Home » 2006 Kysymykset ja vastaukset

2006 Kysymykset ja vastaukset

Voit lähettää Martillle kysymyksen osoitteeseen:
martti@marttiservo

22.12.2006 1/5 Milj. kysyy:

Tervehdys!
Pukkaa ongelmaa koulutyön tekemisestä, joten ajattelin että Martti pystyy
auttamaan  Miten yhdistää Leonardo Da Vincin monialainen nerokkuus
muuntuvaan valoon ja lisäksi vielä veteen? Martin kotisivut ovat hieman
jälkijunassa, lähiajan keikat ovat marraskuun puolelta, eikä Welldonen
sivuiltakaan löydy akuuttia apua :S Entä mitä ostaisin isukille
joululahjaksi?

Kiittäen:

yksi viidestä miljoonasta
Martti vastaa:
Päivää 1/5milj.

Ensinnäkin. DaVincin nerokkuuden yhdistäminen valoon ja veteen on tänä
päivänä helppoa. Leonardon aikanahan ei ollut käytettävissä
sähköparistoja, jotka nykyisin tekevät yhdistelytoimet todella helpoiksi.

Toimi näin: Laske amme täyteen vesijohtovettä. Lisää veteen litra
nelitahtimoottoriöljyä – esim täysin synteettinen Mobil 10W/40 on todella
notkea ja monikäyttöinen. Myös jäteöljy käy.

Anna seoksen asettua. Huomaat, että öljy muodostaa pinnalle pääosin
sinertävänä, mutta myös muina väreinä leikkivän elastisen kalvon. Kytke
paristokäyttöiseen taskulamppuun virta päälle. Sulje lamppu läpinäkyvään
vesitiiviiseen pussiin. Pudota pussi ammeeseen.

Tarkastellessasi valokeilan reaktioita veden ja öljyn kanssa, huomaatkin
näin yhdistäneesi DaVincin monialaisen lahjakkuuden valoon ja veteen.

Asia kaksi: jopas ovat kotisivut ajan tasalla. Napander pitää nyt vähän
keikka- ja levytystaukoa. Keväällä sitten palataan tositoimiin uuden
materiaalin kanssa. Kannattaa seurata kotisivuja edelleen – siellä kyllä
kerrotaan tärkeistä asioista, luotettavasti ja omaan tahtiin.

Isälle kannattaa ostaa lahjaksi Bill Brysonin ”Lyhyt historia lähes
kaikesta”, ellei hän jos sitä ole lukenut.

Parasta joulua sinne!
Martti.
16.12.2006 Ilkka kysyy:
Moro Martti!!!

Sellaista kyselisin et tietäisitkö mistä saisi ostettua sinun joulu cd:si MARTIN JOULU TERVEHDYS??? Kaikki muut mahdolliset cd:si on, mut tämä aarre puuttuu… Kaikki kaupat olen kolunnut läpi ja jopa musiikkikaupat, mutta mistään en ole löytänyt…
Kiitokset mainioista keikoistasi. Olen 4 keikallasi ollu ja ei voi muuta
sanoa ku HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ!!!

Hyvät joulun odotukset!
Terveisiä Napanderin pojille

T: Ilkka
Martti vastaa:
Huomenta Ilkka!

Nyt osuit yhteen yhteiskuntamme keskeisimmistä ja pitkäaikaisimmista häpeän pesäkkeistä. Asiaa on kyselty ja parannusta odotettu jo vuosikausia. Mutta edelleen vastaus on sama: Martin joulutervehdystä ei saa mistään. Ei mistään.

Painos on loppunut jo vuosikausia sitten, eikä uutta liene tiedossa. Ellei sitten suuri kansalaisjoukko ryhdy myönteisessä hengessä painostamaan entistä levy-yhtiötämme Texicalli-Recordsia uuden painoksen tielle.

Tässä kuitenkin sinne Martilta joulutervehdys: Terve!
Martti.
14.12.2006 Katri kysyy:
Hei Martti & Co,

mieltäni on jo pitkään askarruttanut kappaleidenne säveltäjä -sanoittajatiedoissa kummitteleva yhdistelmä Servo/Sucksdorff. Onko kyseessä Martin toinen persoona, vaiko joku yhtyeen ulkopuolinen nero? Hyvät joulut vaan teille kaikille!!

-Katri
Martti vastaa:
Terve Katri!

Kyllä Sohjo Sucksdorff on oikea nero sekä ulko- että sisäkäyttöön. Ja oikea naismerkkinen ihminenkin vielä – ei mikään mielikuvitushanmo. Hänen kanssaan on Martti vuosien varrella sanoituksen jos toisenkin rustannut. Ja homma jatkuu taas. Pitäisi seuraavalle levylle vielä jotain kehittää.

Tiedontäyteistä houlua sinne!
Martti.
28.11.2006 Humppamamma kysyy:
Oli kyllä jo vanha tuo viesti mikä pisti silmään, mutta kuitenkin… Kun joku sanoi FBI-beatin tehneen Maailman sinisimmästä taivaasta coverin ja kysyi mielipidettäsi asiaan. Asiahan on niin, ettei FBI-beat ole tehnyt coveria kyseisestä biisistä. FBI-beatin studiogurun Miikka Törmälän sormet ovat kuitenkin tavallaan pelissä tässä asiassa, koska Neljänsuora kävi hänen studiollaan tekemässä jotain biisejä aikoja sitten, ja tämä Maailman sinisin taivas oli yksi niistä. Siitä ehkä johtuu kyseinen sekaannus.

-Humppamamma-
Martti vastaa:
Terve Humppamamma!

Erinomainen täsmennys tämä. Tiedon voimalla ilma puristuu coverkeskustelusta ja jäljelle jää tyhjiöntäysi timantinkovaa musaa! Hyvä. Itselleni tämä FBI-beatin asia oli meinaan täysin outo, mutta näin scene on taas kirkas kuin gangsterin pläsi Magliten valossa! Ja Neljänsuoran poitsuthan taas olivat asialla aivan luvan kanssa.

Tämä selvä!
Martti.
28.11.2006 Minna kysyy:
Sattuipa silmään tämän päivän valtakunnallisesta sanomalehdestä kiintoisa pikku uutinen, joka vanhan kansan ja Sir Cliff Richardin tiedossa on ollut toki jo pitkään: hymyhuulet suukon saavat, hymyhuulet huomataan… Tarkennettakoon: tutkijoiden mukaan tyytyväisyys voi parantaa ihmisen immuniteettia ja onnellisuus suojelee flunssalta. Tästä on suoraan johdannollinen Martin ja Napanderin kansalle tarjoama hyväntuulinen viihde ja pienet sekä vähän suuremmat onnenhetket! Martti ennaltaehkäisee! Martti puolustaa! Pakkasherra ja loskaleidi ovat kohdanneet vertaisensa.

Asiaa itsekin tieteellisesti jonkun verran tutkineena voin myös sanoa, että ei liene helppoa tehdä hyvänmielen kappaleita; melankolia, ahdistus ja katkeruus synnyttävät sointuja paljon helpommin. Ymmärrykseni koskee kuitenkin vain tekstipuolta, nuoteista kun en poloinen ymmärrä. Kuuntelen kuitenkin sujuvasti, ihailen soitantaa ja kuten eräässä klassikossa todetaan, jalka vipattaa! Nostan siis hattua Sinulle ja tiimillesi Martti, teiltä myönteisiä viisuja ja mukavan asiallisia kappaleita tuntuu pukkaavan kivuttomasti ja suurissa erissä. Upeaa.
Harvinaista. Ihanaa!

Toki myös katkeransuloiset kappaleet ovat hallussanne, luonnollisesti. Tämä tuli todistettua esimerkiksi viikonlopun keikalla varsin reipashenkisessä seurassa. Erityisesti ”Kuka Siellä?” kosketti allekirjoittanutta syvältä, mutta myös ”Marttyyrin Aika” teki tehtävänsä. Ja olitpa Martti vedossa, kondis kohdallaan! Napanderkin pisti menemään kuin kone. Tätä lisää. ”Penttiä” ei kuultu, mutta tarjontahan on aina tilannekohtaista ja taiteilijoiden harkinnassa.
Tyydymme siihen ja olemme onnelliset.

Pian ajankohtainen kysymys: viettääkö Martti joulua vai kenties
hanukkaa? Kelpaako kinkku vai kalkkunanko päivät ovat luetut?

Hyräilevin (immuniteetti)terveisin,

Minna
Martti vastaa:
Terve Minna!

Mukavasti postisi lämmitti näin pimeässä lumenjälkeisessä maailmassa! Itse asiassa taidan käyttää postiasi kinkun paistamiseen – sen verran mukavia celsiuksia postisi sisältää. Äläkäkä huolestu: en missään tapauksessa aio käyttää tekstipaperia jonkinlaisena sytykkeenä. Käärin vain printin kinkun ympärille ja lämpöjohtuminen hauduttaa kinkun sopivasti aatonaatoksi! ja sähköäkin säästyy!

Siinähän sitten tulikin jo vastaus Martin joulukattaukseen: kyllä kinkku saa kyytiä.

Oikein mukavaa joulun odotusta sinne!
Martti.
13.11.2006 Joonas kysyy:
Hei Martti, tässä Joonas Espoosta!

Mitä kuulu! olen kuunnellut musiikkiasi kohta peräti kaksi kaunista
vuotta. Musiikkisi on vastustattoman hyvää. Mutta nyt kiinostaisi tietää että
miten ihmeessä keksit nämä taianomaiset sanat? aina kun kuulen servoa niin rupee svengaamaan! Kiinostaisi todella tietää sillä olen varmasti suurimpia/nuorimpia fanejasi.

Odotellen ikärajottomia keikkoja, uutta albumia sekä vastausta!

Kinuskikaakao, uskollisin fanisi<3!
Martti vastaa:
Terve Kinuskikaakao!

Sanat pulpahtelevat kuplimalla poristen. Lyödään lämpö päälle ja jäädään odottelemaan. Joskus alkaa kuplia ja välillä taas lämpö ei riitä sanantuotantoon. Se on kumma homma tämä! Ei tajua.

Mutta mukava kuulla, että musa toimii. Ikärajattomia keikkoja vain on kovin harvakseltaan. Toisinaan se vain on niin.

Oikein mukavata talvea sinne – pidetäänpäs lämpö päällä!

Martti.
13.11.2006 Markku kysyy:
Terve Martti!!

Haluaisin kiittää loistavasta keikasta Mikkelin Ilonassa. Kiitokset myös sinulle ja koko bändille nimmareista, jotka ystävällisesti kirjoititte keikan aikana dvd-sisälehtiseen.

Paikalla oli myös itse Tusti, jonka nahkapurilaisista onkin ollut puhetta jo monta kertaa yösydämessä. Yritinkin asiasta mainita, mutta se taisi mennä hieman ohi. Onkohan Tustista tulossa mahdollisesti biisiä? Tustin nahkapurilaiset ja maistuvaiset rasvarinkelit ovat hyvä aihe laululle.

Kiitokset vielä ja tervetuloa uudestaan, mielellään myös jokin päivä Kaustiselle.

Terveisin:

Markku
Martti vastaa:
Terve Markku!

Kiitti kiitoksesta! Oli mukavata vetää päämajakaupungissa hyvässä seurassa.

Ja todentotta: Tusti meni ällikällä lyötynä ohi että suhahti. Siinä lavalta poistuessa Martti-setä hämmentyi täysin, kun kuuli, että legendaarinen Tusti on jossain. Katse harhaili väkijoukossa ja kovalevy puhdistui täysin.

Myöhemmin keikan jälkeen rasvarinkelit peittyivät tomusokerilla, joka esti Tustia näkymästä. Harmillinen homma, mutta jo pelkkä tieto Tustin läsnäolosta elähdytti.

Päin talvea!
Martti
13.11.2006 Hessu kysyy:
Hei,

Käväisin Australiassa, Sydneyssa ja siellä tarkemmin North Sydneyn kaupunginosassa oli oheisten kuvien esittämä huoltoasema. Servo savers – vastaavia on Queenslandissakin…!

-Hessu
Martti vastaa:
Terve Hessu!

Juu. Yllättäen Napander on laajentanut polttoainebisnekseen. Energia, sen tuotanto sekä jakelu tarjoavat mukavia menestymisen mahdollisuuksia koko ketjun mitalta.

Aloitimme varovaisesti bensiininjakelulla Australiassa. Syynä tähän on paikallisen yhteiskunnan toimiva infrastruktuuri sekä suotuisa ilmasto. Kulut toimipisteen ylläpitämisessä ovat näin kohtuulliset. Olot Australiassa ovat myös vakaat ja rauhalliset taannoisista mellakkakärhämistä huolimatta.

Toivottavasti maistoitte Servo Saversin maankuuluja kuivakakkusia. Ne ovat basisti Erkka Alosen reseptin mukaan valmistetut.

Martti.
23.10.2006 Kimmo kysyy:
Hei Martti!

Siteeraan heti aluksi mainiota stygeänne ” Tillintallin”…..

”Voi kuNpa olisin selvinpäin…mutta on pakko tsuippaa ryystää…jne”

Mikä on tsuippa? Olen kuullut sanan mutta sen varsinainen alkuperä jää niin hämäräksi etten oikein osaa samastua siihen vaikka kappaleen muu viesti on turhankin tuttu. Kuka on keksinyt sanan ”tsuippa”?. Onko se vanha ystäväni Tsuge Malmilta, Lefa Idästä, Veikko Stadista vai Jounssi Pelipaikoilta? Voisitko Mara bliis selventää tot sanaa tai vöödii mulle?

Yst Terv. Pipopäänorja parikytWee
Martti vastaa:
Huomenta Kimmo!

Kyllä tsuipan asia on tärkeä ja aina yhden jeremiadin väärti. Tsuippaa ei keksinyt Tsuge Malmilta eikä Jami Porista vaan Erkka orkasta.

Olimme viime vuosituhannen lopulla yllättäen vierailemassa Englannissa. Lontoon kaupungissa teimme kebab-ostoksia, ja siinä lisukevitriiniä ihastellessamme basisti Erkka Alonen alkoi viittilöidä pippureiden suuntaan, että ”tsuibing” ja salaattien suuntaan, että ”duibing”. Yhteinen kieli asiakkaan ja yrittäjän välillä oli löytynyt. Erinomainen ja ravitseva mähnätuote olennaisilla lisukkeilla päätyi Erkan hoteisiin.
Hyvä.

Sittemmin tsuibing ja duibing, tsuippailu ja duippailu sai yhä uusia merkityksiä. Lopulta rönsyilevät sivumerkitykset karsiutuivat ja tsuipan maailma kristallisoitui yhteen elementtiin: tsuippa on märkää, eli olutta.
Yksi tsuippa on tuopillinen olutta.

Hyvin voi ihminen esimerkiksi baaritiskillä tilata, ”yksi tsuippa kiitos”, ja jälleen voi kuluttaja olla tyytyväinen!

Tsuibings! (joka sinänsä on hyväntuulinen tervehdys)
Martti.
23.10.2006 Ilari kysyy:
Morjens Uncle-Martti!
Onko sinua koskaan yllätetty hortoilemassa silmät kiinni kuorsaten
(lienetkö kuorsaajatyyppiä laisinkaan)?
Kuinka yleistä tällainen kaksoiselämöinti onkaan?
Asia jäi noin yleisesti vaivaamaan, kun annoin itseni katsoa jaksollisen suomalaista Big Brother- ohjelmaa. Siinä näytettiin Sika-juhlien jälkeistä yötä, jolloin Asukas-Olli nousi promillehuuruisessa unessa suorittamaan luonnollisia tarpeitaan toisen asukin sänkyyn. Luuli ilmiselvästi olevansa vessassa ja lorotteli päättäväisesti sängynjaloille. Asiansa hoidettuaan hän ystävällisesti/päättäväisesti otti Asukas-Janin päällä olleen peiton ja palasi takaisin vuoteeseensa. Homma hoitui kenenkään heräämättä. Paino sanalla ”kenenkään”.
Iso-Veli valvoi luonnollisesti tapahtumaa pannuhuoneestaan ja tallensi kaiken tulevia sukupolvia varten. Aamulla Asukas-Ollille tämä näytettiin salaisessa päiväkirjahuoneessa ja hän kiisti voimakkaasti moista ennen tapahtuneen. Mikä on Martin havainto tämänlaisesta käyttäytymisestä omassa ympäristössään? Tapahtuuko tärkeämpiäkin asioita ihmisen ladatessa akkujaan?

Terveisin,
Huolestunut-Ilari
Martti vastaa:
Päivää Ilari.

Mitä tulee Martin valveajan ulkopuoliseen käytökseen, niin siitä on annettu selkeät ohjeistukset kromosomikokoelmassa: virrat katkaistaan, kuorsausfiltteri kytketään ja manööverit estävä black-out aktivoidaan. Eli kyllä Martin kuorsaaminen on yltiömaltillista ja liikehdintä sängyn, makuupussin tai rajatun betonilattian ulkopuolella minimaalista.

Sen sijaan Napanderin pitkäaikaisen äänimiehen Edward Lintusen tiedetään harrastaneen valveajan ulkopuolista lossaamista, eli järjestelmän keventämistä. Edu on kuitenkin tuhattaituri. Hän pystyy unissaan myös nikkaroimaan hyödyllisiä tarve-esineitä. Unessa on siis mahdollista toimittaa kaikenlaisia käytännön asioita.

Kertomasi tarina BB-talosta on valaiseva – ei lainkaan huolestuttava. Mikäli kyseinen hahmo talossa kiistää nauhalle tallentuneet kultaiset sekunnit, ei meillä ole mitää syytä häntä epäillä. On täysin mahdollista, että kaikki tapahtuman telsusta nähneet ovat saaneet osallistua hänen uneensa. On siis olemassa kollektiivisia, median häilyvän rajapinnan ylittäviä yhteisiä unia. Ne voivat olla märkiä tai kuivakkaita.

Tapahtuman nähneenä voit siis onnitella itseäsi. Olet päässyt mukaan uuden yhteisöllisyyden kuohuvalle aaallonharjalle lukuisten muitten lajitovereiden kanssa. Napander onnittelee!

Loistavaa syksyä sinne!
Martti.
23.10.2006 Toijala kysyy:
Anna palaa !
Tosi mukavaa, kun olet Pirkanmaan Sanomien kolumnistina esiintynyt jo kaksi kertaa – odotan kolmatta ! Koska mahtaa olla seuraava – voisiko tuleva Kuun Kuvernööri valoittaa asiaa. Kuka keksi Sinut tänne Hämeeseen ? Keikka Viialassa oli mahtava ! Koska seuraava keikka Pirkanmaalle.

Toivoo fanit Toijalasta
Martti vastaa:
Terve Toijala!

Kyllä se oli Pirkanmaan Sanomien päätoimittaja joka pirautti. Heillä oli siellä huutava tekstintarve, ja talkoisiin tarvittiin vereksiä voimia.
Suostuin haasteeseen kahden sekunnin perusteellisen mietinnän jälkeen. Ja kolmas päästö lurahtaa tässä lokakuun lopulla – tarkat päivät tietää vain lehden päättävä elimistö. Homma jatkunee ensi vuonnakin.

Ja Hämeessähän on käyty tiuhaan tahtiin. Eikä täällä asiantilasta valiteta! Lauantaina oltiin Satakunnan rajamaastossa Vammalassa, ja ensi lauantaina Ruovedellä.

Tarkkana siellä keikkakalenterin kanssa!

Martti.
10.10.2006 Umpisavolainen kysyy:
Heippa Martti!!!!!

Ilokseni huomaan että teet Martti marraskuussa kahden keikan ’kiertueen’ täällä Savossa. Harmittavasti näiden kulttuuritapahtumien väli on viikko, joten kysymykseni Martti on siis seuraava: Kannattaako minun pitää keikkafiilistä yllä koko tuo väliaika itseäni huolellisesti nesteyttäen ja DVD:nne katsellen vai toteuttaa kunnonajoituksesssa ns. kahden huipun taktiikkaa? Ensimmäiseen vaihtoehtoon saattaisi tuo työnantaja ja perhekin suhtautua hieman varauksellisesti…

Nimimerkki: Umpisavolainen
Martti vastaa:
Huomenta Umpisavolainen!

Kyllä näin todella pääsi käymään. Savonmua laajana edessämme aukeaa kahteen otteeseen intervallinomaisesti. Ja tässä lepää jo vastaus kysymykseesi.

Mikäli olet huolehtinut peruskuntoharjoittelusta, voit luontevasti siirtyä kahden huipun taktiikkaan. Tällainen intervalliharjoittelu on nimenomaan sitä huippukunnon herkistelyä. Urheilija itsekin yllättyy huippujen väliin sijoittuvan latenttikauden jälkeen, kuinka rennosti ja nautittavasti kova, huipputason suoritus irtoaa. Tiedämme, että tähän on Savossa ensiluokkaiset valmiudet.

Tervetuloa keikoille!
10.10.2006 Jarmo kysyy:
Moi!
Olin laittanut kalenteriin ylös keikkasi Polvijärven Huhmarissa la 4.11. 2006. Nyt kun sattumalta katsoin uudestaan keikkapaikkojasi, en enää löytänyt Huhmarin keikkaa… eli mikä oli kun se peruttiin? Et ole käynyt täällä Pohjois-Karjalassa miesmuistiin… edellinen reissusi oli Ylämyllyn Ramonassa ja siitä on jo aikaa aivan liian kauan… niin kuin varmasti muistat, täällä Joensuun seudulla keikoillasi on ollut aina loistava meininki, jotta tervetuloa vaan tänne päin!! Toivottavasti jo piakkoin…

T: Martti-fani Joensuusta
Martti vastaa:
Terve Jarmo!

Kyllä. Aivan liian kauan on aikaa Pohjois-Karjalan valloituksesta. Siellä varmaan jo asujamisto on unohtanut, millaista se on se kunnon komento. Muistin virkistäminen on ehdottomasti paikallaan. Uskon tämän toteutuvan ensi keväänä, kun uusi cd on ulkona ja Napander rynnäköi monta kuukautta ympäri maata. Pohjois-Karjalan asia on hoidettava.

Mitä tulee Huhmarin peruuntumiseen, niin se on hämärää täälläkin. Asiassa lienee jotain käytännöllisperäistä. Täytyypä kysäistä ohjelmatoimistosta peruutusvaihteen saloja.

Martti.
06.10.2006 Tommi kysyy:
Kuinka pitkä olet Martti servo?
Vastaa pian
Martti vastaa:
Päivää Tommi.

Martin pituus merenpinnasta on 187cm.

Martti.
01.10.2006 Janne kysyy:
Kävin tuossa juuri dvdnne läpi ja ainut vika oli siinä että en itse ole ollut paikalla. Milloin saamme tilata uljaita MarttiSErvo&Napander
seinälippuja?

PS.varmasti haluttuja..

t. janne ”the rubbare” vaasasta
Martti vastaa:
Terve Janne!

Kyllä paikalla kannattaa olla. Turha hötkyily pois paikalta hankaloittaa
elämyskeräilyä. Rauhallisesti paikalle seuraavalla kerralla.

Mutta mikä ihme on seinälippu? Kuulostaa kiehtovalta uutuustuotteelta. Jonkinmoinen sisustusartefakti? Vai vihjaatko mahdollisesti tapettibisnekseen? Se onkin kova ja kilpailtu alue. Ikea tarjoaa nuorekkaille ostajille metritavaraa ja yksilölliset sisustusputiikit huolehtivat vaativien ostajien tarpeista. Missä sauma meille? Napander tapetit ja liisterit?
Täytyy tuumia.

Parasta jatkoa sinne!
Martti.
27.09.2006 Teleskooppitukipilari kysyy:
Heipähei hyvö Martti!
Käväisinpä Oulun Teatrialla kauan odotetun keikan katsomassa ja Martti
Kuume oli sunnuntai-iltanakin vielä 37 asteen tienoilla! Onneksi kuitenkin laski maanataille, ettei suomalainen talouselämä kärsinyt poissaolostani.
Sähköinen tunnelma ja vapaa rakkaus toi mieleeni vuoden ’69 woodstockin, jonka katsoin livenä omasta televisiostani jonkun aikaa sitten. Jotain kuitenkin puuttui, nimittäin ”Hyvät bailut”, jota kaverini kanssa jäimme kaipaamaan. Kuulin, että olet tulossa uudemman kerran Ouluun teekkarikuoron vieraaksi, ja nyt toivoisinkin, että tuo yksi suomen musiikkimaailman hienoimpia kappaleita kajahtaisi teekun taustatuella ääntä välittävään aineeseen eli oululaiseen ilmaan.

Terveisin Teleskooppitukipilari


Martti vastaa:

Terve Teleskooppitukipilari.

Erinomaista, että siellä jaksetaan pitää huolta talouden rakenteista ja toimivuudesta. Me Napanderissa näemme, että näissä rakenteissa yksilö nostetaan mahtavaan potenssiin eikä niinkään kutisteta pienimmäksi yhteiseksi nimittäjäksi. Aurinko paistaa tällaisen yksilölähtöisen toiminnan vakuumipussiin ja lämittää kaasut aktiivisiksi ja ekspansiivisiksi. Hyvähyvä.

Ja todellakin. Oli mahtava keikka Oulussa – ja vieläpä vanhassa teurastamo/lihanleikkaus/tehdaskompleksissa.
Unohtumaton ilta – kiitos yleisön.

Myös tämä on totta. Hyviä bailuja emme ole soittaneet aikoihin. Tähän ei ole mitään syytä. Ärsyttävästi vain jotkut kappaleet ovat jääneet pois aktiivisesta muistista, ja niitä on soittolistalle hankala kaivaa yllättäen. Pitäisi ihan treenit järjestää, ja se onkin iso juttu. Nyt harjoitellaan uuden levyn ohjelmistoa, eikä siihen taas sovi vanhoja sotkea. Ja muitakin koteloasteelle vajonneita kappaleita on: Kyllösen Pentti, Rakkauden ajopuu… Laajan tuotannon ongelma. Kappaleita jää syyttä sivuraiteille.

Mutta kuorohommia tosiaan tulee Ouluun. Hienoa päästä yliopiston arvokkaisiin saleihin Sulasol- tunnelmiin. Mitä kappaleita kuoron johto on valinnut esitettäväksi – siitä ei täällä ole tietoa. Pallot ja bailut ovat täysin oululaisten hallussa.

Kuoro soikoon!
Martti.
18.09.2006 Tomppa kysyy:
Morjens Martti
Tuli kesän mittaan muutamaan otteeseen pistäydyttyä ympäri Pirkanmaata Napanderin soitannasta nautiskelemassa ja tunnelmat lavan edustalla olivat kerta toisensa jälkeen aivan mahtavat. Ja kun muiden samoissa tilaisuuksissa kiertäneiden kanssa olen asiasta jutustanu, niin fiilikset on kaikilla ollu samansuuntaiset. Kysymys kuuluukin: onko sulle koskaan käynyt näin, että tunnelma keikalla olisi ollut laimea? Vaikea uskoa että tuntuisi tutulta, mutta kaikenlaista outoa sitä maailmassa sattuu ja tapahtuu. Toinen mikä askarruttaa on se että yleisöhän toki tuntee Artistin, mutta tunteeko Artisti yleisön eli bongaako Martti ’tuttuja’ kasvoja edessään vellovasta yleisömerestä?

Lokakuun alussa Napanderin UFO laskeutuukin aivan tähän kotikulmille ja
minuuttejahan tässä h-hetkeen jo lasketaan…

Eturivissä välitassua kärkkyen, Tomppa
Martti vastaa:
Terve Tomppa!

Kyllähän tunnelma keikoilla lähes poikkeuksetta on mainio. Ja syyllinen tähän on yleisö. Kyllä näin on. Tottakai artistitkin oman osansa tekevät, mutta usein tuntuu siltä, että ryhmä on tullut paikalle vastaanottavaisena happening-hengessä. Ja siitä on sitten helppo kiihdytellä.

Yhden ankeahkon tilaisuuden muistan Napanderin alkuajoilta. Olimme yllättäen Tampereella viinimessuilla soittamassa. Soittelimme puolenpäivän jälkeen punkkuja purskutteleville viinintuntijoille, joita oli paikalla parikymmentä. Tunnelma oli omituinen. Ei kuitenkaan välttämättä huono…

Ja kyllä tuttuja naamoja bongataan. Se on selvä!

Syksy alkakoon!
Martti.
16.09.2006 Mika kysyy:
Tsänare Martti!

Syksyn raikkahat terveiset täältä Joensuusta. Kuulin työkaveriltani Timolta, että olit neuvonut häntä vaivanneen päiväpeitteen kanssa, joka antoi aimoannoksen kipinöitä kynsille sitä taitellessaan. Vinkkisi oli tällöin maadoitukseen liittyvää.

Oma ongelmani liittyy sen sijaan suihkuverhoon. Elikkäs aina ku menen suihkuun ja aukaisen hanan niin suihkuverho alkaa liimaantumaan vasten ihoani mikä ei ole ollenkaan mielyttävää. Johtuukohan tämä siitä että WC:ssä käy niin kova viima vai mikä lie kyseessä. Pitäisiköhän kokeilla laittaa joku kerta WC:n ovi kiinni tai jättää joku kerta aivan sepposen selälleen? Mene ja tiedä. Toivon kuitenkin, että saan sinulta tarkan ja toimivan parannusvinkin suihkumukavuuteni lisäämiseksi. Luottoni on kova sinuun Martti, toivottavasti olet luottamuksen arvoinen. Kaikesta huolimatta oikein fantastista syksyn jatkoa ja alkavaa talven odotusta.

Ps. Tuletko milloin seuraavan kerran Joensuuhun keikalle Muudi-Muukkulan kanssa. Toivottavasti pian!

T: Mika
Martti vastaa:
Päivää Mika.

Liimautuvan suihkuverhon ongelma on tuttu jokaiselle suihkunkäyttäjälle. Mutta ei hätää. Keinoja löytyy useita, eripaksuisille lompakoille sopivia. Kerron tässä nyt kahdesta toimivasta ratkaisusta.

Mikäli sinulla on varaa sijoittaa huipputekniikkaan, kannattaa harkita suihkutilan sähköistämistä. Toimenpiteitä varten tarvitset ehdottomasti kosteutta kestäviä liitäntöjä ja töitten toteutuksessa tulee turvautua alan ammattiurakoitsijoihin.

Tee suihkunurkkauksen katon rajaan reikä. Asenna reikään – mahdollisesti seinän toiselle puolelle tehokas tuuletin. Suuntaa reikä, ”tuulitunneli” yläviistosta kohti suihkuverhoa. Tuulitunnelin takana oleva motoroitu puhallin säilyy turvassa roiskeilta.

Asenna sekoittajaan automaattilaukaisin asianmukaisin kosteussuojin. Kun väännät suihkun päälle, laukaisin käynnistää tuulettimen, jolloin voimakas ilmavirta riittää pitämään verhon loitolla pitkäkestoisen ja kuumankin suihkuttelun aikana.

Toinen vaihtoehto on vahvistaa suihkuverhon yläkiinnikkeitä ja sitoa verhon alaosaan kilon painoisia murikoita. Murikoitten paino riittää pitämään verhon sileänä ja määrämatkan päässä suihkuttelijasta.

Puhdasta syksyä sinne!

Martti.
10.09.2006 Robo kysyy:
Moro

Näin taannoin telkusta elokuvan nimeltä ”Kun Hunttalan Matti Suomen osti”.
Siinä jossain vaiheessa oltiin ulkotunnelmissa ja mies soitti pusikossa kitaraa. Tuo pusikossa soittanut mies oli erehdyttävästi (nuoren) Martin näköinen. Kerropa nyt, olitko se sinä vai mahdollisesti joku esikuvasi. Asia on häirinnyt jo pitkään, enkä ole onnistunut kaivamaan mitään tietoa ko. artistista edes IMDB:sta.

Robo
Martti vastaa:
Huomenta Robo.

Kyseinen elokuva on hämärästi tuttu. Taisi olla Pekka Laiho pääosassa. Ja
siinähän oli varsin tarttuva nimibiisikin.

Elokuvan tekoaikoihin Martti oli ehdottomasti skutsissa ja pihalla. Koivuklapia kului mottitolkulla, kun piti metsään saada valkeutta nuotiopelissä.

Mutta että paikalla olisi ollut ammattitaitoinen kotimainen elokuvaryhmä taltioimassa tilannetta? Tästä ovat muistijäljet ja muistin pohjalliset palaneet tuhkaksi, joka nyt on liittynyt ammoisen Pinatubo- tulivuoren tuhkalössiin ylemmissä ilmakerroksissa. Nostan hattua ja vilkutan.

Asia on outo, mutta toivottavasti leffassa oltiin!

Upeata syksyä sinne!
Martti.
05.09.2006 Marko kysyy:
Tervehdys,

Kysyisin sinulta Kuun kuvernööriehdokkaana mitä mieltä olet Pluton planeettastatuksen anastamisesta? Kuunneltiinko plutolaisten mielipidettä olleenkaan vaikka kyseessä oli näinkin suuri linjanveto. Vai turvauduttiinko tässä ronskisti pakkovaltaan eli isomman oikeuteen?

Maallisista asioista sen verran että kelle viestintäyhtiö Bonnierin SubukkaTV:n divisioonassa tulisi osoittaa kiitokset Yösydämestä sekä huolestuneisuus sen jatkosta?

Yösydän pumpatkoon ja sellofaani takokoon jatkossakin, kiitos Martti!

Terveisin,

– Marko
Martti vastaa:
Päivää Marko!

Osuitpa ajankohtaiseen asiaan. Meinaan meikäläinenhän on aloittanut ylättäen ja arvaamatta kolumnistina Pirkanmaan Sanomissa. Tulevassa lokakuun päästössä ajattelin käsitellä kipeää Pluton asiaa. Eli kyllä täällä tuskastuneina ja vereslihalla ollaan.

Syrjäseuduilla ei näytä olevan minkäänlaista sananvaltaa kun keskushallinto käskyttää. Vai käyttääkö maa tässä jonkinlaista plutokratiaa – rahavaltaa? Onko plutolaiset ostettu hiljaisiksi ecuilla? Näitä asioita aion todennäköisesti käsitellä tulevassa kolumnissani, joka linjaa näkymiä tulevan Kuun kuvernöörin arvovallalla.

Mitä Yösydämen jatkamiseen tulee, niin luulisin Subin kotimaisen ohjelmiston päällikön Jari Lähteisen ottavan mielellään posteja vastaan. Luulisin.

Martti
05.09.2006 Kari kysyy:
Moro Martti

Kuulin taannoin kun jokin bändi esitti kipaletta: Maailman sinisin taivas. Aikani surffailtuani netin ihmeellisissä aallokoissa löysin sen. Esittäjä on Neljän suora. Kysyisinkin että onko tiedossasi muiden kokoonpanojen tulkintoja kappaleistasi? Sekä miltä se tuntuu kun kuulee muiden esittämänä oman kappaleen?
T: Kari
Martti vastaa:
Terve Kari!

Juu se on tämä tanssiorkesteri Neljänsuora itse asiassa levyttänyt kaksi Napanderin kappaletta: Maailman sinisimmän lisäksi myös Viikonloppu kuuluu repertuaariinsa.

Kohteliaita jannuja ovat, ja asiallisesti luvat ja sen sellaiset kysyttiin muutama vuosi sitten. Oudoltahan se tietysti tuntuu kun tutun rallin kuulee toisenlaisena versiona, mutta se ei haittaa. Kyllähän tällaisen toiminnan suurena kunnianosoituksena ottaa.

Martti.
05.09.2006 Leena kysyy:
Hei!
Onko myöhemmin tulossa lisää Doorsin tulkintoja Helsingin yössä? Olisin halunnut mennä kuuntelemaan Art Goes Kapakka -viikolla, muutten päässyt.=O(
Terveisin Leena
Martti vastaa:
Terve Leena!

Olipa harmi, ettet päässyt Arttu menee kapakkaan- tunnelmiin ravintola Pääkonttoriin. Sillä keikka oli kyllä mainio ja mieleenpainuva. Komeat puitteet komealle musalle.

Ja kyllä siinä Moodyn kanssa puhuttiin, että näitä duo-keikkoja pitäisi tehdä enemmän. Pääsisi soittamaan uudenlaisiin paikkoihin, ja tunnelma vähintäänkin kiinnostava. Ohjeistamme ja hoputamme ohjelmatoimistoa jotenkin.

Martti
29.08.2006 Ana kysyy:
Tervehdys!

Kiitän ensimmäiseksi loistavasta Yösydän ohjelmasta- toivottavasti jatkuu myös tulevaisuudessa!

Tässä muutamia täsmäkysymyksiä: Mitä oli ennen Napanderia- musisoitko jo silloin ahkerasti ja oliko musiikillinen anti samantapaista kuin nykyään? Ilmestyykö iloksemme Yösydämen jälkeen/ lisäksi muuta TV-projektia- mitä kuuluu ideoidulle Tuplavartti ohjelmaprojektille? Entä esikuvat musiikin suhteen? Kiitos vastauksistasi jo etukäteen!

Terveisin Ana
Martti vastaa:
Iltaa Ana!

Piukeita kysymyksiä siinä sinulla. Vastataan mihin pystytään sormet turtina kysymysvuoren halkeamissa roikkuen.

Ensinnäkin. Näyttääpä hyvinkin siltä, että Yösydän jatkuu ja vielä lähitulevaisuudessa. SubTv itse asiassa on kysäissyt, josko jatko kiinnostaisi – ja kyllähän se. Nyt katsotaan, josko ohjelmakartalta löytyisi sopiva kellonaika ja uudelleenkäynnistysajankohta. Asiasta tiedotetaan heti tiedon tullen Napanderin kotisivuilla.

Nämä muut telsuprojektit ovat edelleen Napanderin äänimiehen Edu Lintusen leikkauspöydällä. Voipi olla, että jotain Tuplavartinkin ideasta julkaistaan jossain muodossa jotenkin. Eli levällään on asia kiitettävästi edelleen.

Menneestä musisoinnista voi sanoa, että kyllä sitä vuositolkulla on takana. Tulipa soitettua eräässäkin nuoriso- big bandissa saksofonia. Muutoin mukavata, mutta nuottien luku hankalaa ja peräti mahdotonta lopulta. Huhhuh.

Martti.
26.08.2006 Crazy kysyy:
Oi miksi Martti, miksi Oulun Teatrian keikka on K-18? Harmittaa hirvittävästi kun ei pääse katsomaan. 🙁
Hauskaa syksyä! T: 17 v
Martti vastaa:
Huomenta Crazy.

Toisinaan se vain on niin, että näin se on. Luulenpa, että kyseessä ei ole omistaja Janne Niinimaan juoni, vaan silkka lainsäädännön kunnioitus. Siellä on vissiin sitä alkoholitarjoilua, eikä alle 18 vuotiaille ole omaa pilttuuta. Näin luulen.

Mutta kyllä Ouluun tullaan ensi vuonnakin – näin uskon. Ja silloinhan teikäläisellä jo täysikäisyys hallussa!

Etiäpäin!
Martti.
26.08.2006 Päivi kysyy:
rakkahin Martti

mikä se lissu on johon viet kapealanteisia naisia tanssimaan? onko kenties kyseessä joku erityinen kapakka muistojesi jyvälaarin kätköistä?

t. Päivi
Martti vastaa:
Terve Päivi.

Kyllä laarissa riittää ammennettavaa. Pohjimmaiset jyvät alkavat jo olla muhjuna ja siinä myyräkuumeen vaara. Mutta oikein varustautuneena, happinaamari ja huippuimuri täpöillä voi näitäkin muistoja penkoa ja pöllyttää.

Kyseessä taitaa olla osittain kuvitteellinen paikka, mutta osaltaan täysin todellinen ja eri paikoista muodostettu kollaasi, mosaiikki ja triptyykki. Todellisuus ja kuvitelma lyövät tassua.

Ja kyllähän Helsingin kaupungissa sellainen ravintola vieläkin on kuin Kolme Lissua. Tosin ei siellä varsinaisia tansseja koskaan aktiivisesti liene järjestetty. Ehkä jonkinlaista puolihuolimatonta pyörähtelyä.

Martti.
26.08.2006 Pulivari kysyy:
Heippa Martti-setä!

Olen ahkerasti kuunnellut cd-tallenteeltani ansiokasta Sauna-levytystä, ja olen pähkäillyt mielessäni seuraavaa: Olisiko koko Lähi-Idän kriisi/sota voitu välttää, jos Hizbollahin ja Israelin silmää tekevät olisi istutettu samoille lauteille?

Suuri kiitos muuten Keravan Kuohujen setistä.

Ystävällisesti tervehtien!

Pulivari
Martti vastaa:
Huomenta Pulivari.

Olet täysin oikeassa. Toivoisinkin maamme johdolta nyt aktiivista otetta tässä saunan asiassa. Instituutiomme rauhoittava ja järkeistävä vaikutus tiedetään: ei kukaan jaksa riehua ja touhottaa hikisenä. Saunassa asiat puhutaan selviksi ja totuus on paljaimmillaan.

Koska turkkilainen sauna ei tämän konfliktin jatkuessa liene sopiva, olisi suomalaiselle saunalle varattuna mediaattorin rooli. Länsiranta on rakennettava täyteen saunoja. Uzit jätetään porstuaan ja polttopullot täytetään turvottavalla ja stabiloivalla sahdilla. Saunapolku on rauhan tie.

Ja kuka voisi heittää ensimmäisen saunakiven? Ei kukaan! On ne sen verran hottia kamaa!

Mahtavaa saunasyksyä sinne!
Martti.
22.08.2006 Raine kysyy:
Iltaa ja päivää, Martti ja kumppanit

Nyt kaipaisi selitystä tämä Martti Servo & Napanderin oma ”Smells Like Teen Spirit”, ”The Trooper”, ”Hard Rock Hallelujah” eli Ufo Tarjosi
Kaakaon. Miten ufo voi tarjota kaakaon? Ufohan on siis unknown flying object, eli idenditeetitön leijaileva esine, eli toisin sanoen kone. Ufossahan matkustaa sisällä alieneita, joten eikö alienin pitäisi tarjota kaakaota eikä ufon? Vai ovatko koneet ottaneet jo niin suuren vallan ihmiskunnasta, että ne pystyvät havaitsemaan ihmisten nestemielihalut ja organisoimaan heille heidän haluamiaan produktioita?

Jatkoja, ja koittakaa buukata joskus keikka Suomen kolmanneksi huonoimmaksi paikaksi äänestetylle Forssalle. 😉

Niin ja Turku paloi vuonna 1827 eikä 1600-luvulla, kuten väitit 21.8.. 😉

~Raine
Martti vastaa:
Päivää Raine.

Ja aivan oikein. Taisi tulla sauhuttua Turun palosta väärillä asetuksilla. Kyllähän se 1827 oli. Tosin kyllähän kulttuurin kehtoa on pyromaanitunnelmissa keinuteltu aikaisemminkin ja vähän joka vuosisadalla. Ja niitähän Turussa riittää roppakaupalla!

Mutta suuret kiitokset korjauksesta. Yösydän haluaa olla luotettavuustutkimuksissa yleisön ykkösmedia. Kaikki virheet murentavat tätä luottamusta hajottajasienen lailla.

Mitä tulee ufoihin, niin olet oikeilla jäljillä. Tulevaisuudentutkimus on jo muutamia vuosikymmeniä pohdiskellut niin sanottujen transhumaanien asiaa. Yksilöitten, joissa kone ja ihminen ovat sulautuneet yhdeksi. Suomessa lähimmäksi tätä päästään motojen, eli metsänhakkuun monitoimikoneitten puikoissa.

Onkin siis täysin mahdollista, että ufo ei ole vain pelkkä transportaation väline, vaan myös mahdollisesti inhimillisiä piirteitä omaava yksilö -koneen ja lihamassan sulauma. Tarjotessaan kaakaota tällainen ufo lakkaa olemasta ufo. Se esittelee itsensä ja muuttuu IFO:ksi, identified flying objectiksi.

Illat pimenevät – tarkkana siellä!
Martti
22.08.2006 Dirk ja Boogie kysyy:
Tervehdys Martti ja bändin poijaat!! Eturivin kaksi nuorta liuhulettiä kiittelee mahtavasta keikasta, sekä Muudin että itse maistron nimmarista. Oli hieno huomata kuinka saumattomasti ja kitkattomasti sulosävelenne toimivat myös live-muodossa. Erityisesti pisti silmään Muudin varsin vikkelähkö sormityöskentely, joka ei varmastikkaan jätä kovimpaakaan kriitikkoa kylmäksi.

Settilista oli lähes täydellinen. Olisimme odottanee Pyöräilyn ystävää ja Sydämmen amiraalia illan settiinne, mutta ei makeaa mahantäydeltä.

T: Dirk ja Boogie
Martti vastaa:
Terve Dirk ja Boogie!

Mukavata oli Kangasalla. Ja huomattavan lämmintä. Marttihan hikoilee keikan aikana formulakuskin kisaperspiraation verran, mutta nyt myös muut Napanderin jannut kosteuttivat ilmaa tuntuvilla panoksilla.

Liekö johtunut tästä kosteasta ja kuumasta ilmanalasta, että yleensäkin poikkeuksellisen vikkeläsorminen Moody Muukkula oli entistäkin nörjemmässä vedossa. Huomionne menevät tästä heti eteenpäin.

Kuumaa syksyäkin sinne!
Martti
22.08.2006 Kari kysyy:
Moro Napaderin väki!
Nyt se on sitten tehty! Martti kehoitti laittamaan kansanliikkeen alulle Yösydän ohjelman pelastamiseksi. Toivonkin että kaikki Martti-Fanit käyvät laittamassa mitä pikinmiten nimensä vetoomukseen joka löytyy www.adressit.com/martti sivustolta. Mikäli nimiä kerääntyy kasapäin niin
eiköhän subukka TV:n väki herää asian tarkeydelle! Muutenkin hyvät syksyn jatkot koko Napanderin poppoolle ja TAISTOON YÖSYDÄMEN PUOLESTA!!
T: Kari
Martti vastaa:
Terve Kari!

Olemme Napanderissa otettuja asian saamasta käänteestä. Toki tiedämme, että itsenäiset mediat tekevät omat itsenäiset päätöksensä. Mutta toisaalta ne nykypäivänä myös kuuntelevat kenttää herkällä korvalla jota on helppo vaikuttaa.

Vaikku pois korvasta ja väkijoukot liikkeelle!

Martti.
14.08.2006 Minna kysyy:

Miten Sinä Martti olet niin mahtava? Nyt olemme joutuneet nauhoittamaan jo pari jaksoa Yösydän-chattiä, kun ajatustesi virta on niin hillitön ja tuo paljon iloa harmaaseen arkeen! Ja yksi levykin ostettiin, on kohta kuunneltu puhki ja uusia ulottuvuuksia on aina löydetty. Olet sanan suurlähettiläs! Huumorin herttua! Metaforien mesenaatti! Pienen ihmisen asialla! Se nyt vähän harmitti, kun kerran kesäyönä laitettiin Sinulle terveiset chattiin, mutta operaattori vei rahat ja tekstiä ei koskaan näkynyt. No, ei se mitään: näkyihän Martti & co!

Mieheni kysyy, voisitko tehdä laulun peltipoliisista. Hän on nimittäin teiden rotary: lainkuuliainen kuski, mutta kuitenkin nuo tötteröt häntä ärsyttävät.

Me odotamme sinua kovasti tänne Savon suuntaan esiintymään. Taiteesi nousee absolutistillekin päähän, kokemusta on!

Kiitokset koko porukalle,

Minna

Martti vastaa:

Terve Minna!

Ja olipas hyvä uutinen sinulla siinä. Meinaan tämä, että olette nauhoittaneet Yösydämiä. Pitäkääpä tallenteet tallessa – täältä saatetaan päivänä jonakin pyytää kopioita niistä. Se on nimittäin niin, että SubTv:llä ei ole ollenkaan näitä nauhalla, ja saattaa olla, että jonkinmoisen koosteen tekeminen tulee joskus ajankohtaiseksi.

Älkää siis hukatko, ja pitäkää recci päällä koko ajan!

Ja liikennepoliisin asia on yllättäen käsittelyssä – ei tosin peltipoliisin. Seuraavalle älpeelle ehkä sadaan tehtyä kappale, joka kertoo ylinopeuksien ja käräjien maailmasta.

Upeata loppukesää sinne!
Martti.

14.08.2006 Håkan kysyy:

Mikä on soitin jota soitat ohjelmassasi subilla??

Martti vastaa:

Iltaa Håkan.

Käyttämäni soitin on Cellofan. Kahdeksankymmentäsenttinen sellofaanista
valmisettu putkipieksin. Se on putkipieksinten Rolls Royce.

Martti.

08.08.2006 Kaitsu kysyy:

miksi sinä olet niin tyhmä

Martti vastaa:

Terve Kaitsu!

Hengenlahjojen kasautumisen syistä on kiistelty vuosituhansia. Nykytieteen valossa tyhmyys ja älykkyys perustuvat yksilön perimään – geeneihin – sekä elinolosuhteisiin. Poikkeuksellisen tyhmä yksilö on siis saanut esi-isiltään verenperintönä huonot hoksottimet. Tilannetta voi pahentaa virikkeetön elinympäristö, joka vähentää henkisen kasvun mahdollisuuksia.

Ominaisuuksien kasaantuminen perimään ei kuitenkaan ole suoraviivaista, vaan prosessiin vaikuttaa olennaisesti myös puhdas sattuma. Kiistely aiheesta jatkuu.

Mahtavaa loppukesää sinne!
Martti.

04.08.2006 Valkeakoski kysyy:

Moro!

Ensiksi täytyy sanoa todella suuret kiitokset aivan valtavan upeasta konsertista, jonka esitit täällä paperiteollisuuden sydämessä! Katsojana oli todella upeaa aistia orkesterin saumatonta yhteistyötä.

Samalla oli myös todella mahtavaa seurata, sitä kuinka yleisö nautti musiikisti. Varsinkin yhdessä kohdassa selkärankaani iskivät oikein kylmät väreet: ennenkun esitit kappaleen ”Yleiskaava, eduskunta” niin kyselit meiltä haluammeko kapinaa. Ja kansa hurrasi ja vastasi huutoon! Kappaleen aikani oli tosi mahtavaa seurata kuinka yleisö kapinoi ja lauloi mukana. Miltä tämä näytti sinne lavalle? Olitko sinä Martti huomaavinasi kuinka yleisö pauhasi kovempaa kun Pelle Miljoonan tai Eppu Normaalin aikoinaan esittäessä omia kapinakappaleitaan 1980 luvun alussa?

Sitten pääsemme tähän mieltä askarruttaneeseen kysymykseen, jonka vuoksi en ole nukkunut nyt viikkoon. Kyselimme, että missä on Mauno. Vastasit, että Mauno on Loviisassa. Mutta emme saaneet tietää, mitä Mauno Loviisassa tekee. Saammeko koskaan vastausta tähän kiperään kysymykseen vai jääkö tämä ikuiseksi ajoiksi hämärän peittoon?

Terveisin mies Valkeakoskelta

Martti vastaa:

Tervehdys Valkeakoski!

Kyllä täytyy sanoa, että ajo kauniissa kaupungissanne oli ikimuistoinen. Kyseinen esiintyminen sisälsi useita mieleenpainuvia detaljeja – yksi niistä juuri YK/EK- kappaleen saama vastaanotto. Kyseinen teos saattaa joskus aiheuttaa yleisössä hämmennystä – mikä sekin on paikallaan – mutta tällä kertaa todellakin yleisömeren ruuti oli kuivaa ja tiukkaan pakattua.
Hyvin pössähti.

Ja sitten tämä Maunon asia. Sekin oli aivan mahtavaa tämä selkeä vuoropuhelu orkesterin ja yleisön kesken. Selväksi todella tuli, että Mauno oli Loviisassa. Ja nyt on juuri oikea hetki paljastaa: mitä ja
miksi?

Maunolla oli siellä pensselit maalissa. Pönttö auki ja kova kuumuus pihalla. Maali haihtuu ja pensseli kuivuu ellei viuhdo ripeästi loppuun. Maunolla oli siis tärkeä ulkomaalausurakka kesken. Urakka vähän venähti jaVaramies Antero Kyllästinen saatiin apuun.

Näin toimii Napander. Remppa ei saa kusta eikä pensseli kuivua!

Upeata loppukesää sinne!
Martti.

02.08.2006 Sello-Fanit kysyvät:

Terve,

Martti, oletko tulossa todella Lappeenrantaan, Tuuliajolla festareille? Jos olet, niin pakkohan sinne on lippu ostaa ja tulla katsomaan aikamme legendaarisinta iskelmän kuningasta!

Kysymykseni kuitenkin liittyy erittäin kantaaottavaan kappaleeseesi YKEK. Eli, mikä on matrikkeli? Muutenkin, jos haluaisit selventää kappaleesta kielikuvia ja mielikuvia, eli mitä nämä sivistyssanat tarkoittavat?

Valaisisitko meitä huomenna yösydämessä? Ihan vielä lampunvalon kanssa, jotta yömme pimeyteen saataisiin toivoa..

Kiitos sinulle, kun tuot riemua ja vitsikkyyttä, ja hyvää live-musiikkia tylsään sunnuntai-iltaamme!

Terveisin Sello-Fanit

Martti vastaa:

Iltaa Sello-fanit!

Kyllä on outo tuo Tuuliajolla olemisen asia. Ei mitään tietoa moisesta täällä. Tutkan putki pyyhkii tyhjää ja sonari vaikenee. Joko tässä ollaan tuuliajolla tai sitten ei. Tiedetäänköhän ohjelmatoimistossamme tämmöisestä? Täytyy tiedustella. Onko Napander kummituslaiva Lentävä Hollantilainen? Minne se menee?

Mutta YK/EK -asiaan. Tässä muutamia pointteja ranskalaisten viivojen muodossa helpottamaan kappaleen topografiaa:

– matrikkeli: kataloogi ja luettelo. Tunnettu lienee lääkärimatrikkeli.
Siinä luetellaan ansioituneet tohtorishenkilöt.
– musketööri: muinainen soturi.
– diletantti: itseoppinut asiantuntija.
– Pelle Miljoona: suomalainen punk-laulaja.
– diinari: 50-luvun amerikkalaisen nuorisomusiikin ystävä.

Näillä alkuun!
Mahtavat helteet sinne!
Martti

02.08.2006 Lexx’a kysyy:

Jep,

Laitan tässä pienen palutteen tapaisen, siis sellaisen ruusuisen. Normaalisti
ruusut menee tytöille 🙂 Mutta sulla on sudiossa kukkia ja ruusu sopii siis
niiden seuraan.

Musiikkinne on minulle (vielä) tuntematonta, mutta Subtv on tarjonnut
todella mahtavaa ohelmaa. Se paranee joka katselukerta vain paremmaksi, siis kuten hyvä viinikin tekee… Nämä studio musiikki pläjäykset ovat oikeen mahtavia ja ne esitetyt kipaleet ovat oikeen hyviä. Jonakin päivänä pitää raahata itsensä katsomaan live esitystä, missä on KOKO porukka paikalla.

Se mikä on tietenkin parasta, niin tuo ohjelmanne tulee myöhään ja sitä on kiva kattoa, kun uni ei tule. Se ei kyllä tule vaikka tekis mitä vaan…

Jos saisin toivoa ja toive toteutuisi, niin ohjelmallenne pitäisi antaa pidenpi
lähetysaika tai vaikka useampi päiväkin 🙂 Ohjelmassa on just KUU asiaa, niin on pakko myöntää, että mä tunnen sen Kuu-Ukon joka asustaa kuussa ja vahtii sitä justonpalaa. Avaruusolennot yrittää ryövätä sitä emmentaalia ja ovat louhineet sinne onkaloita. Jos se koko kuu syödään niin minne se Kuu-Ukko sitten muuttaa?? Matka marssiin, ehkä?

Todella upeet jatkot yö shouhun 😉

– Lexx’a

Martti vastaa:

Iltaa Lexx’a!

Suosittelen ehdottomasti seuraavaa: eri kansalaisryhmät sekä maakunnat yhdistävä Pro Yösydän -liike. Tämä yleishyödyllinen, ei taloudelliseen, vaan ainostaan tiedonvälityksen voittoon tähtäävä järjestö voisi painostaa SubTv:n johtoa entistä useampien päivien ja pidempien lähetysten suuntaan. Kansalaisliike koko perheen yöohjelmien puolesta.

Mutta ennen kaikkea: kiitoksia palautteesta. Todella mukavaa luettavaa siinä.

Ja Kuu-ukon asia on yhteinen. Onkalot on taottava auroiksi, uuden keltaisen juustopellon kyntäjiksi!

Mukavia öitä sinne!
Martti..

02.08.2006 Ari kysyy:

moronder! ollaan uusia marttiservo-faneja,ja ollaan kuultu huhua ett napanderissa soittaisi lappilaisia?onko perää tai alkua??ite ollaan lapinläänistä. aiotteko järjestää konsertteja ett meki alaikäiset päästäs sisään?? ja mikä olet oikealta ammatiltasi ja mistä olet kotoisin? entä
horoskooppi ja ikä? missä asut?

tv fanit 9v ja 15v..oot meän idoli..oikeesti! <33

Martti vastaa:

Päivää Ari!

Kyllä pikkulinnut lapissa visertävät asiaa ja kuuluvasti. Niin sen pitää ollakin – lyhyt, mutta kiivas pohjoisen kesä panee lintuset kakistamaan asiansa reippaasti.

Eli kyllä meillä on peräti kaksi lapin ukkoa orkassa. Rumpali Juha Lötjönen sekä urkuri Hannu Muukkula. Juha on hyvinkin pohjoisesta ja Hannu lännempää. Muutoinkin Napander on perustettu alueellisen tasapuolisuuden periaatteelle: basisti tulee koillisesta, kitaristi luoteesta ja esituottaja etelästä.

Mutta nämä yksityisasiat jäävät Martin ja valmistajan välisiksi salaisuuksiksi. Todettakoon vain kuten Rolls Roycesta ennenmuinoin: auto on ajaton ja tehoa on riittävästi. Sama pätee koko Napanderiin!

Mahtavat meiningit sinne!
Martti..

02.08.2006 Kari kysyy:

Kysyisin sellaista asiaa että maksavatko stoan ja keravan keikat? Kun ne ovat lähimmät keikat mihin päästään kaverini kanssa. Dirk Salomon on paras! Boogie Rooster on legenda vai mitä martti. Tykkääko martti perunoista.

ikuinen fanisi!

Martti vastaa:

Terve Kari!

Dirk ja Boogie kyllä pelittävät. Dirk on vähän arvaamaton, mutta siksi niin kiinnostava. Boogie Rooster taas on hellyttävä ja oikeamielinen. Erinomaista.

Mutta näistä keikoista en kyllä tiedä… Käypäs tuolla ohjelmatoimistomme Welldonen kotisivuilla ja sieltä Napanderin keikoissa. Näkyisiköhän siellä jo jotain merkintöjä, vähän hintelät on merkinnät tähän saakka olleet. Toinen vaihtoehto on käydä noitten tapahtumien kotisivuilla – eiköhän homma ratkea ennen keikkapäiviä!

Kohti Keravaa ja Itäkeskusta!
Martti.
.

02.08.2006 Fani sohvalta kysyy:

terve vaan kuun kuvernööri martti servo !

(asetuit eilen illalla mukaan kuun kuvernööri vaaleihin yösydän lähetyksessä)..minusta tuntuu että tulet pärjäämään hyvin, oli sitten
backlineä tai ei…

mutta asiaan siis, oletteko olleet ikinä keikalla somerolla ja jos ette ole niin onko tiedossa keikkoja lähistölle??

määritettäköön lähistö, alueeksi joka on halkaisijaltaan noin 150 km….eli aikamoinen ryteikkö puuta kalliota ja asfalttia..luulisi tuon kokoiselta alueelta martin joskus bongaavan…vara marteista puhumattakaan…

terveisin, fani sohvalta

Martti vastaa:

Iltaa sohvalle!

Someron asia on joskus hoidettava. Se on selvä. Napanderin täsmäiskua odotellessa kannattaa kuitenkin tutustua jo tiedossaoleviin kohteisiin. Kotisivujen keikkakalenterista löytyy käsittääkseni useampiakin vetopaikkoja, joiden laskeuma-alue täyttää esittämäsi tarkat vaatimukset.

Sohva on vielä meidän!
Martti

26.07.2006 Antti kysyy:

Kiitokset Vantaan tulisuudelman keikasta, siinä oli sitä jotain 🙂
Keikka oli ensimmäinen jonka näin livenä, näin vuoden fanittamisen jälkeen.Paidat olivat myös todella hienot ja ne ovat saaneet osakseen suurta kunnioitusta kaikkialla missä ovat liikkuneet. Kolme levyäsi olen jo ostanut ja odotankuumeisesti uutta materiaalia, onkohan koska saapumassa tajuntaamme? Koskas elämämme loppuu ja yösydän katoaa taas ruuduista piinaavan pitkältä tuntuvaksi ajaksi? Kuinka pitkälle elokuuta siis pumpataan? Toivottavasti loppuun saakka ja talvispesiaali, vaikka sinne joulun tienoille olisimukava bonus. Sunnuntaisin voisit soitella harvemmin kuultuja kappaleitasi: Martinlaakson pellavapää, rakkauden ajopuu, tuntuuko tutulta, sydämen amiraali? Ei siis sillä että soitettavat kappaleet olisivat huonoja, mutta arsenaalista löytyy niin paljon mahtavaa materiaalia ettei sen soisi jäävän taka-alalle. Sitten vielä tähän loppuun pieni kysymys joka on
askarruttanut mieltäni jo alusta asti…Onko bändinne jäsenillä taiteilijanimet? Pakko olla, sillä kitaristinne Mauno Tiira on täysin saman näköinen, kuin mies joka ohjasi minua aikanaan opinnoissani eräässä vantaalaisessa lukiossa…Eli siis onko Mauno myös opettaja?

Terveisin: Ikutursas

Martti vastaa:

Terve Antti!

Vantaa on vielä muistoissa täällä, ja jälki tajunnassa teikäläisen kanssa
yhteneväinen: mukavata oli.

Muutoin useita polttavia kyssiä sinulla tässä, vastaan niihin joihin rahkeet riittävät. Uuden musan suhteen vastaus on selvä ja klaari: uusi älppy tulee ulos ensi vuoden huhti-toukokuussa – studioon mennään ensimmäistä kertaa nyt syksyllä.

Mutta sitä ennen tulee ulos instrumentaalikokoelma. Kokoelma sisältää kaikki Napanderin levytetyt instrumentaaliteokset, sekä neljä uutta rykäisyä. Kattaus tulee tottelemaan nimeä ”Bravo Napander!”

Yösydämen osalta onkin sitten hämärämpää. Pungemme studioon niin pitkään kuin mahdollista. Löytääkö joku meidät ensi keväänä studion nurkasta ja toteaa: ”Mitäs te täällä teette? Ohjelmahan lopetettiin jo viime
syyskuussa.” Nähtäväksi siis jää. Auki ovat asiat.

Mitä nimiin tulee, niin minulle Mauno esiteltiin Maunona ensimmäisen levymme äänityssessioissa. Jälkeenpäin asiaan ei ole palattu. Totta on, että Maunolla on pedagogisia taipumuksia. Välitänkin tämän postin samalla Maukalle itselleen. Hän saa itse valottaa sinulle asiaa jos jaksaa, kykenee ja pystyy ja sähköposti toimii.

Upeata loppukesää sinne!
Martti.

26.07.2006 Juuso kysyy:

Terve Martti!

Ensinnäkin tervetuloa tuhannesti Turkuun ja DBTL:ään!. Eiköhän järjestetä tunnelmaltaan vähintään yhtä hyvä keikka, kuin teltassa viime vuonnakin oli. Me lähdetään Ibizalta aamulla, mutta ehditään kyllä keikalle ennen keikan alkua.

Jos saa esittää biisitoivomuksen, niin Peipponen olisi niin kiva kuulla. Sitten lopuksi pitkään vaivannut kysymys, onko Martilla koskaan ollut kunnollista takatukkaa?

T: Juuso

Martti vastaa:

Terve Juuso!

Pannaan teltta pullistelemaan!

Sitä täällä toivotaan, vaikkakin viime vuoden mahtimenoa voi olla vaikea toistaa. Lähdemme täältä kuitenkin avoimin mielin takatukka tarrakiinnityksin varmistettuna, nöyrästi, mutta tulevaan uskoen, tavoitteenamme paras mahdollinen kattaus tämän päivän musaa.

Tähän parhaaseen mahdolliseen kattaukseen voi myös kuulua Peipponen. Panen Peipposen korvan taakse. Toivottavasti se muistaa ilmotella keikan
edetessä.

Kohti Turkua!
Martti.
.

25.07.2006 SAnna ja Petri kysyvät:

Hei!
Pääkaupunkimme suurimman kauppakeskuksen levykaupoista ei löytynyt Martti Servo &Napanderin levyjä! Onko tämä jokin kompa, että kuka tahansa ei musiikkia pysty kuuntelemaan ja tarvii nähdä vaivaa että niitä äänitteitä pystyisi hankkimaan vai onkohan levyt vaan suuren kysynnän vuoksi päässeet loppumaan… Luulis nyt valtakunnallisista levyliikeistä valtakunnan artistin levyjä olevan kaupan…
Terveisin uudet fanit Sanna ja Petri

Martti vastaa:

Päivää Sanna ja Petri!

Johan on pulmaa kerrakseen. Kysymyksesä saattaa olla nimittäin pattitilanne, joka paisuu ostotapahtumat tukkivaksi tulpaksi. Tai sitten ei.

Kyselenpä asiaa levy-yhtiöltämme Spinefarmilta, jotta mikä mahtaa rassata. Eikö tavara liiku, vai ovatko painokset loppu? Eikö uusi matskupinkka pilkotakaan levyliiterissä? Spineltä kannattaa kyllä aktiivisen musiikin ystävän kysellä itsekin!

Asia ei myöskään ole täysin outo. Kyselyjä on tullut aiemminkin. Pitääkö distribuutiosta huolestua? Onko huolintaliike hidastunut väsyneeksi huojahteluksi?

Nyt pannaan asiat kuntoon!

Martti.
.

25.07.2006 Pasi kysyy:

Milloin teiltä on mahdollisesti tulossa uutta levyä vai onko tulossa ollenkaan? ootko aloittanut ja tekemään uusia biisejä ja onko sinkkuja
tulossa kauppaan ?

Niin ja teidän yösydän ohjelma on paras tv ohjelma mitä tiedän ja martti servo ja napander paras bandi ikinä. Teillä on niin paljon hittejäkin että aika harva pystyy yhtä monta hyvää kappaletta tekemään.

t:pasi

Martti vastaa:

Terve Pasi!

Kiitti vaan kehuista! Artisti lämpenee lisää vielä kesäkuumallakin!

Mutta asiaan. Kyllä uutta matskua on tulossa: ensi huhti-toukokuussa pitäisi olla uusi älppy ulkona, ja sitä ennen sinkulaa. Ja vielä sitä ennen tänä syksynä lyödään ulos instumentaalikokoelma. Sillä siis on pelkästään ei-laulettuja Napander- kappaleita. Kymmenkunta aiemmin julkaistua ja neljä uutta.

Eli näin mennään!

Martti.

17.07.2006 Raija-Riitta kysyy:

Olen miettinyt ja taistellut kavrini kansa,että onko se oikea ikkuna sinun studiossa? vastaa rehellisesti! missä boogyroster ja katticat? jos ne noin kirjotetaan? sun ohjelma on hyvä mutta eihän yö sydän subilla lopu lopullisesti syksyllä?????????

Martti vastaa:

Terve Raija-Riitta!

Kaikki ikkunat joista on näkymiä – olivat ne sitten sisäisiä tai ulkoisia – ovat oikeita. Ja Subukan räppänästä aukeavat hulppeat näkymät joka ilmasuuntaan ja väli-ilmansuuntiin myös! Eli onhan se silloin oikea.

Ja yllättäen Boogierooster ja Katikat pistäytyivät justiinsa viime jaksossa tervehtimässä. Onneksi kauhea Dirk Solomon pysyi poissa. Vaikka mukavahan se Dirk loppujen lopuksi on.

Ja mitä tulee Yösydämen jatkumiseen, niin siitä täällä ei tiedetä mitään. Edelleen joka sunnuntai sinne bunkkeriin mennään. Jatkamme menemistä niin kauan kuin kulkukortti lukot avaa.

Kesäterkuin Martti..

17.07.2006 Marssilainen kysyy:

Martti sä oot kyllä ihan ykkönen! =) Ja sun pitäs saada uus sellofaani kun se vanha alkaa olee vähä väsyny.

Mutta kerrohan, milloin saadaan yösydän-dvd? Sitä nimittäin odotellaan 😉

M

Martti vastaa:

Iltaa Marssilainen!

Sellofaani tosiaan väsyy, mutta ei haittaa. Martti ottaa ilmiön luonnollisena sellofaanin elämään liittyvänä tosiseikkana. Aivan kuten väsynyt työntekijä työelämän rattaissa ei ansaitse välitöntä poispotkimista, ei myöskään sellofaania panna heti poistoon. Aivan kuten luotetulle työntekijälle, myös sellofaanille jutellaan, kysellään miten sulla menee ja piristetään sitä kaikin tavoin. Tällä tavalla saadaansellofaanillekin monta arvokasta tuottavaa työpäivää lisää.

Yösydän dvd:stä en tiedä mitään. Olisikohan siinä ideaa? Täytyy pyytää
Subukka Teeveetä äänittämään päästöt. Jos siinä vaikka olisi…

Mukavuuksia sinne!
Martti

12.07.2006 Ville kysyy:

Terppa Mara

mainiota että olet jälleen kerran Lahteen tulossa! Hieno valinta, ei taaskaan kyllä ikärajaton keikka mutta eiköhän sinne jotenkin saa itsensä keploteltua, samoin kuin Isojanoon. Tuletkos tällä kertaa syömään yhden Rieseneistäni jos tuon pussin lavan eteen? Mitä sellofaani-merkkiä muuten itse käytät, viime keikalla käyttämi tuote rikkoutui hieman liian nopeasti (vai paiskonko sitä liian kovaa, kuin John Bonham?). Olisiko mahdollista että toisitte Sydämen amiraali -paitoja myytäväksi johonkin standiin, sellainen paita olisi hieno mutta ajatus postikuluista ällöttää, tuota firmaa joka irtisanoo työntekijöitään syyttä ja on muutenkin liannut maineensa silmissäni en haluaisi kannattaa maksaen joitain satoja grammoja painavan t-paidan kuljettamisesta noin tunnin palkkaani!
Vielä eräs toive näin illan ratoksi. Kiinnostaisiko herroja vetää Lahden yöt -tapahtuman konsertissanne kappaleet Kyllösen Pentti sekä YYZ?

Terveisin ystävänne Lahden kauniista panimokaupungista

Martti vastaa:

Terve Ville!

Ensinnäkin. Kyllä Riesen maistuu kaikilta riveiltä yksittäiskappaleena tai vaikka sarjatulella! Ja mitä sellofaaneihin tulee, niin meikäläisen sellofaani on merkkiä Cellofan. Mutta saman olen minäkin huomannut: kunnon sohinta aikuiseen makuun poistaa sellofaanista pintajännityksen parilla iskulla. Tässä ei ole mitään eroa eri merkkien välillä, vaan kyseessä on sellofan-putkien ominaisuus, jonka kanssa on vain pystyttävä elämään. Lötkö sellofaani tietysti heti harmittaa, mutta ei sekään aivan viraton ole. Tempot muuttuvat joustavemmiksi.

Mutta siiten uutuuria loppuun: juuri tällä Lahden keikalla ei meillä ole myyntihenkilöstöä mukana. Normaalisti meillä on tuotevastaava Jarmo Perä matkassa, mutta näillä festivaaleilla on myynnin järjestäminen todettu hankalaksi palaksi. Uskon, että jonakin päivänä vielä kuulet mieluisia työllistäviä uutisia postin suunnalta ja uskaltaudut pakettikaupoille. Tai sitten seuraavalla Perällisellä keikalla suoraan myyntitiskille!

Kohti Lahtea!
Martti.

04.07.2006 Rudi kysyy:

Tere Mara millon oot tulos ruoholahteen oon kirjotellu yö sydämmeen muistatkos Rudia oliikimuisteoinen hetki kuin luit minun viestini yö sydämmessä kysymykseni on että millasta meno on backstagella ja kamu kysy et ootko tuloss norjaan ragnaröökin festivaalille terkkuja ikuininen fani

rudi kröhn

Martti vastaa:

Terve Rudi!

Jopas sattui ja nasahti tuo Ruoholahden asia. Meinaan ensinnäkin meikäläisen skönarikaveri merikapteeni Söde Kaukinen asustelee Helsingin Ruoholahdessa. Pitäisi sitäkin päästä tervehtimään. Ja itse asiassa pari viikkoa sitten istuimme ravintola Poijussa pitsalla, kun kävimme vähän Kaapelitehtaalla äänityshommissa. Eli kyllä Ruohis hallussa on.

Mutta Ragnaröökin asia on outo. Mutta kiehtova. Mitenkähän sinne pääsee soittamaan? Tarvitaanko suosituskirjeitä ja keneltä? Riittääkö pelkkä puhelinsoitto? Toivottavasti ottavat Ragnarökistä yhteyttä itse!

Ei muuta kuin helleaalto sinne!
Martti.

04.07.2006 Henna-Maria kysyy:

hei martti-setä! olen martti-fani toisessa polvessa, olen pakosta joutunut kuuntelemaan musiikkiasi ja tutuksi on tulleet niin sydämmen amiraali kuin nyt nappaa ja voin sanoa että oppi on perille mennyt. olen nimittäin juuri 12w täyttänyt ja täysin martin musiikkiin lumoutunut tyttölapsi. äiskä ja iskä on sinut jo nähnyt ja nimmarin minulle tuoneet, mutta toivoisin alle 18w omaa konserttia ympäri suomen.

TOIVOTTAAPI: HENNA-MARIA

Martti vastaa:

Terve Henna-Maria!

Hyvä, että iskä ja äiskä ovat hoitaneet nimmarivelvoiteet tunnollisesti. Siitä iso tassu heille!

Ja tämä alle 18v -konserttien asia on perin harmillinen. Moni tästä kysyy, mutta melkeinpä eioota joutuu vastailemaan. Kaikki esiintymiset tahtovat olla järjestäjien määräyksestä täysikäisille.

Mutta seurailepa kuitenkin keikkailmoittelua. Joskus saattaa kohdalle osua joku ulkoilmatilaisuus, joka on kaikille avoin. Elelemme toivehtimisessa.

Oikein mukavaa kesän jatkoa sinne!
Martti

04.07.2006 Jarno kysyy:

voisitteko kuitenkin selvittää ohjelmassa olevien kukkien alkuperän ja sellovaani on kuulemma alumiinipaperia uunitarpepeisiin eli foliota.Mitä tarkoittaa ufo tarjosi caacaon sillä meillä on oulussa lentävä lautanen joka on myös erikoinen.Haluaisin kysyä muutakin mutta aika on rahaa,kuten isossa maailmassa sanotaan.

t: Jarno

Martti vastaa:

Päivää Jarno.

Kysymyksesi saattavat sisältää mediakonsernien sisäisiä vaitiolovelvollisuuden alaisuuteen kuuluvia kokonaisuuksia.

Ensinnäkin. Kukat ovat mysteeri. Yösydämen uuden tuotantokauden alkaessa kukat pulpahtivat pöydälle mitään ilmoittamatta ja ilman ennakkotietoja.

Sellofaani sen sijaan on keikkatilanteessa eturivistä käteelyöty esineharvinaisuus. Ja se itse asiassa ei ole käytettävissä uunin paistolämpötiloissa. Tätä sellofaania käytetään esimerkiksi kukkasten ja lahjatavaroiden kuten hedelmäkorien paketointiin.

Onko tässä yhteys studiokukkasiin? Kysyn, en vastaa. Ehkä asia selvitettävä Valvomon kautta.

Ja ufo taas tarjoaa cacaon, koska ovat perin kohteliasta väkeä. Pitkillä matkoillaan he ovat hyvin varustautuneita einespuolella, eivätkä kursaile tarjota omista antimistaan myös alkuperäisasukkaille.

Tämä selvä.
Martti.

04.07.2006 Ilpossible kysyy:

Ensinnäkin… tervehdys Martti-setä!

Toiseksikin… hienoa, että tulla tupsahdat taas Napanderlinnaa (kuten sen
nimesit yösydämessä) katselemaan ja siinä sivussa myös laulelemaan Savonlinnaan! Tai toisinpäin?

Kolmanneksikin… mieltäni on askarruttanut sellainen tuntemattoman ajattelijan
toteama filosofinen lausahdus, että ”Jos ois mitä jois pois, niin jois pois,
ettei ois mitä jois pois.” Miten tällaiseen päätelmään ollaan tultu ja onko
siinä mitään järkeä? Miksi kaikki maallinen pitää heti tuhota, kun sitä saa
hankittua? Ja nestemäiset eineethän ovat maallisia. Eihän maata ja maailmaa
olisi ilman nesteitä… ei ainakaan kovin elinkelpoista! Eli miksei juomien
voisi joskus antaa levähtää? Antaa luonnon kantaa vastuu veden kiertokulusta.

ILPOSSIPLE

Martti vastaa:

Iltapäivää Ilpossiple.

Kyseessä on luterilaisen työmoraalin omaavan ihmisen pyrkimys puhdistaa työpöytä keskeneräisistä asioista. Samalla se paljastaa ihmisen kaihon uusiin haasteisiin – jatkuva kaipio jostakin, mitä juuri nyt ei ole käsillä.

Tässä tuntemattoman ajattelijan lauseessa siis ”juoma” = ”työ”. Jos juomaa on hollilla, se on tekemätön työ, ja se on tehtävä pois kuljeksimasta. Samalla ”juoma” = ”unelma uudesta”. Näin voitkin huomata, että juomalla on suomalaisessa perinteessä monenlaisia yleviä konnotaatioita.

Lainkaan ei myöskään pidä pelätä lauseen päällisinpuolin sisältävää nesteen katoavaisuuden oletusta. Päinvastoin. Kyseessä on kehäpäätelmä, joka korostaa nesteen kiertokulkua globaaleissa systeemeissä. Neste näyttää katoavan – mutta palaa kuitenkin muodossa jos toisessa.

Otetaanpas taas! Sadetanssi buugiwuugi!
Martti.

29.06.2006 Jorma kysyy:

Martti hyvä

kysyisin ihan uteliaisuuttani miksi yösydän tulee niin jumalattoman myöhään? näetsen kun tuppaa olemaan maanantaisin silmät ristissä työmaalla ja pomoki kattoo kieroon,mut antaa sen kattella,ohjelma ei jää väliin! olen vasta kolmen vuoden ajan kuunnellut musiikkiasi ja tykkään ku hullu polokasta,meitä on isompi lössi jotka diggailee,joka kissanristiäisissä martti soi cd:n tai dvd:n muodossa. käyt vain niin kovin harvoin täällä lapissa joten siihen jos sais parannusta ni oispa kiva.
parhain terveisin lapin fanit

Martti vastaa:

Terve Jorma!

No mutta nythän on niin, että kesäyön Yösydän on nimenomaan suunniteltu lapin olosuhteita silmälläpitäen. Meinaan yötöntä yötä punkee siellä teillä porstuasta sisään aamusta iltaan ja vuorokaudenajat tahtovat mennä sekaisin. Kesäyön sydän paaluttaa tätä poikkeuksellista aikaa toitottamalla vääjäämätöntä teologiaa: kyllä nyt on yö vaikkei siltä näytä! Katsokaapa kelloa!

Ja muuten. Yösydämen starttiaika vähän vaihtelee – välillä se käynnistyy jo klo 23. Kaiken lisäksi pomolle tekee hyvää vähän katsoa kieroon – kunhan et itse ala karsastaa pomoa! Jatketaan kesän haarukointia, ja kyllä täältä lappiin taas tullaan!

Martti.

27.06.2006 Lauri kysyy:

No tässä Lauri 15v Espoosta terve 🙂 !

Haluasin kysysäistä sellaista, että milloin Servon Martti ehtii keikailleEspooseen. Toivoisin että jos keikalle tulisit niin se olisi ikärajaton, koska haluasin nähdä sinut ja koko Napanderin livenä. Mielestäni teet hienoa musiikkia siitä tulee aina hyvälle mielelle :D. Entä milloin uusi albumi ilmestyy olisi kiva tietää?

t: Ikuinen fanisi 🙂

PS: Hyvää ja iloista kesää sinulle ja koko Napanderille! 🙂

Martti vastaa:

Terve Late!

Jopas nyt on tilanne! Napander näkemättä, ja korjausliikettä kaivattaisiin. Tämä onkin sitten ongelma, meinaan nämä ikärajattomat keikat. Niitä on Suomen suvessa kovin vähän. Espoossa varmudella olemme loppuvuodesta, mutta se on erittäin ikärajallinen tilaisuus: soitamme Tapiola Gardenissa.

Läheltä tietty liippaa ensi perjantain Vantaa, mutta siellä on vuorossa
Tulisuudelma. Taattua ikärajaa.

Mutta onnaisikohan Kerava… Siellä soitetaan jonnkinlaisessa toritapahtumassa 11.8. Itselläni ei ole tietoa tapahtuman luonteesta – voipi olla tai voipi olla olematta ikärajaton. Tsekkailepa ilmoittelua tapahtumasta, kun lähemmäs päivää päästään. Tämä tietty totta tämäkin: Kerava ei ole Espoo…

Hellettä sinne!
Martti

20.06.2006 Marjaana kysyy:

Martti my man. katoin tuossa sun keikkaorderia niin eipä näkynä kuopiootänä suvena. mistä johtunee valvomo kuuntelee.

Martti vastaa:

Terve Marjaana.

Liekö syy tässä: Savon akselilla ovat nyt muut maakunnalliset kasvukseskukset olleet ripeyden eturintamassa verrattuna Kuopioon. Nimittäin sekä Savonlinna, että Mikkeli hoidetaan kesällä ja syksyllä. Kuopiolaiset ovat ilmeisesti jääneet asiassa lähtökuoppiin nysväämään.

Harmillinen asiantila, mutta ei toki lopullinen. Kyllä Kuopioon tullaan!

Oikein mukavaa kesää sinne!

Martti.

20.06.2006 Op kysyy:

terve!

aika hieno keikka oli killerillä 10.6. meni yhteislaulutilaisuudeksi, kun en sinun laulua kuullut lainkaan. miespuoliset atleetit innostui tosissaan laulamaan. pistin merkille vaihtuneen kitaristin. oliko kyseinen henkilö sivuilla mainittu varamiespalvelun kitaristi Antero Kyllästinen? sääli että kansaa oli niin vähän liikkeellä killerillä, kun kuitenkin mainiot festarit. ensi vuonna uudestaan uudella puhdilla.
himoksessa edustetaan viiden jampan porukalla jyväskylää. aijai kyllä maistuu himoksen tunnelma. mistä sinut pongaa keikan jälkeen, kun pääsi hukkumaan nimmarilla varustettu hiilihanko killerillä. olisi mukava saada stetsoniin nimmari.

Martti vastaa:

Terve Op!

Kyllä aivan oikein luit Napanderin Killeritason lineupin. Kitaristi oli
nimenomaan Antero Kyllästinen Varamiespalvelusta. Mauno meinaan on
lomamatkalla ympäri Baltiaa, ja saapuu vahvuuteen vasta juhannuksen
jälkeen. Varamiespalvelu tasaa ruuhakahuippuja.

Pistähän stetsoni törrölleen – täältä tulee tussia!

Martti.

10.06.2006 Boogaloo kysyy:

Hyvä Martti

Kuuntelin tuossa hiljattain Pelisääntöjä ja huomasin kipaleessa Miksi Mies Käpälöi? mielenkiintoisen yhtenevyyden Leevi & the Leavingsin kappaleeseen Mitä Kuuluu Marja-Leena? . Kummassakin kappaleessa on lopulla semmoinen toistuva epälaulava miesääni, malliin

Martti [laulaen]: Miksi mies käpälö-ö-öi…?
Miesääni [puhuen]: Miksi mies käpälöi.
ja vastaavasti
Gösta [laulaen]: Mitä kuuluu Marja-Leena? Vieläks’ sull’ on ihanteena…
Möreähkö miesääni [puhuen Göstan päälle]: Marja-Leena, mitä kuuluu?

Olisi kutkuttavaa tietää, onko tuo Leavingsien kappale sattumoisin inspiroinut Marttia, tietoisesti tai alitajuisesti, vai onko kikka syntynyt spontaanisti siellä napander-studion syövereissä, mitä kyllä hieman epäilen, mutta varmuuden vuoksi kysyn kuitenkin Martilta.

Askartunutta mieltäni kutkuttaa myös toinen visainen nippelitietokysymys, koskien
kappaletta Aina Löytyy Joku. Siinähän on eräs suurenmoinen välispiikki, jossa vesseli tivaa Martilta vastausta erääseen suureen matemaattiseen ongelmaan, joka on Jälkijunassa:n julkaisemisesta asti myllertänyt tiedemaailmaa ja aiheuttanut mahtavan päänsäryn suurelle joukolle yliopistojen numeerisen logiikan lisensiaatteja. Mietinpä vaan, että onko se lapsonen Martin oma, kun se Marttia isikseen nimittää? Siitähän olisi helppo päätellä että ON, mutta jälleen kerran on
vaarallista mennä tekemään hätäisiä johtopäätöksiä napander-lyriikoiden kiemuroista, niinpä päätinkin kysyä suoraan johtoportaalta.

Hyvää kesää sinne napanderin suuntaan!
t: Boogaloo

Martti vastaa:

Terve Boogaloo!

Asiallisia sekä arkistojen kätköjä ja varastojen uumenia kurkottelevia
kysymyksiä sinulla tässä. Kyseisten kappaleitten äänityksistä on jo lähes
kymmenesosa vuosisadasta, mutta kylläpä nämä asiat muistuvat. Aloitetaan.

Miksi mies käpälöi- kappaleen puhelauluosuuden toteutuksessa ei muisteltu
Göstaa. Sen sijaan imaginäärikorva kääntyi tunnelmatasolla itään päin.
Vaikka kappale tuskin muistuttaa Vladimir Vysotskin tuotantoa missään
mielessä, oli tämä jannu kuitenkin jotenkin läsnä. Tai ylipäätään jotenkin
slaavilainen laulelma. Se oli varmaan esituottaja Jokke Pirhonen, joka
keksi, että kyllä Vladimir varmasti laittaisi tähän miehekkäät
tuumituskailevat puheet väliin. Ja Maunoltahan ne hoituivat. Siinä se.

Ja Aina löytyy joku -kappaleen poitsun ääni ei kuulu Martin vaan Matin
pojalle, nimittäin Kervisen Matin. Sattuivat nimittäin käymään
treenikämpillä missä levyä äänitimme. No. Ei muuta kuin mikki auki ja
poika puhumaan. Palkkioksi irtokarkkeja.

Tämä lienee tässä.
Mukavata kesää sinne!
Martti.

08.06.2006 Tero kysyy:

Terve Martti.

Hyvin on tuo subukka telsumeeniassa ottanut suosion tuo yösydän ohjelma on
tähän mennessä tullut katsottua kaikki ja meinaan kyllä katsoa jatkossakin.

Kun olet jarppiin yhteyksissä niin kysäseppä milloin kuva galleria menee
uusiksi.

Täällä Kotkassa sua odotellaan kovasti taas keikalle.
Kirjoitellaan kun keritään eiks juu.

Vetäseppä yösydämmessä maapallo radallaan se sopii tähän aikakauteen tää kipale.Tai kyllä kaikki oikestaan sopii omalla tavallaan kun kaikki on yhtä
hyviä nuo sun biisit.

Kesä mieltä martti ja napsut 🙂

Tero. Kotkasta.

Martti vastaa:

Terve Tero!

Juuu. Hyvinhän se on Sytönen startannut uusissa lavasteisa ja nyt jo
tuplakoko- kuvaruudussakin. Ja kyllä Kotkaan taas pitäisi päästä. Kovasti
oli mukavaa talvella joten eiköhän kutsu syksyllä käy. Kesä on nyt jo aika
tukossa, eikä Kotkan vedosta ainakaan meikäläiselle ole vinkattu.

Saihan se Jarppi kuvagallerian etusivun uusittua, mutta sisäsivuja
odotellaan. Pistänpä tämän postin samalla Jarpille välittäen, niin saadaan
jannulle vähän hikeä pintaan!

Mukavata alkukesää koko Kotkan väestölle kuuluu täältä ryhmältä!
Martti

Jarppi jatkaa
Jaa, panokset kovenee… Gallerian valmistuminen on tällähetkellä layoutista kiinni.
Napander-laadun aikaansaamiseksi on tehtävä lujasti töitä useita kymmeniä miestyövuosia., eli kärsivällisyyttä pyydän.

06.06.2006 OP kysyy:

terve. tiedustelisin hieman Killerirockin ja Himoksen tulevista keikoista. tai oikeastaan haluaisin toivoa biisejä. erityisen mukava olisi kuulla Tuntuuko tutulta ja Ufo tarjosi kaakaon -biisit. niihin syttyy varsin maukkaasti. erityisesti pienessä sievässä festariolosuhteissa. olin Jyväskylän Joulukuun keikalla Lutakossa ja täytyy sanoa, että meno oli hurjaa. aika lenti kuin siivillä. keikan päätyttyä tuli jotenkin tyhjä olo, että joko se loppui. se oli SE hetki ja sitten ei ollut mitään. kerrassaan merkillistä! jäin hienoihin ralleihin kiinni enkä pääse enää irti.

Hyvää jatkoa vaan. Killerillä (ja himoksella) nähdään!

Martti vastaa:

Päivää Op!

Voin tässä hyvillä mielin, tukevalla pohjalla ja pitkällä tähtäimellä
luvata seuraavaa: kyllä kyseiset kappaleet todellakin esitetään noilla
festivaaleilla! Ja mukava kuulla vielä vähän ajan jälkeenkin tuosta Jkylän
vedosta. Meno oli siellä mahtava.

Ei muuta kuin kohti Killeriä!
Martti.

31.05.2006 :

Moi Martti!

Mikäs on tilanne uuden ja ennenkuulemattoman materiaalin kanssa, joko
studio on varattuna?
Kyllähän vanhatkin kelpaa mutta mutta…

Hyvää kesää!!
Janne

Martti vastaa:

Päivää Janne!

Nythän on niin, että materiaalitulvaa ei voi estää. Se etenee ja valtaa
alaa näennäisen hitaasti kuin purkautuva laava, mutta ennenpitkää täyttää
kaikki onkalot ja koloset, on läsnä joka puolella.

Tämä tarkoittaa sitä, että kesäkuun lopulla menemme studioon äänittämään
3-4 uutta instrumentaalikappaletta tulevalle Napander- kokoelmalle.
Syksyllä ilmestyvä äänite sisältää kaikki levytetyt
instrumentaalikappaleet, sekä nämä uudet julkaisemattomat. Levyn nimi
tulee olemaan ”Bravo Napander – The Complete Instrumentals Vol.1”. Uusista
kappaleista esimerkkeinä mainittakoon ”Iso poika” ja ”Sammattilainen”.

Ja lokakuussa on sitten vuorossa tulevan täyspitkän ensimmäinen
äänityssessio. Valmiin tuotteen julkaisutähtäin on asetettu
maalis-huhtikuuhun 2007.

Näin tämä etenee!
Martti.
24.05.2006 :

Tervehdys!

Nyt on maailman markkinat sekaisin ja inflaatio jyllää. Martti ei ole Oulussa vieraillut ja Oululaiset ovat lähes tyystin unohtaneet mikä Martti-setä oikein on miehiään. Hiljaiselon vuoksi Vahva näyttö-kirjakin on kokenut arvon alennuksen kuin nokian osakkeet. Löysin Vahvan näytön Oulusta näet uutukaisena ja hinta oli vaivaiset 5 euroa. Kyllä menee partikkelit halvalla :S

Että silleen… (Yösydäntä odotellessa)

Martti vastaa:

No pentele!

Johan on törkeää polkumyyntiä. Korkeatasoinen painotuote myynnissä makulatuurin hinnalla. Häväistys edellyttää korjausliikettä Ouluun.

Ja tämä onkin kyllä mukavaa kerrottavaa: viimein vierailumme toteutuu – ja millaisessa ympäristössä: Napanderin viihderekat täyttävät jättiviihtymö Teatrian lastausalueet perjantaina 22.9!

Kohti Oulua!
Martti

24.05.2006 Jykke kysyy:

Hei !

Onpa mukavaa taas nähdä Martti Subukka – tv:ssa ! Teidän äänentoisto toimii nykyään paremmin, mutta ehkä mikki voisi olla vähän lähempänä, tai sen ” sisääntulo – volyymi ” isommalla.

– Muistat varmaan, kun aik. neuvoin sen särisevän systeemin korjaamisessa? Särinä tms. on nyt poissa, mutta ohjelmanne aikana kanavalta kuuluu äänesi kovin hiljaa, mikä on valitettavaa. Itse ohjelmassa ja sen sisällössä on kyllä ihan riittävästi asennetta !:

Hyvä Martti !

T: Jykke Kaarinasta

Martti vastaa:

Terve Jykke!

Erinomaista saada teknistä feedbackia kierron ja vingun kanssa. Nythän Yösytönen meinaan purskuttelee entistä väkevimmin toimijoin. Meillä on tällä kaudella käytettävissä aivan oma teknikko, joka tarkistaa ja paaluttaa asetukset ennen ohjelmaa. Tarvittaessa hän myös säätää potikoita ja liukuja kaksin käsin ohjelman aikana.

Täällä kyllä uskomme, että moinen johtaa vääjäämättömään äänen ja kuvanlaadun voittokulkuun pitkin kautta.

Kesä alkakoon!
Martti

17.05.2006 Sam kysyy:

Hei Martti!

Jokin aika sitten päätimme tyttöystäväni kanssa lähes vuosikymmenen mittaisen yhteisen taipaleen. Sniiiff! Maailmoja syleilevän konsensuksen vallitessa tähän ratkaisuun päädyttiin ja ehkäpä juuri tämän vuoksi eroaminen sujui lopulta jokseenkin sivistyneissä merkeissä. Sniiff!

Ei kuitenkaan niin sopuisaa eroa ole olemassakaan, etteikö jostain riitaa saisi aikaiseksi. Tällä kertaa yksi vakavimmista riidoista käytiin Napader-levyistä, jotka oli yhdessä hankittu ja Martin itsensä signeeraamia. Lopulta heikompana astiana, minun oli taivuttava henkisesti minua voimakkaamman ex-tyttöystäväni painokkaamman argumentoinnin seurauksena ja koko Napander-tuotanto jäi ositettun pesän ”väärälle” puolelle. Parempi sekin, kuin että olisi alettu levyjä jakamaan ihan konkreettisesti.

Kiekkoja toki saa kaupasta ja keikoilla saa kiekkoihin varmasti Martin ja vaikkapa koko Napander-poppoon nimmareitakin. Uskallan tehdä näin vahvan olettamuksen ihan aiempien kokemusten perusteella, ellei tahtilaji ole merkittävästi muuttunut keikkalavan takana. Sehän tässä eniten nyppii, kun ne muistot niistä keikoista on niissä signeeratuissa levyissä ja uudet levyt nimmareineenkin on vaan pelkkiä replikoita, joilla on vaan se käytännön arvo säilykepurkkeina, joihin musiikkihillot on umpioiden säilötty.

Ikäväähän tässä on lisäksi se, että Martti orkestereineen joutui tällä tavalla eron ytimeen. Kuulostaneeko musiikkikaan enää näin parin kuukauden tauon jälkeen samalta, oli käytössä sitten uudet tai vanhat levyt. Mene ja tiedä! Voihan se tästä sammakkoperspektiivistä ainakin avautua ihan uudella tavalla. Kohdallani se lintu-perspektiivikin oli melkoista matalalentoa, joten näkökulma tuskin montaakaan astetta muuttuu.

Muutenkin on alkanut tuntua siltä, että kohtalokin on puolensa valinnut. Kun Napanderin keikkamyyjä on toimistollaan heittänyt tikkoja Suomen karttaan, niin osumia on sattunut melkein yksinomaan tiettyyn osaan maata. Älkää nyt kuitenkaan minun takia alkako kalentereita rukkaamaan. En todellakaan aio kosiskella Napanderia yhtään mihinkään, sillä uskon, että jonain päivänä tiemme vielä risteävät muutenkin.

T. Sam Macko

PS. Olen omiin kokemuksiini perustuen tullut siihen johtopäätelmään, etteivät ydinfysiikan lait eivät päde parisuhteen erotilanteessa. Ydinperheen jakamisessa ei vapaudu lainkaan energiaa, vaan päivastoin. Prosessissa energia katoaa. Voihan toki olla, että olen tehnyt väärän olettamuksen jo kokeen alkuvaiheessa ja kahden ihmisen ja 5 pehmoeläimen muodostama ydin ei vastaa yleistä käsitystä ydinperheestä. Tai sitten tämä kiista Napander-levyistä on se vaatimaton energiapurkaus, mikä tällaisesta ytimen massasta vapautuu. Toisaalta havaintoni energian katoamisesta voi virheellisesti olla varsinaisen energiapiikin jälkeistä energia vajetta. Jäljellä on jäänyt vain jotain köyhdytettyyn uraaniiin rinnastettavaa, mitä tästä nyt lopputuotteena käteen sitten jääkään. Köyhdytettyä joka tapauksessa.

Martti vastaa:

Terve Sam!

Luulenpa, että olet oikeassa tuossa energian konsumoinnin teoriassasi mitä tulee sopueroihin. Napander-levyistä syntyneen kiistan vapauttamalla energialla saadaan yksi led-valo syttymään sadasosasekunniksi. Onhan se jotain, mutta universumin mittakaavassa päästö on kovin vaatimaton.

Sujuvien erojen tematiikassa kannattaa hyödyntää avaruusmatkailun kuvastoa: modulit ovat aikanaan löytäneet yhteisen kiertoradan ja telakoituneet sovinnolla toisiinsa. Vuosisatojen vieriessä kiertorata kuitenkin muuttuu – ohikiitävät asteroidit ja mahtavat pyrstotähdet saavat painovoimallaan kompleksin natisemaan ilmalukon liitoksesta. On aika modulien erkaantua. Kevyesti sihahtaen ne irrottautuvat toisistaan ja majesteetillisesti huojahdellen ne lähtevät matkalle kohti uusia maailmoja.

Suosittelenkin sinulle majesteetillista huojahtelua lähimmälle Napander-keikalle, missä huojahtelu yltyköön villiksi vortexiksi! Ja uusi levy on aina uusi. Mars kauppaan tai tuotevastaava Jarmo Perän asiakkaaksi.

Mahtavaa alkukesää sinne! Erotaan sitä vielä meilläkin, sanoi eno kun metwurstikelmua auki nysväsi.

Martti.

16.05.2006 Leka3 kysyy:

Moro Mara!

Hienoa saada kesäyöhön jotain hyvää viihdettä. Ehdottaisin vieraiksi Subtv:n Baari ohjelman kaksikkoa Makkonen &
Thomas:ta. Pojat kun ovat niin ”rauhallisia ja hyvin käyttäytyviä”.

Martti sedän oppitunti voisi tuoda sivistystä heidänkin yksitoikkoiseen ja tylsään elämään. Kiva olisi ehtiä joskus teidänkin keikalle ja nähdä live esitys.
Tulee aina oltua väärällä suunnalla valtakuntaa tarvis lähteä ihan asiasta tehden liikkeelle.

Hyvää kesän alkua toivotellaan Ylivieskasta.

(nimimerkki leka3 tunnetaan jossain palstoilla)

Martti vastaa:

Terve Leka!

Yösydän tosiaan purskauttaa kohta ensimmäisen suonellisen materiaalia pääverkkoon. Uudistukset ohjelmassa tulevat olemaan minimaalisia ja paljaalle silmälle näkymättömiä. Studiolavastus tosin on uusi ja todennäköisesti puhelinta tullaan käyttämään jotenkin. Ehkä itsepuolustusvälineenä tarvittaessa.

Mitä vieraisiin tulee, niin olemme erittäin varovaisia asiassa. Vieras on aina vieras. Ehkä jonkun tutun joskus voi kutsua, mutta uppo-outo yökulkija Helsingin Ilmalassa on potentiaalinen turvallisuusriski ja puhelimenkäyttökohde.

Ei muuta kuin kohti kesää ja Yösydäntä!

Martti

29.04.2006 Paalikatu kysyy:

Oi mestari, anelemme sinulta vastausta sielujamme pitkään ja syvästi raastaneeseen kysymykseen, johon nyt polviltamme anelemme salattua tietoasi, oi mestari ja guruista guruin. Siispä, onko sinulla kokemusta napanderista ja sen vaikutuksista? Nautitko itse Napanderista? Voiko napander-neitsyytensä menettää vappuna? Voiko napanderilla hoitaa itsensä kuntoon? Tuleva Oulun vierailusi on oleva taivaallisen valon ilmentymä näinä modernin elämänmenon paineen kyllästäminä aikoina.

Nimimerkki Paalikadun tietämättömät

Martti vastaa:

Päivää Paalikatu.

Napander on arvaamaton, mutta poikkeuksellisen palkitseva herkku. Vertaan sitä tässä parsaan saksanmaalla.

Näihin aikoihin keväällä teutonit valtaa kihelmöivä, jännittynyt ja onnentäyteinen odotus: parsasato valmistuu. Tämän kasvin korjaamiseen, käsittelyyn ja valmistamiseen liittyy valtava määrä mystiikkaa, uskomuksia ja vihkiytymistä. Parsa on Saksassa kuin oma uskontonsa. Se palkitsee palvojansa välittömällä maku- ja vitamiinielämyksellä. Ruokailtuaan saksalainen jaksaa taas vuoden eteenpäin seuraavaan sadonkorjuuseen.

Sama pätee Napanderiin niin orkesterina kuin sisäisesti nautittunakin. Napander piristää, rauhoittaa, auttaa kuulemaan sisäisiä ääniä ja lisää tehoja äänentoistolaitteisiin.

Vaikutukset ovat siis parsankaltaiset, mutta tarkkana saa käytössä ja valmistamisessa olla. Sisäisesti nautittava napander voi yliannoksina aiheuttaa jurrotusta ja maannousemaa.

Korvien kautta annosteltava Napander sen sijaan on täysin turvallinen kaikissa oloissa kaikenkokoisina annoksina.

Tervetuloa nauttimaan Napanderia kuten lääkäri määrää!
Martti.

12.04.2006 Jari kysyy:

no terve!

olipa jälleen loistava veto rovaniemen tivolin lavalla, onneksi ette jääneet pororajan itäpuolelle kuusamon mannuille makailemaan vaan löysitte tien perille asti lapin pääkaupunkiin-suomen toiseen stadiin eli rovaniemelle.

yksi asia kuitenkin tätä rovaniemen miestä vaivaa-nimittäin tunnelma kun vertaillaan kahta pohjois-suomen keikkapaikkaa, rovaniemeä ja torniota. Parhaat tunnelmat on saatu umpparista, joka ei johdu bändistä-mikä on aina loistavaa kamaa, vaan esiintymispaikasta, tivoli on kuitenkin suht. vaatimaton mitä näin asiakkaan nimissä tarkastelee kun vertaa suomen suurimpaan terassiin, umpparin siltakartanoon, siellä on pohjoisen miehen hyvä tulla käymään ja sen aistii martistakin. täm on kai niitä ikuisuuskysymyksiä, kumpi ja kampi tappeli, mutta ääneni menee umpitunnelin ihmisille ja ympäristölle, siellä on loistavat olosuhteet ja mitä kaunein kesäilta napanderin vedolle.

Sitten kysymyksiin;

mites kappaleet; rakkauden ajopuu, rakkaimmalle, vahva näyttö, allun synttärit, karavaanarisinkku, kyllösen pena, hyvät bailut, sekä nuori ja vapaa, taitavat olla aika harvakseltaan soitettuja keikoilla?
Varsinkin loistava vahva näyttö, jonka soisi olla litin, mst:n, ufon sekä sun muiden kanssa vakibiisejä keikoilla!
Olipa mukava nähdä varamiespalvelun edustajaa myös livenä rovaniemellä, missäs mauno luuraili?olikos jäänyt matkalla raaheen?

alanpas tästä pommittamaan sitä torniota jotta napander nähtäisiin siellä taas pian jos mahdollista

loistavaa kevättä martille ja napanderin pojille!!

Jari Rovaniemeltä

Martti vastaa:

Päivää Jari.

Kyllä oli miellyttävää jumittaa pohjoisessa kerrala vähän enemmän. Siitähän tuli meinaan yhteensä toista viikkoa, kun Rovaniemen päälle rykäistiin Salla ja sitten Moodyn kanssa duona Ylläs. Hyvähyvä.

Mitä tulee Umppariin ja Tivoliin keikkapaikkoina, niin vaikeaa on lähteä tuomaripeliin paremmuuden suhteen. Molemmissa on tunnelma ollut aina mainio ja käynti tanhuvilla erittäin mieluisaa. Viime kertaisesta Tivolista kylläkin seuraavaa: täytyy sanoa, että solistin olo oli erittäin hankala yli puolet setistä. Ja tämä ei johtunut keikkapaikasta, vaan jostain mystisestä. Olisiko ollut viime kesäistä Offia ilmassa…

Siinähän kävi meinaan niin, että muutaman rallin jälkeen Martin silmiä alkoi kirvellä aivan sietämättömästi. Yhdessä välissä piti käydä heittämässä sangollinen vettä pärställe, mutta ei paljon helpottanut. Siinä sitten tuli lennosta settiä lyhennettyä – jäi muuten Iso-Masa rock myös pois. Kyllä oli tunnelma Martilla vähän sellainen, että äkkiä pitäisi lavalta päästä. Eli jos sinne lattialle välittyi tietty kärsimättömyys, niin syy oli tuossa. Tivoli sinänsä paikkana loistava, ja kirvelykin
helpotti seuraavana päivänä.

Ja mitä noihin ralleihin tulee, niin Allun synttäreitä on vedetty tiiviisti ja samoin Karavaanaria. Samoin Rakkaimmalle saa silloin tällöin sijansa erityisesti encoressa. Mutta Rakkauden ajopuu on valitettavasti jäänyt. Pitäisi päästä joskus treenaamaan….

Tämä jeremiadi tässä – pian pohjoiseen taas!
Martti..

7.04.2006 Heikki kysyy:

Halojaa!

Olitte viime kesän ehtoo puolella Kalajoella kummallisen musiikin festivaaleilla. Pidättekö musiikkianne kummallisena? Oletteko tulossa Kalajoen tai sen lähikuntien alueelle tulevana aikana? Kiitoksia huluppiasta musiikista!

Terveisin Heikki

Martti vastaa:

Terve Terve Heikki!

Pidämme musiikkiamme perin juurin tavallisena.

Tästä on olemassa seuraava evidenssi: kappaleet soitetaan tavallisimmilla tyyppihyväksytyillä soittimilla. Kappaleet sisältävät usein minimimäärän säveliä – kaikki soinnut perusmuodoissaan. Melodiat on koeponnistettu vuosien varrella, ne kulkevat tuttuja reittejä. Esiintyjät pukeutuvat konventionaalisesti ja tavallisesti.

Pidimmekin kutsua Kummallisen musiikin festivaaleille perin kummallisena. Toisaalta juhlilla oli tavallisen mukavaa.

Eli kyllä pitäisi päästä Kalajoelle taas soittamaan. Lähimpänä taitaa olla nyt tiedossa veto Seinäjoella toukokuussa. Mutta tarkkailepa keikkakalenteria. Ehkä sieltä löytyy sopiva ratkaisu teikäläisen makuun!

terv.
Martti.

6.04.2006 Liimis kysyy:

Rakas Martti

Kun olet kerta tarjonnut faneillesi tällaisen mahtavan, avoimen kysymyspalstan, niin pitää sitä kerrankin hyöryntää… Muutama tiukka kysymys…

Mitä ne ovat ne pasmat, jotka selviävät aina illansuussa?
Mikä on sinun oma napander-suosikkikappaleesi?
Vastaatko näihin kysymyksiin itse vai oletko delegoinut tehtävän
sihteeriköllesi tai kotikoneesi edistykselliselle martti-tekoälyohjelmalle?

Sitten ruusuja:
Kiitos sinulle & napanderille olemassaolostanne. Odotamme innolla uutta alpumillista loistavaa musiikkia. erityiskiitokset Hannu Muukkulan jylhälle kosketintyölle

kevätterveisin,
liimanhaistelija

Martti vastaa:

Iltaa Liimis!

Teenkin tässä justiinsa lähtöä Ylläkselle soittohommiin urkuri Hannu Muukkulan kera. Kerron Moodylle erityiskiitokset ja pyydän pitämään urut jatkossakin lämpiminä.

Sitten kysymyksiin. Tämä pasma-asia. Sehän on niin, että illansuussa luonnonvalo-olosuhteissa hämärä alkaa laskeutua. Häiritsevät valonlähteet katoavat. Lopulta pimeyteen jää vain loistava polku kuumottelemaan. Ja se polku johtaa pupiin hyvään seuraan tuttujen luokse. Pasmat – asiantilat – selkiytyvät ja mono iskee päämäärätietoisena asvalttiin.

Suosikkikappaleista en pysty partaa päristämään. Varsinkin keikkatilanteessa musa etenee yhtenä taikinana. En pysty näkemään pullia taikinalta.

Ja mitä tulee kysymyksiin vastaamiseen, niin ne hoidetaan sumealla logiikalla omalta pohjalta todella syvältä. Tee se itse- vastaukset kaikkiin kysymyksiin!

Terveisin.
Martti.
5.04.2006 Heidi kysyy:

heips!!

tossa juurikin luin uutiset, että yösydän palaa kuvioihin!! jee!!! sitä on odotettu!! olit viime kesänä täällä hämeenlinnassa keikalla rantakasinolla, oli ihan mieletöntä, joten nyt nyin hihasta, että koskas olet tänne päin taas tulossa??

<3:lla heidi

Martti vastaa:

Terve Heidi!

Tuoreessa muistissa on Rantakasino. Mukavata oli, ja kyllä pitäisi päästä tanhuvillenne taas. Tuolloinhan lämminhenkinen ampiainen teki lavalla tuttavuutta artisteihin. Vieläköhän amppari vaikuttaa paikkakunnallanne?

Mitä menneeseen ja tulevaan tulee, niin Tampereella vasta oltiin ja kesällä edessä on ainakin Valkeakoski. Mutta onko Hämeenlinna jäämässä väliin?

Asiantila on estettävä, voimat kohdistettava järkeviin ponnisteluihin Linnakaupungin valloittamiseksi!

Martti.

25.03.2006 Pena & CO kysyy:

Heijsan! Olen kaverini kanssa kuunnellut teidän tuotantoa kohta kolme vuotta, pidämme musiikistanne kovasti. Livenä emme ole valitettavasti nähneet teitä muutakun DVD:llä Menoa ja Meininkiä. Siispä olisi hauska kuulla oletteko tulossa kesällä Tampereelle tai Tampereen lähelle? Ruisrockiin teidät olisi myös mukava saada joraan.

ps. Saako muuten pörssistä kottii??

T: Kyllösen Pentti ja ”Pyöräilyn Ystävä”

Martti vastaa:

Huomenta Pena & Co!

Nythän on niin, että kesän keikat täsmentyvät täydelliseen formuunsa ja muotin sisältö kuivuu tuossa toukokuussa. Eli kannattaa silloin tällöin käydä vilkaisemassa kotisivujen keikkaosiota – viimeistään kuitenkin toukokuussa. Luulisinpa Tampereen sinne taas ilmestyvän.

Mutta tässäkin vaiheessa voi todeta, että aika läheltä liippaa jo nyt. Valkeakoskella olemme 28.7. Ja eihän Lammikaan aivan kaukana ole. Siellä täristään 12.8.

Kesä lämpiää!
Martti

24.03.2006 Kari kysyy:

Hyvä Martti,

rohkenen tiedustella mielipidettäsi minua usein talvisin askarruttaneessa asiassa. Asiani koskettaa naisten pukeutumista. Hame ei voi olla kovin lämmin talviasuste. Eihän? Sehän on kokonaan auki sieltä alapäästä. Tai ehkä hameen muoto yhdessä reisien lämmön kanssa muodostaa mikroilmaston?

Olisin syvästi kiitollinen mikäli sinulta liikenee mielipide tässä asiassa.
Aivan upeata olisi jos mielipiteesi saisi ilmiasun laulun muodossa.

Kunnioittavin terveisin,

Kari

Martti vastaa:

Terve Kari!

Osuit asian ytimeen. Globaaleja systeemejä tutkittaessa ovat mikroilmastot nousseet syystä väkeväksi keskustelunkohteeksi. Esimerkiksi miljoonakaupungit kivi- ja asvalttipeitteineen ovat osoittautuneet mikroilmastoiksi, jotka lämmöntuotannollaan muuttavat koko maapallon ilmastoa. Pukeutumista ja muodin maailmaa ei ole tässä mielessä vielä uskallettu kosketella. On erinomaista, että nostat kysymykselläsi kissan pöydälle.

Hame on erinomainen lämpönielu. Erityisesti kaupunkiolosuhteissa hame kerää asvaltista nousevaa lämpöä ja varastoi sen. Hameenkäyttäjä on päiväkävelyllään tiedostamattaan vähentämässä maapallon lämpenemistä.

Tärkeää on kuitenkin houkutella hameenkäyttäjä säännöllisin väliajoin mikroilmaston ulkopuolelle, viileämmän ilmanalan maaseudulle leyhyttelemään. Siellä lämpölasti tyhjennetään humpsuttelemalla.

On äärimmäisen tärkeää, että naiset jatkavat nyt ja tulevaisuudessa hameeseen pukeutumista. Ilo silmälle voi olla samalla myös satsaus tulevaisuuteen.

Kohti kesäkatuja!
Martti

21.03.2006 Fossiilirosvo kysyy:

Näinä lintuinfluenssan aikoina esittäisin aiheeseen kuuluvan kysymyksen, kumpi mahtoi olla ensin, muna vaiko kana?
Terveisin Fossiilirosvo.

Martti vastaa:

Päivää Fossiilirosvo!

Tartunnalle alttiimpi lienee itse kana. Munaa ja sen sisältöä suojaa täysin tunteeton kuori, jonka kalkkijohdannaisista taudinaihettajat kimpoilevat kuin kumilaatat Niittymäen suojuksista. Kana tulee siis ensin, mitä tulee alttiuteen saada pientä kröhää.

Evoluution ja lajien synnyn kannalta kannattaa kuitenkin luottaa kotimaiseen hakuteokseen Kalevalaan. Siellä kanan ja kokkelin kysymys on siivutettu käänteentekevällä tavalla marssittamalla näyttämölle entistä väkevämmät toimijat.

Meinaan ensin oli Kokko-lintu, joka kävi vähän munimassa Väinämöisen tiukan valvonnan alaisuudessa. Kanat voi unohtaa tyystin. Keskitä fokuksesi kotkien esisiivekkääseen, nollasarjalaiseen Kokko-lintuun, jonka jäljiltä löytyy munuuksia.

Kevät on kohta ja lintuu yskii titityy!
Martti

20.03.2006 Allu kysyy:

Mitäs martti? Ajattelin sunnattoman hartaasti kovaa kysyä että onkos
imatralle tai lähiseudulle keikkoja pukkaamassa? tällä allulla on kohta
synttärit ja allun synttäreitä olisi kiva viettää martin tahdissa!
mutta hyvää jatkoa martille ja bändille! pitäkää lippu korkealla!

-allu

Martti vastaa:

Terve Allu!

Kyllä Imatralle pitäisi päästä. Basisti Erkka Alonenhan on sieltäpäin
kotoisin ja kotiseudun kutsu on tinnittänyt jo pitkään Erkan korvissa.
Pari vuotta siitä jo on kun Imatralla edellisen kerran vedettiin, eli
ainakaan liian usein ei Napander Roadshow kosken penkkoja pöllyytä.

Ennen joulua kävimme Lappeenrannassa, ja nyt ainakin kesän puoleenväliin
suihkitaan muualla: pohjoisessa, keskellä ja lännessä. Itä odottaa, mutta
auringonnousun varmuudella sinne jonain päivänä saavumme.

Erinomaista syntymäpäivää sinne! Lippu lakikorkeuteen!
Martti.

17.03.2006 Markku kysyy:

Terve

Olen 16-vuotias musiikinharrastaja ja mietin olisiko mahdollisuutta saada lauluun mikä on kun ei taidot riitä? nuotteja, sanoja tai tabulatuureja? Sillä haluaisin opetella soittamaan laulun kitaralla, pianolla ja ehkäpä hanurilla. Mutta taitoni eivät ole tarpeeksi kehittyneet, että voisin korvakuulolla etsiä nuotit ja soinnut.

Siksi kysyisin olisiko mahdollista saada laulujen sanoja, nuotteja tai tabulatuureja nettisivullenne tai voitteko lähettää ne minulle sähköpostiin?

Kiittäen vastauksesta
Markku

Martti vastaa:

Terve Markku!

Asiaan löytyy helppo ratkaisu, joka kaiken lisäksi paisuu harrastushalujen kasvaessa. Kannattaa meinaan hankkia Napanderin laulukirja nimeltään ”Vahva näyttö”. Siinä on sanat ja soinnut kaikkeen orkesterin tuotantoon lukuunottamatta uusinta levyä. ”Mikä on” ja viitisenkymmentä muuta sieltä löytyy.

Kirjaa voi tilata suoraan kustantajalta (Like-kustannus) vaikka netitse. Tai sitten voit ottaa yhteyttä tuotemyyjäämme Jarppiin (jarmo@marttiservo.com). Jos vaikka häneltä löytyisi varaston kätköistä.

Ei muuta kuin hanuri vireeseen!
Martti.
13.03.2006 Kynis kysyy:

Tervehdys Martti!

Suurin faninne kavereineen tiedustelee, että oletteko tulossa Ouluun pumppaamaan vielä tämän kevään aikana? Älkää yhtään ujostelko! Eiköhän täältä joku paikka löydy (45?) ja yleisöäkin varmasti riittää.

T: Kynis

Martti vastaa:

Päivää Kynis.

Tämähän on aivan mahdotonta. Lopullinen ratkaisu Oulun kysymykseen on edelleenkin auki. Tämä on käsittämätöntä. Vieläkään ei ole tietoa vedosta upeassa kaupungissanne, vaikka kyselyjä on tullut pinkkatolkulla.

Ujous on aseemme, mutta nämä tykit kaipaavat pikkuhiljaa oululaista ammuttavaa! Saavumme kohta omiin nimiin Rotuaarille jumittamaan ja pelokkaina pälyilemään. Moista nysväämistä ei kestä paatuneinkan tanssisalin omistaja. Hän antautuu ja tarjoaa keikan!

Tiedustelemme asiaa ohjelmatoimistostamme – ahdistele sinä paikallisia keikkajärjestäjiä.

Martti.

06.03.2006 Kippo kysyy:

Millä pelillä Tiira soittaa menoa ja meininkiä karaokevideolla?
Firebirdin ja Stratocasterin sekoitus?
Näin kitaristina kiinnostaa…
Mauno Tiira vastaa:

Mauno on ko. skeban itse värkännyt, ja aivan oikein: Kampisysteemi on madallettu stratocasterin versio, takamikkinä on firebirdin oma mikki, etumikkinä yksikelainen höfnerin mikki 60-luvulta. Runko on koivulankusta, kaula modifioitu tonttulakin muotoon ibanezin straton kaulasta.
Värityksiä on ollut useita paloautonpunaisesta arkunvalkoiseen…Skitasta lähtee aika koppava, hiven nasaali saundi, oikeuksiinsa se pääsee vinguttelutyylissä särösaundeilla. Voit kuulla sitä esim. kappaleessa ”Odysseus”.

Mauno
PS. Kitara on myös myynnissä!

16.02.2006 Kerrunch kysyy:

Tervehdys Martti,

…ja eikun suoraan asiaan.

Milloinka voimme odottaa Martilta laulua miehisyydestä, siitä mikä tekee miehestä tosimiehen? Ehkä veisua maailmankatsomuksesta, siitä miten arvot muuttuvat?

Ja asiasta toiseen. Tiedämme ansiosi myös urheilun saralla, onko aikomuksena tarttua esimerkiksi mäkihypyn tai hiihdon saloihin laulun keinoin tulevaisuudessa?

Kiitän ja kuittaan.

Kerrunch

Martti vastaa:

Terppa Kerrunch!

No. Miehisyydestä on lauluja tehty ja tehdään edelleen. Niitä ei voi olla liikaa. Miesnäkökulmaa taatusti löytyy ikituoreista kappaleista ”Aikuinen mies” ja ”Miksi mies käpälöi?” Ja maailmankatsomusta löytyy joka rallista, mutta heti tulee mieleen pari raskasta linjausta, jotka tarjoillaan kappaleissa ”Kiitos ihminen” ja ”Luottavaisin mielin”.

Ja perinne jatkuu. Tulevalla, joskus vuoden päästä julkaistavalla levyllä yksi teema tulee olemaan laki, rikos ja oikeudenmukaisuus. Naisten ja miesten asioita heijastellaan edelleen työmaavalon tehoilla kappaleissa ”Kivaa olla tyttö” ja ”Testovoimaa”.

Ja kolmannessa asiassa osuit täysin oikeaan. Hiihto perinteisellä tyylillä on aiheena ja laulumielessä kummitellut matkassa jo pitkään…

Kohti keväthankia!
Martti.

16.02.2006 Masa kysyy:

Terve Martti ja Napanderin muut sankarit!

ajattelin tässä tiedustella jo etukäteen liekö Napanderista olisi mahdollista nauttia joillakin tulevan kesän festivaaleilla? Muutama vuosi sitten Ilosaaressa oli tunnelma huipussaan ja ulkoilmatapahtumasta kun puhutaan niin vain taivas oli rajana, eikä rajojakaan tahdottu oikein kunnioittaa. Ja kun kerran huomiselle On the Rocksin keikalle ikäraja on pari vuotta turhan korkea niin kyllähän sitä kesään mennessä olisi taas Napanderien aika.

Sen lisäksi, että haluan tietää mitä teette ensi kesänä, olen hieman huolestunut. Ei kai Martilla ole mitään hätää, kun kerran taannoisen kopteriturman syyksi on varmistumassa servovika? Toivottavasti viat ainakin korjataan ensi kesään mennessä, olisihan se ikävä jos encoret keskeytyisi tippuvien helikopterien takia.

Terveisin pikku-Masa

Martti vastaa:

Terve Masa!

Kyllä Napander on ensi kesänäkin festivaalitunnelmissa. Tähän mennessä on varmistunut pari festarivetoa, mutta niistä ei voi vielä julkisesti puhua.
Hyshys.

Sehän on nääs niin, että järjestäjät itse julkistavat ohjelmansa haluamanaan hetkenä ja usein vieläpä mahtavan ilotulituksen, buffet-pöydän ja tiedotepinkan tukemana. Napander ei millään muotoa halua sotkea näitä kuvioita hätäilemällä julkistamisissa.

Luulen kuitenkin, että kaikki kesän keikat ovat selvillä toukokuun alkuun mennessä. Joten kannattaa seurata ilmoittelua sekä Napanderin, että ohjelmatoimisto Welldonen kotisivuilla.

Ja mitä servovikoihin tule, niin ne ovat aina valitettavia. Jos ei kukaan vastaa moottoria ohjaavan servon piiristä, on ongelmia tiedossa. Martti kuitenkin pääsääntöisesti pysyttelee maan pinnalla, joten korkealta putoamisen riski on minimaalinen. Riski on harkittu, tai ainakin sen kanssa pystyy elämään!

Kohti festareita!
Martti.

10.02.2006 Henkka kysyy:

Hiphei!
Vihdoinkin! Suoran viivan tuntumassa, valtavan pitkä pimeä päivä painuu iltaan ja yöhön, jolloin hengityskoneen piuhat revitään irti, saksitaan ja poltetaan.Yösydän pumppaa jälleen! Mahtavaa aivan fantastista… Sitä vain ei millään malttaisi odottaa kolmea kuukautta. Mitä puuhaa Martti ehdottaa ajankuluksi? Martti voisi järjestää Super Martti-iltakeikan vuorokauden vaihtumisineen jossain Keski-Suomessa, jolloin kaikilla Suomen Martti-faneilla olisi mahdollista osallistua keikalle. Ohjelmassa olisi tietysti Martin keikka parhaine biiseineen, ikivihreine kyytipoikineen. Lisäksi Martti voisi toimia tuomarina Martti-karaoke kilpailussa sekä ilmasellofan rumpukilpailussa! Keikalla voitaisiin myös järjestää Yösydän ohjelma, jossa paikalla olijat voisivat livenä kysellä elämän totuuksia ja Martin viisauksia!

Odottaen 21. toukokuuta…

Martti vastaa:

Päivää Henkka!

Kyllä toimii sydämen tahdistus! Hyvältä tuntuu päästä taas yötöihin nauttimaan kesän unettomuudesta viestitulvan vyöryessä.

Eikä ollenkaan huono idea tuo Super-Martti -iltama. Vuorokauden vaihtumista ei voi koskaan juhlia liikaa. Harmittavan usein koko tapahtuma koetaan arkiseksi rutiiniksi päivien helminauhan ikuisella jatkumolla. Vuorokauden vaihtuminen on auttamatta lapsipuolen asemassa niin vuoden vaihtumisen kuin auringon nousunkin kanssa. Kunnon jamboree ilotulituksineen ja sekunnin laskemisineen olisi aina paikallaan.

Keikkoja on kuitenkin koko kevääksi niin ruhtinaallisesti tarjolla, että juhlinta sujunee kätevästi normiohjelmiston puitteissa. Ei muuta kuin tukeva ote sellofaanista ja keikoille!

Terveisin Martti.

10.02.2006 Tikru kysyy:

Hei Martti!!

Haluisin kysyä yhtä juttua joka on mietityttänyt minua.
Eli onko sinulla peruukki vai tupee vai ihan omat hiukset??

t:Tikru

Martti vastaa:

Terve Tikru!

Ja ohhoh. Vastaaminen pääsi venähtämään viikkotolkulla, mutta nyt sivuamme kuontaloiden maailmaa.

Meikäläisen tukkalaitteesta kulkee monenlaisia tarinoita, enkä missään tapauksessa halua olla jarruttamassa yhdenkään tarinan etenemistä maamme parturikampaamoissa. Eli täysin tyjentävää ja hiuksia nostattavaa analyysiä en pysty antamaan.

Sen kuitenkin totean, että kaikki hiukset päässäni ovat aitoja ja omia. Onko niistä sitten osa kiinnitetty ritsrats-tarrakiinnityksellä, siihen en voi antaa vastausta. Tämä jääköön hiustenhuoltoalan pimeäksi salaisuudeksi.

Oikein mukavaa lopputalvea sinne!
Martti.

09.02.2006 Marko kysyy:

Parahin Martti!

Onko mielestäsi mitään järkeä siinä suunnitelmassa, että tulisin Rovaniemellä Tivoliin keikallesi keskiviikkona 29.3.? Täysin järjettömäksi koko jutun tekee se, että seuraavana päivänä pitäisi olla pirteänä kuin peipponen töissä, joten vähiin uhkaa yöunet jäädä, kun kello on soimassa klo 6.00.

Hyviä suksikeliä!
Marko

PS. Jos jostain syystä et pidä suunnitelmaani täysin mahdottomana, niin olisi yksi toive: ”Se oli silloin” -biisi on sinun mahtavasti biisivalikoimastasi se kaikkein kirkkain ja paras, joten varovaisesti ehdottaisin, että josko soittaisit sen Tivolissa…

Martti vastaa:

Päivää Marko.

Ei pöllömpi suunnitelma ollenkaan. Sillä kyllä Tivolin keikalle ilman muuta kannattaa tulla. Ja ennen kaikkea siksi, että aikainen herätyksesi luo tapahtumalle uudet, entistä mahtavammat puitteet.

Sillä kysymys on elämänhallinnasta. Saapumalla tilaisuuteen, mutta hoitamalla myös työpäiväsi saavutat uuden tietoisuuden tason. Tällä tempauksellasi riuhtaiset esiin seuraavan alumiiniosion elämän teleskooppitikapuista. Syvä kunnioituksemme koko Napander-ryhmältä!

Ja ”Se oli silloin” soitetaan.

Parasta lopputalven jatkoa!
Martti
01.02.2006 Timo kyselee:

Moro Martti!

Tiedän, että olet monialaosaaja niin voisitko auttaa minua seuraavassa probleemissa. Millä konstilla saan poistettua noin suuruusluokkaa 3000 voltin staattisen jännityksen mikrokuituisesta (100% polyesteri) päiväpeitostani? On varsin tuskallista joka ilta keriä peittoa pois sängyn päältä, koska peitto kipunoi ja lyö valokaaren näpeille. Pelkään, että poltan vielä itseni. Löytyisikö tähän mitään yleispätevää ratkaisua?

Ostin DVD:een Menoa ja meininkiä ja täytyy todeta, että musiikillisesti niin kattavaa kokonaisuutta ei ole tässä Universumissa vielä koettu. Tallenne ei jätä millään sektorilla toivomisen varaa vaan täyttää kaikki vaativimmatkin odotukset. Myös opetusvideot ja karaoket höystävät sopivasti tätä täydellisyyttä hipovaa kokonaisuutta ja muodostavat yhdessä hedelmällisen kombinaation. Lisää tällaista, kiitos!

Nimimerkki: toivottavasti on vielä toivoa

Martti vastaa:

Päivää Timo!

Ongelmaasi on olemassa helppo ja koeteltu ratkaisu: suosittelen päiväpeiton maadoittamista.

Toimi näin: ompele päiväpeittoon ohutta kuparilankaa. Lankaa saat paikkakuntasi elektroniikkaliikkeistä, tai sitten sähköalan yrittäjät auttavat sinua mielellään hankinnoissa. Langan pituutta en osaa sanoa, koska peiton koko ei ole tiedossani. Uskon kuitenkin, että kokeilemalla löydät sopivan konsentraation.

Kaiva tämän jälkeen pihalle kuparilevy maahan. Yhdistä peitto johtimella kuparilevyyn. Näin olet maadoittanut päiväpeiton ja valokaaret loppuvat. Kuparilevyn sijasta voit yhdistää peiton myös vesijohtoverkkoon.

Toimenpiteen jälkeen peittoa voi käyttää täysin turvallisesti myös kodin kosteissa tiloissa, kuten WC:ssä ja kylpyhuoneessa.

Makoisia unia!
Martti.

30.01.2006 Osasto Rovaniemi kyselee:

Hei Martti ja Orkesteri!

Onko mitään tietoa, milloin ehditte Ouluun keikalle? Mikä voisi olla Oulussa sellainen paikka, aikaisempien kokemustenne perusteella, jonne kannattaisi toiveita esittää? Olemme nähneet teidät Dupont’issa (jota ei enää ole) ja Seurahuoneella!

Kysyy:

Rovaniemi osasto: ( Jarkko, Ville ja Jukka)

Martti vastaa näin:

Iltaa, osasto Rovaniemi!

Ouluun kysellään sähköpostin voimalla väkevästi, ja se on hyvä. Täältä tultaisiin kovin mielellään upeaan kaupunkiinne soittamaan – meinaan Oulun kekkereistä ei ole kuin hyviä muistoja.

Mitä paikkoihin tulee, niin Seurahuonehan oli mainio ja lienee Neljävitonenkin vielä hengissä. Sitten oli semmoinen yökerhompi tanssitila, jonka nimeä en muista. Kaikki kuitenkin mainioita.

Oulusta on lähestytty nyt jo niin moneen kertaan, että uskon valtiovierailun pitkästä aikaa järjestyvän.

parasta jatkoa sinne.
Martti.

17.01.2006 Nimim.Keski-suomi, keski-ikä, keskitie kyselee:

Parahin Martti,

kumpi on parempi;elää Toivona vaiko Toivossa?

Nimim.Keski-suomi, keski-ikä, keskitie

Martti vastaa näin:

Päivää Keski-Suomi!

Kumpikin on mahdollista ja suositeltavaa. Kyseessä on ainutlaatuinen sulautumisilmiö, jossa psyykkinen- ja fyysinen oleminen lyövät kättä tuntuvalla tavalla.

Koska kirjoitit Toivon isolla, oletan, että tarkoitat henkilö-Toivoa. Nimensä perusteella hän itse elää Toivona, ja hänen henkensä majailee rasiassa, joka on rekisteröity Toivoksi. Hänen sielunsa – jonka olemassaoloon en ota kantaa – siis elää Toivossa joka sekunti.

Lisäksi hän voi olla kansakunnan suurmahtihenkilö – kansakunnan toivo. Todennäköisesti hänessä tämän ylpistymisen vuoksi on ainakin maannousemaa ja joitain muita loiseliöitä ja parasiittejä. Nämä elävät myös toivossa.

Tämä selvä! Monipuolista olemista sinne!
Martti.

11.01.06 Mikko kysyy

Hei Martti,

Olen nyt tässä koettanut kuunnella puhki Sydämen Amiraali -CD:tä hyvällä menestyksellä, ja etenkin biisi numero 14, eli Odysseus on sekä aivan mahtava, että erinomaisen tarttuva biisi (ainahan helposti päähän soimaan jäävät laulelmat eivät ole hyviä).

Mutta mistä Odysseus oikein kertoo ? Ihanko vaan muinaisesta Kreikan Odysseuksestako, ilman mitään sen kummempia piilomerkityksiä, vaiko jostain muusta?

Kehitimme näet tässä ystäväni kanssa teorian/epäilyksen, että se kertoo viinanjuonnista erilaisine seurauksineen. Tämä siksi, kun ”juutuit outoon satamaan” voi ymmärtää myös siten, että kostean baari-illan jälkeen olisi lähtenyt täyttä ymmärrystä vailla jonkun vähän pyylevämmän kesälesken matkaan, ja aamulla kankkuspäissään olisi huomannut juuttuneensa ”outoon satamaan” ? Toivottavasti kuitenkin korjaat epäilymme vääräksi… =)

Olisiko muuten mahdollista saada kuulla Odysseusta sitten On the Rocksissa 16. helmikuuta ? Se on NIIN kaunis kappale, kuten omalla tavallaan myös ”Saako pörssistä kottii?”

Parhain terveisin,

Mikko

Martti vastaa:

Terve Mikojan!

Pyrimme ehdottomasti toteuttamaan toiveesi Helsingin On The Rocksissa 16.2. Odysseus ja Pörssi sijansa saakoon!

Ja Odysseukseen. Kappaleen tekstin omalähtöinen kommentointi on aina vaikeaa, mutta varsinkin tässä tapauksessa. Odysseus muljahtelee kuin kulttuuriheeros seireenien käsittelyssä.

Mutta tavallaan olette oikeassa. Kyllä kappale kertoo yksilön pitkäkestoisesta – joittenkin kohdalla koko elämän mittaisesta harharetkestä. Vai oliko se sittenkään harharetki… Taas se muljahtaa!

Kohti Rocksia!
Martti.

11.01.06 Jouni kysyy

Hei Martti!

Olen Oulun linnanmaalla asustava tietoteekkari eli yhteiskuntamme tukipilari, onhan se tärkeää että vienti vetää ja tuonti työntää. Yhteiskuntahan ei pysy pystyssä jolleivat kaltaiseni sinisilmäiset sankarit uhraa elämäänsä ja viehätysvoimaansa kotimaisen tietotaidon alttarille vai mitä? Minä ja kanssaopiskelijat löydämme sanoituksistasi syvempiä totuuksia ja kuuntelemalla Marttia jaksamme päteä. Kysymykseni siis kuuluukin: ”Milloin tulet Ouluun?!?!”

Martti vastaa:

Päivää Jouni!

Olet aivan oikeassa. Yhteiskunta rakentuu tukipilareille. Nykyään suositeltavaa on käyttää joustavia teleskooppipilareita, jotka mukautuvat tilanteisiin ja pystyvät kätevästi siirtymään uusiin kohteisiin tukitoimiin.

Juuri näin toimii myös Napander: siirrymme aina sinne, missä tarvetta ilmenee.

Siksi olemmekin hämmästyneinä seuranneet Oulun asiaa. Täällä olisi ollut jo pitkään haluja päästä Ouluun tukityöllistymään, mutta kun keikalle ei ole kutsuttu! Entisaikoina Napanderin viihderekat suuntasivat Ouluun pari kertaa vuodessa. Nyt edellisestä käynnistä on jo puolitoista vuotta!

Uskon kuitenkin, että saapuminen tapahtuu. Luulenpa, että ohjelmatoimisto Welldone, sekä oululaiset järjestäjät kehittelevät mittavaa ulostuloa. Näin luulen.

Tarkkailen itsekin ohjelmatoimiston kotisivuja – tarkkaile sinäkin!

Martti.

11.01.06 Markku kysyy

Olisin kysynyt mistä johtuu ahkeruus? Kysymys on monipuolinen tai ainakin kaksipuolinen sillä samalla joudut vastaamaan kysymykseen mistä johtuu laiskuus? Onko ahkeruus suomalainen kansantauti? Voiko siitä parantua?

Martti vastaa:

Terve Markku!

Kyllä ihminen on luontojaan sekä ahkera, että laiska. Kumpaakin vaihdetta tarvitaan joustavaan etenemiseen.

Evoluutio – oli se sitten sattumanvarainen tai jumalallinen, tähän en ota kantaa – on varustanut ihmisen kymmenientuhansien vuosien kuluessa optioilla, jotka ajavat häntä puuhastelemaan: jalat juoksemista varten, kädet taakkojen kuljettamiseen. Ja lopulta se tärkein – aivot kaiken olevaisen hallinnoimiseen.

Aivojen päivityksestä sitten riippuu, onko yksilö ahkeruuteen vai laiskuuteen taipuvainen. Toisilla yksilöillä aivot työskentelevät ylikapasiteetilla keksiäkseen tapoja olla jouten. Toisilla kompressori tasen puskee koko ajan uutta tapaa touhuta. Kaikki tämä on luonnollista.

Napanderissa kehotamme kuitenkin aina hankkimaan sopivat pään päivitykset kulloiseenkin tilanteeseen. Täten taataan miellyttävä tasapainoinen meno ympäristön kanssa.

Martti.

11.01.06 Tommi kysyy

Hei Martti,

Miksi minä olen olemassa?

Ystävällisin terveisin,
Tommi

Martti vastaa:

Terve Tommi!

Ensinnäkin. Olemassaolo on mukavaa. Isäsi ja äitisi – joko perinnetietä tai sitten modernin terveystiedon luomin mahdollisuuksin – päättivät jatkaa nisäkkäänä olemisen peruskiven muurausta: he saivat aikaan sinut.

Ja hyvä juttu se olikin. Nimittäin maailmankaikkeuden energiavirrat tarvitsevat koko ajan uusia partikkeleita. Ja sinä olet yksi partikkeli tässä väkevässä menossa. Nämä energiavirrat eivät tulvi koskaan – aina tarvitaan lisää tulijoita ja menijöitä.

Napander onnittelee! Tervetuloa mukaan!

Martti.

06.01.2006 Moguli kysyy:

Hyvä Martti!

Olen kansanurhokas poika Porista ja haluan pukea kysymyksen muotoon asian, joka jo pidemmän aikaa on kaihertanut Porin toriparlamentin jäsenten mieliä.
Pidätkö enemmän Porista vai Raumasta, raumalaisista vai porilaisista? Miksi menet keikalle Raumalle? Miksi? Miksi et tule Poriin. Odotamme täällä sinua kiihkeämmin kuin turkulaiset Conan O´Brieniä.
Odotan vastauksiasi ASAP
T:Moguli

Martti vastaa:

Terve Moguli!

Haistanko uuden vuoden ilmassa tuttua maakuntasodan tuoksua? Suomen heimot heräilevät poteroissaan kuin kaskaat seitsentoistavuotisesta unestaan kaukana Amerikan mantereella! Erinomaista. Sillä maakuntasodissa vastustajaa pommitetaan perunoilla ja taataan huoltovarmuus yhteispelillä. Eteenpäin! Perunakellarin lukko ei ole jäässä!

Mitä tulee Pori – Rauma – Rauma – Pori -tilanteeseen, lienee kyseessä äiti – tytär – tytär – äiti -tason tykkäystilanne. Minä pidän molemmista!
Vaikea on länsirannikon kulttuuri-, teollisuus- ja asumistihentymiä laittaa järjestykseen.

Ja mitäs sanot tästä: syksyn aikana kävimme kahteen otteeseen Porissa keikalla (duolla Bar Kinossa ja koko orkalla Club 19:ssa). Raumalla ei koko syksynä, nyt sitten keväällä mennään sinne.

Kyllä Napander pyrkii tasapuolisuuteen maakuntien välisillä demarkaatiolinjoilla!

Eteenpäin kansanurhokkaat!
Martti

  • Twitter
  • Facebook
  • MySpace
  • YouTube