitahtisen käryä ja kuuntelen sahan vaimennettua ärinää kuulosuojaimien läpi metsän hiljaisuudessa. Metsän kirkossa pauhaavat omanlaisensa urut, eivät välttämättä Enzio Forsblomin jalkiolliset superpillit.

Ja sama pätee puunkuljetusyksikköihinikin. Ne ovat kaikki cabriolet-mallia, eli avonaisia coupe-yksiköitä. Lynxin rauhoittavaa kehräämistä ei kannata häiritä kuskin kuulosuojaimista kantautuvalla viihdemusiikilla.

Mutta muutoin: kolminkertainen eläköön-huuto Metsäradiolle!
Martti.

13.12.2007 Rakkauden Merirosvo kysyy:
Armahin Martti,

Tulipa tuossa taas hiljattain kuunneltua mainio levyllinen sitä itseään eli Martti vuosikertaa 2005. No Sydämen amiraalistahan minä puhun!

Täytyy vielä kerran sanoa, vaikka ylistystä kyseiselle kiekolle on varmaan tullut Martin sähköpostilaatikkoon tuvan täydeltä ja ehkä liiallisissakin määrin tilankäytön kannalta, että kyseessä on eh-dot-to-mas-ti vuosituhantemme alun Rautaisin platta, ainakin vinksahtaneen pop- iskelmän saralla!

Satuinpa ennen kyseistä levyä kuuntelemaan erään toisen, hieman vanhempaa vuosimallia, tarkemmin sanottuna 68′. Kyseessä oli tämä Liverpoolin ihmenelikon Tuplavalkoinen, jonka martti varmaan muusikkona hyvin tuntee. Pitää sanoa, että ei se Sydämen Amiraali kovin kauaksi jäänyt kyseisestä levystä, kun niitä itsekseni vertailin. Mutt eipä tuo ihmekään, Tuplavalkoisen kanssa hääräili sentään neljä musiikin ihmelasta (tai oikeammin kolme ihmelasta+yksi ”vain” lapsi) ja alansa rautaista ammattilaista, mutta Martteja on vain yksi.
Tahdon vielä kerran kiittää Sinua, rakas Martti, tuosta mainiosta levystäsi.

Mutta se siitä.
Toivotan erittäin rauhaisaa ja elonpäivien täyttämää Joulua sinne
Napanderin suuntaan!

lumiterveisin,
Rakkauden Merirosvo

P.S:
Näin off-topicina ehdottaisin, että tekisitte seuraavasta levystänne
Rock-oopperan, tietenkin omalla taatulla Napander-tyylillänne.
Sellaistahan ei käsittääkseni vielä ole yksikään kotimainen orkesteri
uskaltautunut tekemään. Voisitte näinollen viedä kotimaista
musiikkikulttuuria aimo askeleen eteenpäin. Ja sitäpaitsi uskon, että
se kuulostaisi pahuksen hyvältä!

Martti vastaa:
Parahin Rakkauden Merirosvo.

Kiitos upeasta ja selkeästi perustellusta postistasi. Olen nyt tavannut tekstisi etu- ja takaperin useampaan otteeseen erilaisten piilomerkitysten löytämiseksi, ja voin todeta: tämä on täyttä tavaraa. Koko Napander- ryhmä kiittää sydäntä lämmittävästä analyysistasi.

Äläkä huoli. Kyllä näitä sähköpostiin mahtuu. Tilanne on sama kuin maallista hyvää halajavalla säästämiseen suuntautuneella yksilöllä: kyllä hänenkin tililleen aina mahtuu lisää rahahyvää. Samoin sähköpostissa on aina tilaa tällaiselle henkistä pääomaa kasvattavalle tilisiirrolle!

Sitten oopperaan. Ideasi on erinomainen, mutta ei täysin uusi. Takavuosina
suunnittelimme eräänlaista rock-henkistä Lotto-oopperaa. Hanke kaatui
suuren tuotannon suuriin hankaluuksiin. Metropolitan-ooppera oli jo varattu.

Idea kuitenkin elää edelleen – saas nähdä. Ensin kuitenkin toteutamme
kattavan kokoomalevyn, jolle lätkäisemme parit uudet rallit, jotka
edustavat Napanderia alkuvoimaisimmillaan.

Oikein mukavaa talvea sinne!
Martti.
28.11.2007 Janne kysyy:
Moikkuli! Kuntoiluasiaa tällä kertaa!

Onko maraton kilpailu jossa Servo ei juokse? Keh keh…
Onkos Napanderissa muuten juoksumiehiä?

Mutta asiaan! Tulipa tuossa taas ilmoittauduttua pidemmän puoleiselle suoritukselle, ainakin tällä tasolla. Kyseessä siis Tukholman maraton.

Maraton jakaa Ruotsalaiset kahteen ryhmään: Ne jotka eivät juokse, ajattelevat että kyllä nuo ovat hulluja. Ne jotka juoksevat ajattelevat, että kyllä me ollaan hulluja. On olemassa myös pieni vähemmistö joka haaveilee joskus juoksevansa maratonin. He näkevät siinä jotain hohdokasta. Hulluja ovat.

Nyt ajattelin kysyä neuvoa Martti-sedältä mikä on sinun suosituksesi mustan Ämpäri-3 -soittimeni musiikkilistaksi?
Viimeksi Napander-yhtymän hyvältä näyttää -kipale kun pläjähti korville 33km:n kohdalla Tukholman Västerbron sillan nousussa pohkeet tulessa ja keuhkot sylissä, se ei ehkä ollut napakoin valinta siihen hetkeen.

Hjälpä mig!

Ystävällisin terveisin,
Janne

Martti vastaa:
Iltaa Janne.

Musiikin valinta maraton-matkalle on maratonin mittainen urakka. Laatuvaatimukset ovat ankarat. Musiikissa täytyy olla sitkoa, sen täytyy
siivittää jalan nousua.

Helpointa olisi tietysti valita instrumentaalimusiikkia, jolloin laulutekstien sivumerkitykset eivät kasvaisi valtaviksi vuoriksi, joitten ylittäminen edellyttää lisähappea painemuodossa. Näinhän sinulle kävi ”Hyvältä näyttää”- kappaleen kanssa.

Materiaalia on myös oltava runsaasti pitkän matkan tarpeisiin. Vai onko näin todella?

Ei ole. Yksi kappale tehotoistossa riittää, kun se on juuri se oikea. Ja se oikea kappale on Jukka Lampelan ”Karpaasi on jätkä raju” Jari Isometsän
tulkitsemana.

Kyseinen tuote pakottaa jatkamaan. Iloisen foxijatsin rytmi ajaa epätoivoisiin tekoihin, painamaan eteenpäin. Ja Jarin laulu on mentaalinen massatuhoase, joka uhmaa kaikkia vastoinkäymisiä ja kaikkia kanssakilpailijoita, mikäli vuolumet ovat täpöillä.

”Karpaasi on jätkä raju” on Hemohessiä maratoonarille!
Turvallista matkaa!

Martti.

15.11.2007 Königstrasse kysyy:
Tervehdys tsuippamaasta!

Nyt on käynyt niin, että ulkomaankomennus on käynnissä ja kokopuku on vaihtunut nahkahousuihin. Saksassa siis ollaan mutta saunaa ei löydy lähimailta. Das ist Sauna onneksi lieventää vieroitusoireita ja sitä onkin tullut luukutettua, avoimista ovista ja ikkunoista tottakai, niin kuin Martti opetti jo muinaiselle Ruotsin komennuksella lähtiessäni. Voikosaksankieltä enää selvemmin laulaa kuin biisissä Das ist Sauna. Eivät vaan täkäläiset olleet aivan vakuuttuneita Martin saksankielen lausumisesta.
He kun haluavat käyttää flunssaärrää ainoan ja oikean ärrän sijaan. Oma Kuninkaankadun toinen nimikoitu sellofaan on pakastettu natroniin ja pihkaan
sekä käytetty läheisessä direktiivit täyttävässä Cernin hiukkaskiihdyttimen
elektronisuihkussa. Näin on varmistettu Sellofaanin useamman vuosituhannen
säilyminen, varsinkin siihen asti kunnes ulkomaankomennus on takanapäin.

Kuulemani mukaan toista Kuninkaankadun Sellofaania taasen on alettu notkistaa jo useampi viikko sitten. Näin varmistui sellofaanin toimiminen keikkapaikalla, pakkaslukemista huolimatta. Koska kuninkaankadun senioriedustajien määrä (aloittelijaedustajaa ei lasketa) jää komennuksen vuoksi valitettavasti yhteen, pohdimme pahvihahmon (ei todellakaan mitään aaltopahvia!) tuomista keikalle, eturiviin totta kai, kuten madonna takavuosina esiintyi jääkiekon MM-kisojen katsomoissa. Näin ei jäisi Kuninkaankadun senioriedustajalta Kuopion keikkaa väliin vaan ”paikalla” oltaisiin oltu komennuksesta huolimatta. Mitä mieltä Martti on tästä?

Kyllä ketuttaa mutta huojukoot neulamuikut tuulessa ja levätköön Sellofaani rauhassa, jaksaa sitten ensi vuonna taas paukkua entistä kovempaan tahtiin.

Tsuipings Römerkastell

Martti vastaa:
Guten tag, Königstrasse!

On erinomaista, että euroopanlaajuinen monitorointi Napanderin tilanteesta jatkuu. Kyseessä ovat verettömät tsuipparetket. Ennenmuinoin käännytystyötä tehtiin miekan turvin veriura tahmaisena, nyt marttiusko leviää helmeilevä hymy ja tsuippa huulilla. Ruotsi on jo käännytetty – menossa Saksa. Hyvä.

Mitä tulee pahvin asiaan, on siinä oma pihvinsä. Eikä se ole sitkas taikka kuiva. Joissakin maissa käytetään pahvisia poliisiautoja teitten varsilla rauhoittamassa liikennettä. Tulokset ovat olleet rohkaisevia. Samalla autetaan kartonkiteollisuutta uuteen nousuun.

Miten sitten on asian laita pahvisen kuninkaankatulaisen kanssa? Asia on mutkikkaampi. Eteen tulevat ainakin palomääräykset. Pahvinen yleisönedustaja on äärimmäisen tulenarka, usein jo valmiiksi kuumaa tavaraa.

Ota ensin yhteys Petosen kaupunginosan paloviranomaisiin ja tarkista säännökset tulenaroista materiaaleista julkisissa tiloissa. Toisaalta tulityöluvan saa suhteellisen helposti myös postimyynnistä.

Parasta jatkoa!
Martti

14.11.2007 Kuninkaankatu kysyy:

Kävipä tänään sellainen juttu, että vaatekaappini, tuo uskollinen asuarsenaalini suojelija pääsi lihomaan peräti kahden uuden puvun verran. Olen tosin kuullut eräästä (huomattavan luotettattavasta) tutkimuslähteestä, että käytetyt, klassiset suomipuvut pullistavat keski-ikäisiä kaapistoja normaaleja marketeissa ja pintamuotipaikoissa myytäviä samettihaarniskoja vähemmän. Syykin moiseen varustetason nostoon on selkeä: Martti ja Napanderit karauttavat vankkurinsa jälleen pohjois-savon preerioille, se jos mikä on aina juhlan ja puffelipiffin paikka.

Tutkailin tuossa iltana muutamana uusimman levyn sisäkansitaidetta ja minua jäi kalvaamaan eräs asia: rumpali Lötjönen lurauttaa lajille uskollisesti suustaan ylimääräiset purukalustonsa puhdistusaineet savikiekkoampujan tarkkuudella pöntön pohjille, mutta koska nestevana on selkeästi suhteellisen tanakka, se ei voine olla lantraamatonta ja täten koostumukseeltaan vahvistamatonta. Tiedustelenkin nyt hieman taustoja tämän tankkauksen tarveaineista..
liekö kyseessä legengaarinen korvalääke norjalaisilla nenätipoilla vahvistettuna?

Eihän siellä keikoilla ole ennenkään huonoja lauluja soiteltu, mutta olisi mukava kuulla elämän sävel, hoidin itseni kuntoon, tai luottavaisin mielin -kappale. Tein sen mihin näillä lahjoilla pystyin, taas lämmittäisi vanhaa sijaispukin sydäntä.

Kuninkaankatu kuittaa.

Näkemisiin ja kuulemisiin perjantaina.
Saa nähdä saapuuko Arizonasta tilaamamme erikois-sellofaanierä ajoissa
Suomeen.

Martti vastaa:
Huomenta Kuninkaankatu!

Totta on, että asiallinen pukeutuminen on saamassa renessanssinsa tulevana viikonloppuna Kuopiossa. Sopiva kokopuku on aina paikallaan. Liian tiukka se ei saa olla, jotta ainakin pari minikukkoa mahtuu povareihin. Tervetuloa nauttimaan suolaisesta viihteestä!

Ja tämä Juhan ruiskautus. Sen syy on nimenomaan tämän korvalääkkeen puute.
Oikein valittu urheilujuoma kyllä pysyisi Dynyn sisällä, mutta kuvauksissa käytettiin puhdasta Mehukattia. Elimistö hyljeksi – onneksi laskiämpäri oli likellä.

Pitäkää muuten huolta sellofaaneista, mikäli pakkanen yltyy. Nopeasti laskeva lämpötila aiheuttaa muutoksia tuotteen pintajännityksessä.

Kohti Kuopiota!
Martti.

12.11.2007 Minä kysyy:
Hyvää nimipäivää Martti!

Nimipäiväonnittelujen lomassa tahtoisin saada tietää onko Martti kovasti jalkapallomiehiä? Mikäli on, niin Martti on varmasti havainnut jalkapallokartalla tapahtuvan suuria, eli Littilitmanen itse on palaamassa Suomen maajoukkueeseen, sekä perinteikäs RoPS on noussut takaisin ansaitsemalleen paikalle liigaan.

Onko Martti aikeissa juhlistaa näitä tapahtumia uusilla jalkapalloaiheisilla kipaleilla? Varmasti sopivaa olisi ainakin kunnioittaa joulupukin ja Lordin kotikontuja Martin ja Napanderin vierailulla urheilujuhlan kunniaksi, vai kuinka?


Minä

Martti vastaa:
Päivää Minä Itse!

Kyllä täytyy todeta, että Martti on saanut jonkinlaisen jalkapallolaajentuman sydämeensä. Myönteiset ajatukset pelien kuninkaasta pumppaavat sydämen pinkeäksi raikasta ilmaa, joka pihisee kuuluvasti.

Savonlinnassa viime lauantaina juhlistimme Jarin paluuta soittamalla Hitti-Litti Litmasen täysillä hertzeillä ja kuuluvalla juhlapuheella. Uuden jalkapalooaiheisen kappaleen tekeminen lienee väistämätöntä jos Suomi pääsee EM-kisoihin. Toivottavasti pääsemme kappaleentekotalkoisiin!

Ja RoPSin asia on tärkeä. Maakunnallinen tasapaino maamme rangaistusalueitten sisäpuolella on nyt optimaalinen. Kaikkialla on nyt kattava miesvartiointi. Kulmaliput hulmuavat ylpeästi Rovaniemen kunniakkailla kentillä. Erinomaista.

Ja ensi vuoden puolella tulemme taas Lapin pääkaupunkiin. Se on selvää!

Meidän peli!
Martti.

5.11.2007 Tero kysyy:
Parahimmat Martti ja Napander,

Vantaan Tulisuudelman keikka oli erinomainen. Kiitokset siitä!

Kuitenkin joudun tivaamaan teiltä vastausta ns. perustavanlaatuiseen
kysymykseen. Nimittäin, aika on osoittanut, että edes Jari Litmanen ei ole ikuinen. Aika raastaa futislegendamme kintereitä vauhdilla.

Sen sijaan kahvit ja containerit ovat kaikenkestäviä suomalaiskansallisia
instituutioita. Voisiko siis olla niin, että Samba kuppi kuumaa syrjäyttäisi Hittilitin keikkojen ns. vakiobiisien joukossa?

Kaivaten,

tero

Martti vastaa:
Huomenta Tero.

Osut kysymykselläsi tärkeään ikääntymistä sekä pysyvyyttä tunnustelevaan
aiheeseen.

Jotkut kappaleet aiheineen saattavat todellakin kulua pois ajan kuluessa.
Näin ei kuitenkaan ole ”HittiLitin” suhteen.

Jari on on aiheena kestävä ja ikuinen kuin koko suomalainen
jalkapalloharrastus. Kappaletta esittäessämme pystymme myös tarjoamaan
kuulijoille veteraaniharrastajan ja seniorikansalaisen näkövinkkelin.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ”Kuppi kuumaa” iskukuumennettuna
myöskin olisi iäisesti tuoretta tavaraa. Kyllä se on. Ja kappale kuuluukin
Napanderin halutuimmalle lounaslistalle. Käykää vaan pöytään!

Eli molempia kappaleita soitetaan. Kerron terveisesi basistillemme Erkka
Aloselle. Hän vastaa nykyisin biisilistan kasaamisesta keikkakohtaisesti.

Erinomaista alkutalvea sinne!
Martti.
26.9.2007 Minna kysyy:
Hei Martti Mahtava,

ja kiitos menneen kesän Mikkelin keikasta! Huikeat, kenties jopa jaloluonteiset spiikkaukset historiankirjoituksesta talouspuolen asioihin, vieläkin sydäntä lämmittää ja mieli kirkastuu! Ja tietysti musiikkinne, aina niin mainiota kuultavaa. Kiitokset siis!

Nyt mieltäni askarruttaa hieno kappaleenne Neiti Fortuna. Mistä on kyse? Mikä virta? Mikä kuoppa? Kuka? Kuinka karaistumme? Onko se tarpeen?
Sivistä minua, Martti hyvä.

Jos lokakuu on lomakuu, niin leppeää lomaa myös!!!

Minna

Martti vastaa:
ltaa Minna.

Kiitokset Mikkelin terveisistä. Päämajakaupungissa tunnelma oli piripinnassa niin kuin aina.

Ja tämä Fortunan asia. Kyseessä on yksi vaikeaselkoisimmista Napander-tuotteista kautta historian. En millään halua käydä piirtämään räjähdyskaaviota kappaleen rakenteesta, mutta jotakin tässä kuitenkin.

Kappaleessa vilisee viittauksia kreikkalaiseen mytologiaan – toisaalta suomalaiset lähiöt ja epätasaiset katuosuudet tulevat myös tutuiksi. Ihmissuhteitten kestävyys on koetuksella vanhojen kaavojen ratkeillessa nykypäivän raastavassa venytyksessä.

Kaiken yläpuolella mahtavaa onnenpyöräänsä käyttelee neiti Fortuna. Osuuko jättipotti kohdalle vai jumittaako viisari rosvosektoriin?

Ikaroshan ei tässä laulussa yllättäen sulakaan auringon paahteessa, vaan hän saapuu käyttäen auringon siltaa. Karaistuvatko hänen vahasiipensä uuteen muottiin viileässä ajan virrassa? Peitetäänkö hänet kuitenkin lopulta uusmaalaisen lähiön avonaiseen viemärikaivantoon?

Hyviä kysymyksiä.

Antoisaa syksyä sinne!
Martti.

26.9.2007 Jiggeri kysyy:
Semmonen asia askarruttaa että etkö millään saa itseäs ja bändiäs Jormuan
lavalle Kajaniin tai Naapurivaaralle sotkamoon? Oulussa olet kyllä vähän
väliä mutta tänne et ole vielä eksynyt.
T Jiggeri

Martti vastaa:
Huomenta Jiggeri.

Jormuan järjestäjäorganisaatio ei vielä ole lähestynyt Napanderia esiintymispyynnöllä. Jormua lienee suuri mahdollisuus, jonka täyttymystä odotamme ensi vuoden kuluessa.

Muuten. Sotkamossa ja Kajaanissa kyllä käytiin musahommissa pättyneenä kesänä. Sotkamossa oltiin siinä keskustassa minifestivaaleilla. Jymyn jättipyhättö oli pesäpallon heiton päässä. Keitimme huttua ja merkki oli päällä. Hyvä.

Martti.

25.9.2007 Meri kysyy:
Hyvä Martti, ollaan kaveripiirissä mietitty tämmöistä asiaa kun Kana sanoo-nimistä biisiä on löytynyt kahdella yhtyeen nimellä, Martti Servon ja Napanderin sekä Kontra-nimisen bändin nimellä. Kummankos yhtyeen kappale
se sitten oikein onkaan, auta meitä Martti ja kerro kuuluuko kyseinen kappale teille. Kontra esittää ilmeisesti biisiä nimellä Onomatopoeettinen alkoholiliike, mutta olen nähnyt sen liikkuvan myös Martti Servo – Kana Sanoo
-nimellä. Helpottaisi oloamme jos viitsisit valaista meitä Martti. Kiittäen vastauksesta jo etukäteen,

Meri ja muut täältä pohjoisesta
PS. Kiitos mahtavasta keikasta Rovaniemellä lauantaina!

Martti vastaa:
Iltaa Meri.

Tämähän nyt on perin merkillistä. Yhtä enigmaa ja suurta arvoitusta tämä kotkottavan kanan dilemma. Täyttä selvyyttä on vaikea aikaansaada, mutta salaperäisyyden verhoa voi pikkasen leikata mattoveitsellä.

Nääs kyllä se mitä ilmeisemmin on Kontran kappale. Näin on minulle kerrottu. Ainakaan Martilla ja Napanderilla ei ole mitään telkemistä sen kanssa. Itse en ole edes kuullut kanan kotkottelevan levylautasella riisipedillä. Kappale on minulle aivan vieras.

Joskus SubTv:n Yösydäntä tehdessä Martilta kyseltiin kanssa tästä Kana sanoo -kappaleesta. Epäilin kysyjien sienestävän myöhäsellä. Mutustelevan ja kyselevän sitten.

Eli en todellakaan tiedä mistä tämä sekaannus on saanut alkunsa, mutta meitin kappale se ei ole.

Ja kiitos muuten kiittämästä. Rovaniemellä oli mahtavata.

Martti.

4.9.2007 VJ kysyy:
Toro Toro!

Kertooko kappaleenne ”Kuka Siellä” Portugalin sisällisodasta?

Tsemiä, tsemiä ja pidetään lippu korkealla!

t:
VJ

ps. Koska Napander tulee Malmin LuckyLady-ravintolaan tai Malmin Tilikkaan
keikalle?

Martti vastaa:
Huomenta VJ!

Täällä vielä odotellaan uutisia Portugalin sisällissodasta, mutta taannoisen vallankumouksen tiimoilta löytyy yhteneväisyyksiä.

Kun Portugalin armeijan urheat sotilaat 1970-luvun alussa marssivat kukkaset kiväärinpiipuissaan, yllättyi koko maailma. Hämmennys oli suuri.
Mitäs solttupoikia nämä ovat, kun tuollaiset kovat piipussa kulkevat?
Maailma oli polvillaan ja kädet pystyssä tämän amisioonin edessä.

Myös Kuka siellä- kappale jättää kuulijan hämmennyksen tilaan. Kysymys on ihmisen sisäisistä taisteluista. Ne ovat kipeitä, mutta verettömiä. Nämä tappelukset tuottavat sotilaalleen muhevan mullan, josta kaikki kukat voivat kukkia. Fleur de Holland, Hollannin kukat.

Ja mitä tulee Malmiin, niin se kiinnostaa. Katsotaan.

Martti.

20.8.2007 Jukka kysyy:
Moi Martti!

Piti ihan kirjoittaa ekaa kertaa sulle, kun tässä ylitöitä taivutellessa
saa uutta puhtia Napander-kappaleista. Pakko siis kehua vähän ja palata
vähän ajassa taaksepäin: Kyllä on sitten onnistunut teos tuo Sydämen
Amiraali -pitkäsoitto! Erityisesti ”Marttyyrin aika” ja ”Odysseus” ovat
aivan mielettömän upeita kipaleita! Mutta täytyy saman tien sanoa, että
laatu ei kyllä pääse koko levyllä pääse notkahtamaan puolta piirua
enempää. On arrit nimittäin sen verran kohdallaan. Ja vielä ”Katse
penkkaan päin” wäkä-wäkä mellotronisaundeineen (tai mitä ovatkaan) –
todella mehevää! Ei toki sillä, että sanoitukset jotenkin jäisivät
saundien varjoon. Silkkaa mehevyyttä kautta linjan, sanoisin.

Tähän loppuun vielä iso kiitos koko Napanderin mahtavasta ja
ainutlaatuisesta panoksesta koko maailman musiikkimaisemalle. Pitkää ja
tuotteliasta uraa Martille ja Napsuille!

toivoo: Jukka

PS: Sori että kehut tulevat yhden levyn verran myöhässä. ”Täältä pesee!”
on vielä jäänyt kuuntelematta – keikalla tosin vaikutti, että se sisältää
pitkälti ”pienimuotoisempaa” sointia ja teemaa kuin Amiraalilla – eikä
siinä mitään.

Martti vastaa:
Terve Jukka.

Erinomaista, että siellä on mahdollisuus ylitöitten lomassa nauttia
tasapainoisesta viihteestä. Musa auttaa jaksamaan.

Ja arvostan myös taipumustasi kuunnella hötkyilemättä parin vuoden
takaista tuotantoa. Ei aina tarvitse olla ajan hermolla. Meinaan kiireinen
maailma vaatii nykyään jatkuvaa läsnäoloa ja tarkkuutta, siksi
jälkijunassa tilanteisiin saapuminen on jopa suositeltavaa ja virkistävää.

Jatketaan samaan malliin!
Martti.

13.8.2007 Himmeli kysyy:
Himmeli kysyy

Terve Martti!
Olet arvoisan isäni etunimikaima.Miten on? Tupee vai peruukki? Ja kiinnityksestä, kaksipuoleisella teipillä vai liimalla? jos liimalla niin millä? Keepperillä vai oikein kunnon kaksikomponentti liimalla ns.ikuisuusliitos?

Jatkoja!! T:Himmeli

Martti vastaa:
Päivää Himmeli.

Onnittelut ensinnäkin loistavasta isävalinnasta. Laatuaika Martin kanssa
kestää pitempään kuin vartin.

Siitäpä päästäänkin eri kiinnitysjärjestelmien paremmuuteen. Puuttumatta siihen, mitä kiinnitellään, on Martti aina suosinut pysyviä, pitkäkestoisia liitoksia. Kunnollisen pysyvyyden takaamiseksi hankala ja aikaaviepäkin tarkaisu ei ole tarpeeton.

Suosittelen kiinnitykseen täkkipultteja erillisillä lukkomuttereilla. Eivät paikat enää hölsky. Oikean kireyden voit varmistaa momenttiavaimella.

Turvallista loppukesää sinne!
Martti.

21.7.2007 Sergei kysyy:
Martti, Tervehdys!

Mistähän johtuu, että olette ana niin hyviä – itse maestro and his big band? Olin hikisessä kaukalossa Orivedellä 21.7. Club Rodeossa klo 00.30 -, ja esiintymisenne siellä – jopa siellä – satoi kuin toukokuussa kaikki laariin!
Oli syntymäpäiväni, ja niinhän Napander aivan oikein sen aloittikin Allun
synttäreillä…Spasibo!

Sergei, Svetogorsk, länsiranta

Martti vastaa:
Huomenta Sergei!

Napander on makkeimmillaan hikisessä kaukalossa unohtamatta kuitenkaan
hehtaarihalleja. Täytyy toisaalta kyllä myöntää: yllättävän mukavaa oli,
itse asiassa erinomaista. Odotuksia kun nääs ei ollut oikein minkäänlaisia
– paikkana täysin uusi ja outo.

Oriveden nuorekas tempoilu vie mukanaan!

Martti.

15.7.2007 Heikki kysyy:
Hei Martti!

Kuulin että teillä oli simessä varakitaristi ja
kosketinsoittaja?? Onko tämä totta? Porukka olisi varmasti halunnut nähä
Hannun koskettimissa. Ja laitoin subtv:n johtokunnalle viestiä Martti
Servo
& Yösydän ohjelmasta mutta ei ole tullu vastausta :S Mutta hyvät illan
jatkot ja maito varat jatka samaan malliin 😀

A.K.A Muudi

Martti vastaa:
Huomenta Heikki.

Hälytytstila ohi. Kuulemasi uutiset ovat osin oikeita, mutta
vääränsuuntaisia. Maunoa todellakin tuurasi jo Napanderin ulko- ja
sisäjäseneksi tituleerattava Antero Kyllästinen. Mauno nääs oli
lomamatkalla Italiassa.

Sen sijaan Hannua ei ole kukaan paikannut koskaan. Siellähän Hanski
kioskiaan piti myös Rovaniemellä. Ja Maunokin jo palasi reissuiltaan.
Hyrynsalmella ja Lahdessa oltiin justiin peruskokoonpanolla.

Jatketaan!
Martti.

30.6.2007 Herra X kysyy:
Hei Martti! Oletko ajatellut koskaan ruveta meterologiksi? Näyttäisit
tv-ruudussa vaikkapa Pekka Poudan sijaisena todella vakuuttavalta!
Varmasti piristäisi koko kansan aamua Martti Setä
toivottamassa hyvää huomenta ja tällaista säätä tänään.

Ps koska tulee yösydän kokoelma?

Herra X Tampere

Martti vastaa:
Päivää Herra X

Aijaijaijaijai. Vyöhykerintama liikkuu fennoskandian yli hiljaa ja jälkiä jättämättä. Odotettavissa iltapäivään saakka alle neljä kiloa sadetta…

Voisihan tuo siis olla mieluisa homma tuo meteorologin homma. Pidän tästä
lähin puhelimen auki ja odottelen soittoa meteorologian laitokselta. Jos
ne vaikka haluaisivat sinne reippaan kesäpojan.

Martti

19.6.2007 Masa kysyy:
Terve Martti.

Seurailtuani paidoista virinnyttä kirjoittelua,huomasin,että en huomannut kenenkään toivoneen sitä kaikkein tärkeintä mallia.Nimittäin,itsekin silloin tällöin tajuaa töpeksineensä ja huomaa että kuinka vaikea antaa tyhjentävä selitys toiminnalleen,esim.parisuhteen saralla tai vaikka työelämässä.Ajatellaanpa mitä tahansa tyrimistilannetta,niin mikä olisikaan mahtavampaa kuin päällä olisi kaikesta vastuusta vapauttava paita”TEIN SEN,MIHIN NÄILLÄ LAHJOILLA PYSTYIN”.Ehdotuksena selkäpuolelle voisi laittaa Maunon syvällä rintaäänellä lausumat sanat”SITÄPAITSI, NYT EN AIO TYRIÄ”.
Että tämmöisiä mietteitä täältä Stidilästä kumpuaa.Oikein hyvää kesää sinne koko orkesterille ja tervetuloa tänne meidän kylille.

Ps.Ilahduttavaa huomata
että kansan ääntä kuullaan,kaksi vuotta sitten ehdotimme emännän kanssa Calypsossa,että hankkisivat teidät sinne soittamaan,ja kas,mitä näinkään keikkakalenterissa,mahtavaa.

Terveisin Masa

Martti vastaa:
Päivää Masa.

Erittäin hyvä ehdotus. Kyseinen paita julistaisi aikuisuutta, itsetuntemusta ja sovussa elämistä maailman kanssa. Selkäpuolen teksti on tottakai velvoittava, mutta toisaalta tyrimisen tai onnistumisen jälkeen voi aina vilkaista etumusta, ja todeta: ”tein sen, mihin näillä lahjoilla pystyin”. Itseään toteuttava kehäpaita siis.

Pian pitäisi tyttö-paitaa tippua tarjolle, ehkäpä seuraaviin satseihin sitten levitellään lahjoja. Ensin pitää kyllä saada muutama paita myytyä,
jotta saadaan uutta tavaraa kehiin. Laatutekstiilit ovat hinnakkaita.

Kohti Calypsoa!
Martti.

Jarppi toppuuttelee:
Tyttöpaita ja tyttöpaita. Tulee kun keritään. ”Pinna kiristyy”
J

19.6.2007 Kaalipatu kysyy:
Tervehdys Martti!

Mieltäni on askarruttanut jo pitkään muutama kysymys, joihin olen etsinyt epätoivoisesti vastauksia käyttäen aikamme raskaimmasta päästä olevia informaationlähteitä. Kuitenkin sekä google, että sudenpentujen käsikirja
tuottivat pettymyksen ja ”Älliä vai eitä” tuotti ”ei”-tä. Toki tiedän Martin tietävän vastauksen kaikkiin kysymyksiin, niinkuin kysymykset kaikkiin vastauksiinkin, mutta eihän gurua sovi turhaan häiritä. Muiden lähteiden pettäessä katson kuitenkin nyt itseni oikeutetuksi astumaan tänne
pyhimmän tiedon alttarille.

Ensimmäinen kysymykseni koskee ravintotiedettä. Tunnetusti voi roskaruoka miehen nujertaa, eikä suurempien voimien otteessa paljoa pyristellä. Erilaiset John Travoltan ja kebabin aiheuttamat komplikaatiot vaivaavat erityisesti täällä Oulun seudulla etenkin viikonloppuisin. Suunnistaessa loputtomien kebabravintolarivien välissä tapahtuu eksyminen väistämättä jossain vaiheessa. Kysymykseni kuuluu siis, miten voin suojautua Saturday night kebab feveriltä?

Niin ja muutama pikku juttu vielä tähtitieteen saralta, nyt kun tilaisuus on. Mitä on maailmankaikkeuden reunan takana? Olemmeko yksin kebabin kanssa
miljardissa galaksissa? Onko tietoisuus sidottu meidän kebabin rapistamaan kroppaamme? Onko aikamatkustus mahdollista etenemällä nopeaa vauhtia eteenpäin esimerkiksi pulssikebabmoottorilla varustetulla aluksella
joka saa energian fuusiokebabvoimalasta?

Nimimerkki Kaalipatu

Martti vastaa:
Päivää Kaalipatu.

Visaisia kysymyksiä siinä sinulla. Eipä höpötellä tähän alkuun mitään
turhempia, vaan köydään heti ongelmien kimppuun.

Kebabin asia on Martille tuttu. Ja Oulussa useasti käyneenä, tiedän toki
kaupunkinne houkutukset pikaruoan saralla. Sarurday Night Kebab Feveriä
vastaan täytyy käydä raskain ja vastaavin asein.

Travoltan ohella Grease lienee tuttu niin elokuvana kuin ravintoaineena.
Lisätään Saturday Night Kebabiin Greasea – siis rasvaa tuhti annos. Kun
kebab eli keppuli tarjoillaan laardipedillä, voit olla varma, että
pikkunälkä katoaa. Paksua rasvakerrosta pystyy myös oululainen
vastustamaan.

Mitä tulee maailmankaikkeuden reunaan, niin sitä ei ole olemassa. Voit
olla huoleti. Maailmankaikkeudella on vain keskusta, eikä sinne pääse
taksilla eikä pikallisbussilla. Siellä kuitenkin on jättimäinen
Metrokebab, joka toimittaa energiaa ja ravinteita koko maailmankaikkeuteen
tilauspohjalta.

Tästä tulemmekin kolmanteen kysymykseesi, joka koski kuuluisaa Mehmetin
aksioomaa. Onko tietoisuutta olemassa ilman keppulia? Tästä ei ole
varmuutta, mutta keppulia on olemassa ilman tietoisia entiteettejä. Tämän
todistaa maailmankaikkeuden keskuksessa toimiva jättimäinen Metrokebab,
joka toimii täydellä teholla, vaikka yhtään tilausta ei tulisikaan.

Aikamatkustus sen sijaan on suhteellista. Syömällä kolme lautasellista
kebabia rasvapedillä, menettää aika ja paikka merkityksensä. Eli tässä
mielessä aikamatkustus on täysin tätä päivää.

Kevyttä kesää sinne!
Martti.

13.6.2007 Kuninkaankatu kysyy:
Nyt on käynyt niin, että nimikyltti on vaihdettu postiluukusta toiseen. Tavarat paikoillaan, Martin CD:t, DVD ja julisteet ansaitsemillaan kunniapaikoilla. Mikä parasta toinen asuinpinta-alan kuluttaja osoittautui Martin suureksi kannattajaksi. Nyt naapurustokin tietää että Täältä Pesee. Ajattelimmekin juhlistaa Martti-kommuunin syntyä ensi torstaina Martti-bileillä asiaankuuluvine korvalääkkeineen ja muine nesteytyksineen, unohtamatta kuitenkaan sellofaaneja. Välitassun aikaan siirrytään läheiseen
Henry’s Pubiin Martin pläjäytykseen. Ennen setin räjäytystä ajattelimme armollisessa asuinmajassamme ottaa yhdet tuhdit Boogie Rooster –napanderit,
jonka kirpeän virkistävän maun tae on tottakai erikoispaksun sellofaanitangon pinnalta varovaisesti (hartioita kuitenkaan säästämättä) juustonkarhenninta apunakäyttäen eritelty kosmisista hiukkasista koostuva näkymätön energiarae.
Tämän jälkeen keskitymme tuohon keikaksikin kutsuttuun oopperaoperointiin tuijottamalla eteisen valkeata seinää tasan 45.34 minuuttia. Tällöin pystymme etäpurkamaan aivojemme reseptorien liialliset rasitteet ja kostetushäiriöt, sekä onnistumme kohdistamaan koko kallonsisäisen kapasiteetin maksimaalisesti illan ilotulitukseen.
Jatkofiilistelyt hoidetaan Kuninkaankadun Martti-kommuunissa. Toivoisimmekin, että Martti soittaisi vanhoista huippubiiseistä ainenkin Liikaa Kikkailin, jotta päästäisiin asian ytimeen ja kappaleen oppi painuisi syvälle paksuihin kalloihimme. Toivomuksena olisi jos voisit omistaa kappaleen Kuninkaankadun pojille.

Ikkunat ja ovet auki, nyt luukutetaan…

Kuninkaan katu päättää, muttei varmasti vaikene!

Martti vastaa:
Arvoisat Kuninkaankadun asukit.

Näin väkevimmän kesän alkumetreillä, olemme erityisen ylpeitä voidessamme saapua Kuopioon.

Teidän kaupungissanne kaikki on mahdollista. Sen tietää, kun herää aikaisin, ja näkee neulamuikkujen huojuvan tuulessa. Ainoastaan Kalifornian huojuvilla palmupuilla on sama vaikutus. Näin on Kalifornian asioista todennut elokuvaohjaaja Renny Harlin retrospektiivisessä lehtihaastattelussaan takavuosina.

Siksi uskallankin ennustaa: vaikka Kikkailua ei ole vähään aikaan keikalla soitettu, ja vaikka saavumme kaupunkiinne viime tingassa ilman harjoittelumahdollisuuksia, uskon Kikkailun irtoavan tosta vaan.

Kyllä se Kuopiossa on mahdollista. Siellä kaikki on mahdollista.

Martti.

1.6.2007 Ilpossible kysyy:
Kesäinen tervehdys Karjalan konnuilta!

Nyt on kuule Martti jo aikaste kova hätä täällä ja malttamattomuuden puuskat vaivaavat kehoani. Malttamattomuus, tuo perisyntimme, on ottanut lujan otteen molemmin käsin! Katson ja kurkin ja kurkin ja katson eikä mitään näy. Ja nyt ei puhuta subukka teeveestä vaikka sekin on perin valitettava ilmiö mitä yösydämeen tulee. Nyt puhutaan paljon vakavammasta asiasta. Irakin sodat ja ilmastonlämpenemiset ovat pientä tämän rinnalla! Hyvin pientä! Yhä uudestaan ja uudestaan avaan tietokoneeni ja menen eräille marttiservo.com -sivuistoille. Napsautan hiirtä oikealta ylhäältä, jossa lukee ”tuotteet”. Siellä se Perän Jarmo toivottaa kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyyteni mitta ei ole loputon. Onko oikein jättää ihmiset vaille asianmukaista kuositusta. Tätä epäinhimillisyyttä on jo kestänyt hyvin hyvin hyvin pitkään. Nyt siitä olisi tultava jo loppu. En kestä enää ja huudankin apuasi! Laita jo se Jarppi ruotuun tai kuka ikinä tästä vastaakin. Eikö niin Martti? Nyt on se aika jolloin on kaivettava ne rensselit ja pensselit komerosta ja ruvettava töihin. On kiva kuulla että esim ”On kivaa olla tyttö” -paita on tuloillaan, mutta uskon jo
menettäneenä kysynkin, että ymmärretäänkö antaa vai annetaanko vain
ymmärtää?

Huolestunein terveisin, Ilpossiple

Martti vastaa:
Huomenta Ilpossiple.

Karjalan notkea veri siellä liikahtelee, ja hyvä niin. Ja kaiken lisäksi
oikean virtauksen suuntaisesti.

Nimittäin nettikauppa Jarmo Perän komennossa on aukeamaisillaan. Näin
Jarmo kertoi kuukausikatsauksessaan viime viikolla. ”Pinna Kiristyy”-
paidat ovat tulossa ensin tarjolle, siitä hetken päästä saadaan ”Kivaa
olla tyttöjä”. Jatkossa mahdollisesti myös ”Partneri” ja ”Kumppani”-
paidat kuuluvat valikoimaan.

Napanderissa asiat tapahtuvat hitaasti, mutta varmasti!

Martti.

7.6. Jarppi lisää:
Kyllä kauppa on nyt auki. Pinna kiristyy T-paitaa saa sieltä.
Muuta mukavaa myöhemmin.

t ruotulainen Jarppi
22.5.2007 Hapa ja Milla kysyvät:
Hei vaan!

No niin, nyt se taas jatkuu. Rouva riipii villiintyneet villiviinit talon seinältä, ja tiiliseinään kasvin jäytämät aukot umpeen. Näin kuului käsky. No, ei kun fixaamaan, mutta annas olla, kuinka kauan huvittaa homma. Villisti viiniä nokkaan, mutta ei se siitä tunnu oikein lähtevän. Mikäs sitten? Tähän hätään auttaa vanha, jo monessa rempassa toimivaksi todettu resepti: Servo & Napander CD:t pyörimään radiomagnetofoonin nykymedian lokeroon satunnaisessa järjestyksessä non-stopina! Kaksi päivää ja sokkelit siistitty, räystäät raavittu ja ikkunan puitteet petsattu.

Tässäpä kesän remonttivinkki muillekin yo-talon tungoksesta… Sääksjärvellä nähdään!

T. hapa & malla

Martti vastaa:
Terve Hapa ja Milla.

Erinomaista. Napander on aina ymmärtänyt väsääjien ja remppaajien asiaa. Sydäntämme lämmittää kuin väkevä viini tämä viestisi. Koti kuntoon kotikonstein kasetti-, cd- tai megatavutoistolla.

Erkka saa muuten käyttää samaa metodia fiksatessaan autonsa pakoputkea.

Näkymiin!
Martti.

22.5.2007 Fyllitäti kysyy:
Pelastatko mun päiväni ja kerrot, ootko tänä kesänä Subukka teeveessä Yösydämessä? Vain sitä varten jaksoin elää pitkän talven 😉 Eipä ole telsumeediassa muuta katseltavaa kuin sinä, Telluksen tavoitelluin Uros!
Napandereille kesäterveiseiä!

T:Fyllitäti

Martti vastaa:
Päivää Fyllitäti.

Ettei nyt menisi päivä tärviölle. Pilalla koko päiväsydän. Nääs ei Yösydän tänä kesänä ole SubTv:n ohjelmistossa. Eikä tietoa ole mistään jatkosta telsumedian saralla mitenkään. Täällä kyllä odotellaan soittoja medialta, mutta puhelin vaikenee.

Ehdotankin väkevää kansalaislähestymistä televisioyhtiöihin, jotta asiat saadaan kuntoon. Myönteinen toive kanavapäättäjien suuntaan on aina toivottu ja joskus tuloksellinen.

Eteenpäin!
Martti

22.5.2007 A.k.a. Muudi kysyy:
Marttii!! Missä viipyy Maailman katsotuin tv ohjelma Martti Servo & Yösydän!!?? Ilman sitä ei pieni ihminen pärjää. Nyt huutoa subukka
tv:lle!! Martti on Kingi, Siitä emme tingin!! Mara älä koskaan lopeta! terkut koko remmille ja etenkin muudille

A.k.a muudi

Martti vastaa:
Halooo!

Ei täällä nyt oikein mitään voida, kun Yösydäntä ei vain ole päästetty ohjelmakarttojen orgaaneihin.

En halua olla sydämetön asiassa, mutta lähes kädetön olen: pommittelepa sinäkin kanavanvartijoita ohjelmatoiveellasi. Ehkä sitten sulku aukeaa ja virvoittava ohjelmavirta tulvii uudelleen!

Yösydän – yhteinen asiamme.
Martti.

18.5.2007 Jaana kysyy:
Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi ”On kivaa olla tyttö” -T-paitaa kesärientoihin. Onko mahdollista, että mainioiden fanituotteiden joukkoon saisi kyseisen tuotteen? Se näyttäisi varmasti todella hyvältä ”Hyvältä näyttää” rintanapin kanssa!

Ja kiitos vielä Tavastian Gaala-illasta. Oli mukava huomata, että raavaat miehet ympärilläni lauloivat antaumuksella On kivaa olla tyttö -biisiä. Kappaleella on selvästi oma mystinen tehtävänsä kansainjoukkojen keskuudessa.

Jaana

Martti vastaa:
Terve Jaana!

Olet oikealla asialla. Paitanenäsi on vireessä ja se haistelee leppeitä tuulia. Sillä kyllä. Kivaa olla tyttö- paita on todellakin tulossa.

Ja tästä olemme todella iloisia: tyttömäisyys elää ja voi hyvin jannuraavaan parissa. Napander sukupuolten asialla.

Kohti kesää ja lyhythihaisia!

Martti.

18.5.2007 Minna kysyy:
Hei Martti!
Heti ensi alkuun kiitokset uudesta levystä koko poppoolle. On osuvaa tekstiä ja tarttuvaa säkeistöä moneen makuun. Uusimman sinkun ns. b-puolikin on totta joka sana, mutta jokainen tulkinta on tietenkin omansa. Suosikkejani tällä hetkellä ovat ehdottomasti kuitenkin Testovoimaa, Kivaa olla tyttö ja Nyt santsataan! Partneri ja kumppani miellyttää myös korvaa, ristimme sen täällä moottorisahalauluksi. Voisihan siinä kuvitella olevan puhe myös kesämökkiläisen puusavotasta: kun tulee leuto ja lämmin, pannaan Partner haisemaan bensalta ja tuoreelta puulta. No, Martin oma tulkinta on parempi, ja selvitti asiaa. Partnereita ja kumppaneita on muuten kummasti ruvennut huomaamaan pitkin raittia, joten (No nyt tuo kissa yrittää myös osallistua tämän viestin kirjoittamiseen, joten mikäli virheitä pukkaa tai viesti lähtee ennen aikojaan, se on kissaherran tahto ja toivomus.) kyllä ajatus on mainio ja laulu erinomainen. Rohkenisin ehdottaa Jarpin tuotevalikoimaan teepaitaa mallia Partneri ja toista mallia Kumppani, molempien selkään teksti Martti Servo ja Napander. Kaverit ja pariskunnat voisivat hyvinkin moiseen ostokseen sortua… Ainakin minä! Miten olisi? Myydään vain pakettina.

Uudelta kiekoltanne löytyy myös huikaiseva esitys Pipopäästä, jonka itseasiassa onnistuimme tallentamaan (osittain) livenä Himoksella menneen talven lumilla. Hieno helmi populaarikulttuurimme saralla! Siis Dynyn esitys, ei niinkään videotallenteemme, vaikka ei sekään huono ole. ”Miks kaikki mättää?” on muuten kysymys, joka on ollut huulillamme useammankin kerran tässä viime kuukausina. Ensin joulun alla suuri operaattoriyrittäjä antoi sähköpostiosoitteeni muiden käyttöön ja kun asia lopulta selvisi, moni juttu oli mennyt vääriin osoitteiisiin, mikä on enempi tai vähempi kiusallista… Sain myös itse viestejä tuntemattomilta, luulin roskapostiksi. Sitten postin tulo loppui kokonaan. Vaihdoin operaattoria. Sitten tietokoneestani kosahti kovalevy. Ostin uuden koneen. Sitten palkanmaksussa oli ongelmia. Ne selvitettiin. Sitten kokeilin onneani uuden työpaikan suhteen. En saanut sitä. Sitten hain matka-apurahaa. Määrärahat olivat lopussa. Sitten ilmestyi uusi
Martti&Napander, ja jo helpotti!!! Kaiken saldona siis lienee ollut se, mitä Napander-tuotannossa on jo aiemmin todettu: se on elämää, sitä opiskelee.

En tässä vie enempää aikaasi kommentoimalla kaikkea kommentoitavaa, tahdoin vain kiittää uudesta hengentuotteestanne, jonka kaikki viisut ovat hienoja ja erilaisiin mielentiloihin ja tilanteisiin sopivia. Ja kiitos huikeasta elämyksestä Tavastialla, kyllä näytit Martti onnelliselta. Ensi kerralla pistä edes kravattisi myyntiin, kun siihen säästettiin toivorikkaina rahojamme… Ja terveiset Pirhoselle, huippusanoittaja. Esitättehän Varkaudessa wanhasta tuotannosta ainakin Sydämen amiraalin, pliiiiissss!? Oletteko muuten koskaan esittäneet livenä Hyvät bailut
-kappaletta?
KIITOS!

Martti vastaa:
Terve Minna!

Kiitoksia mahtavasta postista. Todella mukavaa saada kunnollista mietittyä palautetta levystä. Koko ryhmä kiittää täältä. Itsekin olemme tyytyväisiä albumiin ja Tavastian vedosta jäi mahtava tunnelma. Mutta sitä skragaa ei kyllä Martti myy… maidontuottajien kunnialahja Aurasta!

Pistän tämän postin Jarpille tiedoksi. Tuo Partneri ja Kumppani ajatus on hyvä. Myös Kiva olla tyttö -paita on harkinnassa.

Näkymiin!
Martti.

15.5.2007 Mikko ja Iiris kysyvät:
olisimme mielellämme tulleet katsomaan sinua mutta kuka lähtee sunnuntaina aamuyöstä ravintolaan kahdenkymmenenkilometrin päähän taksilla muutamaksi tunniksi.ravintolassa sanottiin kun soitin että aloitat kl 01 onko se normaali artistin työrupeama vai oliko päivämäärässä jotain erikoista. euroviisut ei luulisi vaikuttaneen vai vaikuttiko Martti Servo ja Napanderin esiintymiseen?

T.Mikko ja Iiris ps.lähetä meille fanituotteita
(:

Martti vastaa:
Huomenta Mikko ja Iiris.

Kyllä Napander on täysin ulkopuolisten voimien tahdoton heiteltävä omasta tahdostaan. Kaustisilla järjestäjä pyysi meitä aloittamaan vasta Euroviisujen pistelaskun jälkeen. Suostuimme tähän pyyntöön, koska ymmärsimme nykypäivän folkmusiikin kiinnostusarvon kansanmusiikkipääkaupungissamme Kaustisilla. Normaalimpi soittoaika on kyllä noin 23 ja osia.

Ja enkä lähetä tuotteita. Ne hommat meillä hoitaa tuotevaltuutettumme Jarmo Perä. Pistäkääpä Jarpille postia – osoite löytyy napanderin kotisivuilta!

Aurinkoista kesää sinne!
Martti.

7.5.2007 Ilari kysyy:
Tervehdys Martti!

Nyt se sitten on tapahtunut. Nimittäin ensimmäinen (meikäläiselle) Martti Servo & Napander-keikka on tullut käytyä katsomassa oikein paikan päällä.
Tavastia-klubi (4.5) oli kansoitettu kohtuullisesti, niin lattian, kuin lavan puolelta. Yhteiselo vaikutti olevan riehakasta ja samalla säyseää. Tennarini naputtivat tahtia, käytännön syistä vuorotellen ja kappaleiden kertosäkeisiin oli suuri ilo yhtyä, panin nimittäin parastani, jos huomasit. Pmmp:tä edustaneet Gogo-tytöt hivelivät silmiä ja korvia. Muutkin vieraasi tuntuivat pitävän lystiä ja nauttivan olostaan. Napander ja Martti toimivat saumattomasti, innokkaina kuin teinipojat. Parempaa viikonlopun alkua en nyt äkkiseltään keksi. En nimittäin koskaan liene ollut konsertissa, jossa ei esiintynyt lainkaan järjestyshäiriöitä, ainoastaan parastaan panevia muusikoita ja meiningistä nauttivia kansalaisia. Jos asiaankuulumatonta rytkettä olikin, ammattitaitoiset agentit kai hoitelivat asiat vaivihkaa. Tästä suuri kiitos Teille Hra Martti! Olette palauttaneet uskoni live-keikoilla käymisen kannattavuuteen! Tulen varmasti uudelleen, jahka lähistölle osutte.

Oli minulla toki kysmyskin.
Huutokauppaahan siellä käytiin kohtuullisen ansiokkaasti vanhoista esiintymisasuista. Miksi et Martti laittanut omaa pukuasi tulilinjalle? Massia nimittäin olisi löytynyt, käteisenä jopa. Vai onko Martin vaatteita hankalaa, jopa ehkä mahdotonta täyttää?

Parhain terveisin,

Ilari
Martti vastaa:
Huomenta Ilari!

Kiitokset postistasi. Oli mahtava ilta tuo Tavastian ilta. Itsekin lähes riehaannuin, ja ennen kaikkea näistä loistavista vierailijoista. Kyllä jotenkin toimivalta tuntui koko kattaus.

Mutta jälleen kerran: kiitokset sinne yleisöön. Ilman kuuluvaa ja näkyvää tennarin nirskutusta tantereeseen jää homma puolitiehen. Nyt painettiin täysillä loppuun saakka! Kiitokset.

Puvun kauppaaminenpa ei ole tullutkaan mieleen. Ehkäpä seuraavissa levunjulkkareissa….

Martti.

1.5.2007 J kysyy:
Heipä hei Martti!! Uusi levy on tosi hyvä!!Voisitkos vähän valottaa mistä tämä ”partneri ja kumppani” kappale kertoo?
Jostain syystä ei meinaa oikein avautua se teksti.

terveisin J

Martti vastaa:

Huomenta Jii!

Kyseinen kappale aiheuttaa täälläkin päänsärkyä ja pientä kipristelyä.
Mistä tämä tuli ja mitä tämä on?

Alunperin taisi olla jotain yritystä selvittää ympäristölleen lähes harmittomien yhteiskunnan ulkopuolisten toimihenkilöiden – pikkurikollisten ja hamppareiden maailmaa. Pari sankaria siinä vain huilailee talvikaudet ja väsää jotakin kesälämpöisillä. Kun on mukavat paitahihaskelit.

Mutta kuinka kävi? Lopputuloksessa kuitenkin taitaa jotenkin kuulua tukkikämppien kaiku ja Rannanjärvikin.

Ei tajua. Mutta antaa mennä ja lujaa!
Upeata kevättä sinne!
Martti.

1.5.2007 Nöyrä kysyy:

Suuri kysymys siis kuuluu, että meinaatteko esittää Ufo tarjosi kaakaon-kappaletta pian tulevalla Tavastian keikallanne? Kappale on mitä loistavin, emmekä tiedä onko keikka tulemisen arvoinen ilman tätä loistavaa
kappaletta sillä ilman sitä tappio voi olla liian raskas.
Kiitoos!

Nöyrä ihminen

Martti vastaa:
Huomenta Nöyrä.

Tottakai Ufo pannaan kiertoradalleen. Ja tällä kertaa se tehdään poikkeuksellisin ja massiivisin menoin.

Kannattaa kyllä tulla nauttimaan Tavastia Klubin planeettainvälisestä tunnelmasta.

Tervetuloa.
Martti.

1.5.2007 Markku kysyy:
Tervehdykset,

Näinhän taas kerran osoititte vedenpitävän todeksi yhtälön
Martti ja Napander + Tampereen Yo-talo = väki on hurmiossa.

Uudet kappaleet kuulostivat varsin pontevilta ja tehokkailta, erityisen uljaasti kajahteli ”Tein sen mihin näillä taidoilla pystyin”. Joraamisen yhteydessä analyytikko havainnoi, että aiemmilta levyiltä kuultiin valikoima keskeisiä kappalesuuruuksia, mutta edelliseltä albumilta ei ainuttakaan. Ottaako orkesteri viime keikkaputken jälkeen harkitusti pikkaisen etäisyyttä ”Sydämen
amiraalin” kappaleisiin, kunnes joskus taas koittaa marttyyrinkin aika
ja suunnataan katseet välillä penkkaan päin?

Mieltä lämmitti myös tilaisuus keräillä setin jälkeen koko yhtyeeltä nimikirjoitukset ”Avatkaa ovi”-cd:n vihkoon. Levyhyllyssäni nimmareitanne tervehtivätkin ilolla Einojuhani Rautavaaran ja Oscar Castro-Nevesin vastaavat.

terv. Markku

Martti vastaa:
Terve Markku.

Ja huhhuh. Kovassa seurassa nimmarit siellä. Naamaria kuumottaa.

Ja kiitokset kiittämisistä. Mahtava tunnelma oli YO-talolla kerrassaan – uudet kappaleetkin menivät ihan tosta vaan. Osansa siitä ansiosta saa kyllä upea yleisö. Kiitokset sinne.

Ja mitä tulee Amiraalin kappaleitten puutteeseen, niin se oli kyllä vahinko. Mehän teemme joka keikalle biisilistan aina erikseen paria tuntia ennen vetoa. Nyt tosiaan kävi noin. Mitään älyllistä valintaa ei meillä harrasteta – luotamme sattumaan ja evoluutioon. Ainoastaan uusien kappaleitten sisäänajaminen on nyt tietoisesti tapetilla.

Kyllä Marttyyri ja Penkka vielä soivat!

Näkymiin!
Martti.

25.4.2007 M kysyy:
Huikean hieno asia tuo uusi levy! Härifrån tvättas! Olemme sitä jo ehtineet aavistuksen verran odotellakin. Keikkakalenteriasi katsellessa joutuu väkisikin hiljentymään sen kysymyksen äärellä, jotta milloin taas Kymenlaaksoon? Ouluun näemmä ehdit kyllä useaankin otteeseen… Hurjasti

koko lössille stemppiä, tv. M Kotkasta

Martti vastaa:
Huomenta M!

Kiitoksia. Toivottavasti tuote todellakin pesee. Täällä ainakin on orvaskesi hellänä kuuraamisen jäljiltä. Käsittääkseni Täältä pesee! vastaa edullista hiekkapuhallusta ja on kuivapesun jälkeen tehokkain tajunnantyhjennin. Näin uskomme.

Ja totta tuo Kymenlaakson asia. On se jännää. Viime keväänä tuli postia Oulusta ja pohjoisesta, kun siellä ei oltu käyty pitkään aikaan. Nyt siellä todellakin käydään ja Kymenlaakso ja Etelä-Pohjanmaa näyttävät olevan paitsiossa. Voittajina siis Varsinaissuomi, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Uusimaa ja Savo.

Aluellinen tasa-arvo siis toteutuu jotenkin silloin tällöin eri vuosina.
Mutta ei hätää. Komitea istuu jo suljettujen ovien takana pohtimassa palvelujen turvaamista koko valtakunnan alueella kaikkina aikoina.

Kärsivällisyyttä. Ja loistavaa kesää Kotkaan!

Martti.

23.4.2007 Santeri kysyy:
Moikka Martti.

Alkuun kysytään että miten menee? No sitten asiaan. miltä tuntui tehdä Mr. Lordin kanssa BoogieWoogieReggaePartyRock´nRollMan biisiä? Ainakin lopputulos on tosi hyvä eikä kappaleesta löydy moittimsita. Taidankin
tästä raahautua kauppaan ostaan teidän uutta levyä.

Menestystä uralle.
T. Santeri Lehtonen

Martti vastaa:
Huomenta Santeri!

Ja kiitokset kiittämisestä.

Mukavaa oli Mr Lordin kanssa musahommissa. Vanhoja tuttujahan tässä ollaan, mutta ainahan se tietty jännittää, jotta mitä syntyy.

Nooo. Misteri saapui studiolle sovittuun aikaan. Istahdimme alas ja puoli tuntia siinä vaihtelimme kuulumisia. Nautimme Lordi Colaa.

Häneltä puuttuivat myös nimmarit jostain Napander-levystä. Hoidimme kirjalliset työt ja sitten monsteri laulukoppiin. Hyvin meni. Jälki omasta mielestänikin komeaa – ammattihirviöhän se on!

Ei muuta kuin upeata kevättä sinne! Ja varo vähän, ettei kyntyset mene verille kun levykauppaan raahaudut!

Martti.

20.4.2007 Kalle kysyy:
Tervehdys Martti ja Napander!!

Uutta materiaalia tulikin jo odotettua niin että vanhat levyt on lähes läpipuhki kuunneltu – kappaleet eikun paranee soitossa!

Uusi kiekkonne pesee ja linkoaa!!! Iskee kuin korkeajännitys ja on mielyttävää korvalle – sielulle ja keholle!

Kiitos jälleen kerran!

Fani Pirkanmaanlta

Martti vastaa:
Kalle.

Ole hyvä. Tykkäämme tästä itsekin!

Martti.

9.4.2007 Tero kysyy:
Parahin Martti,

Rumpalinne Juha Löysä Dyny Lötjönen hymyili poikkeuksellisesti patteristonsa takaa Vantaan Länkkärin keikalla.

Toivottavasti orkesterilla ei ole sisäisiä ongelmia?

Mauno on Mauno ja ehdoton ykkönen, mutta varakitaristi Anteron tyylikkäät
stemmat Lissussa nostivat kappaleen aivan uusiin sfääreihin!

Tero

Martti vastaa:
Terve Tero.

Olet oikeassa. Syyt Löysän virneeseen löytyvät orkesterin roolituksista ja maankuoren liikkeistä. Nythän on nimittäin niin, että tulevalla albumillamme on kappale nimeltä Pipopää. Ja sen tulkitsee itse Juha Lötjönen. Moista ei ole tapahtunut koskaan levylaulamisen historiassa.

Nooo. Nyt oli sitten sovittu, että Pipopää vetäistään ensimmäistä kertaa livenä seuraavana päivänä Himoksella. Juha vähän ulosmittaili solistifiiliksiä muikistelemalla ennakkoon Länkkärissä.

Himoksella hymy sitten esitystilanteessa hetkeksi hyytyi, mutta palautui jälleen keikan jälkeen Juhan huulille entistä vapautuneempana. Pipopää oli menestys.

Elätteleekö Juha unelmia omasta solistin urasta? Starttaako Juha Lotjonen Blues Patrol viimeinkin maailmankiertueensa? Mihin kaikki johtaa? Tämä ei jää tähän!

Ja Anteron asiasta olet täysin oikeassa. Antsan laulu on musiikkia korville.

Kohti seuraavia keikkoja!
Martti.

9.4.2007 Ari kysyy:

Moi

En ole eläisäni kuulut yhtä huonoo esitystä ja laulua olis parasta kun
lopetaisit en ikinä sinua kuuntelemaan hirvee kompi eikä laulussa ole mitään kehumista. kaveri sanoi samaa on itsekin soitanut .Lähdimme pois eihän sitä voinut kuunella Olis parempi kun ensin opettelisit laulamaan haetaan kuka vaan niin pystyy laulamaan samalla lailla

Hyvää Pääsiäistä tv ARI

Martti vastaa:
Päivää Ari!

Harmin paikka, ettei Napanderin pääsiäispasha uponnut teikäläiseen. Mutta toisinaan se vain on niin: aina ei voi musasta tykätä.

Ja onhan se ehkä välillä ihan hyväkin. Epämieluisaa matskua kohdatessa varmistuu se oma käsitys mielimusasta. Muutenhan kaikki olisikin turhan
asapaksua, jos kaikki olisi van ihan ookoo.

Mukavata kevättä sinne!
Martti.

28.3.2007 Jani kysyy:
Terve Mara!!

Terveiset pohjanmaalta!
Loskaaset on kelit ristus. Omistaako Mara kurahousuja hä Kävin katsomassa keikkakalenterianne ja petyin kovasti miksi ei keikkoja pohjanmaalla hä
No kurahousut jalkaan ja orottamaan utta levyänne.

Tv: Jani
Martti vastaa:
Huomenta Jani!

Roiskevarmistetut alaraajasuojat ovat käyttökelpoinen tuote. Martilla on käytössään haalarit, joitten hylkimisprosentti on noin 60. Normaalit roiskeet eivät aiheuta minkäänlaisia katkoksia toimintaan, mutta uppopallon pelailuun niitä ei ole tarkoitettu. Nyt keli on väkevästi kuivumassa, joten uusiin varustehankintoihin ei ole tarvetta.

Ja keikoista pieni rauhoittelu. Tilanne elää koko ajan. Hämmästyisin kovasti ellei mahtava pohjanmaa ole tapetilla seuraavan kolmen, neljän kuukauden sisällä. Kannattaa olla tarkkana asian tiimoilla.

Hämmästymisiä vältellen kevääseen!
Martti
28.3.2007 Jorma kysyy:
martti hyvä
olette tulossa rukalle 8.4 ja odotamme jo tulevaa keikkaanne peitset tanassa. mutta yksi asia mieltämme painaa,että joko vihdoin näemme tuon loistavan kitaravirtuoosi mauno tiiran ihan livenä? nimittäin kun kävi viime keväänä niin että oli joku tuuraaja soittamassa kun vierailitte sallatunturilla,jossa olimme keikkaanne tiirailemassa. eipä silti,hyvää oli musa silloinkin,tottakai! no mut nähdäämpä sit rukalla. meidät tuntee sit varmasti ainaki servo-paidoista..
keväisin terveisin martti-fanit lapista

Martti vastaa:
Huomenta pohjoinen!

Ja voivoivoivoi. Voivoi. Pitipäs tuota sattua. Mauno nimittäin viettää pääsiäisen syömällä pashaa ja maalaillen munia. Hälle sattui siis ylitsepääsemätöntä ja alikaivamatonta menoa ensimmäiseen lomanjälkeiseen
keikkaviikonloppuun. Eli Maunon olemassaolo jää edelleen Teille mysteeriksi. Valitettavasti.

Mutta Antero Varamiespalvelusta tulee! Ja Antsalla on skitta tanassa jo nyt! Ja uusia ralleja soitellaan varmasti jonkunkin verran. Toivottavasti tämä auttaa maunotuskaan.

Kohti Rukaa!
Martti.
28.3.2007 Paha kysyy:
Parahin Martti,

Paljon on vettä Sarsan uomassa virrannut sen jälkeen kuin viimeksi sanan säilällä löimme. Huomaan että myös Martti on keskittynyt viime aikoina YT-menettelytapaneuvonpitoon. Ilokseni olen huomannut että luukut on siltä osin lyöty kiinni ja rikottu lopullisesti joten mono lyö asvalttiin jälleen 12.4!? Tuolloin Artisti meets audience laineilla lipattavilla – olenko ymmärtänyt oikein että tuolloin sieltä pesee??? Muistetaan sitten vetää välitassut eturivin uroiden kanssa sillä enhän minä yksin siellä ole, meitä on siellä koko kuunteleva Suomi!

Työrintama -osastolta tiedustelisin artistin näkemystä rinnakkaisuniversumi -käsitteestä sillä olen löytänyt siitä elävän todisteen – ja vieläpä Martin avulla!!! Sähköisessä mediassa ajelehtiessa törmäsin sumuisilla saarilla vaikuttavaan artisiin jonka yhtymäkohdat Marttiin ovat kiistattomat. Tuo ääni, tuo liike ja ennenkaikkea tuo lavasäteily viittavaat Martti, veljeesi? Entäpä diskografia, kansan väärin tulkitsema entree euroviisuihin ja putoamisen mukanaan tuoma masennus, Doors – coverit jne. Ohessa kiistaton näyte DNA -riippuvuudestanne:

Mike Flowers Pops -Wonderwall <http://www.youtube.com/watch?v=Vy1ueZf1WMQ

Martti, milloin näemme perheenne yhdessä ja veljet lauteilla samassa
paikassa ja ajassa?

Paha Pirkanmaalta

Martti vastaa:
Terve Paha!

Kyllä. Tuotannontekijät ovat taas kohdallaan ja tehdasta ajetaan ylös. Uutta matskua pukkaa singlen muodossa 4.4 ja levyä 18.4. Ja keikoille lähdetään jo ensi viikolla 5.4. Lomautukset on peruttu, uudet Napanderin työasut silitettävinä toimitiloissa.

Ja olenpa otettu uudesta sukulaisesta. Mukava, että universumi pulottaa sopivasti eri kohdistaan mahdollistaen meikäläisten esiintymisen. Hyvä. Ja itse asiassa. Väkeviä kromosomeja löytyy myös Yhdysvalloista.

Pääsin nääs pistäytymään Las Vegasissa, ja siellä näin Jonesin Tompan. Eräs seurueemme jäsen piti Tomin liikehdintää marttimaisena, sopivan jähmeänä. Jannu kyllä lauloi paremmin eikä Doorsia lainkaan. Myös tukka ja parta olivat paremmassa maalissa.

Onko ihmisen evoluutio johtamassa piirteitten yhdenmukaistumiseen? Jään odottamaan vuosisatojen vierimistä ja esiintymislavan täyttymistä sukukokouksen muodossa!

Martti.

PS. On muuten hyvä versio tuo Miken veto Wonderwallista, tuumaa Oasis-faniksi tunnustautuva tuoteasiamies Jarmo Perä

28.3.2007 Juksi kysyy:
Terve mieheen!

sattupa niin hupaisa videopätkä, että vilkaskaas pois…mahtaa Marttikin tykätä kepeästä kenttähuumorista.

Kysyisin, että mikä osoite se joskus oli se sellainen welho@granat.com tai joku sellainen…lukeeko kukaan siihen lähetetyt terveiset??

Entä Amerikan keikka joka peruuntui 8.3.2007 ; onko uutta fuulaa tms. tulossa?

Yst. Terv. Juksi
Martti vastaa:
Päivää Juksi!

Erinomainen näyte videossasi ihmisen ja eläimen rinnakkaiselosta.
Karvaturrien kanssa on mukavaa, mutta ei aina kitkatonta. Taistelu ruoasta
on joskus väistämätöntä – iskuja annetaan ja saadaan. Ei siinä mitään.

Ihmisen asiallinen vettähylkivä asukokonaisuus ilahdutti myös meikäläistä. Oranssi väri takaa huomattavuuden myös liikenteessä. Hyvä.

Ja Minneapolis peruuntui todellakin. Lumimyrsky ja logistiset ongelmat yllättivät laajalla Amerikan mantereella. Koko napander-organisaatio pahoittelee tapahtunutta ja suuntaa luottavaisena kohti uusia ongelmia funtsislandian kautta!

Upeata kevättä sinne, ja keikoilla tavataan!
Martti.

28.2.2007 Mika kysyy:
Terve Martti!!
Tässä itsekin saksalaismekin omistajana lämmitti sydäntä nähdä sinut nojailemassa mersuun ja paiskaamassa pilvenmäen yläilmoille musikaalista merkitystä ks. autosta.Toinen juttu olis se et,pitääkö tieto paikkaansa että olette Napanderin kanssa 12.4-07 Viking line Amorellalla keikalla kun silloin olis tarkoitus tulla katsomaan sinua.

T: Mika Lattu Turuust

Ameriikan Martti vastaa:
Terve!

Kyllähän Mese on Mese. Ennenkaikkea jarrut tuntuivat olevan ajan tasalla.
Myös käänteinen kiihtyvyys mahtavine g-voimineen on meikäläisen mieleen.

Ja tottahan tuo keikkahommakin taitaa olla. Sinne vaan Saaristomerelle jammaamaan!

Pidetään pelastusliivit päällä ja höllätään kässäriä!

Martti.

28.2.2007 Jussi kysyy:
Olen usein kavereitten kanssa vääntänyt kättä Martin & Napanderin syvimmästä olemuksesta ja jäänyt aina yksin siihen vähemmistöön, joka väittää takana olevan jotain muutakin kuin huumorhumppaa. Haluaisin siis nyt tiedustella kohteliaimmin asian lähteeltä, millaisena näet musiikkisi syvimmän olemuksen ja tarkoituksen, jos sellaista voi määritellä. Ja mitä kaikkea piiloutuu huumorin verhon taakse? Sanoitukset herättävät joka tapauksessa ainakin minussa muitakin tuntemuksia, kuin ajatukset sulkevaa hymyä.

Kiitokset palasesta elämäni sisältöä. Uutta levyä ja etenkin keikkoja
odotetaan niin, että kuola valuu rinnuksille.

Jussi

Ameriikan Martti vastaa:
Terve Jussi!

Opposition asema on usein raskas. Enemmistöpäätöksillä lainmukaisesti ja demokratian sääntöjä noudattaen aivan oikein muovatut arvotukset määräävät mielipidesuuntien vuoksen.

Napanderissa ei haluta tätä vastustaa. Joskus kuitenkin oppositio on oikeassa. Oman mielipiteen säilyttäminen on voimille käypää, mutta erittäin tärkeää. Jossain vaiheessa sen mielipide kuullaan arvoisellaan tavalla.

Näin on asian laita tässäkin tapauksessa. Kyllä Napanderin musiikki on paljon muutakin kuin huumorihumppaa. Sitäkin toki tarvitaan, ja joskus tarvitaan huumorihumppaa, jossa on mukana muutakin kuin huumoria.

Napanderin musiikki sisältää kaikki elämän valöörit. Näin se on.

Ja lisää valöörejä huhtikuun puolessa välissä!
Loistavaa ja mielipidevahvaa kevättä sinne!
Martti.

22.2.2007 Masa kysyy:
Arvon Martti,

Sydänten Amiraalina ja muutenkin kovana supliikkimiehenä osaat varmasti vastata pariin askarruttavaan kysymykseen: Miten kaltaiseni fiksu ja tyylikäs abiturientti nappaa kesätyöpaikan koulun jälkeen? Entäpä kesäheilan, tai jopa pysyvämmän mallisen naisen?

Lisäksi olisin kovin kiinnostunut tietämään, josko Servo&Napander -kombinaatiolta on odotettavissa keikkaa keväällä tai alkukesällä Lahden seudulla – vai tärkkäsinkö paidankaulukset jo turhaan?

Mahdollista keikkaa ja kesän Yösydämiä odotellessa,
Martti ilman ärrää

Martti vastaa:
Huomenta Masa!

Aloitankin vastaukset vaihteeksi käänteisessä järjestyksessä. Ensinnäkin. Yösydämestä kannattaa olla suoraan yhteydessä SubTv:hen ja pikkuisen ahdistella asiassa. Sillä lailla, että tuntuu hyvältä. Nääs mistään ohjelman jatkosta ei ole tietoa. Saas nähdä, josko kentän liikehdintä avaisi Martille bunkkerin ovet!

Ja keikkoja tulee olemaan. Kun päästään maaliskuuhun, sekä Martin kotisivujen, että ohjelmatoimisto Welldonen kotisivut päivittyvät. Tulet näkemään silmät ilosta kostuttavan keikkatsunamin.

Kesätyöpaikan nappaat tehopäivystämällä.

Varaa mukaan riittävästi ravintoa sekä ennenkaikkea nesteitä. Ota myös patteriradio. Tee leiri kesätyöpaikan pääoven eteen. Kuuntele tiedotuksia radiosta. Ennenpitkää joku avaa oven ja paikka on Teidän. Toinen vaihtoehto on, että pääset tutustumaan poliisin toimintaan oppisopimuspohjalta.

Kesäheilan tai pysyvämmän tytylin nappaat samalla periaatteella. Ota kuitenkin ensin selvää heilakandidaatin musiikkimausta. Tiedotteitten sijaan kuuntelet sitten radiomankastasi hänen mielimusaansa täpöillä. Mikäli tytylin mielimusa on Napanderia, on paikka jälleen teidän!

Mukavaa kevättä!
Martti.

21.2.2007 Herra Jii kysyy:
Terve Martti-setä!
Ikävä on jo Yösydän –showta, palaako se nyt keväällä kenties ruutuun?

Yösydämellisin terveisin,
Herra Jii Espoost

Martti vastaa:
Huomenta hra Jii!

Nythän on niin, että Marti-sedällä ei ole mitään tietoa Yösydämen jatkosta. Mielellään sitä Ilmalan bunkkeriin valoisina kesäöinä vaeltaisi, mutta SubTv:n päättäjät vaikenevat.

Kehotankin niin Sinua, kuin muitakin yöpumppauksen ystäviä ottamaan yhteyttä SubTeeveeseen ja tiedustamaan sieltä. Josko ryhmä median ytimessä vielä innostuisi yötelsun saloihin!

Mukavata kevättä silti joka tapauksessa sinne!
Martti.

15.2.2007 Jambo kysyy:
Heihei!

Mahtavaa settiä levyillänne! Jatkakaa samaan malliin uudellakin lätyllä!

Olettekos tulossa lomanne jälkeen tonne Turengin seudulle (n. 20km Hämeenlinnasta etelään) keikkaileen? Olen juuri sitä ennen tullut täysi-ikäiseksi ja olis kyl mahtavaa nähä teidät ekaa kertaa livenä!

Entä mitens on tulevien telkkariesiintymisten laita? Onko Yösydän tulossa taas kesäksi meitä sunnuntaivalvojia viihdyttämään?

Littistuuletukset sinne ja hyviä jatkoja!

T: Jambo

Martti vastaa:
Terve Jambo!

Täysi-ikäisyys on loistava juttu, ja sitä kannattaa ilman muuta juhlia Napanderin tahtiin jossakin Kanta-Hämeessä. Uskonpa asian järjestyvän, meinaan keikkoja on tulossa huhtikuun alusta alkaen runsaasti – Hämeeseen nasahtaa väkisin useampiakin kattauksia. Eli tarkkailehan keikkakalenteria, kun se tuossa kuukauden sisään päivittyy.

Ja mitä tulee Yösydämeen, niin sen asiat ovat halvauksenkaltaisessa tilassa. Pumppauksen jatkumisesta ei ole mitään tietoa. Odottelen soittoa SubTv:ltä – josko jonkinmoista sähköiskua olisi tarjolla. Pistettäisiin sydänlihas värisemään!

Kohti kevättä!
Martti.

14.2.2007 Laura Ja Jenni kysyy:
Mieltä on askarruttanut jo pidemmän aikaa Rinne Reggaen yksi kohta..
Kappaleessa esiintyvä porkka, tarkoittaako Janne Porkkaa? Meillä ei muusta porkasta tietoa kuin Janne Porkasta. Jokainen meistä kaipaa Onnenpyörää ja Janne Porkkaa omalla tavallaan.

Ja sitten hieman ajankohtaisempaan kysymykseen. Mitä tehdä kun pelkää Joulupukkia? Näin joulun alla pukki saattaa vaania minkä hyllyn takana tahansa kaupoissa ja marketeissa. Miten selvitä päivittäistavaroiden hankinnasta? Miten selvitä pukkipelosta? Ja ollaan oltu kilttejä!

Jouluja!

Martti vastaa:
Terve Laura ja Jenni!

Ensinnäkin. Kyllä porkka tässä tapauksessa tarkoittaa suksisauvaa. Vanha kansa sekä hiljainen kansanosa ovat molemmat käyttäneet suksien lykintäjärjestelmästä tuota nimitystä vuosien vieriessä. Toisaalta, kyllä Janne Porkkakin kappaleeseen mahtuu Alberto Tomban rinnalle. Molemmat aikaansaapia maailmankansalaisia, joilla tunnistettava mediaprofiili.
Hyvä.

Jouluunhan on vielä hetki aikaa, joten turha siellä vielä pelätä mitään. Vai olisiko posti vähän viipynyt matkalla? Silloin toivottavasti olette selvinneet pukin syleilystä uudelle vuodelle. Näin uskon.

Mutta pukkipelkoonkin auttaa vanha totuus: silitä sitä mitä pelkäät. Pukin sattuessa kohdalle, suorittakaaa tehopaijaus ja enää ei pelota pätkääkään.

Terveisin.
Martti.

4.2.2007 Ylläsjulmuri kysyy:
Terve Martti!

Kohtalon ikävän oikun tähden en voinut saapua katsomaan esiintymistänne Lammilla viime vuoden elokuussa, Pellavarockin jatkopileissä. Mieltäni jäi karvaasti kalvamaan epätietoisuus kappalevalinnoistanne tuona kuulaana iltana. Tilaisuuden yleisön virkaa toimitti käsittääkseni pääosin heavykansa
– soititteko Paranoidin vai ette? Terveisiä äidille!

Petri Ylläsjulmuri

Martti vastaa:

Päivää Ylläsjulmuri!

Mukavaa, että rohkenit ottaa asian esille. Melko pitkään – puoli vuotta – pidit musaepätietoisuuden suurta kyssää sisälläsi, mutta viimein asia on pöydällä ja roiskeet tapetilla! Hyvä.

Lammin veto on muistissani mukavana tapahtumana. Kuuma kesäilta, rajusti kuumemmat sisätilat ja tulikuuma musa. Eikä Paranoidia soitettu. Saattoipa jopa olla niin, ettei edes perinteistä ”soita Paranoid” -huutoa kuultukaan.

Tarjosimme Lammin yleisölle tasapainoisen kattauksen musiikkiantimia kaikilta Napanderin levyiltä. Toivottavasti Lammi on ohjelmassa myös ensi kesänä.

Minä lähden nyt hiihtämään. Hyvät luistot sinne!
Martti.

4.2.2007 Kotiväki kysyy:
Houdi how,

Martin keikalle Milvookissa, Harrrikan kotipesässä, toivotan reipasta meininkiä. Onhan hyvä että maamme paras kulttuurilähettiläs esiintyy oikein ulkomailla. Toivottavasti keikasta saatavat miljoonat dollarit eivät kuitenkaan sekoita päätänne ja saamme vielä täällä Suomessakin nähdä Martin&Napanderin livenä. Edes Keskisen veljesten keskimmäisen veljeksen miljoona-rokissa, niillä olisi sitten enää varaa palkkioihinne.

Ameriikan rahoilla ei muuten voi oikeasti maksaa kotipitsassa, ja zuippakin on siellä pahaa, tulettehan takaisin.
Terv. Kotiväki
Martti vastaa:

Terve Kotiväki!

Hoidamme Amerikan valloituksen yhdellä kirurgintarkalla pistokeikalla Minneapolikseen. Uskoisin täysipainoisen palayback-esiintymisen riittävän tähän tarkoitukseen. Varmaan kylän oma poika Prince on paikalla, ja hän voi sitten lähetellä miljoonat meille pienissä erissä kirjekuorissa. Mehän emme Amerikkaan meinaan jää, sillä heti huhtikuun alussa on veto muun muassa Kouvolassa.

Suomizuippa se on jottain!

Kohti kevättä nyt!
Martti.

1.2.2007 Minna kysyy:
Nyt on pakko minunkin rikkoa omaa sääntöäni olla häiritsemättä Marttia ja muita heidän lomansa aikana… Kun herra Servo itse rikkuroi ja katkoo lomaansa minkä ehtii! Ja että vielä Minneapolisiin ollaan menossa, vaikuttaa lupaavalta. Ja MySpace on vallattu, hurjaa menoa.

Sainpa tässä houkuteltua paremman puoliskoni tuonne matkojen päähän Jyväskylään Vakiopaineeseen katsomaan Martin ja Moodyn rikkurivetoa ja vaikka rahat meni, kyllä reissu kannatti. Molempien taiteilijoiden ilmiömäinen lahjakkuus kietoi tuvan väen valtaansa ja ulkopuolelle unohtuneet eivät suinkaan jääneet menosta paitsi, päinvastoin. Kiitos siis keikasta, kyllä oli taas helppo hymyillä onnellisena. Ja uusi Santsataan-niminen kappale (suonet anteeksi jos nimi menee päin lumista pöpelikköä) oli sinällään reissun väärti. Elämysmatkailua tämä jos mikä! Kuka muuten on tuon uuden kappaleen takana?

Tuolta nettiavaruuden syövereistä lähti Saksaan ystävättärelleni vinkki: äkkiä kuuntelemaan Das ist Sauna! Ja vaikka tämä lienee turhaa triviaa, Suomen autoliiton jäsenyyden pitäisi oikeuttaa USA:ssa joihinkin sikäläisen autoliiton AAA:n palveluihin, kuten ilmaisiin karttoihin.
Auttaa löytämään oikeat exitit!

Jään odottelemaan matkakertomusta kuvineen päivineen, kuten varmaankin koko Napander-kansa.

Later, sanoi amerikkalainen.

M
Martti vastaa:

Terve Minna!

Lomarikkurin elämä on antoisaa, mutta arveluttavaa. Kuinka kauan järjestäytynyt yhteiskunta sietää asiantilaa? Ollaan lomalla, mutta silti keikalla Jyväskylän Vakiopaineessa.

Asia on niin, että Martti ja Moody ovat muuttuneet elektroneiksi, jotka voivat samanaikaisesti olla ainakin kahdessa paikassa yhtaikaa -pilkkimässä Puulavedellä ja hikoilemassa Vakiopaineessa. Koko Suomi on valtava atomi, jota Martti ja Moody myönteisesti varautuneina kiertävät ilman minkääänlaista negatiivista hankausta.

Mitä tulee Vakiopaineeseen, niin olipas mukavaa. Kerrassaan. Ja uutuuskappale ”Nyt santsataan!” tulee löytymään huhtikuussa uudelta levyltä. Ja kyllähän se Martin käsialaa on.

Ja kohta Amerikkaan, missä Minneapolisissa varmaan jo odottavat. Koordinaatit on ennakkoon lyöty vuokra-Dodgen gpssään. Varmaan kylän oma poika Prince onkin jo hankkinut pääsylipun ennakkoon!

Kevättä kohti!
Martti.

31.1.2007 Rovaniemi kysyy:
Hyvä Martti,

Etkö olekaan tulossa Rovaniemelle Cafe Tivoliin keikkailemaan 13.4.? Ehdin
jo riemuita, kun näin kyseisen uutisen Tivolin nettisivuilla; enää sieltä ei kuitenkaan moista tietoa löydy. Missä mättää?

Terveisin hämmentynyt fanisi

Martti vastaa:

Iltaa Rovaniemi!

Juu. Olet törmännyt tilanteeseen, joka on tyypillinen vielä jäsentymättömälle keikkavuodelle. Saimme itsekin juuri tällä viikolla ennakkotietoa vuoden keikoista – paljon on kaikenlaista tulossa – ja paljon kaikenlaista on vielä vaiheessaan. Tieteellisesti ilmaistuna kiikunkaakun tilassa.

Tuo Tivolin veto on siirtynyt erilaisten logistiikkaturbulenssien takia. Mutta ei kauas! Rovaniemelle taidetaan tulla puolen vuoden sisään jopa kaksi kertaa. Ja Tivoli oli heinäkuun alussa tuloillaan, jos oikein muistan.

Eli ei hätää. Lukkoonlyödyt keikat ilmestyvät päivänä muutamana ohjelmatoimisto Welldonen sekä Napanderin kotisivuille.

Malttia ja uskoa tulevaan!
Martti.

23.1.2007 Herriksen Herrat kysyvät:
Katsottiin tässä lekentaarista keikkaa dubrovniksta ja tuli mieleen vallitsena pätkätyöläisaikoina, onko Antero Kyllästisellä työpaikkaa?
t:Herriksen herrat

Martti vastaa:
Huomenta herrat Herriksessä!

Antero Kyllästinen jatkaa edelleen Napanderissa periodityöläisenä. Seuraavan kerran hän mitä todennäköisimmin on orkan rullalla ensi kesänä. Kitaristimme Mauno Tiira meinaan halunnee toteuttaa jonkinmoisen matkan jossain vaiheessa. Tämmöinen on hytinä.

Ja mitä tulee Anteron muihin hommiin, niin niitä on ylettömästi. Hän on siis tyypillinen pätkätyöläinen – monta rautaa tulessa joka nuotiossa.
Mutta siitä Antsa tykkää!

Martti.

18.1.2007 Seppo kysyy:
Terve Martti!
Ajattelinpa ottaa härkää sarvista kissan pöydälle nostaen, saadakseni vihdoin selvyyttä mieltäni jo kauan kutkuttaneeseen ongelmaan. Kysyn siis nyt sinulta, jota aiheen asiantuntijaksi oletan, että pitääkö se paikkansa, mitä saksalainen orkesteri nimeltä Mutabor aikanaan lauloi: ”Es gibt keine Liebe auf dieser Welt; Es ist der Traum der uns gefällt; Es gibt nur Lüge, Gier und Hass; Und viele Tränen, dick und nass”
Oletan saksankielentaitojesi toki riittävän kyseisen värssyn tulkintaan ja työstämiseen.

Eipä tässä muuta tällä kertaa, Dresdenistä terveiset sinne kylmään Suomeen
lähettää,

Seppo

Martti vastaa:
Terve Seppo!

Mahtava saada uutisia Dresdenistä! Ja kuten kaupungin kaikennähneeseen kuvaan sopiin, taas ollaan perusasioitten äärellä. Lohduton maisema värssyssä eteen avautuu – kuten Dresdenin keskustan autiot puskantäyteiset tontit vielä vuosikymmeniä toisen maailmansodan päättymisen jälkeen.
Erinomaista.

Kyllä Mutabor tässä kuvaa normaalia elon meininkiä. Toisinaan se vain on noin. Eikä siinä mitään. Niin sen pitääkin olla. Homma meinaan jatkuu.

Valheitten jälkeen pullahtaa totuus esiin ja uni muuttuu todellisuudeksi jonka sokkelista kasvaa rakkauden toimitalo. Ja se täyttää kaikki tyhjät tontit kaikissa kolkissa kaikilla leveysasteilla ja pituuspiireillä.

Hyvä Mutabor! Hyvä Dresden! Hyvä Suomi!

Martti.

16.1.2007 Innokas fani kysyy:
Hei Martti,

Oletkos ikinä käynyt naisten saunassa?

T: Innokas Fani 🙂

Martti vastaa:

Terve Innokas Fani!

Kysymykseesi sisältynee kompa, joka on kaataa koko tunnetun maailman sukupuolikoneiston. Vaarallista peliä.

Nimittäin. Naisten saunahan lakkaa olemasta naisten sauna, jos siellä on yksikin miespuolinen. Ja kun viimeksi asia tarkistettiin, oli Martti edelleen miespuolinen. On hyvä syy ja luotettava uskomus tämä, että näin on ollut alusta pitäen. Joten Martin mennessä naisten saunaan, sauna muuttuu sekasaunaksi.

Vastaus siis olkoon: en ole käynyt naisten saunassa, mutta sekasaunassa olen.

Kuumat löylyt sinne!
Martti.

14.1.2007 Antti kysyy:
Hei!

Milloinka julkaisette ”Mikä on kun ei onnistu” -T-paitoja? Voisin hankkia
heti pari kappaletta sellaisia!

Sitten toinen kysymys, olisimme kovasti tulossa seuraavalle keikalle.
Milloinkas on uuden levyn julkaisukeikka?

Terveisin,

Antti H

Martti vastaa:
Terve Antti!

Ei pöllömpi idea tuo. Ja olet täsmälleen oikeaan aikaan liikkeellä. Se on nimittäin niin, että paidat menevät uusiksi nyt kun levy tulee ulos. Napander kuuntelee kenttää rumpukalvo piukeana, ja tämä ajatus tuntuu hakkaavan sopivalla tempolla. Informoin tuotevastaava Jarmo Perää paitanäkymistä. Hän huolehtii uudesta kuosista yhdessä Tommy Hilfigerin kanssa.

Ja levynhän pitäisi tulla ulos 4.4. Julkkarijuhlana toimii todennäköisesti gaalailta Helsingin Tavastia-klubilla. Asiat täsmentyvät parin kuun sisään. Kotisivumme päivittyvät heti tiedon tullen, samoin keikkamyyjämme Welldonen sivut. Tarkkana siellä ja tervetuloa!

Martti.

12.1.2007 Fani_69xxx kysyy:
Miten sä voit olla noin helvetin kova jätkä?

T: Fani_69xxx
PS. Ja mitä söit aamupalaksi?

Martti vastaa:
Terve!

Kovana jätkänä oleminen on helppoa. Nykyiset lämpö- sekä ilmanpaineolot
eivät aseta minkäänlaisia lisähaasteita kehon toiminnoille. Lämpötilan
nousu yli 500 asteeseen celsiusta aiheuttaisi todennäköisesti suuria
ongelmia ainakin lejeerinkipohjaisille jannuille. Jonkinasteinen sulaminen
olisi edessä ennemmin tai myöhemmin. Toistaiseksi kuitenkin
lämmönvaihtelut pysyvät sallittujen toleranssien rajoissa.

Aamiaiseksi söin kaksi ruisleipää juustolla, savuporolla ja tomaatilla,
kaksi kuppia kahvia, puolikkaan greipin, lasin tuoremehua ja kaksi
Möllerin kalanmaksaöljykapselia. Nam.

Martti.

12.1.2007 Tume kysyy:
Moi!

Allun synttärit, tuo jokadekadinen juhla, askarruttaa mieltämme. Varttuuko
kappaleessa mies- vai nais-Allu? Mieheksi oletimme, kun riimeilimme
jatkosäkeistöjä aina haudan lepoon saakka. Menikö nurin vaiko perin?

Terv. nimim. Tume

Martti vastaa:
Terve Tume!

Allu on kätevä moniosaaja ja useampineuvoinen. Vastaan on tullut
kappaleeseen sopivia mies- ja nais-Alluja. Eikä siinä kaikki: Hämeessä
vaikuttaa erittäin komea laulun mukaan nimensä saanut Allu-hevonenkin.

Allun käsitettä ei kannata millään tavalla rajoittaa.

Martti.

4.1.2007 Paavali kysyy:
Hei,

pidin jo pistoolia ohimolla. Mutta sitten ”Tuntuuko tutulta” ”Hyvältä
näyttää”- kokoelmasta
vei voiton kuolosta. Ansaitsisitte koko Napander hengenpelastusmitalin!
Olette yhdessä enemmän kuin Suomen kaikki kallonkutistajat, that`s true.
Parasta tulevaisuutta teille.

Paavali, koskenparras
Imatra
T: Ilkka

Martti vastaa:
Iltaa Paavali!

Ja onpas mukava kuulla myönteisiä uutisia sieltä legendaarisen
Imatrankosken töyräältä. Valtionhotellin näenkin jo kajastelevan
silmissäni kosken höyryjen takaa. Ja siellähän sillalla itse Paavali
heiluttelee Hyvältä näyttää- pitkäsoittoa elinvoimaa pihisten! Kerrassaan
erinomainen näkymä Karjalan laulumailta! Hyvä!

Jatka samaan malliin. Niin mekin!

Martti.

  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube