Home » Vanhemmat uutiset (2000-2007)

Vanhemmat uutiset (2000-2007)

20.2.2007
MR LORDI VIERAILEE NAPANDERIN LEVYLLÄ!

”Martin ja Napanderin huhtikuussa julkaistavan CD:n nimi on Täältä Pesee! Täältä pesee!” on musiikillinen mestaruusvyö, jonka kannattelijoina on useita musiikkielämän kultamitalisteja. Vierailijoista kuitenkin raskaimman ja suurimman tassun tarjoaa itse Mr Lordi.

Todennäköisesti kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Mr Lordi vierailee kenenkään artistin levyllä. -Pikkuisen kyllä jännitti äänitystilanne, toteaa tuottaja Jussi Jaakonaho. -Mutta kyllä oli luontevaa toimintaa, Mr Lordi on maahisista mukavin.

Idea monsterin levylaulannasta on vuosientakainen. Rumpali Juha Lötjönen selvittää: -Martti ja Mr Lordi ovat tuttuja pitkän ajan takaa. Yhteistoiminnasta on ollut puhetta moneen kertaan, mutta nyt rakenne sai sokkelinsa ja vesikaton päälle. Martilla nääs oli kappale, jonka kertosäe on yllättäen englanninkielinen. Mr Lordi tulkitsee vain englanniksi.

Kappale on nimeltään ”Boogiewoogiereggaepartyrock’nrollman” ja se kuljettaa Martin ja Mr Lordin aina koulun penkiltä pyhän Pietarin juttusille. -Pietari on vissiin monsterin vanha tuttu, joten kappaleen viesti oli heti sopiva, Martti muistelee.

Mr Lordin laulanta kappaleessa on leimallinen ja korvin kuultava.

15.12.2006
MARTTI JA NAPANDER ANSAITULLA LOMALLA!


Martti Servo ja Napander on lomauttanut koko henkilöstönsä kolmeksi kuukaudeksi alkaen vuoden 2007 alusta. – Todella mukava tunne, summaa rumpali Juha Lötjönen. – Yt-neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä ja paljon kaikenlaista jäi hampaankoloon. Tämä kaikki on mukava purkaa seuraavalle levylle!

Juhan analyysi osuu kohdalleen. Orkesteri pitää siis alkuvuoden keikkataukoa, ja keskittyy täyspainoisesti uuden levyn tekoon. Tammi-, helmikuussa äänitetään tuottaja Jussi Jaakonahon johdolla pari viikkoa, ja sitten materiaalin pitäisi olla kasassa. Tammikuussa otetaan levyn kansikuvat, joista myös työstetään uudet keikkajulisteet ja oheistuotteet.
Tuotevastaava Jarmo Perä on tyytyväinen: – Vanhat paidat ovat jo loppu.
Uutta pläsiä on hyvä saada paidanrintamukseen.

Alkuvuoden aikana Martti, Erkka ja Moody pistäytyvät myös Amerikassa. Tämä matka onkin oman messunsa väärti, ja siitä tiedotetaan erikseen soveltuvilta osin juuri näillä sivuilla. Ja uusi täysimittainen
Napander-cd tulee sitten ulos huhtikuun alussa: – Äänite tulee olemaan ennenkuulumaton kokonaisuus, toteaa Martti. Ja uuden levyn myötä alkaa päättäväinen ja intensiivinen keikkailu. Se alkaa heti huhtikuun alussa ja siitä se jatkuu.. ja jatkuu… ja jatkuu…

Uudesta levystä julkaisujuhlineen ja tulevine keikkoineen tiedotetaan asiallisesti näillä sivuilla. – Turvaverkot pitävät, nyt jannut relaavat, toteaa basisti Erkka Alonen

16.10.2006
MARTISTA KOLUMNISTI PRINTTIMEDIAAN!
Martti Servo on aloittanut kolumnistina Pirkanmaalla. -Yllättävä tilanne,
toteaa Martti. -Pirkanmaan Sanomat kysyi tekstuuria. Jouduin paperin ja
painomusteen väliin. Vastaus hankkeeseen oli myönteinen kyllä.

Martin kuukausikatsaus ilmestyy Pirkanmaan Sanomissa kerran kuukaudessa.
Martin kanssa kolumnistina vuorottelee muun muassa Panu Rajala. Kaksi
ensimmäistä kolumnia on jo julkaistu, ja ne on luettavissa Sanomien
nettilehdestä osoitteessa http://verkkolehti.psviikkolehti.fi

Tuoreimmat maailmanpolitiikan linjaukset löytyvät lehden numeroista


BRAVO NAPANDER – INSTRULEVY ULOS 25.11.2006

Viimeinkin se tulee. puhina ja jyskytys kuuluvat tyynellä säällä sisätiloihinkin. Ja kyllä tätä on odotettu: Martti Servon ja Napanderin instrumentaalikokoelma on painossa ja ulostulossa!

Bravo Napander on musiikin ystävän buffet-pöytä, juhlatarjotin ja tuoreustakuu. Levy sisältää kaikki orkesterin julkaisemat ajattomat instrumentaaliklassikot, sekä kesällä äänitetyt neljä uutta kappaletta.

Täältä löytyvät unohtumattomat ja aiemmilta vuosilta tutut kappaleet kuten Varotoimi, Hannu’s Problem, Manuli, Saksofoniparaati… Väliin on ripoteltu uusia maistuvaisia kypsiä hedelmiä: Iso Poika, Boogiemaster’s Ball, Sammatilainen ja Tesoma.

Bravo Napander on vilja-aitan sekä ehtymättömän einesteollisuuden fuusio. Koskaan aiemmin ei ole tällaista materiaalia kuultu yhdellä levyllä näin paljon. -Tuntuva kuuntelukokemus, arvioi rumpali Juha Lötjönen.

Levyn ulostulon kunniaksi järjestetään julkaisutilaisuus marraskuun lopulla jossakin. Tästä tiedotetaan erikseen.

Terveisin
Martti Servo ja Napander

02.02.2006! YÖSYDÄN PUMPPAA JÄLLEEN!!

Kauan kaivattu kokoperheen yöohjelma Martti Servo ja Yösydän palaa SubTV:n ohjelmistoon. – Kentän ääni on ollut poikkeuksellisen voimakas jajälkikaiku halliluokkaa Suomen oloissa, toteaa SubTV:n tuottaja ja pomomies Jari Lähteinen. – Päätimme suorittaa taitavan pallolaajennuksen kanavan rintaonteloon ja raivata tilaa Yösydämelle. Sinne muljahti, Lähteinen kiittelee.

Tällä kertaa Yösydän on kesäyön sydän. Ohjelma alkaa sunnuntaina 21.5. ja jatkuu läpi kesän pitkälle elokuuhun. Lähetysaika on tuttuun tapaan klo 23-24 hujakoilla. Pieniä muutoksia ajoissa ja sen sellaisessa voi olla luvassa, mutta tarkkaavainen asiaohjelmien ystävä pysyy kyllä tilanteen tasalla ohjelmatietoja seuraamalla. – Nyt tuntuu todella hyvältä, toteaa laulaja Martti Servo.
Lisää aiheesta näillä sivuilla kevään edetessä.

SELLOFAANI VIREESEEN! ON AIKA PUMPATA!

12.01.2006! MARTTI JA NAPANDER ESIINTYVÄT
POP KLUBISSA!

Menoa ja meininkiä tuutin täydeltä!
Martti Servo ja Napander esiintyvät Pop klubi -ohjelmassa
18.01. YLE TV 2 klo 20.30

6.11. DVD KAUPOISSA 30.11. – GAALAILTA TAVASTIALLA!

Martti Servon ja Napanderin täysimittainen dvd-tallenne ”Menoa ja meininkiä” on valmis. Livekeikan, neljä opetuselokuvaa, kolme karaokevideota sekä Yösydän-ohjelman sisältävä audiovisuaalinen tuote on alan liikkeissä keskiviikkona 30.11.2005. -Ei tälle tilanteelle voi mitään, toteaa basisti Erkka Alonen.

Pari sanaa sisällöstä

Livekeikka on tietysti livekeikka – yli 20 Napander-klassikkoa sisältävä musiikin ja kuvan jatkumo.

Neljässä opetuselokuvassa tutustutaan lähemmin joihinkin Napander-toimijoihin ja saadaan selvyys asioihin. Tarkasteltavana ovat ”Monikäyttöinen sähkö”, ”Mökkitien kuunnostus”, ”Varustehuolto ja keskipakoisvoima” sekä ”Auton pikahuolto”. -Kansalaisen perustaidot kätevällä ja modernilla tavalla jokaisen ulottuvilla, summaa laulaja Martti Servo.

Kolmen karaokevideon myötä jokaisella on mahdollisuus päästä solistin paikalle, ja kokonaisessa ”Martti Servo ja Yösydän” -ohjelmassa selviää, miltä maailma näytti eräänä kevätyönä vuonna 2003.

ELINTARVIKKEITA SADALLE ENSIMMÄISELLE

”Menoa ja meininkiä” -dvd:n julkaisugaala on Napanderin ja levy-yhtiö Spinefarmin lihaisa kädenojennus. Noin sadalle ensimmäiselle tulijalle luovutetaan paketti A-luokan erikoisvalmisteisia Napander-makkaroita. -Yhteistyömme legendaarisen liha-ammattilaisen Veijo Wotkinin kanssa kantaa maistuvaa hedelmää, kiittelee Spinefarmin toimitusjohtaja Riku Pääkkönen. Pois jaetaan uunituoretta wurstia teemalla ”Makua, Menoa ja Meininkiä”. Kannattaa liittyä ajoissa ruokajonoon – Napanderin Oikosulkulenkki viedään käsistä.

Julkaisugaala Tavastialla keskiviikkona 30.11.2005. Rumpali Juha Lötjönen: – Tervetuloa hyvien tuotteitten pariin.

3.10. MENOA JA MEININKIÄ – DVD ULOS MARRASKUUSSA!

Martin ja Napanderin kovamuovinen multimedia-dvd ”Menoa ja meininkiä” on loppupuristusta vaille valmis. -Pientä säätöä on kattauksen kaikilla osa-alueilla, mutta väkevästi näyttää siltä, että tuote on ulkona ennen marraskuun puoltaväliä, arvioi laulaja Martti Servo.

”Menoa ja meininkiä” toteutuu alkuoeräisessä laajuudessaan: mukana on heinäkuussa Helsingissä äänitetty livekeikka lähes kokonaisuudessaan. – Kesto on keikalla riittävä. Tunti tuhraantuu katsomiseen normaalinopeutta käyttäen, toteaa basisti Erkka Alonen.

Noin neljän minuutin mittaisia opetuselokuvia on neljä kappaletta. Pääosissa ovat esituottaja Jokke Pirhonen, bsisti Erkka Alonen, rumpali Juha Lötjönen ja urkuri Hannu Muukkula. Elokuvien aiheet käsittelevät mökkitien kunnostusta, varustehuoltoa, monikäyttöistä sähköä ja auton pikahuoltoa. – Kaikki olennaisia aiheita tämän päivän Suomesta, Jokke Pirhonen kiittelee.

Karaokevideoita on kolme kappaletta – ja kappalevalinnat yllättävät: ”Hyvältä näyttää” on ilmiselvä valinta, mutta keikoilla harvemmin kuullut ”Rakauden ajopuu” ja ”Viimeinen tango” tuovat dvd:lle kaivatun eksklusiivin delux-leiman.

Ja tottakai myös Martti Servo ja Yösydän ohjelmasta löytyy kooste: taltioidut näytteet tulevat puolentoista vuoden takaa.

Muutama viikko odotusta ja marraskuu on käsillä!

8.8. MARTTI SERVON JA YÖSYDÄMEN TAUKOTILA JATKUU!

SubTv:n supersuosittu koko perheen yöohjelma Martti Servo ja Yösydän jatkaa lomailua koko syyskauden. – Pätkämäisten yötöitten haitalliset terveysvaikutukset on viimein otettu työnantajapuolella tosissaan. Nyt töitä ei tehdä ollenkaan, kiittelee urkuri Hannu Muukkula.

Pääsääntöisesti Yösydämen lomaputkeen on syynä se, että SubTv:n uudet ohjelmat rukkaavat koko ilta- ja yöohjelmakartan uuteen uskoon. – Seuraamme kartan topografiaa uskollisesti, toteaa laulaja Martti Servo. Mahdollisesti Yösydän palaa ohjelmistoon keväällä, mutta asian pohtiminen on jyväasteella eikä itämisestä ole mitään takeita lähestyvän syksyn oloissa.

SubTV:n uusista ohjelmista ja aikatauluista kannattaa kysellä suoraan leijonan kidasta ja lahjahevosen suusta, eli Subukalta itseltään.

MARTTI SERVOLTA JA NAPANDERILTA DVD! ERIKOISKEIKKA HELSINGIN DUBROVNIKISSA!
Kauan odotettu ja monessa myllyssä jauhettu multimediakokonaisuus on viimein toteutumassa: Martti Servo ja Napander julkaisevat ensimmäisen kuvaa ja ääntä näkyvällä tavalla yhdistävän DVD-levynsä.

DVD:n liveosuuden äänittämistä varten järjestetään 6.7.2005 täysimittainen erikoiskeikka Helsingin ravintola Dubrovnikissa.
Soitto alkaa kello 21 ja liput on 8 euroa.
Yli tunnin mittainen Napander- veto taltioidaan huippumodernilla kolmen kameran tekniikalla. Tästä materiaalimassasta valmiille DVD:lle päätyy toistakymmentä kappaletta yleisön tunnelmin ja feeliksin ryyditettynä. Tervetuloa mukaan tekemään multimedian historiaa, toivottaa laulaja Martti Servo.

Urkuri Hannu Muukkulan mukaan ravintola Dubrovnik sijaitsee elokuvateatteri Andorran välittömässä läheisyydessä: Tässä korttelissa legendaarinen kuva ja ääni viihtyvät.

Keskiiviikon kesäilta 6.7. kannattaa ehdottomasti viettää ravintola Dubrovnikissa ja varmistaa naaman näkyvyys jälkipolville.

Sydämellisesti tervetuloa, toteaa rumpali Juha Lötjönen.

DVD:LLE KATTAVA HERKKUTARJOTIN!
Syksyllä julkaistavalla DVD:llä on paljon muutakin tuoretavaraa, kuin pelkkä livetaltiointi. Pyrimme palvelemaan yleisöä sopivalla volyymilla, toteaa Cyde Hyttinen DVD:n toteuttavasta Provisualista. Meillä on väkevä luottamus tähän tuotteeseen, kuuluu levy-yhtiö Spinefarmin tuotantopäällikön Henri Keto-Tokoin kommentti.

DVD tulee sisältämään neljästä viiteen opetuselokuvaa, karaokevideoita ja todennäköisesti myös materiaalia SubTV:n ohjelmakartalta. Ja tietysti livekeikka Helsingin Dubrovnikista.

Mutta DVD:n sisällöstä enemmän informaatiota sitten, kun illat jo pitenevät. Kesä menee ja herkkua tulee!

Kesä kestää ikuisesti!
Martilta ja Napanderilta painekyllästetty sinkku!

Spinefarm on ylpeä voidessaan julkaista toisen singlen Martti Servon ja Napanderin säätä ja kulutusta kestävältä ”Sydämen amiraali” -albumilta. Tuo albumi saa keskiyön auringon kajossa arvoistaan täydennystä ja jatkoa: tarjolla on ennenkuulumatonta erityismateriaalia.

Suomalaisesta kesästä maalataan tällä levyllä ikimuistoinen akvarelli ja kuulokuva: ”Juhannuksen taika” on singlen avauskappale. Siinä sauna lämpiää, kauppa-auto saapuu ja jossain kukkuu käki. Tyttö puuhailee rannassa kaikki on kohdallaan. Kitaristi Mauno Tiira soittaa tässä kappaleessa myös huuliharppua, muistuttaa basisti Erkka Alonen.

Kuoro tarjoaa ufon!
Singlen kakkos- ja kolmoskappaleet ovat todellista harvinaisherkkua. ”Ufo tarjosi kaakaon” -kappaleesta on tarjolla Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien esittämä liveveto. Erkki Nurmen kuorosovitus on mieleenpainuva, toteaa Martti Servo. Joensuun Laulujuhlat ja Sulasol kulkevat filminauhana silmien editse.
Äänitys on tehty noin kahdella mikrofonilla Helsingin Tavastialla ”Sydämen amiraalin” julkistustilaisuudessa 19.3.2005. Myös ”Tillintallin”-kappaleesta on tarjolla livepuristus, sekin äänitettynä samaiselta keikalta.

Olemme mielissämme tapahtuneesta, toteaa Spinefarmin toimitusjohtaja Riku Pääkkönen.

”Juhannuksen taika” -singlekokonaisuus on kaupoissa kesäkuun puolessa välissä.

9.4. Suuret iltamat Helsingin Rock’n Roll Stationilla!
Martti ja Napander ovat mukana toteuttamassa ikimuistoista kevätiltaa VR:n Makasiineilla. – Kyseessä on festivaalitason megatapahtuma kaikilla optioilla, toteaa laulaja Martti Servo.

Lauantaina 23.4. Rock’n Roll Stationilla tarjoillaan täyteläinen viihde- ja kulttuuripuriste jokaiseen makuun: Napanderin opetuselokuvat sähkön ominaisuuksista ja varustehuollosta esitetään. Napanderin esituottaja Jokke Pirhonen esitelmöi aiheesta ”Suomalaisuuden mahtava esiinmarssi”. Urkuduo Nieminen & Litmanen viihdyttää ja tottakai: Martti Servo ja Napander tarjoilevat kokonaisen keikallisen musiikkia. Illan päättää Suomen rajuin Rock’n Roll -orkesteri Madguns.

Ovet avautuvat kello 21 ja ohjelma jatkuu pitkälle yli puolen yön. Tila on avoinna neljään saakka aamulla.

Sydämellisesti tervetuloa!

14.3.2005 LAVALLA STORA-NAPANDER!
”Sydämen amiraalin” julkistamistilaisuus on lauantaina 19.3.2005 Helsingin Tavastia-klubilla. Noin kello 22 huutokaupataan Napander-orkesterin vuosien 2003-05 esiintymisasut. Samalla esitellään uusi kevään 2005 kuosi. Huutokaupasta saadut varat menevät lyhentämättöminä eri kohteisiin. Kannattaa siis tulla paikan päälle ajoissa.

Noin kello 23 alkava varsinainen julkistamiskeikka esittelee kaikkienaikojen erityiskokoonpanon, Stora-Napanderin. Lavalla nähdään lukuisia levyltä tuttuja vierailijoita – muun muassa Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien monikymmenpäinen kuoro. Korvin kuultava musiikki on nähtävä omin silmin!

Näin toteaa urkuri Hannu Muukkula: – Sydämellisesti tervetuloa!

12.3. 2005 SYDÄMEN AMIRAALI – KAIKEN KATTAVA MUKAVUUSLIPPULAIVA
Mitä on luxus musiikkimatkalla? Se on mukavuutta, viihtyvyyttä ja yllätyksentäyteistä tyytyväistä hyrinää. Kaikkea tätä tarjoaa maaliskuun kolmannella viikolla julkaistava täydessä lastissa uiva Martti Servon ja Napanderin viides pitkäsoitto ”Sydämen amiraali”.

– Artistit jo muinaisista sumereista lähtien ovat toitottaneet uusimman levynsä parhautta. Me Napanderissa joudumme nyt nöyrästi toteamaan: kyllä sumerit olivat oikeassa. ”Sydämen amiraali” on parasta Napanderia. Aivan ylimmässä yläneljänneksessä, toteaa laulaja Martti Servo.

Levyn kappaleitten aihevalikoima on Napanderin historian lavein ja syväluotaavin: ihmissuhteet tunnetuissa muodoissaan käydään läpi, merenkulun ja kalastuksen huuma koetaan. Urheilun maailmasta tarjolla on pyöräilyä ja laskettelua. Odysseuksen harharetket kartoitetaan ja luotetaan ystävyyden ja luottamuksen voimaan.

Musiikillisesti levy on triplamonipuolinen. Beatit, rokit, foksit ja valssit käsitellään. Lisäksi tarjolla on Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien ryydittämä suurtuotanto ”Luottavaisin mielin”, sekä progressiivisen ja psykedeelisen tajunnan esittelevät ”Marttyyrin aika” ja ”Odysseus”.

Levyllä on myös Napanderin ensimmäinen punk: Yleiskaava Eduskunta. – Kapina on tätä päivää, toteaa basisti Erkka Alonen.

5.3.2005 MARTILLA KYSYMYSPULA!
Martti pyytää nöyrimmin ja sulimmin apuanne puolipolttavassa ongelmassa: mitä haluaisitte kysyä Martilta mistä tahansa aiheesta, jos maailmalle lanseerattaisiin uusi marttipitoinen ohjelma? – Homma on täysin levällään ja piirustuspöydän alla, Martti asettelee. – Haluaisin kuitenkin tietää, mitä ihmisten päissä kirjallisten kysymysten mielessä pyörii, jos todellinen kysymystilanne syntyisi.

Koko Napander-ryhmä toivoisikin nyt teiltä, hyvät ystävät, malliksi mieltänne vaivaavia kysymyksiä. Lähettäkää virtuaalikysymyksenne postilaatikkoomme näitten sivujen kautta. Jos jaksatte.

Mikäli telsuhomma vakavalla tavalla etenee, niin siitä sitten tiedotetaan erikseen näillä sivuilla.

23.2.2005 SYDÄMEN AMIRAALI – UUSI SINKKU JA LP TUTKAN KUVAPUTKELLA!
Kevät on Martille ja Napanderille jäittenlähdön aikaa. Musameri velloo pian vapaana – mieli halajaa vilpoisille vesille uuden materiaalin kelluvuutta testaamaan. – Keula ja perä ovat jo irti. Pollarit paljaspäiset ilman kiinnitysköysiä. Laiturilla lauletaan. Näin kuvailee tuntemuksiaan laulaja Martti Servo uuden materiaalin neitsytmatkan kynnyksellä.

Ja minkälaista materiaalia onkaan luvassa! Kauhavalla ei rauta ruostu, mutta tämä matsku kelluu yhtä varmasti kuin laivarauta! Ensiksi julkaistaan single, joka sisältää cd:n nimikappaleen Sydämen amiraalin.

Tarjolla on täyslaidallinen rullaavaa Napanderia rakkauden ja meritaisteluiden maailmassa. – Sukellusvenesota kiinnostaa tunnepohjalta, toteaa rumpali Juha Lötjönen.

Singlen toisena kappaleena, muttei taatusti vähäisempänä, on rokkaavan orkesterin esittelevä Tillintallin. Martilta ja Napanderilta on jo pitkään odotettu kattavaa analyysia ravintolaelämästä. Nyt se todellakin saadaan.

Single Sydämen amiraali/Tillintallin on kaupoissa maaliskuun ensimmäisellä viikolla!

30.9. 2004 Anterosta kuukauden tuuraaja!
Napanderin kitaristi Mauno Tiira pitää lähes koko lokakuun 2004 omaa lomaa. -Pientä laittoa riittää niin loma-asumuksen kuntopuolella kuin mikrofonien kääminnmässäkin, perustelee Mauno lokakuun valintaa. -Radioitavan Helsingin Vanhan Ylioppilastalon vedon hoidan, mutta viikonloput olen tällä kertaa jumissa muualla.

Maunoa tuuraa lokakuun keikoilla Antero Kyllästinen. Antero on monta sataa keikkaa soittanut ammattimainen nilsiäläismuusikko. -Aina vaan Maunon saappaat ovat suuret, Antsa mittailee. – Aivan täydellistä tukkoa saappaisiin ei ole tarkoituskaan viritellä, mutta kyllä täältä riittävästi fylliä löytyy!

Ensimmäisen kerran Antero Kyllästinen on tulikokeessa 1.10. Turussa Galaxyn lavalla. Antsa nähtävillä alkaen noin kello 23!

28.9. 2004 UUSI SINKKU ULOS 25.10 !

Musiikin voittokulku jatkuu edelleen. Martti ja Napander ovat ylpeitä voidessaan todeta seuraavaa: ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta täysimittaiselta, pyyntivalmiilta Napander-cd:ltä julkaistaan lokakuun 2004 loppupuolella. – Tämäkin päivä ilmeisesti nähdään, toteaa kitaristi Mauno Tiira innostuneena.

Single sisältää kaksi kappaletta. Vahva Näyttö on avausraita, joka tarjoaa kattavan silmäyksen suomalaiseen menestystarinaan. – On helppo olla meikäläinen, kun kuulee tämän tekstin ja soundin yhteisläjän, makustelee basisti Erkka Alonen. Koko orkesteri on syystäkin allekirjoitusvalmis tämän tuotteen edessä.

Toisena kappaleena singlellä on jo monillekin keikoilta tuttu Rinne-Reggae. Talven liukkaat rinteet kiiltelevät edessä ja fox-reggee soi. Martin ja Napanderin urheilulajien kartoitus saa arvoistaan jatkoa. – Helppo on lyödä sukset aurauskulmille tämän kappaleen soidessa, iloitsee rumpali Juha Lötjönen.

SYDÄMEN AMIRAALI – KOKOPITKÄ JÄRKÄLE!
Singlen jälkeen tulee vielä toinen single. Mutta mihin kaikki tähtää? Se tähtää uuden Sydämen Amiraali studio-cd:n julkaisuun! Niin se vain on, että maaliskuun 2005 puolivälissä näkee viides täysimittainen napander-cd päivänvalon. Martti kertoo faktat: – Tammikuussa 2005 tehdään vielä joitain äänityksiä, mutta jo nyt voidaan sanoa, että Sydämen Amiraali tulee olemaan laivarautaa, joka taatusti pysyy pinnalla!

Levyä on tällä kertaa tehty hieman totutusta poikkeavasti. Normaalistihan Napander rykäisee koko levyn valmiiksi reilussa kahdessa viikossa ja ulospano on seuraavalla viikolla. Tällä kertaa haluttiin prosessiin kestoa: – Edelleenkin äänitykset tehdään parissa viikossa, mutta päivät on nyt ripoteltu yli puolen vuoden aikajatkumolle, valistaa urkuri Hannu Muukkula. Näin levynteosta muodostuu artistille tikkari, jota voi imeskellä ja makustella pidemmän aikaa.

Sydämen Amiraali tulee sisältämään nimikappaleen lisäksi lukuisia lauluja, joista ainakin tekijät ovat itsensä sisällä innoissaan. Tässä muutamia uutuuksia, jotka taatusti mahtuvat levylle: Pomppii Maapallo Radallaan, Luottavaisin Mielin, Tillintallin, Pyöräilyn Ystävä, Nyt Nappaa, Odysseus, Tähdet On Saaneet Peiton.

Lisää Sydämen Amiraalista ja tammikuussa 2005 julkaistavasta kakkossinkusta myöhemmin näillä sivuilla!

22.9.2004 Napander ja Vangit karkumatkalla!
Lokakuu vapauttaa musiikin toimijat irtonaisiksi kahleistaan! Asia on nimittäin niin, että Martti Servo & Napander ja Menneisyyden Vangit toteuttavat vuoden pimeimpänä kuukautena yhteensä kymmenen vedon mittaisen yhteisen keikkakakun. – Kaikki lokakuun perjantait ja lauantait on lyöty lukkoon, summaa rumpali Juha Lötjönen.

Keikkaputki vie Napanderia ympäri Suomea. Sokos-hotellit ja yökerhot tulevat mukavalla tavalla tutuiksi. Mutta miksi yhteiskiertue Menneisyyden Vankien kanssa? Martti vastaa: – En todellakaan tiedä mistä tämä tuli. Asia on minulle outo. Mahtavaa kuitenkin on päästä suomimusan legendojen, Vickyn ja Freemanin kanssa samoille lauteille puhumattakaan tiepäällysteistä!

Ohessa lokakuun kiertueen keikkapaikat ja päivät. Jotain marginaalisia ja rajatapauksenomaisia muutoksia saattaa matkan varrelle tulla. Seuratkaapa lehtien ilmoittelua ja näitä nettisivuja, niin pysytte ajan tasalla!

pe 1.10. Turku, Galax.
la 2.10. Jyväskylä, Fever.
pe 8.10. Kouvola, Vaakuna
la 9.10. Lahti, Alexpark
pe 15.10. Tampere, Panama.
la 16.10. Kuopio, Cotton Club.
pe 22.10. Joensuu, Kimmel.
la 23.10. Ruka, Skibistro (Oktober Fest.)
pe 29.10. Lappeenranta, Lappee.
la 30.10. ???

17.9.2004 YÖSYDÄN PUMPPAA TAAS 19.9. ALKAEN!
Koko perheen interaktiivinen yöohjelma Martti Servo & Yösydän käynnistyy jälleen SubTV:llä. Kesätauko on pidetty ja hapekasta ohjelmaverta riittää roiskittavaksi koko maan verkkoon tunnin ajan joka viikko. Ohjelma-aikaa on lievästi rukattu: Yösydän nähdään tänä syksynä sunnuntain ja maanantain välisinä öinä alkaen kello 00:35. Ensimmäinen veto on sunnuntaiyönä 19.9.

Martti lupaa, että ohjelmaan ei ole tehty mitään muutoksia. – Tarjolla on sama kattaus kun aina ennenkin: aikalaispuhetta studiosta kotivastaanottimiin, tekstiviestejä monitori pullolleen ja välillä musaa. Hanski ”Moody” Muukkulan ja Erkka Alosen studio-orkesterit ovat valmiina täyttämään katsojien rajoitettuja toiveita.

Tulkaa hyvät ihmiset mukaan Yösydämen sykkeeseen! Tämä matsku tekee hyvää verenkierrolle!

21.1.2004 Martti vieraana puhelintoivekonsertissa
Martti viearailee Puhelinlangat laulaa puhelintoivekonsertissa 22.1. Radio Suomen taajudella. Lähetys alkaa 18.03.

7.1. 2004 Martille ohjelma Radio Helsinkiin!
Martti Servo kääntää uuden lehden tiedonvälityksen kataloogissa. Maanantaina 12.1. kello 13 käynnistyy Radio Helsingin taajuudella viikottainen Martin Musiikkipuntari-ohjelma. Kyseessä on kahden tunnin mittainen ajankohtaismakasiini, jossa käydään läpi radion TOP 20 hitit arvioinnin merkeissä. ”Soitan kappaleen ja sitten puhun. Tätä jatkuu pötkössä kaksi tuntia”, valottaa Martti ohjelman formaattia. ”Radio Helsingissähän ei ole mitään musiikin soittolistaa, vaan kappaleet voivat olla mitä tahansa. Myös puhe voi olla mitä tahansa”.

Radio Helsinki kuuluu pääkaupunkiseudulla FM-taajuudella 95,2. Internetin kautta ohjelma kuuluu ympäri maan ja maapallon!

5.1.2004 Mauno Tiiralla sijainen!
Napander-toimitalon väkevä takstuoli, kitaristi Mauno Tiira pitää tammi-helmikuussa pari kuukautta vapaata keikkarulijanssista. Maunolle on kasaantunut puuhaa niin elelktroniikan kuin valokuvauksenkin alalla. ”Pitäisi pari mikkiä käämiä ja läjä trankkuvahvareita odottaa kolvikäsittelyä”. Myös Saapin vetonivelet pitäisi vaihtaa”, Mauno hahmottaa.

Mauno Tiiran ansaitun loman aikana kitaristipätkätyöläisenä toimii Mikko Viljakainen. Mikko on tunnettu monista musaprojekteistaan, mutta ennenkaikkea hän kuuluu Napander-grafiikasta vastaavaan Speedshop-tiimiin. ”Alusta asti olen ollut Napsujen hommissa mukana. Kyllä nyt tuntuu todella hyvältä päästä miesten töihin!”. Tottakai häntä myös hirvittää. ”Mauno Tiiran saappaita ei helposti täytetä edes väliaikaisesti. Jalkarättien metsästys käynnissä nyt on!”

Viljakaisen tulikaste tapahtuu tammikuun toisen viikonlopun keikoilla Kuopiossa ja Kouvolassa. Tulee ja bongaa Mikko alan töissä!

28.10. 2003 Vahva näyttö annetaan!
Kirjasyksy jatkuu kiivaana. Painokoneet lohkovat toinen toistaan muhkeampia tiiliskiviä lukutaitoisen kansanosan silmille. Näin toimii myös Napander! On Vahvan näytön aika!

Kauan odotettu laulu- ja muistelmateos Vahva näyttö vapautuu painon kahleista perjantaina 7.11. Heti seuraavana maanantaina, eli 10.11. teos on saatavilla ja koeponnistettavana kirjakaupoissa ympäri maan. – Kyllä on piukea olo, Martti summaa. – Keväällä polkaistu kirjaprojekti puhkeaa sivuntäyteiseen kukkaan viiden kuukauden odotuksen jälkeen!

Kuten osa asioista perillä olevista lähteistä tietääkin, kyseessä on kaikenkattava laulukirja, joka sisältää kaikki tekstit ja soinnut Martin ja Napanderin levyttämiin kappaleisiin. Tämän lisäksi se on upea kuva-albumi orkesterin ja ystävien elämästä vuosien varrelta. Kuvat ryyditetyt infopitoisin kuvatekstein ja tarinoin. Kaikki lp:t on lisäksi luonnehdittu aikajärjestyksessä ja bonuksena tulevat Pasi Heikuran alkusanat ja esituottaja Jokke Pirhosen tervehdys. Makusteltavaa riittää pimeneviin iltoihin, lauluiltamiin ja sitseihin!

Vapaa kansalaistapaaminen tiedossa!
Tottakai Vahvan näytön antaminen on yksi kirjasyksyn tapauksista. Sitä pitää juhlia! Siksipä Like-kustantamo ja Napander järjestävät kaikille kirjan ja musan ystäville avoimen kansalaistapaamisen ravintola Säveleen maanantaina 10.11. Paikka on tuttu jo Täysosuma- lp:n julkaisujuhlista. Helsingin Hakaniementorin kulmilla törröttää Sävel hyvien liikenneyhteyksien päässä. Parituntinen matinea alkaa noin kello 18 pintaan ( huom. aika muuttunut). Tarjolla on livemusaa tottakai, Martti ja Napander tarjoavat nimikirjoituksia ja meno on mannermaisen välitön! Jutellaan kirjallisuudesta ja eletään!

Tervetuloa Säveleen maanantaina 10.11 klo 18 !

6.10.2003 NAPANDER VAIHTOI OHJELMATOIMISTOA! Syksy on muutosten aikaa. Sitä se on myös Martille ja Napanderille. Käytännön tasolla tämä merkitsee keikkoja myyvän osoitteen vaihtoa. Hedelmällisestä yhteistyöstä Rocktopsin kanssa on päätetty luopua – napanderlogistiikan salasanat luovutettu Welldonelle. Muutos on looginen jatko tähänastiselle toiminnalle. ”Sukset eivät ole menneet ristiin millään suunnalla. Latu vain haarautuu perässähiihdon tunnelmissa”, muotoilee Martti. Alkusyksystä nimittäin Napanderin keikkamyyjä Elina Orma ilmoitti muuttavansa työpisteensä Rocktopsista Welldonelle. ”Me seurataan Ellua”, kiteyttää basisti Erkka Alonen.

Musahankinnan tasolla ei tilanne siis muutu. Keikat tarjoilee edelleen Elina Orma, tilausosoite on vain tämä uusi, eli http://www.welldone.fi/

24.9. 2003 Martti Servo ja Yösydän sykkii jälleen Sub TV:llä.
Koko perheen asiaohjelma Martti Servo ja Yösydän alkaa sykkiä jälleen Sub TV:llä keskellä yötä. Te lähetätte tekstiviestejä Martille ja Martti vastaa. Mukana myös Moody Muukkulan studio-orkesteri.

Lähetysaika on maanantain ja tiistain välinen yö heti puolenyön jälkeen. Syksyn ensimmäinen lähetys on maanantaina 29.9.

15.8. 2003 Täysosuma levystä 500 kpl:een vinyyliversio
Keväällä julkaistusta Täysosuma CD:stä on julkaistu 500 kpl:een erikoispainos vinyylinä. Kyseessä on todellinen keräilyharvinaisuus, levyt on numeroitu. Levy sisältää Martin spiikit jokaiseen kappaleeseen sekä Martti Servo & Napander fanikortin.

Tilaa oma kappaleesi orders@spinefarm.fi taikka www.stupido.fi levykauppa.

14.7. 2003
Martti Servon ja Napanderin laulukirja tuotantoputkessa!
Vahva näyttö annetaan syksyllä.

Syksy 2003 tarjoaa suuren mahdollisuuden Martin ja Napanderin musiikin ystäville. Kentän voimistuva ääni on kuultu, ja orkesteri valjastettu kirjallisiin töihin. Kauan toivottua teksti- ja sävellysteosta kootaan parhaillaan. ”Kyseessä on Napanderin pelinavaus kirjallisella puolella”, toteaa Like-kustantamon napamies Arto Leivo.

Mukavalla tavalla pehmeäkantisen laulu- ja soittokirjan nimi tulee olemaan ”Vahva näyttö”. Se on nimensä mukaisesti tyrnä paalutus musiikkikirjallisuuden alati kilpaillulla alalla. Kirja tulee sisältämään kaikki Martin ja Napanderin julkaisemat laulut sanoineen ja sävelineen. ”Eikä siinä kaikki”, ihmettelee kitaristi Mauno Tiira. Sointujen ja sanojen tahdittama teos tulee olemaan myös kaikenkattava kuva-albumi. Valokuvat kertovat Erkan, Maunon, Muudin, Löysän, Martin ja ystävien elämästä menneisyydestä tähän päivään. ”Kuvat varustetaan asiankuuluvilla tuoteselosteilla. Kiveä ei jätetä kiven päälle! Lisäkysymyksiin ei jää säätövaraa!”, Martti lupaa.

”Vahvan näytön” materiaalit toimitetaan Like-kustantamoon elokuun puoleen väliin mennessä, ja valmis tuote on kauppojen hyllyillä suurin piirtein lokakuussa. Laulukirja valmistuu parahultaiseti vuoden pimeisiin syyshetkiin. Silloin leirikitara nuotiossa kuumenee ja laulunälkä korventaa. Kannattaa hankkia ”Vahva näyttö”. Kotiin, kouluun, reissuun ja itseopiskelijalle!

”Suosittelen.” Juha Lötjönen, rummut.

12.4. 2003
TÄYSOSUMA ON NAPAKYMPPI – UUSI TÄYSPITKÄ ÄÄNIPURISTE KAUPPOIHIN!

On jälleen aika juhlan! Martin ja Napanderin kauan odotettu neljäs studio-cd on viimein tuotantoketjun äärimmäisellä loppusuoralla. ”Täysosuma” on kauppojen hyllyillä 22.4.2003 alkaen.
Kyllä tuntuu hyvältä olla mukana Napanderin sadonkorjuussa, toteaa Spinefarmin tuotantopäällikkö Tapio Hopponen. Täysosuma on meinaan sellainen yhdistetty muna- ja viljavuori, että siitä riittää makusteltavaa vuosiksi eteenpäin!

Täysosuma sisältää yhteensä neljätoista napanderoriginaalia mukana tottakai singleiltä tutut ”Mikä on kun ei taidot riitä”, ”Saako pörssistä kottii” sekä ”Samba kuppi kuumaa”. Ennen kuulemattomista kappaleista kannattaa nostaa esiin Vladimir Vysotski / Tauno Palo -henkinen ”Kuka siellä”, humppajatkumolle sijoittuva ”Ufo tarjosi kaakaon” sekä vereslihaisen Napanderin esittelevä ”Liikaa kikkailin”. Puhumattakaan kaikkienaikojen rocktukosta: ”Mä fiksaan sut” asettaa uudet standardit rytmimusalle Suomessa! Koko levy on erittäin tasaisesti konsentroitunut. Samalla se on entistä muhkeampi aina monisivuista sisävihkoa myöten, asettelee kitaristi Mauno Tiira. Oma sävellykseni ”Manuli” sulkee levyn ilmatiiviisti.

LEVYNJULKKARIT ON MUST!
Uutta levyä lanseerataan kaikille avoimella äärijulkisella kansalaistapahtumalla. Tervetuloa kuuluu kutsuni! Näin luukuttaa rumpali Juha Lötjönen. Julkistamismatinea pidetään keskiviikkona 16.4. ravintola Sävelessä Helsingin Hakaniemessä. Juhlat alkavat kello 18 ja päättyvät noin klo 21. Tänä aikana kuullaan cd:ltä uutta materiaalia ja tottakai soitetaan! Napander vetäisee noin puolitusinaa uuden levyn kappaletta täysin livenä! Lisäksi suoritetaan vanhojen esiintymisasujen huutokauppa ryyditettynä triplatribuuttibonuksella! Kannattaa tulla paikalle riittävän massin kanssa, ennakoi urkuri Muudi Muukkula. Paidat lunastettakoon käteisellä ja tuotto käytetään lyhentämättömänä basisti Erkka Alosen aid- kassaan. Selkä kaipaa pientä laittoo, toteaa Erkka. Ja vielä Sävelessä julkistetaan kevään kuumin kaukalopalloon liittyvä pelaajasopimus! Kyllä kandee tulla Säveleen.

7.4. 2003
Martti sävelsi tangon tilaustyönä
Image-lehti tilasi Martilta tangon maaliskuun numeroonsa. Martti otti haasteen vastaan, ja tuloksena syntyi tilaustango ”Tukkoiset polut”. Demo-versio tangosta on kuuneltavissa lehden kotisivuilla huhtikuun loppuun asti. Nuotit sekä sanat löytyvät lehdestä.

20.3. 2003
Uusi sinkku kauppoihin!

Napanderin helmikuun työstöputki alkaa näkyä fyysisinä partikkeleina! Uudesta musasta saadaan ensimmäinen selkeä näyttö 4.4. kun tulevan cd:n toinen singlelohkaisu näkee musaliikkeen hyllyn. – Singlenä julkaistaan jo runsaasti keikkanäyttöjäkin kerännyt ”Samba kuppi kuumaa”, asettelee kitaristi Mauno Tiira. Kappaleessa kartoitetaan rakkauden säilömisen problematiikkaa kahvivinkkelistä lähestyen. – Musa on menevää lattarijunttaa, toteaa kappaleen säveltäjä Martti Servo. Lisäpalana löytyy Martin ja Moodyn esittämäna livepotpuri Doors-musaa kesän 2001 keikalta. Tottakai single enteilee jotain paljon suurempaa, ja tuo suurempi on huhtikuun aikana julkaistava kokopitkä 14:a kappaleen Napander uutukainen nimeltään ”Täysosuma”. Uudesta levystä – sen teemoista ja julkaisuasioista lisää piakkoin näillä sivuilla!

9.11. 2002
Napander toteutti instant -singlen!
Video jälkiuunileipänä!

Loppusyksy on auennut napander -piireissä poikkeuksellisen hektisenä. Todella vajaassa kuukaudessa Martti Servo & Napander yhteistyössä Spinefarmin sekä Kampin Filmiteollisuuden kanssa toteuttivat samanaikaisesti täysimittaisen cd -singlen äänitystyöt, sekä nauhoittivat koko kappaleen mittaisen videon!
–Useat vaikutusvaltaiset tahot olivat parin viikon sisään samansuuntaisesti liikkeellä ja jälki on samantien korvin kuultavissa ja silmin nähtävissä, toteaa Martti.

Idea videon tekemisestä lähti tv-4 -kanavan markkinointiportaasta. Video-ohjaaja Edu ”Pitko” Lintusen mukaan sillä tontilla ilmeni paineita uudenlaiseen markkinointiin:  –Tummien vesien tulkit -tv-sarja kaipasi boostia videon muodossa. Idea oli toteutuskelpoinen, ammattitaitoinen tiimi takana ja tottakai vahva materiaali edessä. Yhteen hiileen puhaltaminen toteutettiin kertahönkäisyllä ja nyt valmis tuote on pyörinyt 9.11. mennessä Nelosella jo ainakin kolme kertaa!
Kyseessä on videoversio sarjatunnarikappaleesta
”Mikä on kun ei taidot riitä?”. Siinä Napander nähdään kokonaisuudessaan soittamassa studio-olosuhteissa. Väliin on leikattuna pätkiä tästä Kari Hotakaisen käsikirjoittamasta muhkeasta tv-sarjasta. Mahdollisesti video tullaan myöhemmin näkemään myös muissa sähköisissä kuvavälineissä. –Ainakin videon sijoittamiselle keväällä ilmestyvälle Napander -lp:lle on liputettu vihreää valoa vaikutusvaltaisissa piireissä, muotoilee Spinefarmin tuotantopäällikkö Tapio Hopponen.
Ja kun kerran videota varten piti käydä studiossa äänityshommissa, niin miksei kappaletta myös julkaistaisi täysin ostokelpoisena cd- singlenä? –Niin. Mikä ettei, toteaa Juha Lötjönen.  Mitään syytä ylenmääräiseen pidättelyyn ei nähty myöskään levy-yhtiö Spinefarmin puolella. Singlen kakkosralliksi valittiin ”Saako pörssistä kottii?”, joka myös äänitettiin samantien, pantiin kansi tekoon, ja tuotteen pitäisi olla kauppojen hyllyllä vielä ennen marraskuun loppua! Noniin!

15.5. 2002
Napanderilta televisiomusaa!
Kun kunnon telsusarja kaipaa kunnon musat, kenen puoleen käännyt? Kyllä! Martti ja Napander saivat huhtikuussa hoidettavakseen  tehtävän television maailmasta. Mistä on kyse ja kuinka tähän jouduttiin? Martti selvittää: –Tuotantoyhtiö Säihkystä soittivat ja sanoivat, että tänne saisi lykätä sitä hyvää matskua tv-sarjatarpeisiin. Koska firma on Pirkka-Pekan ja teksti Hotakaisen, jouduin toteamaan, että täältä pannaan cassua tulemaan!
Kyseessä on TV-4 -kanavalla 13.10. starttaavan uuden ”Tummien vesien tulkit” -draamasarjan tunnusmusiikki. TV-4 -kanava on ministeri Aatos Erkon ja hänen lähipiirinsä monimutkaisin kytköksin suoraan ja välillisesti omistama kotimainen kaupallinen tv-kanava. Kanavan ohjelmistoon ovat sillointällöin kuuluneet laadukkaat kotimaiset draamasarjat kuten esimerkiksi ”Kaverille ei jätetä”. 13.10. puolestaan  on sunnuntai ja osa syksyn kokonaisuutta. –Molemmat kivoja asioita, toteaa Martti.

Palvelualat valinkauhassa
Kymmenosaisessa viihteellisessä ja fiktiivisessä sarjassa tutustutaan palvelualojen toimijoihin sekä heidän elämänkohtaloihinsa. Sarja tarjoaa kurkistusikkunat kampaajan pukilta autokorjaamon rasvamonttuun. Samalla se on kirjailija Kari Hotakaisen ensimmäinen televisiolle kirjoittama tekstikokonaisuus. Hotakainen on tämän hetken kuumimpia kynämiehiä maamme rajojen sisäpuolella. Pari vuotta sitten ilmestynyttä ”Klassikko” -romaania voidaan pitää hänen lopullisena läpimurtonaan. –Siitä tehtiin myös elokuva, toteaa Napanderin valomies Bronski.
Martti julistaa yhteistyön sujuneen mainiosti Hotakaisen kanssa.
–Hän on Pakilasta. Pakila tunnetaan myös toisesta suurmiehestä, Pakilan satakielestä, laulaja Erkki Junkkarisesta. –Myös hän on ollut pakilalainen, Martti muistelee. Lopulliset niitit tunnarin tiimoilta stanssattiin yli kymmenminuuttisessa puhelinkeskustelussa Martin ja  Hotakaisen välillä: –Keskustelimme Tuusulan moottoritien linjauksista.

Tunnarista uusi ralli!
Mikä mukavinta, tv-sarjan musalle löytyy lisäkäyttöä: –Kyseessähän on itseasiassa kokonainen uunituore napanderlämpimäinen, basisti Erkka Alonen selvittää. Tunnari on osa uutta ”Mikä on kun ei taidot riitä?” -kappaletta.
Napanderin on tarkoitus esittää uutta kappaletta jo kesän keikoilla, joten tarkkoina siellä yleisömeressä! Bongatkaa uusi biisi! Ja eiköhän se taitojen riittävyys mitata sitten aikanaan tulevalla studioelpeelläkin!

6.5. 2002
Martilla mahtava juhannus!
Tuleva juhannusaatto tarjoaa Martin & Napanderin musiikin ystäville tilaisuuden, joka samalla myös on suuri mahdollisuus. Nimittäin Suomen Yleisradion Radio Suomi on välittänyt Napanderille vastaanpanemattoman haasteen: YLE haluaa radioida suorana Martin aattoillan keikan Helsingin ydinkeskustasta! –Kun Radio Suomen tarjous tavoitti meikäläisen olin luonollisesti yllättynyt ja hetiperään tyytyväinen, luonnehtii Martti tuntojaan. –Musamme ystävät pystyvät radiomedian välityksellä monitoroimaan tunnin mittaisen vetomme reaaliajassa kymmenillätuhansilla saunoilla ympäri Suomea! Martti lupaa juhannuksen tunnelmiin kattavan hittipotpurin:
–Voin taata että ”Sauna” ladataan aatonlämpöisenä eetteriin ainakin suomeksi ellei sitten peräti saksaksikin laulettuna ajatellen ulkomaankielisiä ystäviämme maan rajojen ulkopuolella lyhytaaltolähettimien kuuluvuusalueilla!

Kaikki Sodaan!
Radio Suomen tavoitteena on tällä kertaa vaihtoehtoinen juhannuskonsertti. Yleensähän aattoillan suora radiointi on toteutettu jostain Suomen lukuisista tansilavoista: – Tällä kertaa halusimme valottaa kaupunkilaista juhannuksen viettoa ja välittää nämä tunnelmat mökeille ja rantavesien tuntumiin, haarukoi toimituspäällikkö Harri Tuominen Radio Suomesta.
Radiointi suoritetaan ravintola Sodasta Helsingin Annankadulta. Kellonajat ja sensellaiset täsmentyvät kesäkuun alkupäivinä – ilta-aikoja kuitenkin eletään. Kotivastaanottimien ääressä kannattaa siis jo nyt harjoitella äänittämistä ja mahdollista ajastimen käyttöä konsertin taltioimiseksi.    Sisäänpääsymaksu Sodaan tulee olemaan hyvin lähellä nollaa euroa, joten tilaisuutta voi todella suositella jokaiselle. –Uskon, että yleisön joukosta kuuluvat ajatukset tulevat kaikumaan globaalisti ja pikkurahalla. Soda on juhannusaaton pakkopaikka, toteaa Martti.

26.1. 2002
Marttia TV:ssä!
Martin ja Napanderin levynjulkaisu tilaisuudesta juttua Moon TV: Never Trust a Hippie-ohjelmassa. Martti on myöskin vieraana 30.1 Pop-komisiossa TV1:llä.

4.11. 2001
Livelevy ulos tammikuussa!
Martin hartaasti odotettu keikkataltiointi on viimeinkin loppusilausvaiheistuksessa! Julkaisun ajankohta on tammikuun 2002 loppu.

2.11. 2001
Antti Ketonen purkitti Marttia!

Vuoden 2001 iskelmän Suomen mestari Antti Ketonen on päätynyt Martin musiikin pariin. Ande on orkkineen kaikessa hiljaisuudessa levyttänyt Martin ja Napanderin ikiklassikon ”Maailman sinisimmän taivaan”.   Kappale julkaistaan singlemuodossa ja pian. Ulostulon aika on marraskuun loppu 2001.
–Tuntuu todella mukavalta, että yksi tämän hetken suosituimmista artisteista on löytänyt kelpo matskua levytettäväksi valtavirran ulkopuolelta, toteaa Martti.  Pelisäännöt -cd:ltä tuttu Maailman sinisin taivas on kuulunut Ketosen keikkarepertuaariin jo pidemmän aikaa. –Antti soitteli tuossa elokuussa ja kysäisi, jotta kävisikö purkitus? Meillä ei Napanderissa ollut suunnitelmiin mitään huomautettavaa!
Toteutukseltaan kappale tulee noudattelemaan Napanderin beat-meininkiä, mutta toki uusiakin sovituksellisia kikkoja viljellään muun muassa kitarasoolon muodossa.   Kannattaa tutustua maailman ensimmäiseen Martti-coveriin! Ja tästä lisää infoa Antin tekemisistä: Antti Ketonen

2.6. 2001
MARTILTA YLLÄTTÄEN LIVELEVY !!
Martti Servo & Napander toteuttavat pitkäaikaisen haaveensa täysmittaisesta keikkataltioinnista. Levy tulee olemaan täydellinen kooste autenttisesta napanderillasta. Samallla se on myös myös greatest hits -kokooma livemuodossa, sillä kappaleet ovat lähes kokonaisuudessaan ennastaan tuttuja Martin kolmelta julkaistulta studioalbumilta! – Nyt tuntuu todella hyvältä, toteaa Martti.
–Hienoa päästä E-Street Bandin ja Bon Jovin kanssa samoihin lähtötelineisiin! Martti puntaroi, että juuri muut eivät liveleikkiin Napanderin lisäksi uskalla lähteä. –Elävänä materiaalin toimivuus punnitaan. Isketään herkut parilalle ja katsotaan onko suuhunkäypää! Levyn materiaali äänitetään kahdessa eri tilaisuudessa.

Perjantaina 27.7.2001 aloitetaan Helsingistä. Vetopaikkana on legendaarinen ravintola Semifinal Tavastia-klubin alakerrassa. Tästä jatketaan lauantaina 28. 7. Turkuun ja legendaariseen ravintola Dynamoon. Kumpikin keikka on todella avoin yleisölle. Jonkinlaiseen ovimaksuun yleisö pääsee osallistumaan! Levy-yhtiö Spinefarmista kannattaa kysellä mahdollista bussikuljetusta keikkapaikkakuntien välillä. CD:n julkaisupäivästä ei vielä ole tarkkaa tietoa. Todennäköisesti levyä varten äänitetään myös pari uutta originaalikappaletta studio-olosuhteissa. Levyn kansitaide tullee myös sisältämään ennennäkemätöntä kuvamateriaalia orkesterimme matkan varrelta.
Tule mukaan tekemään historiaa – on sulla siihen tilaisuus, se on suuri mahdollisuus!

13.2.2001
Martti vaihtoi ohjelmatoimistoa!
Martti Servo & Napander ovat aloittaneet yhteistyön helsinkiläisen Rocktops-ohjelmatoimiston kanssa. Pari vuotta kestänyt miellyttävä ja hedelmärikas yhteistyö NEM- bookingin kanssa päättyi tammikuun lopulla mukavissa mutta lämpimissä tunnelmissa. Martin keikkarekkoja reititetään vastaisuudessa Kaapelitehtaalta käsin Elina Orman toimesta.
– Vaihdoimme myyntiorganisaatiota täysin ilman syytä, toteaa Martti. Tiettävästi vaihtoa ei vaikeuttanut se tosiseikka, että suomirockin legendaarinen dinosaurus Wigwam on Rocktopsin listoilla. Kaikkien napanderilaisten uskotaan olevan armottomia wigufaneja!

6.12.2000
Martilta yllättäen joulusingle!

Martti Servo on täysin vaivihkaa, mutta ennalta arvaamatta toteuttanut Retuperän WBK-puhallinorkesterin kanssa kahden joululaulun cd-singleprojektin. Joulukuun ensimmäisellä viikolla hyvinvarustetuista levykaupoista löytyvä äänite pitää sisällään kappaleet ”Joulu puussa” ja ”Pukki palaa loppuun”. Tällä kertaa kappaleitten sävellys- ja sanoitustoiminnasta vastaavat  pääsääntöisesti vieraat tahot. ”Pukki palaa loppuun” -kappale kuitenkin on sanoituksen osalta Servo-Sucksdorff -tuotantoa. –sYllätyin itsekin, että tämmöinen tuote putkahti. Olen äimän käkenä, toteaa Martti.Yhteistyö perinnerikkaan WBK:n kanssa ei kuitenkaan merkitse Napanderin minkäänasteista alasajoa. –Päinvastoin. Kokemus antaa tukevoituvan pohjan Martin ja Napanderin sokkelille! Puhallinmusiikin ystävien kannattaa siis suunnata levykauppaan. Singlen edullinen hinta ei vähentäne tuotteen viehätysvoimaa!

19.7.2000
MARTILLA PUHEOHJELMA RADIO SUOMESSA!
Martti toteuttaa lauantaina 22.7.2000 viidenkymmenen minuutin mittaisen radio-ohjelman, joka nivoo yhteen kuunnelman, asiapuheen sekä musan perinteet. Martin ohjelma kulkee teemalla ”Maailman sinisin taivas – ihmisiä kesässä ja kesä ihmisessä”. Panostus kuuluu Radio Suomen Valoa ikkunassa- ohjelmien sarjaan. Ulospanoaika on klo 22.10 – 23.00.

15.5.2000
MARTTI KYMPPITONNIIN

Martti on kutsuttu visailemaan Riitta Väisäsen juontamaan Spede-yhtiöitten tuottamaan Kymppitonni-viihdeohjelmaan! Ohjelmat tulevat ulos mtv-3 kanavalta 26.- 27. kesäkuuta ja 3.-4. heinäkuuta. Martin ohella visailuun osallistuu muun muassa  Arlene Kotala. – Tämä tuntuu todella hyvältä. Uskomaton kädenojennus Alma medialta Napanderin suuntaan, toteaa Martti.

13.5.2000
Martti karaokevideo-keikalla Ekin Baarissa Helsingin rautatiemakasiineilla
.
8. 12.5.2000
Martti Radiomafian Hyvää huomenta Ulmanen -ohjelman aamiaisvieraana. PerjantainaMartti ja moody-Muukkula soittavat suorassa lähetyksessä Helsingin kauppatorilla Reimari-valssin.
30.4. 2000
Martti esiintyy TVTV:llä Joonas Hytösen suositussa talkshowssa.
Mukana myös Sanna Suutari, Satu Lappi ja Frederik. Martti laulaa HittiLitin Lenni Kalle Taipaleen studio-orkesterin säestyksellä.
27.4. 2000
Hyvältä näyttää -levyn julkaisutilaisuus paalutettiin Karaokebar -Satumaassa Suomen Helsingissä. Erinomaisen tunnelman lisäksi täyssalilliselle tarjottiin Martin ja Napanderin aluevaltaus multimedian parissa: äänimies Edu Lintusen, eli Kampin Koppolan ohjaama seitsemän rallin karaokevideo. Menestys oli mahtava – Martti lauloi videon päälle ja tämän päälle huutokaupattiin Napander-orkesterin viime vuoden esiintymispaidat ja kravatit. Punertavien nimikirjoituksilla varustettujen paitojen hinnat nousivat parhaimmillaan reilusti toiselle sadalle. Uudet Hannu Muukkulan valitsemat asut ovat kellertävät
Helmikuu 2000
”ITSENSÄ YLITTÄMINEN ON JÄRJESTELYKYSYMYS” – UUSI CD ULOSPANOVAIHEESSA! Martti Servo & Napander -orkesterin kolmas täyspitkä CD on käytännössä valmis. Uuden, vielä nimeämättömän tuotteen viimeiset miksaustyöt viimeisteltiin valmiusasentoon lauantaina 26.2.2000. – Kyllä täytyy sanoa että nyt tuntuu hyvältä ja siltä myös näyttää, Martti toteaa. Paineet uuden levyn tiimoilla kumuloituivat talven edetessä mukavalla tavalla mikä oli omiaan paisuttamaan myönteistä haasteilmapiiriä napanderilaisittain. – Nyt kun valmista materiaalia lopulta kuuntelee voi todeta, että itsensä ylittäminen on kuitenkin vain järjestelykysymys. Pannaan siimu pyörän päälle, asennelukko hahloon ja työt käyntiin niin se on siinä! Valtaosa levyn äänityksistä tehtiin perinteiseen tyyliin Studiopoitsuissa Helsingin Eirassa, mutta lauluosuudet ja äänen jälkikäsittely siirrettiin Kruunuhakaan Millbrooke- studioille. Uuden Spinefarm- levy-yhtiön mittavat voimavarat alkavat siis näkyä? – Kyllä. Spinefarm tarjoaa meille pehmeän selkänojan jolla on hyvä istua, toteaa itseoikeutetusti tuottajan lämpöliivit ylleen pukenut Jokke Pirhonen. Uusi levy pitää sisällään seuraavat kappaleet: Reimarivalssi, Vapun tullen, Hyvältä näyttää, Löysin ystävän, Rakastan sinua maailma, Tuntuuko tutulta?, Hitti-Litti Litmanen, Onko saunassa puita?, Aikuinen mies, Viimeinen tango, Karavaanarisinkku, Saksofoniparaati, Rakkauden ajopuu ja Anna pannun puhuttaa. Julkaisuajankohdaksi on kaavailtu huhtikuun loppua, ja julkaisupaikaksi Helsingissä sijaitsevaa Satumaa-nimistä ravintolaa! Kaikki paikalle! (Äänitystoimien valmistuttua Napanderilaiset suunnistivat valokuvaussessioihin. Ohessa pientä maistiaista kuvausten saldosta. Löysän ja Maukan motukka on 750cc Triumph Bonneville vuodelta -78).

  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube